отслабване със сиофор

• 250 053
  • 711
  •   2
Отговори
# 375
Димана, браво и от мен! Много добре си се справила със свалянето.

# 376
Добре, че не питате колко от свалените вдигнах  smile3511

# 377
Добре, защо ти се получава така? Аз също свалих със сиофор много килца и сега треперя да не би да се върнат. Но просто трайно изключих от менюто си колата, бирата и белия хляб. Всичко друго си позволявам умерено. Храня се три пъти на ден и засега съм о.к. Сладичко нещо си позволявам само с кафе /без захар/ след обяд. Стевията много ми помага, когато не ме мързи да си приготвям нещо с нея. Иначе си хапвам или обикновен шоколад или нещо диабетично с фруктоза - но помалко и само след обяд. Истината е, че ми се иска да сваля още 4-5 кг обаче и аз вече не мърдам надолу. То пак добре че не е и нагоре.... newsm78

# 378
  • Лондон
Бяха ми останали още мъничко да сваля - не повече от 3-4. Е, не до идеалното тегло, а до това, при което се чувствам добре. Почнах от 103, стигнах до 79.

За какъв период от време си успяла този резултат?

# 379
Добре, че не питате колко от свалените вдигнах  smile3511

Питаме те Wink Кажи си Димана Laughing
Тук всичко се казва, като на доктор. Не за друго, да знаем какво да очакваме. Макар че аз почти знам. Когато го пиех, за половин година бях свалила 10 кг и доста см от талията. Спрях го, защото ми дразнеше стомаха и взе да ме притеснява. И малко по малко си ги върнах. Но ти пък не си го спирала, нали newsm78

# 380
ЕМСИ , започнах от юни и спрях да свалям към април.
Истината е, че аз ям много на нервна почва. Не мога без сладко и в един момент спрях да спазвам всички ограничения. Плюс това кр. ми захар взе да пада доста често.Даже ми намалиха Сиофора.

Птица, срам не срам - 5-6 кг  #2gunfire. Адски ми тежат. Почвам разделно, от плодовете веднага ми се надува корема още. Засега не мога да намеря подходящ режим. Приемам съвети всякакви   baby_neutral!!! Особено за сладкото!

# 381
То аз не съм задобряла толкова, че да давам съвети на околните, обаче с две ръце се подписвам, че колкото по-малко сладки неща ядеш, толкова по-малко ти се хапва сладичко. Ограничила съм си шоколада например до една редичка /става въпрос за големите шоколади от 100 гр. - една напречна редичка - около 30 грама/ с кафе и това ми стига за деня. Иначе беше нещо страшно - нямах воля да го спра въобще. Обаче като ми съобщиха хубавата диагноза - да видите как неволята учи! Първите дни се влачех като пребито куче и всички ми се виждаха двойни - сигурно съм имала и хипогликемии, ама де да знам, като още нямах и глюкомер! Само след две или три седмици се оправих обаче, минах на режим и сега да чукна на  дърво съм си о.к. На практика съм се сбогувала напълно с бялото брашно и газираните напитки /алкохол не пия по принцип/. Сладкото го намалих до разумни граници. А, и ако страшно ви се прияждя сладичко - има разни хранителни добавки с хром - много помага да ти се успокои апетита за сладко. Разделното хранене ми помогна да отслабна доста, след това минах на един по-лек режим, съставен от диетолог. Всъщност съвета ми е - допитвайте се до такива специалисти, защото за всеки начините за отслабване и метаболизмът е различен. Е, това е - успешно отслабване и никой да не се отказва. Само като се сетя какво ми беше в първите дни - хем гладна, хем дебела, хем болна и отчаяна - не искам да се връщам пак там за нищо на света!

# 382
Птица, срам не срам - 5-6 кг  #2gunfire. Адски ми тежат. Почвам разделно, от плодовете веднага ми се надува корема още. Засега не мога да намеря подходящ режим. Приемам съвети всякакви   baby_neutral!!! Особено за сладкото!

Сладкото го махаш, да не би да се надяваш нещо друго да ти кажем Laughing
Хапваш повече протеини, те убивали глада за сладко.
Или опитай 90-дневната диета. Има си всичко в нея - и месо, и ориз, и картофи, и пици, и спагети, и сладко, и плодове... И се отслабва наистина. Е, при нас пак много трудно, но става. Единственият проблем е, че има по един плодов ден на всеки 4, та не знам с пиенето на хаповете дали ще е добре. И въобще при наличие на инс. резистентност толкова плодове как се отразяват newsm78

Ели 6, откъде си купи глюкомер? Интересувах се преди време, пратиха ме в някаква аптека около Военна болница, така и не разбрах къде точно, там са толкова много. Питах и за тест лентички, пак нищо. А е добре да си имаме у дома, вместо непрекъснато да тичаме по лаборатории.

# 383
Птица, срам не срам - 5-6 кг  #2gunfire. Адски ми тежат. Почвам разделно, от плодовете веднага ми се надува корема още. Засега не мога да намеря подходящ режим. Приемам съвети всякакви   baby_neutral!!! Особено за сладкото!

Сладкото го махаш, да не би да се надяваш нещо друго да ти кажем Laughing
Хапваш повече протеини, те убивали глада за сладко.
Или опитай 90-дневната диета. Има си всичко в нея - и месо, и ориз, и картофи, и пици, и спагети, и сладко, и плодове... И се отслабва наистина. Е, при нас пак много трудно, но става. Единственият проблем е, че има по един плодов ден на всеки 4, та не знам с пиенето на хаповете дали ще е добре. И въобще при наличие на инс. резистентност толкова плодове как се отразяват newsm78

Ели 6, откъде си купи глюкомер? Интересувах се преди време, пратиха ме в някаква аптека около Военна болница, така и не разбрах къде точно, там са толкова много. Питах и за тест лентички, пак нищо. А е добре да си имаме у дома, вместо непрекъснато да тичаме по лаборатории.
Ами аз лично си го взех от Позитано 10 - аптеката под МЦ Лора до Съдебната палата - имаше около 3 или четири марки със съответните тест лентички. Моят е Аку Чек Сензор. Струваше към 60-70 лв. Тест лентичките специално за този модел струват 50 лв. за 50 лентички. Такъв модел глюкомери с тест лентички съм виждала и в аптеката под 29 п-ка в Гоце Делчев. Даже там лентичките са по 48 лв. Въобще има ги навсякъде, ами пожелавам да сте здрави и да нямате перманентна нужда от измерване....

# 384
Благодаря Peace Ще проверя при Съдебната.

# 385
Не знам дали наистина се отслабва,но определено предишния ми апетит го няма.Пила съм Редуктил,Синефрин,Ефедрин,Йохимбе,да не говорим за останалите "забранени" медикаменти,но Сиофора засега ми подтиска апетита най-силно.

# 386
А, и ако страшно ви се прияждя сладичко - има разни хранителни добавки с хром - много помага да ти се успокои апетита за сладко. Разделното хранене ми помогна да отслабна доста, след това минах на един по-лек режим, съставен от диетолог.

Да, за хрома бях забравила. Аз също вярвам в разделното, в частност - 90 дневната. Това е по-приемлив режим.
 Ех, Птица, надявах се да кажете да си хапвам каквото ми душа иска  smile3532

# 387
Здравейте момичета. ))

От години съм с диагноза ПКЯ (от 10години), през това време съм постоянно на противозачатъчни (минах през няколко различни, от 5г съм на Диане 35). Правила съм почивки, обикновенно 1 или 2 за цялата година (по един месец).
През 2004г година реших да направя по-голяма такава (3месеца) в резултат на което напълнях с 10кг за това време без драстично да променям режима си. (ядях си каквото и преди с малко по-малка физическа натовареност). След това отново започнах противозачатъчните, но напълнях с още 10кг. (общо 20кг).
През 2006г в края и началото на 2007г свалих 12кг от тях и се оказа, че съм бременна (направо чудо след посещение при един куп специалисти и уверяването от тях, че не мога да забременея без подходящо лечение и стимулация).
Родих си детето, бях качила само 12кг през бременността и успях в следващата година да ги сваля.
Сега обаче отново съм напълняла и отново без промяна в храненето или нещо друго. След раждането почти веднага отново започнах с противозачатъчните.

Гинеколожката ми препоръча да опитаме със Сиофор 1000. По принцип съм мерила кръвна захар няколко пъти и се движа в норма.
Въпроса ми е дали да направя допълнителни изследвания преди да започна с лекарството, или само наличието на ПКЯ е достатъчно като предпоставка за приемането му?

# 388
  • Пловдив
Аз бих си направила обременяване с глюкоза и тогава да пристъпя към Сиофор ,ако е необходимо. Лично аз не бих го пила , само за да отслабна(понасям го тежко и не си струва мъките).

# 389
Анели, не става въпрос само за отслабването.
А за цялостно регулиране на цикъла и т.н.
С ПКЯ е я дойде, я не....никога не знаеш точно кога ще се случи...да не говорим, че само 2месеца след като спра противозачатъчните кистите веднага се образуват, започват да ме болят яйчниците и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт