отслабване със сиофор

• 249 853
  • 711
  •   1
Отговори
# 585
  • София
а колко кг смъкна със сиофора

# 586
Като гледам този хранителен режим на neba и ми става зле, каква е тази супа 100 гр., това е колкото една голяма водка, може би е около 2,5 супени лъжици, или пиле с грах 150 гр. това е пак толкова 1 хапка пиле и 2 лъжици грах, а има едно ядене с чаша айран при него айрана е 250 милилитра, а вечерята е 150 гр. това ми изглежда много странно, аз ако спазвам такъв режим предпочитам да не ям нищо, това количество само ще ми раздразни стомаха, или мога да ям 200 гр. супа вместо по 100 гр. супа и основно ястие. Като се замисля, се чудя в какво ще си сготвя такова малко количество, а и като ходя на работа как ще ги правя тези фокуси ...  Rolling Eyes

# 587
И при мен нещата не са много добре. Бяха ми намалили Сиофора и веднага качих 5-6кг. Сега док ми го увеличи/преди около месец/ама не свалям и грам. Много зле се чувствам вече, не виждам надежда за нормален живот. Аз определено си хапвам, имам апетит. Не мога на такива режими. Гледам да не ям много хляб и сладко, ама ми е трудно. Сутрин хапвам две-три хапки или 1 кренвирш, да не пия сиофора съвсем на гладно. На обед някаква манджа без хляб, а вечер пак манджа без хляб. Проблема е след вечеря ми се прияжда сладичко, плодове, а към дванадесет не мога да се сдържа и изяждам 1-2 филийки хляб. Сладки неща ям само за диабетици, които са без захар, ама и те са си калорични. Вие как издържате без сладичко?

# 588
Ами и аз понякога не мога без нещо сладко, но си взимам да речем 1/4 парче сладкиш или торта, или 1-2 шок.бонбона и т.н. със следобедното кафе с малко обезмаслено мляко и без захар. И ето ти - гладът за сладко ми е удовлетворен за целия ден. И топо време на ПМС ми се налага повече да си взимам нещо сладко. Повярвай ми - от опит зная - колкото по-малко сладко хапваш - толкова по-малко ти се прияжда. Взимай си, колкото да не чувстваш, че се лишаваш от нещо. Опитай повече пресни зеленчуци да хапваш. Това с двете филийки късно вечер не е добре - ако много ти се прияжда, значи имаш висок инсулин по това време. От опит се убедих, че сладките неща за диабетици и нормалните сладки неща са еднакво вредни, калорични и греховни - та поне си ям от по-вкусните и разнообразни - нормалните - просто намалих количествата. И повече движение - това пък аз не го спазвам де, ама все се каня  Embarassed

# 589
и аз така, взимам си например 2-3 блокчета шоколад, черен, Линд  Heart Eyes или нещо подобно, не с подсладител, ами нормален
иначе от днес спрях сиофора, не издържам на стомашните болки, да видим дали са от него  Tired

# 590
  • София
Не съм свалила и грам от Сиофора, а последните 2 месеца бях на 3Х1000....

# 591
аз мисля, че не е добре без никакво сладко, подкрепям eli6, по-добре хапни един шоколадов бонбон или малко от нещо, което обичаш отколкото да ядеш неща, които не са ти по вкуса и мислейки си за нещо любимо - това те кара да си постоянно гладна. Малките количества не са вредни, не си тормозете телата и съзнанието.
Аз от 1 месец не пия Сиофор и не съм надебеляла допълнително, но забелязвам, че апетита ми се е усилил, май пак ще бягам до аптеката, а трябва и едни изследвания да си пусна ...

# 592
Здравейте на всички  Hug
Следя ви от около месец ,но все не се наканвах да пиша.
На 29.ХІІ.09г. ми поставиха диагноза хиперинсулинемия и ми назначиха Метфогамма 2х1000 .
Специален хранителен режим не са ми дали.Насоки какво да избягвам - да .Най-лошото
от цялата работа е ,че почти ми забраниха плодовете.Разрешават ми само един плод на ден,
или чаша сок - по избор.Също така ми забраниха захарта,фруктозата и меда.
Иначе ми казаха,че диабетичните сладки с подсладител мога да ги ям.
Все още не успявам да изкарам само с един плод на ден/особено от една седмица -болна съм и
се тъпча с плодове/- а и много ги обичам...,но от днес съм много обнадеждена да ги сведа до
един на ден.Тази сутрин кантарът ми показа - 4 кг .Това си е стимул голям .

# 593
Здравейте, аз също пих сиофор 6 месеца и сега съм на път да го спра. Много съм доволна от резултата, но понеже слава богу не съм болна, а ендокриноложката ми го изписа заради килограмите, смятам да спра да го пия вече. Доста килограми свалих и чрез редовни тренировки сега мога да се похваля с що годе добро телосложение Искам да пожелая на всички, които се захващат с не леката задача да свалят излишните килограми голям успех и един малък съвет - правете диетата и спортуването само по начин, който ви допада, не ви натоварва и усещате, че е пряки силите ви. Защото всичко, което се прави по неестествен път, със зор и нерви резултата е незадоволителен и разочароващ. Тук психологическия момент е много важен и ако не сте спокойни в действията си и убедени, че точно това е за вас, по-добре не се захващайте, а отделете време да оправите вътрешния си мир!!!! Много успех на всички! Hug

# 594
моми4ета, простете, 4е нахлувам в темата ви
бих искала само да споделя нещо с вас
инсулиновата резистентност, а доста 4есто и Диабет 2 много добре се повлияват от хранителен режим богат на мазнини и беден на въглехидрати, с ограни4ен прием на протеини, известен на ВМ НВХ тук или LCHF на англ.
тук в Швеция има много хора, минали на този режим и реШили този тип здравословни проблеми

този режим според тукашните лакари, които го поддържат, може да се съ4етава с медикаменти от рода на метформин

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/6/1/21

целта е да не се приемат храни, към които организмът е алерги4ен, т.е. да се ограни4и силно приема на въглехидрати за да не се вдига кръвната захар

# 595
  • София
НЯМА КАК ДА СТАНЕ С ТАЗИ ДИЕТА, ЗАЩОТО БОЛНИТЕ ОТ ДИАБЕТ 2 ИЛИ С ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВЪГЛЕХИДРАТИ МЕЖДУ 10-20 ХЛЕБНИ ЕДИНИЦИ, РАЗПРЕДЕЛЕНИ НА ПЕТ-ШЕСТ ПРИЕМА ПРЕЗ ДЕНЯ, КОЕТО НЕ СИ Е НИКАК МАЛКО, ЗА ДА МОГАТ ДА ПОДДЪРЖАТ ИНСУЛИНА В ПОСТОЯННИ НОРМАЛНИ ГРАНИЦИ.

# 596
да, знам,това са съветите на докторите според конвенционалната медицина

но тук има едно хиляда 4овека, пробвали и успели
затова го споделям с вас
ако ви интересува, има много инфо по въпроса
дала съм и добър линк по темата

тук този метод до преди 2год не се приемаше
даже лекарите, които го прилагаха, бяха заплашени с отнемане на лиценза си
но ве4е от 2год и официално разрешено да го предписват на диабетните пациенти

ето на този шведски линк има линкове на англ по темата:

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=hemsidor_p%C3%A5_engelska

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 14:08 от Анонимен

# 597
НЯМА КАК ДА СТАНЕ С ТАЗИ ДИЕТА, ЗАЩОТО БОЛНИТЕ ОТ ДИАБЕТ 2 ИЛИ С ИНСУЛИНОВА РЕЗИСТЕНТНОСТ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВЪГЛЕХИДРАТИ МЕЖДУ 10-20 ХЛЕБНИ ЕДИНИЦИ, РАЗПРЕДЕЛЕНИ НА ПЕТ-ШЕСТ ПРИЕМА ПРЕЗ ДЕНЯ, КОЕТО НЕ СИ Е НИКАК МАЛКО, ЗА ДА МОГАТ ДА ПОДДЪРЖАТ ИНСУЛИНА В ПОСТОЯННИ НОРМАЛНИ ГРАНИЦИ.

Абсолютно си права. Дори е много опасно, може да се стигне до диабетна кома. Затова Сиофора се пие само по лекарско предписание.Четох, че има момичета, които са го пили без да имат здравословен проблем. Това не е добре. Когато пуснах темата, исках да обменяме опит. По-точно таква, като мен, които не могат да свалят кг по здравословни причини и това е лекарството, което им  помага да се справят с прблема.

Mma Ramotswe , ние отдавна сме минали по пътя на всевъзможните диети и ограничения. При нас те не действат, поради здравословни причини. А и режима, който предлагаш е несъвместим с нашето лечение.

# 598
Честно казано не мога да разбера как някои момичета, а и вече зрели жени правят всевъзможни неща за да отслабнат и не се замислят нито за миг, какво могат да приченят на тялото си, гонейки мечтаното отражение в огледалото. Как може изобщо някой да се тръпче с лекарства само за да свали килограми? Как може да се спазват зверски диети, които буквално унищожават клетки и разболяват органи? Това ли е най-важното, само външния вид ли е начина да заемем мястото си в обществото, нима няма какво друго да покажем??? Не мога да повярвам просто! Аз никага не съм била слаба и много страдах в ранните си години заради това, смятах, че мога да бъда щастлива само, ако съм елегантна, но живота ми показа, че изобщо не е вярно това.
Моля всички да разберат, че лекарствата се пият само предписани от лекар и само, ако човек има здравословен проблем!
Бъдете разумни, моля ви  Peace

Искам да допълня, че наднорменото тегло не води до нищо добро, просто преди да предприемем каквито и да било мерки трябва да разберем какъв е проблема, при някои е нужна само диета, защото прекаляват с храната, но при повечето има здравословен проблем, който трябва да се открие и да се ЛЕКУВА!

# 599
аз нищо не предлагам
само споделям тук как се развиват нещата

и това всъщност е добре позната и ползвана с успех терапия от преди ерата на инсулина:
http://www.archive.org/stream/diabeticcookeryr00oppeiala#page/n7/mode/2up

DR. BERNSTEIN'S  DIABETES SOLUTION:
http://www.diabetes-book.com/

аз чета специализирани медицински източници относно този режим, но не във връзка с диабета, а с други проблеми
но успехите му с диабетноболните са на всяка страница, даже тези с диабет 1 се повлиявали добре и успявали да намалят инсулиновите дози, а не малко с диабет 2 даже са спрели инсулиновата терапия
затова и ви пуснах всички линкове, там има и резултати от официални медицински изследвания

общо взето инсулиновата резистентност се приема като алергия към въглехидрати
и затова препоръките са те да се избягват за да се избегне високата кръвна захар

пожелавам ви успех в лечението

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 19:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт