Августовска мама тича - ясленче облича

• 11 949
  • 311
  •   1
Отговори
# 225

Добро утро и от мен.
Карим, снощи най-накрая изчетох книжката на спокойствие. Много нежна, много истинска. Четох и на децата - Митето се радва на мерената реч, но май до там му стигат разбиранията за поезия. Но ритмиката явно е перфектна, щом я отчете Simple Smile
Милен хареса стихчетата, накара че да му обяснявам думички, което значи че текста го е заинтригувал.
Елфче, дано те е оставил да спиш тази нощ.
При нас адаптацията е вече факт - днес с бойна стъпка си влезе в групата, отиде да гушне лелите и ме отсвири. Да се смея ли, да плача ли. В интерес на истината, не съм си слагала на сърце мрънканията му, просто ми беше ясно, че като не искам да се мъчим и двамата ще трябва да си го оставя у дома и да се мъча само аз  Wink Е, да ама не ме устройваше тоя вариант.
Дано доброто поведение на диванетата през уикенда продължи още, че много ми хареса така.
А, да и Митето брои вече - едно, пет, две  Joy
Разхвърлян и дълъг пост както винаги.
В 11 съм на кардиолог  Mr. Green

# 226
Добро утро от мен Tired СЛагам кафето, щото за друго не мога да мисля....
Снощи се прибрах в 12ч от работа, и се зазяпах в някакъв филм до 2ч ooooh! После пък сънувах сума ти глупости Crazy( Елфче, кога ще ходиш при доки, че да посетя с теб дружно сънуваниия Blush)
Мама Галя, страхотне е певеца:love: Стискаме палци за лекаря PeaceДа пишеш после, ей Wink
Карим, мисля че чак в у-ще е следващата ваксина. Я да питам пък аз, през колко месеца са консултациите сега?На 3 или 6 newsm78

# 227
Здравейте, момичета,
много съжалявам, че толкова дълго времем ме няма и всъщност съм с нова регистрация, защото не си спомням предишната си, но аз съм майката на Иван, роден на 3.08.2006г. от старите теми Blush
Много добре звучите и няма да имам възможност да вляза в час с всичко случило се до момента, но с две думи:
тръгнахме на ясла миналия октомври, но тази година положението е по-тежко - мн плачем и мн се уговаряме, къса ми се сърцето, но няма начин, порева си до работата и после ми минава.
Иначе сега вече ще се включвам и в темата на мамите очакващи бебета май 2009г.  Grinning
Хубав ден на всички (в това хубаво време) smile3535

# 228
  • София
Добро утро!

Гале златни ти уста, душо!  Hug Синковецът не плака. Опита се да помрънка, но лелята го отведе вътре и го чух да й говори нещо. Не последва рев.  Grinning

Ане благодаря за кафето, след ужасния трафик тази сутрин направо имам нужда от 1 кофа кафе  Wink

MaMimi добре дошла отново и честито! Да ти е лека бременността!   bouquet

# 229
Здравейте!
Честита бременност на MaMimi!   bouquet Лека и безпроблемна да е.  Peace
Карим, защо толкова рано ти искат чорапогащници и то за вътре? Аз дори и зимата не им слагам, защото ги караме с колата до детската, а вътре са на парно. Сега до колкото знам, като е студено им пускат духалки  Rolling Eyes. А и все още е хубаво времето. А, за ваксината, следващата е чак в първи клас  Peace.
Велмар, ние не ходиме на консултации вече. Само, ако сме болни посещаваме педито  Peace. Иначе на кг и на ръст можеш да си я мериш и в къщи.
Мама Галя, успех при кардиото. Ще стискам палци  Peace.
Сашко днес си е влезнал съвсем сам в яслата, оставил играчката в шкафчето и е тръгнал с лелята без мрънкане дори. Пу-пу! Но, Боби си е в къщи, защото снощи повръща  Sick. Днес е малко на диета, но на мен ми се вижда добре вече. Какво беше това, незнам?  Rolling Eyes Дано не е вирусче.  Confused
Приятна седмица на всички!  Heart Eyes

# 230
Велмар, ние не ходиме на консултации вече. Само, ако сме болни посещаваме педито  Peace. Иначе на кг и на ръст можеш да си я мериш и в къщи.
Aз не държа на консултации с мерки и теглилки Wink.Просто питам  как трябва да е,защото по м ои спомени са на 6 месеца, а педито ми казва на 3 newsm78 И в яслата ги мерят, така 4е- не ми е зор.

# 231
Явно всеки педиатър практикува различно. Нашият ни каза, че няма консултации вече  Rolling Eyes. Само на 3-годишна възраст има профилактичен очен преглед.  Peace

# 232
Добре завърнала се MaMimi, леко и безпроблемно бременеене и дупе да ти е яко след това  Laughing
Нана, радвам се, че Кало го е застигнало пожеланието за безревна детска. А за трафика - не реви, иде зима и ще става още по-зле. Просто свиквай  Wink
Адрианска, да не е хапнала повечко и за това да е повърнала? Дано не е вирус. Браво на Сашко и той бързо свикна пу-пу!
Карим, и на мен ми казаха, че следващата ваксина е чак в предучилищна. Да пишеш как е минало представянето на книгата.
Велмар, нашата лекарка каза, че вече са на половин година, но всеки път като се наложи да идем при нея, тя ги мери и двамата. Така или иначе за детската задължително ще ги мерят веднъж годишно, а доколкото знам и в самата градина си ги замерват периодично.

Сега за мен - кардиолога рече, че сърцето няма да го мислим /слава богу/. Диагноза - тежко разстройство на вегетативната нервна система /каквото и да значи това, сложно е за написване без правописни грешки, че е и дълго/ Да пия хапове и да премахвам дразнители. Чудя се от кого да започна с премахването и дълго ли ще лежа  Joy
После пак.

# 233
Диагноза - тежко разстройство на вегетативната нервна система /каквото и да значи това, сложно е за написване без правописни грешки, че е и дълго/ Да пия хапове и да премахвам дразнители. Чудя се от кого да започна с премахването и дълго ли ще лежа  Joy
hahaha Joy hahaha
Приемаш нещата от веселата им страна. Simple SmileДобре, че не е сърцето. Peace
Сега сериозно - взимаш си една седмица отпуска и заминаваш на почивка, далеч от деца, мъже, работа.Друг вариант няма. Grinning
Karim, и на мен ми казаха да я водя с чорапогащник.Още не били пуснали парното и било студено.И аз изпълнявам, какво да правя. newsm78
MaMimi, добре дошла отново и лека бременност.  bouquet

Ембър снимката на малката е много хубава, кой е бил фотографа?
Аз. bowuu
Бързо оздравяване на двете госпожици! Peace

Браво на ясленчетата днес.И Вики от вчера казва, че искала да ходи, ама няма.Тази седмица или поне част от нея ще се лекуваме, още е сополива, даже кашля малко.
Хубава среща сте си спретнали,и този път и мамите ги има по снимките.Браво на фотографа!

# 234
  • София
Привет!  Simple Smile
Днес времето е разкошно, направихме една разходка до Витоша. Иначе положението не е розово - Иво не спа пак, аз също, естествено, този път - от хрема, не може да диша  Tired Ама то беше ясно, че няма да ни подминат тези неволи.  Rolling Eyes Взимам мерки, дано не стане по-зле.
Галя, радвам се че сърцето ти е добре!  Hug За премахването на дразнителите  hahaha Laughing Дано ти подействат другите хапчета!
MaMimi,  добре дошла отново!  Hug И лека бременност!  Peace  bouquet Аз те видях в май-ките, там имам една приятелка и чета понякога темата им  Blush Освен това ще си пак заедно с Айла  Wink
Ади, бързо да се оправя Боби!  Praynig
Велмар, трябва да ида или в края на месеца, или в началото на ноември, ще ти свирна  Wink
Karim , да кажеш после как е минало събитието!  Peace А за чорапогащниците - още не слагам Rolling Eyes , не ми се вижда чак толкова студено.

# 235
Здравейте момичета!
Компютърът се развали и сега съм без връзка с вас. Добре че мъжът ми си донесе служебния лаптоп да ви нагледам. Grinning
Тони вече е добре, само гърлото е още леко зачервено.Яслата остава за другата седмица. От днес съм на стаж и се оказа че е по-дълъг от очакването.Добре че имам доста отпуск за ползване, само се надявам Тони да свикне бързо на яслата за да мога да се оправям без помощта на майка.
Мама Галя намери възможност да си осигуриш спокойствие и си приемай лекарствата. Добре че не е сърцето.

Аз вече слагам чорапогащник на Тони. Но съм си по-зиморничава и дори аз си сложих един ден. Днес му купих още, че миналогодишните са му омалели.
Лека вечер на всички! Hug

п.п. Трудно ми е да пиша то друг компютър. Crossing Arms

# 236
  • гр.София
 Привет!

Мама Галя,уби ме с тия дразнители. Не бой се-ако ги премахнеш,ще се появят други Simple Smile
Пази се,наистина.

Чорапогащници не слагам, и на мен ми се вижда топло. А в градините деца се движат,как ще им стане студено?!

А,да. И на профилактични прегледи вече не ходим.

MaMimi, лека бременност и успешен финал Peace

Пух,хайде,чакаме разкази,не се ли върнахте?

# 237
  • у дома
Чорапогащници не слагам, и на мен ми се вижда топло. А в градините деца се движат,как ще им стане студено?!
 А,да. И на профилактични прегледи вече не ходим.

само да кажа - никакви чорапогащници и при нас  Naughty помолили са ни с панталонки/анцунг и къси чорапки. така е най-удобно на лелките  Peace
в нашата ясла си има парно - истинско, от своге (пуснаха го още преди месец сигурно, когато бяха студове). топличко си е в сградата. ако я облека И с чорапогащник Ния, сигурно ще се свари Mr. Green

нашите профилактични прегледи вече са на 6 месеца  Peace на 3 годинки ще се дават кръв и урина, а следваща ваксина на 6 годинки  Peace това е положението при нашият чичо доктор  Hug

чудна, чудна срещичка, мислех да ви изненадам, ама пусто младоженство  Mr. Green  Blush

MaMimi, добре дошла и лека бременност  Hug  bouquet

аз не пиша, ама ВСИЧКИ си ви мисля и проверявам, да си знаете  newsm51  Mr. Green

# 238
Добро утро! Heart Eyes

Mama_Galia_66 , добре поне, че сърцето е ок. Наистина се пази!

Аз да докладвам от вчерашния ми момински ден - малко пазар, маникюр и....гинеколог. Sick Каза, че на пръв поглед всичко изглежда наред, но пак имам раничка и в четвъртък ще излязат резултатите от цитонамазката. Но, важното е друго...обясни ми, че последните год. рязко се е увеличил броя на носителите на човешки папиломен вирус (той е онколог и то доста възрастен вече), които има около 100 щама, от които 12 са високо рискови за рак на матката. Та има изследване, което показва дали имаш някой от щамовете, но струва 84 лв, но пък както каза той, ти гарантира спокойствие до края на живота. И аз мисля да си го пусна в четвъртък.

MaMimi, лека бременност!

Аз почвам да бачкам, а на вас пожелавам слънчев ден!  bouquet

# 239
добро утро мами
MaMimi,  bouquetлека бременност и от мен .Направо много завиждам на куражлийките за второ дете .Аз нещо май още не съм готова за това.А и не знам дали изобщо някога ще съм готова newsm78Макар че ми се иска Ивка да си има братче или сестриче ,толкова ми е мило като видя две дечица с някоя майка хванати за ръчички ама ........................
По темата за чорапогашниците и аз не слагам още дори и навън като ходим по разходки също. newsm78
Ember наистина сме почти комшийки.Аз съм учила основно в Иван Тенев сега Любен Каравелов а средно в МГ.  bouquet
Колкото до профилактичните прегледи при нас са на 6 месеца вече .А кръв и урина не са ни пускали отдавна.При вас на две годинки пуснаха ли ви  newsm78.
Болните дечица по бързо да оздравяват -при нас сополките отминаха но носленцето и още не се е успокоило-говори носово и изобщо ме притеснява,ама на нас там ни е слабото място.Преди 6 месеца я бях водила на УНГ и ми изкара акъла ,че има алергичен ринит и трета сливица и ни изписа едни антихистаминови сиропи и кортикостероидни капки с период на ползване 3-4 месеца нон стоп.Направо полудях и след консултация с още двама доктори спрях ползването им оше на третия ден.сега пак ми се иска да направя една консултация с УНГ ама малко ме е страх  #CrazyСпоред личната лекарка проблема със нослето ни идва от това че си развъждаме Стафилокок ауреус и се мъчим с хомеопатия да го премахнем newsm78
Mama_Galia_66 това е болестта на днешното съвремие .Много мои познати са с диагноза подобна на твоята.Опитвай се по леко да приемаш повратностите на живота и не си слагай нещата много навътре.Знам че е лесно на приказки ама ако ние не се опитваме да си даваме спокойствието никой не може да ни помогне.А последствията от това са .... абе м..ната му Mr. Green е точната дума и смело напред.
Айде поувлякох се пак  Embarassed
а и да ви питам - слагате ли вечер чорапки на дечковците като спят.Аз миналата зима слагах и бях решила тази вече да не го правя.Ама като се беше застудило сутрин крачетата и бях лед и пак започнах да слагам Sick
Лек и приятен на всички ви  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт