Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 804
  • 630
  •   1
Отговори
# 330
Лейди, да не те разочаровам, но до 3г не сме спали, нищо общо няма с нощните хранения. Отби се на 8м, но това не й пречеше да се буди още 2,2 години. Сега вече са по-редки случаите. При нас приключи с нощните будения чак когато проби последният кътник - 1 седмица преди да направи 3г. После имаше някакви нощни страхове, но те отминаха слава богу  Praynig да не казвам голяма дума де. Та това не е гаранция. Сега поне знаеш за какво се буди, ами като реве през 40-60 мин и идея си нямах какво й е, то е ясно, че са зъби, но какво да направя?!

# 331
Благодаря много за съветите. bouquet Аз не бързам да замествам хранене.
Днес беше третият ден на пащърнак. Утре мисля да продължа с тиква. Надявам се да хареса вкуса. Не е лош този пащърнак. Аз досега не бях яла. Вчера с мъжа ми си добавихме това, което остана от пюрето, в боба.Laughing
След като въведа всички зеленчукови пюрета, добре ли е да въвеждам плодови следобед, а наобед да продължавам да давам вече въведените зеленчукови?

# 332

След като въведа всички зеленчукови пюрета, добре ли е да въвеждам плодови следобед, а наобед да продължавам да давам вече въведените зеленчукови?

Следобяд аз първо въведох каши, като вкарах и 2-3 плодови пюрета, защото не ги ядеше, а така като им сложех плодово пюре, си изяждаше порцията. С плодово пюре няма да се наяде, така че може и каши за СЗ. Иначе на обяд си даваш вече въведените зеленчуци.

# 333
Аз вече редовно почнах да слагам пащърнак в супи и манджи  Laughing !
Иначе с плодовите пюрета процедирам точно така - давам ги за следобедна закуска.

# 334
Тиквата днес се прие много добре. Пак изплю първата хапка, но като усети вкуса, взе да си я ближе от лигавника. Понеже му е първи ден, му дадох малко, но с голяма охота яде.  Дали да му дам и следобед, или не е добра идея?

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 14:15 от Forest rain

# 335
Малко е бебенцето, по-добре недей. Първо, че може да се натовари корема, после може да се запече ( в началото всичко запича) и все пак днес за сефте яде тиква - изчакай да видиш как ще му понесе.

# 336
Благодаря за съвета. bouquet Ще му дам пак утре наобед.

# 337
Дадох тиква като първи зеленчук - не я хареса въобще, яде с погнуса 4 дни. Последните 2 дни предложих ращърнак и днес изяде почти половин бурканче.
Сега се чудя да давам ли още 2 дни пак пъщарнак или да мина на следващ? А за следващ - морков или броколи да е?

# 338
Здравейте, при нас захранването засега върви много добре. Може да се каже, че почти заместих обедното хранене. Синът ми напоследък стана много лаком.
Въпросът ми е удачно ли е ориза да го въведа със зеленчуково пюре, тъй като купих такова със зеленчуци и ориз, вместо да го давам като инстантна каша, и след него да си продължа с останалите каши?

# 339
Съвсем удачно, ако зеленчуците от пюрето са въведени вече. Не, че ще му стане нещо от ориза точно.

# 340
Благодаря bouquet Да, зеленчуците ще бъдат вече въведени.

# 341
Само да спомена по повод инстантните каши, наистина не вижда полза от тях, много по-полезно и неотнемащо кой знае колко повече време според мен е да си сварите овесени/ръжени/ечемичени ядки, ориз, елда или от каквото сте решили да е кашата и просто да пасирате с малко вода и по желание плод или авокадо...Резултатът е по-вкусен и несъмнено по-полезен. Получената смес за каша пък може да опечете и на бисквитки (евентуално с добавяне на жълтък и малко мазнина) и така бебето да си хапва напълно самостоятелно, докато и вие си ядете закуската примерно.

# 342
Общо взето съм на същото мнение. На колко е бебето, че гризе бисквитки? Моето лапа всичко, дадох му онзи ден парче сухар и си го навря целия в устата. Изкара ми акъла, та е абсурд да му дам бисквита. Евентуално, ако е по-голяма от устата му  newsm78 .

# 343
Моето от 7 месечно яде домашни бисквити, мекички, вчера стана на 11 месеца и днес бяхме на гости, за моя приятна изненада се справи и с една по-твърда ореховка (със смлени орехи), след като първо я осмука хубаво, да поомекне и после с челюсти я унищожи, после направи същото и с няколко резена сурова ябълка. Иначе съм го почнала с варени зеленчуци, пресни плодове, бисквитки по горната рецепта, докато се научи да си пасира храната с беззъбото чене на 7 месеца някъде Grinning Като усвои това умение, почнах да му давам и пасирани неща и крем супи с обикновена малка метална лъжичка, тип за кафе, да се учи да борави и с лъжица, упорито държи той да си я поднася към устата, а напоследък и да загребва. Сега яде всичко във всякакви форми и консистенции без проблем, от твърда храна никога не ми се е давил, само от вода и кърма понякога...

# 344
Ползата от кашите е голяма, за родители като мен, които имат злояди бебета. Вместо да си играя 30 мин да правя елда например, то важи за всякакви каши, която след това ще изхвърля, защото диването няма да я яде, я правя за 5мин, та да не ме е яд после  Mr. Green На 3,4г още не е опитвала нищо по-твърдо, ама нищо, даже и коричката на хляба маха. Според нея щяла да си счупи зъбите  #Crazy До вчера твърдеше, че в къщи не й харесват манджите /90% от тях не е  и опитвала даже/ и в градината си изяждала всичко. Едва измолих персонала да й вземам храната от градината за почивните дни, и вчера изяде 2 лъжици супа, 2 картофа от мусаката и каза, че не иска повече, защото не готвели хубаво  #2gunfire но поне не съм си играла аз да й готвя 2 вида манджи, че после и да си ги ям.

Общи условия

Активация на акаунт