Кога и с какво захранихте бебетата си?

• 80 807
  • 630
  •   1
Отговори
# 375
Не знам аз ли се бъркам, или когато предстои ваксина, известно време преди и след не се въвежда нова храна.  Количествата изглеждат много, но на него пак не му стига. Той е лаком. За вечеря не му давам каши, а а АМ. Кашата му е за следобедна закуска. Понеже кашата не му харесва, я смесвам със съвсем малко зеленчуково пюре, колкото да добие вкус на нещо друго и пюрето в никакъв случай не преобладва. То е не повече от чаена лъжичка. Притеснявам се да давам млечни продукти, понеже сестрата на мъжа ми като бебе е развила алергия и ме е страх да няма някаква наследствена обремененост, затова искам да изчакам. Все пак има голяма разлика между АМ и кисело мляко.

# 376
Да, разбирам. Предполагам, че нищо няма да му стане на бебето и без млечни продукти, щом пие АМ.
Иначе пуешкото е подходящо за първо месо. Жълтък не съм давала през ден, не мисля, че е задължително. Предполагам след третия прием се брои за въведен.

# 377
Ние още сме с 2 заместени хранения, а вече навършиха 8 месеца. Скоро мисля да опитам да въведа трето хранене с твърда храна. Интересува ме, как въведохте млечните продукти ? Това ни предстои...

# 378
  • град-държава
Дъщеря ми е на 10м и няма заместено хранене. Иначе от днес въвеждам сирене и до навършване на 12м мисля да е единствения млечен продукт, който ще въведа. Много 'и хареса и за първи път яде кус куса.  Crazy
Не знам кога е захранено бебето, но на 8м 3 заместени не са ли много?

# 379
Не знам кога е захранено бебето, но на 8м 3 заместени не са ли много?
Много са.

# 380
Отново задавам въпроса си, като благодаря предварително за отговора:

Как и кога въведохте сиренето ? С какво сирене започнахте и колко време го киснете, за да се обезсоли ? А киселото мляко ?

# 381
  • град-държава
На 10 месеца. Вкъщи от години купуваме млечни - сирене, кашкавал и кис. мляко на Хармоника и това сирене дадох.
Едно парче, колкото кибритена кутийка обезсолих за около 3 часа в студена вода. За първи път дадох количество равно на една нейна лъжичка в кус кус с краве масло.
Кисело мляко не съм въвела още и няма да въвеждам преди 12м+. Това се отнася и за останалите млечни.

# 382
Благодаря, Vermilion. А с какво сиерене започна ? Четох, че най-добре да е козе. И трябва ли всеки вид сирене да се въвежда по отделно ?

# 383
  • град-държава
Краве сирене. Кърмата все още е основната храна за дъщеря ми. Давам и АМ в някои случаи и тя го приема без проблеми, та не виждам причина за козе млечен продукт. За сега аз няма да въвеждам повече и от различен вид млечни.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 11:50 от Vermilion`

# 384
Козе дават на децата с фамилна обремененост или с АБКМ. Аз също директно давах краве сирене.

# 385
  • Пловдив
Здравейте!
Предварително моля да бъда извинена за дългия пост!
Моля за съвет!
Дъщеря ми е на 10 м +, захранена е с почти всичко, с изключение на кисело мляко, риба, леща, стар фасул...
Опитвам се да й готвя всеки ден и макар че имам заготовки от замразени пюрета във формички за лед, всеки ден варя и картоф, батат, тиква....и смесвам. Взех обаче да се изчерпвам от към идеи, да се поизнервям от постоянното висене на котлона и мивката и то не за друго, а защото така не мога да отделям внимание на нея, а я оставям да си играе сама. И то за 100-120 гр на ядене, другото си го досуква.
Та реших да запиша на кухня, хем за разнообразие, хем от там да вкарам рибата, хем заради супата. Аз имам готови и месца във формички за лед и не се сетих да си замразя и бульонче и сега за супата нямам бульон, защото месцето ми е сварено вече и във форми.
Та, питах ги дали слагат мляко - не слагали, обаче забравих да питам за сол и захар. Оказа се, че слагали, а дори една позната, която е работила там каза, че с нищо не се различавало от домашното готвене с всичката сол, захар и подправки, с тази разлика, че не слагали само черен пипер и пасирали.
Та сега май ще откажа кухнята. Ще купувам ако трябва несезонни зеленчуци, но аз поне ще ги кисна, а там няма, пък и имам домашно пилешко, заешко, патешко и телешко, а при тях ще е бройлерно.
Въпросите са ми: По какъв начин мога да започна да я подготвям за обща храна? В смисъл като готвя за нас да отделям и за нея, без да запържвам лука и без да слагам сол?
Мога ли да дам вече леща червена? Стар фасул сигурно не? Ако правя мусака да й правя на нея с пилешко и да заливам с жълтък и мляко?
Каква риба да използвам за захранване, по какъв начин я готвите и може ли да се замразява - сурова на порции или термично обработена?
Сигурно имам и още мнооого въпроси, но просто искам да се опитам да улесня целия този процес на готвене за нея, за нас, та да имам повече време за нея, пък и идват хубави дни. Ще искам да сме на разходки, а не да стоя само на котлона.
Благодаря на всички, които имаха търпение да прочетат и да ми отговорят!

# 386
И моят син е на 10+ и когато преценя вече му отделям от нашата храна, преди да посоля. Мусака правя с мелено свинско, ял е (не посолявам в един ъгъл). Заливката му е нормална, на 10 месеца белтъка би следвало да е въведен, ако няма проблеми детето. Купувам понякога замразени зеленчуци, личното ми мнение е че са за предпочитане пред несезонните, внос от незнам си къде. Говоря за броколи конкретно, със сигурност в замразените има повече витамини.
Червена леща съм давала, тя е подходяща за бебетата. Аз по принцип готвя без да запържвам и винаги преди да посоля отделям супи, грах, зелен фасул, ориз, картофи и изобщо всичко.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 11:13 от Анонимен

# 387
Лейди, мога ли да те попитам кога даде грах? Аа и белтъка, кога го вкара?

# 388
Белтък мисля дадох към 9 месец, но сега видях схеми, в които се въвежда по-късно, та в крайна сметка всеки си решава. Грах дадох към 8 ми месец, но и за него се срещат препоръки за изчакване. С големия син бях прекалено бавна и предпазлива и сега съжалявам донякъде (доста храни не иска да вкуси изобщо). Сега при условие, че според доста източници може - давам.

# 389
Така е, всеки решава какво и как. Аз също не искам да изчаквам прекалено с храните.

Общи условия

Активация на акаунт