Махнах памперса - стискайте палци!

• 13 527
  • 178
  •   1
Отговори
# 60
Мами, вижте в аптеките за памперс-чаршафите. Аз сега разбрах, че и Памперс имат такива, но не съм ги срещала. Grinning  Когато трябваше да раждам второто дете тъкмо бях започнала битката , която вие водите в момента Grinning . За болницата ми поискаха памперс чаршафи за леглото. На мен ми хрумна, че мога да ги ползвам нощно време и за следобедния сън на Дани. Много съм доволна ! Купувах си ги от аптеката до нас. Не съм имала проблеми с намирането им. Предполагам , че тези на Памперс са по-хубави, но може би не се внасят в Бг.
Успех в борбата ! Не се отчайвайте, все някога се научават ! Grinning  Wink  Grinning

# 61
  • София
И ние сме на тоя хал...
Вчера клечах с нея на гърнето (имаме 2 броя) и тя реши, че е много интересно... Започна да сяда, иначе пищеше кански. Днес баща й каза, че в едното гърне стъпвала с двата крака Laughing , а на другото сядала. Живот и здраве от понеделник ще е на ясла и дано там като гледа от децата да се понаучи Grinning

# 62
Може да се използват и еднократните чаршафи,които се продават в санитарните магазини(цена за 1 бр. от 0.50лв до 0.70лв).Средната част,която е тип"Памперс" е достатъчно голяма(1м/80-90см),а има и още около 40 см найлонови ивици от дете страни за подпъхване.Аз изрязвам найлоновите ивици и си ползвам основната част от раждането на бебчо-в началото при смяна на памперсите,а сега основно след баня-слагам чаршафа и върху него халата и така.Много е удобно и дюшеците остава сухи.

# 63
Dнес съпругът ми ходи до магазина, за който ми каза Мimito. Пелената е нещо като огромен памперс, течността вътре става на желе, неприятното е, че няма как да се захваща на леглото и трябва да се подпъхва под дюшечето. Като знам, обаче, моето терминаторче каксе върти, и как вади чаршафчетата си изпод дюшечето не знам как ще се справя с такава пелена. Иначе е голяма, но точните размери забравих.

# 64
Цитат на: Krassi
Цитат на: Pep
KRASI
ami pove4eto maiki mi kazvat 4e sa po4nali da gi u4at ot 7-8 mes. i az vzeh da se strahuvam da ne bi posle da ne moga da go nau4a i po4nah i az ot 11 mes. kvo kato ne cvarvi o6te to ne pre4i.
Neznam moje bi tuk v Bs imame druga taktika?

Според мен децата са еднакви, независимо къде са, като естествено някои заочват по-рано други по-късно. Аз лично дадох дъщеря ми на 6 месеца на градина и нямам никакво време да седя над главата и и да я уча на гърне. И тя за няколко дни започна да си казва, само че имаме фалове, нв винаги. Може би оправданието е да не се харчат толкова пари за дайперси при някои, което го разбирам, но аз засега това не го мисля.Когато тя е готова, тогава.

Извинявай, Кrassi, какави 6 месеца, каква градина? Kъед е това нещо?  Shocked Не ще да е в БГ, защото тук преди годинка май не ги вземат в ясли.....моля те, поясни се!

# 65
Цитат на: Liorena
Цитат на: twins_mama
KRASI
ami pove4eto maiki mi kazvat 4e sa po4nali da gi u4at ot 7-8 mes. i az vzeh da se strahuvam da ne bi posle da ne moga da go nau4a i po4nah i az ot 11 mes. kvo kato ne cvarvi o6te to ne pre4i.

Аз незнам каква е тактиката в БГ,ама си е престъпление да тормози6 едно 7м. бебе на гърне. Shocked  Shocked  Shocked

Ох, моля те недей сега, защото подушвам, че се завихри поредния спор.
Когато се регистрирах тук на 16. януари мисля, че беше (трябва да видя от ляво), и точно тогава имаше тема за гърнето, където на една мама, нейна позната слагала бебето си на гърне на 17 дни Shocked  Shocked , да, на 17 дни го държала над гърнето.
Тогава много се чудих и маях, но тази жена, майка, не можела да пере толкова много пелени и цитат "неволята учи" и така...на 17 дни на гърне.....
има го и това просто, което си е наистина престъпление.

Сега знам какво ще стане: ще се включи bobolenta, която ще каже как нейния Емо си върши работата на гърне още от .....месец /забравих и аз вече кой точно, тя ще каже кой/, ето и Туфи ще се включи и ще ти каже, че нейната Буболечка успешно се справя с гърнето далеч преди годинка, в което няма лошо разбира се, просто сме хора с различни нагласи, и виждания за тези неща.

така, че не се чуди изобщо на нищо.
аз по тази тема, след като разбрах, за 17 дневното бебе на гърне, вече нищо не може да ме стресне.
Жалко, че ги няма старите теми за да ти го намеря това чудо -невиждано.

Oх, как така да е тормоз за 7месечно бебе, ако то може да се седи добре. Не забравяйте, че момиченцата изпреварват леко момченцата. Лио, аз сложих бонбонката на гърне на почти 9 месеца (в края на октомври, а е родена на 02.02), което не е чак толкова далеч преди годинката...ами свикна си детето с това съоръжение, нали писах какви ги върши....Напоследък започна да захитрява, издебва някой дълъг телефонен разговор на майка ми, става от гърнето, отива в кухнята и ръси барабонки по целия под....ъхъ.... Embarassed а днес пак станала от гърнето и направила две локвички току под носа на баба си, която, отново, говорила по телефона, а дядо й си четял вестник..... Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes   Stuck Out Tongue Winking Eye   Stuck Out Tongue Winking Eye   Stuck Out Tongue Winking Eye   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 66
Цитат на: Туфи
Цитат на: Krassi
KRASI

Извинявай, Кrassi, какави 6 месеца, каква градина? Kъед е това нещо?  Shocked Не ще да е в БГ, защото тук преди годинка май не ги вземат в ясли.....моля те, поясни се!

Туфи,става въпрос за Америка,тук минималната възраст за постъпване на ясла е 6 седмици. Laughing  Laughing  Laughing

# 67
Ne6to ne me razbira6 mai

Ne e nevazmojno 1 dete da se nau4i na garne na 6-7-8 i t.n. meseca tuka ne stava vapros za nikakav tormoz a za izgrajdane na navici. Vsiaka maika precenia za svoeto si dete. Niakoi se razvivat malko po barzo drugi ne. Edva li ima maika koiata bi iskala da tormozi rojbata si. Ne misli6 li?

Посо4и ми едно бебе на 7м.,което е нау4ено да ходи на гърне.  Confused: Shocked
Ще се радвам да познавам такъв екземпляр. Laughing  Laughing  Laughing
Препоръ4вам ти да про4ете6 книгата ''Изкуството да бъде6 родител'' на др. Фицхю Додсън.

# 68

Туфи,става въпрос за Америка,тук минималната възраст за постъпване на ясла е 6 седмици. Laughing  Laughing  Laughing

A, разбрах, благодаря, това е друго нещо...не се учудвам, там отпускът по майчинство е два месеца, или нещо такова. Благодаря!

# 69
Ne6to ne me razbira6 mai

Ne e nevazmojno 1 dete da se nau4i na garne na 6-7-8 i t.n. meseca tuka ne stava vapros za nikakav tormoz a za izgrajdane na navici. Vsiaka maika precenia za svoeto si dete. Niakoi se razvivat malko po barzo drugi ne. Edva li ima maika koiata bi iskala da tormozi rojbata si. Ne misli6 li?

Посо4и ми едно бебе на 7м.,което е нау4ено да ходи на гърне.  Confused: Shocked
Ще се радвам да познавам такъв екземпляр. Laughing  Laughing  Laughing
Препоръ4вам ти да про4ете6 книгата ''Изкуството да бъде6 родител'' на др. Фицхю Додсън.

twins_mama, какво означава "научено да ходи на гърне?"Това е дълъг процес и е абсурдно на 7 месеца да си казва всеки път само и да отива да пишка в гърнето. Но, ако може да седи, защо майката да не прави опити да го приучва? Едно е детето да е на 17 дни ( Shocked  Shocked  Shocked ), 1-2 месеца  Rolling Eyes  Rolling Eyes  и на възраст, когато кръстчето му заяква.
Бих прочела посочената от теб книга с удоволствие. Предполагам, че я има в БГ.

# 70
  • Sofia
KRASI

Аз незнам каква е тактиката в БГ,ама си е престъпление да тормози6 едно 7м. бебе на гърне. Shocked  Shocked  Shocked

Споделям мнението ти този път Simple Smile
Не разбирам защо трябва да се тормози едно толкова малко бебече. Та то още няма осъзнаване на действието което извършва. Моято обяснение е задоволяване на майчиното его.
Няма лошо. Но пък нужно ли е? Едва ли има бебе, което да не се е научило и да ходи до първи клас с памперс.
Аз никога и за нищо не пришпорвам детето. Когато само се почувства готово или ако не с леко побутване от моя страна както в случая, но не на всяка цена.

# 71
  • Sofia
Цитат на: Мама от Финландия

Та смело махайте запарващите памперси, срамота е да ви е страх от малко жълта водичка и онуй другото...

Да така е!
Вчера беше много смешно. По едно време го гледам моя Денис как се щура насам натам и нещо му е несгодно - ходи на пръсти и се кълчоти като прима балерина Laughing  Laughing  Laughing
Я да видим кво става - гащите мокриии, а в хола една мила локвичка блести Laughing
Смених гащите точно за една минутка, бръснах локвето и готово!
Мисля, че след като осъзнава, че му е мокро и кофти бързо ще се научи Grinning

# 72
  • Sofia
Цитат на: sunshine3
Dodo, аз имам такъв памперс-пелена...Така и не разбрах точното му име... Rolling Eyes
Опаковката е прозрачна найлонова, с единствен надпис " evitta- постелка". размер-60/45. има 2 размера. Аз ги ползвам, когато слагам Бебка(3 месеца) върху плота за преповиване, защото не си представях как ще я пльосна гола върху студената мушама....Та така...Иначе предполагам, че предназначението е точно такова-за креватчето при отказване от памперса...
Лошото е, че не съм ги купувала аз, а баща ми от Младост 2 май...След Патиланци имало висок блок и отдолу аптека..Едва ли те ориентирах, ама това е , което знам.
Иначе ги няма масово по аптеките и складовете...Когатто питаме ни гледат странно за какво става дума....Но това беше може би, защото не можехме точно да обясним...Поздрави!:))

Не се тревожи - ще разпитам днес при нас. Имаме хубава голяма аптека, където и да няма нещо веднага го поръчват. Та и да нямат и не знаят - ще помоля момичетата да проучат те Grinning

# 73
  • Sofia

Ne e nevazmojno 1 dete da se nau4i na garne na 6-7-8 i t.n. meseca tuka ne stava vapros za nikakav tormoz a za izgrajdane na navici.

А необходимо ли е? И кому?
Все пак това не е състезание по зрелост. Става дума за бебенце на 6-7 мсеца, което не знае още на кой свят е. Simple Smile

# 74
  • Sofia
Dнес съпругът ми ходи до магазина, за който ми каза Мimito. Пелената е нещо като огромен памперс, течността вътре става на желе, неприятното е, че няма как да се захваща на леглото и трябва да се подпъхва под дюшечето. Като знам, обаче, моето терминаторче каксе върти, и как вади чаршафчетата си изпод дюшечето не знам как ще се справя с такава пелена. Иначе е голяма, но точните размери забравих.

За еднократна употреба ли е?

Общи условия

Активация на акаунт