Махнах памперса - стискайте палци!

• 13 535
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Цитат на: Туфи
i Едно е детето да е на 17 дни ( Shocked  Shocked  Shocked ), 1-2 месеца  Rolling Eyes  Rolling Eyes  и на възраст, когато кръстчето му заяква.

какви 17 дни, какви 1-2 месеца, какви пет лева?!?????????? Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked

# 76
Цитат на: dodo_dodo
Dнес съпругът ми ходи до магазина, за който ми каза Мimito. Пелената е нещо като огромен памперс, течността вътре става на желе, неприятното е, че няма как да се захваща на леглото и трябва да се подпъхва под дюшечето. Като знам, обаче, моето терминаторче каксе върти, и как вади чаршафчетата си изпод дюшечето не знам как ще се справя с такава пелена. Иначе е голяма, но точните размери забравих.

За еднократна употреба ли е?

Предполагама да, също като пелените за дупенцето, но зависи колко е напишкана все пак Wink

# 77
i Едно е детето да е на 17 дни ( Shocked  Shocked  Shocked ), 1-2 месеца  Rolling Eyes  Rolling Eyes  и на възраст, когато кръстчето му заяква.

какви 17 дни, какви 1-2 месеца, какви пет лева?!?????????? Shocked  Shocked  Shocked  Shocked  Shocked

Прочети постинга на Лиорена

# 78
Цитат на: Pep

Ne e nevazmojno 1 dete da se nau4i na garne na 6-7-8 i t.n. meseca tuka ne stava vapros za nikakav tormoz a za izgrajdane na navici.

А необходимо ли е? И кому?
Все пак това не е състезание по зрелост. Става дума за бебенце на 6-7 мсеца, което не знае още на кой свят е. Simple Smile

Да, ама като си в състояние на безпаричие, и ти не знаеш на кой свят си....нали разбираш? Има хора които наистина не свързват двата края....

# 79
Споделям мнението ти този път Simple Smile
Не разбирам защо трябва да се тормози едно толкова малко бебече. Та то още няма осъзнаване на действието което извършва. Моято обяснение е задоволяване на майчиното его.

Ама какъв тормоз бе хора, толкова ли ви е трудно да приемете, че има различни стилове от вашите? Аз някъде да съм казвала, че си тормозите децата, щом на 2-3 години още са с насрани дупета? А това за егото ме уби Laughing  Laughing  Laughing ...

# 80
  • Sofia
Цитат на: Liorena
Когато се регистрирах тук на 16. януари мисля, че беше (трябва да видя от ляво), и точно тогава имаше тема за гърнето, където на една мама, нейна позната слагала бебето си на гърне на 17 дни Shocked  Shocked , да, на 17 дни го държала над гърнето.
Тогава много се чудих и маях, но тази жена, майка, не можела да пере толкова много пелени и цитат "неволята учи" и така...на 17 дни на гърне.....

Това някакъв бъзик ли е ? Shocked  Outta Joint
Та на 17 дена бебето е една мръвка месце, как ще го сгънеш, как ще  го държиш да седи............ #Shocked

# 81
Когато се регистрирах тук на 16. януари мисля, че беше (трябва да видя от ляво), и точно тогава имаше тема за гърнето, където на една мама, нейна позната слагала бебето си на гърне на 17 дни Shocked  Shocked , да, на 17 дни го държала над гърнето.
Тогава много се чудих и маях, но тази жена, майка, не можела да пере толкова много пелени и цитат "неволята учи" и така...на 17 дни на гърне.....

Та на 17 дена бебето е една мръвка месце, как ще го сгънеш, как ще  го държиш да седи............ #Shocked

Ами честно казано и аз не мога да го проумея, но хора разни.... Shocked

# 82

Ето това вече прилича на бъзик! Shocked

# 83
  • Sofia
Цитат на: bobolenta
Споделям мнението ти този път Simple Smile
Не разбирам защо трябва да се тормози едно толкова малко бебече. Та то още няма осъзнаване на действието което извършва. Моято обяснение е задоволяване на майчиното его.

Ама какъв тормоз бе хора, толкова ли ви е трудно да приемете, че има различни стилове от вашите? Аз някъде да съм казвала, че си тормозите децата, щом на 2-3 години още са с насрани дупета? А това за егото ме уби Laughing  Laughing  Laughing ...

Това е моето мнение, защо се сърдиш? Simple Smile
Смятам, че ползванто на гърне не е нещо наложително, нещо от което завси същестуванието на бебето. След като не е наложително и продуктувано от потребност за задоволяване на бебешка нужда, полагането на усилия да го научиш въпреки това е самоцел на майката. И моето обяснение за това е егоцентризъм или прекалена амбиция.
Това не е лошо както казах вече, на всеки му избиват чивиите в различни посоки. Но всеки си преценя за себе си.
За мен това примерно е тормоз, за теб не е. И то е тормоз преди всичко за мен, не за бебето. Щото да седна да се мъча да уча едно неосъзнато бебе на хигиенни навици толкова рано си е мъка и то безсмислена мъка - защо да се подлагам на нея, че и него покрай мен? Laughing
Но съгласи се, че има едни граници отвъд които при всички случаи е тормоз - 17 дена например Shocked

Аз специално предпочитам да си оползотворявам по друг начин времето с моето бебе, ти по този - въпрос на личен избор Grinning
Пък гърнето няма да ни избяга. Ето на две години - пак опряхме до него Wink

# 84
  • Sofia
Цитат на: Pep

Ne e nevazmojno 1 dete da se nau4i na garne na 6-7-8 i t.n. meseca tuka ne stava vapros za nikakav tormoz a za izgrajdane na navici.

А необходимо ли е? И кому?
Все пак това не е състезание по зрелост. Става дума за бебенце на 6-7 мсеца, което не знае още на кой свят е. Simple Smile

Да, ама като си в състояние на безпаричие, и ти не знаеш на кой свят си....нали разбираш? Има хора които наистина не свързват двата края....

Да, това вече е мотив и го приемам като такъв.
Извън случаите обаче когато нуждата е финансова, за мен не е наложително.

# 85
Това е моето мнение, защо се сърдиш? Simple Smile
Смятам, че ползванто на гърне не е нещо наложително, нещо от което завси същестуванието на бебето. След като не е наложително и продуктувано от потребност за задоволяване на бебешка нужда, полагането на усилия да го научиш въпреки това е самоцел на майката. И моето обяснение за това е егоцентризъм или прекалена амбиция.
Това не е лошо както казах вече, на всеки му избиват чивиите в различни посоки. Но всеки си преценя за себе си.
За мен това примерно е тормоз, за теб не е. И то е тормоз преди всичко за мен, не за бебето. Щото да седна да се мъча да уча едно неосъзнато бебе на хигиенни навици толкова рано си е мъка и то безсмислена мъка - защо да се подлагам на нея, че и него покрай мен? Laughing
Но съгласи се, че има едни граници отвъд които при всички случаи е тормоз - 17 дена например Shocked

Аз специално предпочитам да си оползотворявам по друг начин времето с моето бебе, ти по този - въпрос на личен избор Grinning
Пък гърнето няма да ни избяга. Ето на две години - пак опряхме до него Wink

Ама как ще се сърдя, моля те Laughing ... Просто това, което си написала няма нищо общо с мен. Нито ми избиват чивии, нито ме гони болна амбиция, нито си оползотворявам времето така /по тази логика и ти не трябва да ходиш до тоалетна, щото губиш време, в което можеш да правиш по-полезни неща Wink /, нито тормозя или мъча себе си, още по-малко детето си. Не помня да съм се оплаквала някъде, че съм изпушила от висене на гърне, или от мъки да създам на Емчо хигиенни навици и т.н. Репликирах, защото не обичам да се разсъждава върху нещо, с което не си запознат /в случая мен и детето ми, начина ми на живот, навици и пр./. Това е! Как мога да ти се сърдя - с теб може да се разговаря спокойно! Grinning

ПП: А това за 17-дневното бебе вече е повод да се замислим... въпреки че на мен ми прилича на факт, изваден от контекста...

# 86
  • Букурещ

ами не е базик. чиста истина си е.
И Rali и nadq, ако си спомням ще го потвърдят, защото това беше вече пусната тема, когато се регистрирах тук, още в самото начало (ех- толкова ме е яд, че ги няма старите теми, за да ти покажа къде е), и не мога да си спомня коя мама беше го написала за нейна близка, че неволята учи, не можела да пере пелени, и на 17 дни си държала бебето над гърнето да пишка там.
Изобщо не се базикам ни най- малко.
Толкова много се впрехнах как така? , ама на.....има го и това.
чиста истина си е.

# 87
  • Букурещ

Ето това вече прилича на бъзик! Shocked

ама не е. тази мама, която го пусна тогава това, се отнасяше за нейна близка. тогава бях потресена, към днешна дата вече - не.

# 88
  • Sofia

Ама как ще се сърдя, моля те Laughing ... Просто това, което си написала няма нищо общо с мен. Нито ми избиват чивии, нито ме гони болна амбиция, нито си оползотворявам времето така /по тази логика и ти не трябва да ходиш до тоалетна, щото губиш време, в което можеш да правиш по-полезни неща Wink /, нито тормозя или мъча себе си, още по-малко детето си. Не помня да съм се оплаквала някъде, че съм изпушила от висене на гърне, или от мъки да създам на Емчо хигиенни навици и т.н. Репликирах, защото не обичам да се разсъждава върху нещо, с което не си запознат /в случая мен и детето ми, начина ми на живот, навици и пр./. Това е! Как мога да ти се сърдя - с теб може да се разговаря спокойно! Grinning

ПП: А това за 17-дневното бебе вече е повод да се замислим... въпреки че на мен ми прилича на факт, изваден от контекста...

добре де Grinning
аз не визирам някого конкретно, не съм посочила с пръст и казала еди кой си, еди кой си и еди кой си учат децата си от егоцентризъм или безделие или от мазохизъм Laughing  Laughing  Laughing
говорех общо, защото в общият случай ми се струва, че така се получава.....
знаеш ли колко майки с неприкрита гордост и особено самочувствие са ми заявявали за рекордите си в областта на гърнеползването? все едно става въпрос за постижение в областта на науката някакво Laughing
а пък същевременно чета в погледа им насмешка примесена с почуда и удивление, че ние сме с памперс на тая възраст.
погледа им говори сякаш - ехеееей, ама вие сте много назад, много сте зле, едва ли не бавноразвиващи се.....

това имах предвид като написах егоцентризъм....майката се чувства осъществена, реализрана от бебешките успехи и зашеметена от тях  започва без да се осъзнава да пришпорва бебето и за други неща.
А пък аз си мисля, че ако искам да се доказвам едва ли ще ползвам детето си за това. Има хиляди други начини да го направя.
И затова тази описаната горе майка не знае, че парадирането и с бебешко ако сервирано в гърне ми минава през единия и излиза през другия крачол Laughing

И да се върна по-горе - не се опитвам да кажа, че всички случаи са такива, за това и не персонализирам. Не знам, вероятно е и да има случаи в които детенце просто е готово по-рано и след като го виждаш, че е готово защо да не се възползваш от момента.
Може би вие сте от този случай. Така, че не се засягай и не го приемай лично
 Grinning

# 89
  • Sofia
ами не е базик. чиста истина си е.
И Rali и nadq, ако си спомням ще го потвърдят, защото това беше вече пусната тема, когато се регистрирах тук, още в самото начало (ех- толкова ме е яд, че ги няма старите теми, за да ти покажа къде е), и не мога да си спомня коя мама беше го написала за нейна близка, че неволята учи, не можела да пере пелени, и на 17 дни си държала бебето над гърнето да пишка там.
Изобщо не се базикам ни най- малко.
Толкова много се впрехнах как така? , ама на.....има го и това.
чиста истина си е.

Хубаво, приемам че хората нямат пари за памперси. Ми ще пере бе! Ще купи няколко чифта пелени и ще пере! ако трябва на ръка ще пере, едно време с перални все са прали!
другото е престъпление, издевателство! Imp

Общи условия

Активация на акаунт