Махнах памперса - стискайте палци!

• 13 536
  • 178
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: dodo_dodo
И да се върна по-горе - не се опитвам да кажа, че всички случаи са такива, за това и не персонализирам. Не знам, вероятно е и да има случаи в които детенце просто е готово по-рано и след като го виждаш, че е готово защо да не се възползваш от момента.
Може би вие сте от този случай. Така, че не се засягай и не го приемай лично
 Grinning

ОК, разбрахме се Grinning ! Просто понякога и аз се чувствам като теб, въпреки, че никога не парадирам с това. То няма и за какво - още ползваме памперси /поне навън и нощем де/. Всъщност затова и не писах по-рано в темата. Както виждаш, бях "повикана" Grinning  Wink .

Сега е време да стисна палци, и да ти пожелая успех с Денис! Нали не си се отказала вече? Grinning

# 91
Oooo,много задълбахте, нали вече имаше тема, където се възмущавахме на подобни неща #2gunfire .....
Успех с приучването! thumbsup

# 92
Zdravejte,
Kajo spi ot sedmica bez pampers prez no6ta, bjah se vaorazila - ga6ti i 4ar6afi za ednokratna upotreba /var6at mnogo dobra rabota, struvat okolo 40-50 stotinki, namirat se v sanitarnite magazini i edinstvenija nedostatak e, 4e zaparvat/. No ob6to vzeto o6te kato mahnahme za parvi pat pampersa se opitah da go ubedja, 4e e goljam, 4e mama i tati pi6kat na garne, 4e trjabva i toj taka. Mislja, 4e mozete da mahnete pampersa kogato deteto vi e gotovo za tova i razbira, 4e e porasnalo, ina4e e izli6no da go travmirate. Spomnjam si peditarkata kato kaza o6te na 6 meseca na garne ... a toj reve, ni6to ne rabira...za6to be6e nuzno si4ko tova?Otu4i se na 1 g. i polovina, spokojno, bez da se nalaga da se karame i da go nasilvam. Sega e ljato i e naj udobno, za mom4encata e goljamo udobstvo, 4e mozete da gi nakarate da pi6kat pravi /kato tati  Grinning / i te sa mnogo gordi ot sebe si. Mislja 4e 6te se spravite za sedmica, naj-mnogo dve, tova ne ozna4ava, 4e njama da ima incidenti, no ozna4ava, 4e detenceto ve4e e osaznalo kakvo se iska ot nego. Uspeh.

# 93
  • sofia
Само ще спомена, понеже някой каза за книгата "Изкуството да бъдеш добър родител", та в нея пише, че ако детето започне да се учи по-рано да ходи на гърне - т.е  ако това е неосъзнато -(а се осъзнавало около 2годишната възраст истински,),  не е невъзможно, но изобщо не е препоръчително - осъзантия факт е за майката, детето го прави без да знае защо и голяма част от тези деца в по-късна детска възраст имат проблеми с изпускане и при най-малката стресова ситуация.
 Ох, не ви го цитирах май много точно, защото не го помня дословно, но именно поради причината, че Бимбото не е готов за "великото дело" Laughing ще отложа висенето му на гърне. Няма някой който да не се е научил. Додо, трябва да ти кажа, че и на мен ми се случва да ме гледат разни майки с нескрита почуда като им кажа, че сме с памперс(все пак сме на 1г. и 7 м), но и на две  и 7 да бяхме хич не ми пука кой как ще ме гледа. Докладвай как вървят нещата с Денисчо Laughing

# 94
  • Sofia
Цитат на: bobolenta

Сега е време да стисна палци, и да ти пожелая успех с Денис! Нали не си се отказала вече? Grinning

Още не съм, ще видим Simple Smile

# 95
  • Sofia
Цитат на: bomboto
Само ще спомена, понеже някой каза за книгата "Изкуството да бъдеш добър родител", та в нея пише, че ако детето започне да се учи по-рано да ходи на гърне - т.е  ако това е неосъзнато -(а се осъзнавало около 2годишната възраст истински,),  не е невъзможно, но изобщо не е препоръчително - осъзантия факт е за майката, детето го прави без да знае защо и голяма част от тези деца в по-късна детска възраст имат проблеми с изпускане и при най-малката стресова ситуация.
 Ох, не ви го цитирах май много точно, защото не го помня дословно, но именно поради причината, че Бимбото не е готов за "великото дело" Laughing ще отложа висенето му на гърне. Няма някой който да не се е научил. Додо, трябва да ти кажа, че и на мен ми се случва да ме гледат разни майки с нескрита почуда като им кажа, че сме с памперс(все пак сме на 1г. и 7 м), но и на две  и 7 да бяхме хич не ми пука кой как ще ме гледа. Докладвай как вървят нещата с Денисчо Laughing

Ами той май нещо се срамува струва ми се....
Днес три пъти си опиша гащите. А отбелязан успех нямаме. Вината е и моя защото не мога да стигна да го приканя в банята. Постоянно нещо се случва в мойта къща - ако единия не реве, другия ще се кърми, ако той реве през това време първият ще се е изпишал на килима, докато чистя килима - ревват и двамата...и така. Екшъна е безспирен. Сега дребния заспа, аз през това време пъхнах да изпека месо и метнах картофи да се варят за пюре, но Денис вряка от стаята - още не е заспал. Вдигнах ръце за минута, дъх да си поема.
Та мисълта ми беше, че като се напиша и аз тръгна да му сменям гащетата - той се противи. Почва да се свива и не дава да го пипна там. Дори не ми дава да го пипна за да проверя дали е мокър.
И трябва да му покажа сухите гащи за да кандиса да му сваля мокрите...
Това лош показател ли е?
А - срамува се и като ака. Сутринта свърши тази работа още преди да съм успяла да му сваля памперса. Усетих го но късно, вече се напъваше. И като го попитах - акаш ли мамо, и той почна да се сърди и да мучи гневно.... Sad
Не знам какво да си мисля.....

# 96
Според мен това е добър показател, щом се срамува значи осъзнава за какво иде реч. Може да му сложиш гърнето в банята и да го оставяш сам - като големите. То и мен ме е срам да го гледам като си върши работата  Embarassed  Grinning .

# 97
  • Sofia
Цитат на: Ellypr
Според мен това е добър показател, щом се срамува значи осъзнава за какво иде реч. Може да му сложиш гърнето в банята и да го оставяш сам - като големите. То и мен ме е срам да го гледам като си върши работата  Embarassed  Grinning .

Окуражи ме ! Grinning

# 98
  • Букурещ
..... че сме с памперс(все пак сме на 1г. и 7 м), но и на две  и 7 да бяхме хич не ми пука кой как ще ме гледа. Докладвай как вървят нещата с Денисчо Laughing

мойта пък дъщеря е на 1г. и 9 месеца и не ме е срам, че е с Памперс, но пък сега ми е най-малко до гърнето, имам други грижи в момента. Но не се притеснявам, защото детето ми схваща бързо, като гледам колко лесно стана със зъбите, в смисъл вечер ме подсеща да и измия зъбите, защото с моята разсеяност аз поняга забравям, а тя отива сама (знае къде стои, на достъпно за нея място) и ми носи четката за зъби и ми вика "Йоли", (четката и за зъби е с Йори). И много и харесва да си мие зъбите, които ги мием от неотдавна, но много бързо се научи детето. Всичко са навици, това е.
Когато ми минат другите грижи, ще пробвам да и махна памперса докато е лято и е хубаво времето. И така......

Додо, ти дръж тук в течение как вървят нещата при вас. Wink

# 99

Само искам да вметна, че по тази логика /написаното в книгата, доколкото го разбрах, де Wink /, всички ние, майките ни, бащите ни и пр., трябва да сме се опикавали и усирали яко в по-късна детска възраст, понеже не знам за дете, което да е било с пелени до 2-годишна възраст /по мое време поне не е имало памперси/. Може и да греша, ама аз това разбрах от "цитата".

bomboto, както знаеш дечковците ни са набори, но мен не ме гледат с насмешка, като кажа, че Емо е още с памперси. Не знам защо така се получава. А и не виждам нищо смешно. Теглете им по една и готово. Grinning

# 100
А да ти кажа ли какво е нашето гърне?
 Обикновено на Чико - зелено с пеперуда отпред Grinning

и с две калинки Grinning  Wink

# 101
В тази връзка - в американски сайт майка пита педиатъра как така нейната майка се кълне че я е била научила на гърне преди годинката , а той отговаря " По-скоро тя е тренирала себе си да слага бебето си на равни интервали на гърнето " Laughing  Laughing  Laughing

# 102
  • Sofia

Да ! Същото, с две калинки отстрани Grinning
И вие ли сте с него?

# 103
  • Букурещ

Да ! Същото, с две калинки отстрани Grinning
И вие ли сте с него?

понеже се сетих, че ме питаше за нашето, ама този път има разлика, с рибки отпред, синъо.

# 104
  • Plovdiv
Може ли аз като мама от по-старо поколение да се включа. Преди 16 години без малко когато дъщеря ми беше бебе не бяхме и чували за памперси, и затова на около 5-6 месеца започнах да я слагам на гърнето. Приучи се за около месец-два и нямахме никакви проблеми. Една от мамите спомена, че на по-голяма възрст щели да имат проблеми с изпускането/ така пишело/. Да, да , ама не.  Twisted Evil
Друг е въпроса, че с памперс е много по-удобно, според мен не толкова за децата, отколкото за нас мамите. И колкото и да съм против памперсите, след няколко месеца когато се роди бебока /живот и здраве/ смятам да ги ползвам. Но отново не бих си позволила да го гледам до 2 годишна възраст с памперси. Знам, че може би ще реагирате на това което написах, но това е мое мнение и все пак придобит опит

Общи условия

Активация на акаунт