МАРТенската мама се вълнува-госпожица или господин в коремчето палува

• 14 918
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Fever, моля добави ми синьо щъркелче, на прегледа доки каза "мъж" Grinning
Ох, да ви се оплача- и ние се местим в по-голяма квартира и покрай чистенето и събирането на багажа напоследък имам болки ту отляво, ту отдясно. АГ-то каза че било нормално да имам по-силни придърпвания и ми изписа магнезий на прахчета, но от него имам разстройство Sad
Та покрай  всички разправии с преместването няма да имаме интернет известно време, така че по-радко ще ви чета  Sad

# 121
  • под кривата круша
слънчоглед, що не каза отначало, че фирмата е семейна, там е много сложна  Tired
lanselota, честито stork-boy
Nagaina, вече щях да питам къде се загуби.
Добре дошли на новите момичета, радвам се, че се увеличаваме  bouquet

# 122
Здравейте!
слънчоглед, гледай да не се нервираш. Знам, че е трудно, но мисли си за бебето. И аз едвам стискам зъби, но ще изтрая още няколко месеца в офиса.
Честито на всички бъдещи новодомци! Милото е категоричен, че бебето ще спи в отделна стая и понеже сме в двустаен, ние ще се местим май на дивана в хола след някой и друг месец.
Аз от уикенда почнах витамини Центрум матерна. Пия ги вечер, а сутрин вземам ФК (така ми каза лекарката).
А сега да се похваля - днес ходихме на ФМ при доц. Томова. Страхотна жена.Прегледа не може да се сравни с предната ФМ при Янкова. Янкова основно мълчеше, а Томова подробно обясни и показа всеки орган на бебето. Отговаря си на седмиците, има си всички пръстчета, мери потоци, сърдечен ритъм и мн. др. неща и каза, че се развива много добре, както и че плацентата е добре. Нямало нужда да ходя на фетална ехокардиография тъй като тя сега я направила. Каза ни и пола - момиче. Аз така се бях настроила на момче, че сега не мога да го възприема. Но важното е да е живо и здраво, а по натам ще правим втори опит и за син Simple Smile Малко ме е яд, че не съобразих в началото да си поискам да ми запише диск, че да си имам спомен.
Лека вечер:)

# 123
Здравейте, момичета! На новодошлите   bouquet леко бременеене!
Аз от нямане какво да правя, тъй като моята работа е такава - ту я има, ту я няма, та се порових из нета да се поинформирам как се описва в България и съответно в Италия ниското ниво на тромбоцити при бременност. Моя лекар се е запритеснявал нещо и ме кара често-често да си контролирам тромбоцитите, макар да са малко под долния праг, а именно  - 135 при долен праг 150. Доки казва да не се шашкам, само че ще ме следи. Но пък видях в един бг. сайт, че у нас лимитите са 130 - 360, а не като в Италия 150-400 и сега питанка към вас.
Моля, ако не ви затруднява, да погледнете по вашите изследвания на кръвта, какви са посочените нормални нива на тромбоцитите / Plt/ и да ми ги дадете за сверка. Благодаря ви! Има ли някоя друга от вас такъв проблем и какво прави по въпроса??

# 124
  • София
Добра вечер от мен. Благодаря на всички, които ми отговориха за спането  Hug
Относно спането на Точко в другата стая няма да имаме дилеми - ако не ни мине котка път, ще си имаме само една стая, т.е. избор няма да имаме... Иначе се притеснявам много, защото спя по мнооооооого и не знам как бих се справила без сън  Embarassed
За количката, на нас ще ни дадат на заем Принцес на Мак Ингланд и даже не се зачитам по темите вече.

Да кажа, че на нас ни предстои местенето и не е ясно кога ще има време за нет  Hug Стискайте ни палци да няма проблеми  Hug

# 125
  • София
 lanselota , честито момченце! Hug
shushi_13 , честито момиченце!  Hug Ето още една мама, дето иска мъж  Laughing , а аз мислех че няма такива. Следващия път ще е син щъркелът!  Simple Smile  Peace
svetla_13 , моите май бяха около 300. В момента не пиша от вкъщи и изследванията не са в мен, като се прибера задължително ще видя референтните стойности и ще пиша  Peace Не се притеснявай, ако беше нещо сериозно д-рът щеше да ти каже, предполагам!
зелено чевече, чакаме те на Запад  Laughing  Hug Количката я бива  Peace

# 126
  • Варна
Но пък видях в един бг. сайт, че у нас лимитите са 130 - 360, а не като в Италия 150-400 и сега питанка към вас.
Моля, ако не ви затруднява, да погледнете по вашите изследвания на кръвта, какви са посочените нормални нива на тромбоцитите / Plt/ и да ми ги дадете за сверка. Благодаря ви!

svetla_13, изследванията ми стоят в картона при лекарката, ако не забравя, ще погледна следващия път (след месец). Но намерих това:
http://www.diagnostika-sofia.com/analytics-listing-detail.php?ck=165

# 127
svetla_13, сега погледнах моите изследвания от миналия месец. Резултатът ми е 236, а референтните стойности са от 130 до 440. Поне така пише на листа, който са ми дали.

# 128
Elwing и shushi_13 - аз също искам момче, но Док каза, че ще е момиченце:)) А имах невероятно усещане (и все още го имам), че бебо е момченце. Както и да е, важното е да е живо и здраво!

# 129
  • под кривата круша
svetla_13, и моите резултати са при акушерката, но виж тук  http://www.arsmedica.bg/bg/haematologictest/subprm/haematologictest/c_id/2176.html
Зелено човече, дано имаш време за нет Simple Smile

# 130
  • София
svetla_13, сега погледнах моите изследвания от миналия месец. Резултатът ми е 236, а референтните стойности са от 130 до 440. Поне така пише на листа, който са ми дали.
И при мен са така - 130-440 Peace Значи не си "под", а си в нормата, макар и на долната граница  Peace Или поне по БГ стандарти.
babyface, разбира се че е по-важното да са живи и здрави!  Hug Просто се чудех дали има и как може да има жени, които искат повече момче Simple Smile Явно е че има.  Laughing
Честит рожден ден на Йо-йо и mp3lp3! Много здраве, щастие и най-прекрасния подарък през март!  Heart Eyes

# 131
  • Sofia
Добро утро на всички в тази прекрасна тема:

Сърдечно ви пожелавам леко бременеене, сладурки!  Hug  Heart Eyes   bouquet

# 132
Добро утро момичета !!!!Аз не пиша редовно,но пък за сметка на това ви чета доста редовно.Както виждам не само аз днес остарявам с още 1 годинка,честит рожден ден ЙО-ЙО,пожелавам ти лека и успешна бременност и много здраве и щастие мила и естествено приятно изкарване на празника.Не съм мн добра в слагането на почерпки така че  beer beer3  party023 При нас с бебо нещата са уж добре,АГ-то пак ми каза че плацентата ми била ниско разположена, но ме успокои,че това било от малката седмица,абе честно казано май го каза само за мое успокоение. Иначе и ние с моя мъж ще се местим и не знам кога ще имам интернет,абе май тоя месец е месеца на смяна на жилището на всички,ако знаете с това местене колко нерви изхабих стана 3 седмици се притеснявам,ама както милото каза днес е денят,в който вече трябва да ни дадат ключа от новото жилище, много силно се надявам да е днес моля ви стискай те ни палци, че ако още веднъж отложат приемателната комисия на сградата не знам какво вече ще правя!Изпращам ви много  Hug Hug и   love001 и ви пожелавам един прекрасен есенен ден !!!!

# 133
  • Ееей тук!
Ехо, добро утро и прекрасен слънчев ден желая на всички   bouquet
Гледам рожденнички си имаме:
Йо-йо и mp3lp3  bdbaloni много здраве, любов и послушни бебета през март ви желая. lanselota , честито момченце, shushi_13 на теб честита ти мома. За мен няма особенно значение пола, в смисъл нямам предпочитания,искам само всичко да е наред както и всяка бременна жена, естествено!
Есме Вихронрав  абе, тя днес ще става еднааа, дали "семейна" или не схемата при работещите бременни е една и съща, според мен и винаги е сложна, но в крайна сметка всеки си гледа от неговата камбанария и си преценява нещата. В моя случай е сложна предвид спецификата на работата ми и липсата на читави кадри на пазара на труда, малко са вече ветераните,които биха стояли години наред на едно и също място без да има кой знае какво да ги задържа, та да не разводнявам темата с моите служебни терзания, по-късно ще ви докладвам как се развиват нещата при мен и в коя посока съм стреляла.
Сега да ви питам аз: момичета вие имате ли киселини и как се справяте с тях? При мен е нещо кошмарно, чувствам се като Змей Горянин  Joy

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 08:30 от слънчоглед

# 134
Добро утро и от мен.
Честито на празнуващите Йо-йо и mp3lp3  , да сте живи и здрави момичета и да се радвате на хубава и спокойна бременност. А когато му дойде времето и на малко, сладко, живо и здраво бебенце!!!

слънчоглед, аз също имам киселини и то ужасни. Започнаха от много рано още с повръщането, аз гледам да пия много вода и така да ги `разреждам`. Също помага, ако изядеш една ябълка, но ако са силни да ти кажа честно нищо не помага. Сега се сетих, че препоръчват против киселини да се спи на висока възглавница. Това е за сега, което се сещам

Общи условия

Активация на акаунт