Есенни листа танцуват, ФЕВРУАРЧЕТА в къщи ще лудуват!

• 18 413
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Дез, добре, че е била малка белята!  Hug Hug Hug Нацелувай малкия герой!
Готи, много неприятен инцидент.  Hug Ефросина  обаче е права - мястото на детето е отзад. Ако има въздушна възглавница и тя не може да се изключи, тогава е даже задължително да е отзад! Изминала съм хиляди километри с Благовест и Магдалена, през голяма част от тях - децата са плакали, че и накуп. Правилото ми е "да си запушвам ушите". Когато шофирам си гледам пътя, пък те нека се дерат. Блажко вече е свикнал и знае, че няма как да се закачаме. Понякога, на светофар, ги поглеждам. Маги обаче още се чувства пренебрегната отзад. Понякога когато много са плакали и е имало възможност - спирам за малко и тогава се обръщам, но в повечето случаи, особено в София, си е невъзможно да отбиеш и да спреш, защото вече е задръстено с коли. Особено за дълъг път си е направо задължително да е отзад. От моя опит като шофьор мога да ти кажа, че (не дай Боже!) големите произшествия стават на дълъг път. В София ще се удариш - ще счупиш фар, ще има нещо за изчукване, ще закачиш броня, но се движиш най-много с 20-30 км. На дълъг път е по-опасно. Предимството е, че по цялата магистрала имаш аварийна лента, както после и доста отбивки до Плевен (този път вече го знам наизуст) и ако Тино не е послушен - можеш да спреш за малко. Hug
Алинка, великолепни пердета! Изглежда много слънчево!   bouquet Hug
Голдънче, ти си в нашия отбор  Crazy. Аз си давам от нашата храна без много да му мисля. Яде колкото иска, непрояло дете няма, аз съм жив пример, че и много злоядите оцеляват.

# 76
Честити месечинки на Алекс,Габи,Диана и Кристиян!!!  Gift Tada dance

Дездемонка,много си се изплашила сигурно Sad,как е Емчо сега?И Петър веднъж така си удари устата като малък и много ме изплаши.
За колата- и двамата седят на задната седалка в столчетата,но аз не шофирам.
За пюретата-топля ги малко в микровълновата и после разбърквам добре Peace
И аз съм така с шоколадите Crazy,хапвам по един всеки ден ,иначе не мога да заспя Blush
После пак ще пиша Heart Eyes

# 77
Момичета, благодаря ви от цялото си сърце - ние вече имаме пети зъб! От горе в дясно!
На Пежото няма въздушни възглавници и до сега винаги съм возила бебето в кошницата на задната дясна седалка, тоест по диагонал на мен. Но зададох въпроса, защото прочетох че някои от нашите мами возят и отпред и ми стана интересно. Иначе за сега ми се очертава да шофирам само в Плевен, градско, а за дългия път до Плевен, може би пак аз ще карам ама нали сме двама с Миро, та изобщо не го мисля, иначе Тино се вози отзад.
Благодаря и за съветите за подгряването.
От утре ще залипсвам в нашата темичка, предполага се, че ще се върна в началото на ноември.
Желая на всички бързо оздравяване, СТИГА вече с тия болести - КЪШ!Ще ми липсвате!
До утре само ще ви чета, че стягам багаж и само ще минавам да преглеждам. Всеки път форумът много ми липсва и раздялата с всички вас ми е много трудна....

# 78
Благодаря за честитките за Алекс...
Направо не мога да повярвам как мина това време, и тя вече е на цели 8 месеца?!?!
Честито и на "наборчетата" и на всички останали с повод и без повод.

По повод на захранването - ами ние най-вече минахме на похапване от нашата храна, което сметна за безопасно де. Микродозички като за начало, и ако няма реакция от следващия път по повече давам. Ако знаете как сладко си похапва това детенце, и все се сърди и ръмжи ако спра. Но е щастлива, че е на масата с всички нас и не е пренебрегната. Явно и ние ще действаме по този метод, въпреки че и на пюретата не отказва, поне засега.  Simple Smile
За возенето в кола, винаги я слагам в кошницата отзад, с гръб към шофьора, по диагонал от неговата седалка. Като преминем на столче ще е пак там, но обърната по посока на движението. Хубавото е, че рядко ми се налага да се возя сама с нея.
Пюренцата - най-често давам на стайна Т, а ако съм забравила да го извадя навреме от хладилника подгрявам на водна баня, в съд с гореща вода и постоянно разбъркване докато се уеднакви температурата, и то не да е горещо а да е хладко.
Готика - и ти ще ни липсваш мила. Както и останалите които пишат по-рядко.

Аз днеска бях изпушила! От години имахме един проблем с мивката, и мине не мине припомнях на Ники за него. Днес ми текна да го изюркам да го оправяме. Да, ама се оказа че проблема е много по сериозен. И като не стана така както той си го мислеше скръсти ръцете и каза, ми аз незнам, не мога да го оправя. Откачих, казвам ви! Навиках го, че не е моя работа да оправям течащи мивки и мръсни канали и тем подобни неща, и че той е мъж у дома и на него се пада да поддържа нещата изправни ако иска чисти съдове и т.н. И други неща имаше, сега всичко е нагоре с краката, защото има още много работа, но ще е от петък натам, та и нашите да помагат. Ама има явно едно определено мъжко "мързеливо племе", което ако не го наваляш с чепарката на врата, като змия, и да му опяваш нон стоп, няма да си мръдне и пръста за да си свърши работата... ще чака тя сама да се свърши, или жената да я свърши, като види че няма кой!  #Cussing out Както и да е, оплаках ви се.

Много ви обичкам, но ще ставам, че ме боли тиквата вече и адски ми се спи. Целувки.

# 79

Ама има явно едно определено мъжко "мързеливо племе", което ако не го наваляш с чепарката на врата, като змия, и да му опяваш нон стоп, няма да си мръдне и пръста за да си свърши работата... ще чака тя сама да се свърши, или жената да я свърши, като види че няма кой!  #Cussing out

smile3532 smile3532

Драгонче,не се ядосвай...Ще оправи всичко човвека ...ще видиш,само си пази нервите.. Hug

ГОТИКА.........честито 5 -то зъбче и внимавайте много ,да се пазите и ти ще ни липсваш... Heart Eyes

# 80
Отпадаме от конкурса на беззъбите. Днес като ме захапа малката и усетих как ме драска. Не е пробило все още , но е въпрос на време...хе-хе
ей, ви по този повод поздрав и от нас http://yzida.multiply.com/video/item/13/13
 Hug

# 81
  • ВАРНА
Здравейте момичета!
Честити месечинки на бебчовците днес!
МериHug мерси, успокои ме, че бързо ще мине.
Ние сме добре, Емо цял ден не е давал признаци да му има нещо. Спокоен е, игрив. Като че ли ми изглежда леко уплашен, но не знам дали е от това. Някак малко стреснат ни се вижда на всички в къщи. Аз също се успокоих вече. Просто още една неприятна случка в архива. Дано са малко.....
Готи, да ти отговоря и аз. Когато шофирам Емо е на задната седалка в столчето. До скоро беше в посока обратна на движението, но вече е "голям" и е зад шофьорската седалка по посока на движението. За пюретата почти не топля, Емо е свикнал да ги хапва на стайна температура. Рядко се случва да вадя пюре от хладилника, тогава го топля на водна баня, не съм слагала в микровълновата още и аз не знам защо. Честито зъбче.
Ще лягам и аз след малко. Денят ми днес започна много рано и беше силно емоционален...
 Hug на всички и се радвам, че Ви има   bouquet

# 82
  • Козлодуй
Здравейте, мацки!
Аз влизам набързо да се отчета след днешната консултация. Мира е вече 7400 гр. /+700/ и 68 см. /+2/ .
Голяяямо дете си имаме вече. Laughing

За затоплянето на храната: Аз не затоплям пюрета, супички, кисели и т.н., освен ако наистина не са много студени. И АМ го прая с вода  със стайна температура.
Имам обаче познати бебчета, които не хапват и капчица, ако храната не е добре затоплена.

# 83
Благодаря за поздравленията за нашите 8 месечинки, честито на Алекс, Габи и Кристиян, честито наборчета Hug Hug Hug
Да се отчетем от консултацията днес, 9200гр(+450гр) и 76 см(+2см).

Честито на Киара за зъбчето,страхотна сладурана, подскоците й са като на същинска балеринка Hug

Кас, дай Боже този път се сбъдне, сигурна съм, най-голямата им мечта Praynig.

Готи и ти ще ни липсваш, аз също тези дни приготвям багаж и ние в петък пътуваме за Русе, но ние ще сме там за по-дълго, а ще идваме на гости в Бургас. В тази връзка, пак няма да мога да се запозная лично с Мери Cry, отново ще се разминем.

Елениа, ако пък на вас ви се случи да дойдете отново в Русе много ще се радвам да се срещнем там.

Аз се надявам скоро да се уредя с нет в Русе и отново да съм сред вас.

Лека нощ

# 84
Изида,много сте сладки .. Hug Трябва и аз да ви кача някое филмче да видите как се изчакват моите за бънджито...едната скача,другата под нея я дърпа и писка..  ooooh! Купон.. #Crazy
Исках да те питам откъде си купила надуваемото дюшече като палмичка за морето ...позволих си да ти разгледам снимките от морето и много ми хареса ...мисля че за моите бебки ще бъде голямо удоволствие да се къпят заедно..
Предварително ти благодаря ,а на кое море сте били и не е ли дъщерята на Мери-Ива  на някои от снимките.. newsm78

Дар77 и PGzenga ...браво за резултатите...наистина вече са ни големи бебките.. Hug

В тази връзка, пак няма да мога да се запозная лично с Мери Cry,

Аз пък не губя надежда.. Laughing и знам че някой ден ще си осъществя мечтаната среща не само с Мери,а и с Роси и Мама Ави..  bouquet

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 23:07 от бубето 29

# 85
Готи,ще ни липсваш Hug,честито ви зъбче tooth
Драконче,не се ядосвай,такива са мъжете,и аз на моя му повтарям по няколко пъти,докато свърши нещо,ама аз не млъквам докато не свърши работата Mr. Green
Краси,много е сладка Кики HugЧестито зъбче и на вас Wink
Дездемонка,радвам се че е добре Емчо Heart Eyes
Бубе,ти оздравя ли HugИ аз се надявам да се срещнем някой ден Peace
Мери,много искам да се видим в петък,но не знам дали ще мога да дойда Rolling Eyes
pgzenga ,Дар,страхотни резултати.Дар ,пиши като можеш и лек път.
Говорите тука за педагогическото захранване, аз досега на Мони не съм й давала нищо друго освен коричка хляб или парченце ябълка newsm78 Все си мисля че е рано още.Обаче пюренцата как си ги хапва,за 3 минути омита по едно бурканче от 190-200г без значение какво е пюрето.Днес яде алабаш с картофи и оризово брашно Sick,много й хареса ама ако знаете колко гадно миришеше.
Аз отивам да  hang 1dishes   bath  grinning012  sleepuuЛека и спокойна нощ на всички Hug Hug

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 23:11 от mama avi

# 86
Бубе, благодаря ти, мила. Наистина бънджито си остава най-голямата атракация в къщи и така като я гледаш Киара хич не изглежда тромаво детенце, каквото всъщност е.
Надуавемия басейн го взех от един детски магазин тук, в Бургас. Срещала съм го на много места, където се предлагат плажни аксесоари. Сестра ми купи такова на една нейна приятелка на детенцето и ще я питам къде в София може да се открие.
Наистина си разпознала и прекрасната Ивка на Мери. Тя позира като истиснки модел.

# 87
Добър вечер и от нас.
За возенето в кола - САМО отзад седи малкия, по диагонал на шофьора. Преди месец му взехме ново столче, че кошницата му беше малка (а я дават до 13кг newsm78) http://concord-bg.eu/product_info.php?cPath=21_23&products_id=39  и сега е много хепи че гледа на пред.
За затоплянето - ползвам от началото микровелето. По принцип гледам да затопля месните пюрета, зеленчуковите не толкова.
И друго искам да питам, какво може за закуска сутрин, освен попара, овесени ядки? Crazy
Помагайте, че не знам.....
Аз давам попара и кус-кус, овесените ядки ги давам в 18.00ч. а да ти кажа онзи ден какво направих - дадох му филя с малсо и чубрица  Crazy Е да ви кажа беше очарован. Чупех му малки залчета и той само отваряше устенца. изяде почти цялата среда и накрая му дадох да си дъвче едната коричка. Определено много му хареса.

# 88
Привет момичета ,аз седя в колата отзад до Ивана. Нищо, че е в столче , рядко шофирам ,таткото ни вози.
За пюретата вече не и давам често , хапва си сладко от нашата храна.Като готвя не слагам много подправки и сол
Ивана предпочита да дъвче а няма нито едно зъбче.Всеки ден и гледам в устата.
Топля всичко в микровълновата печка.
драконче, и аз като мама ави постоянно мърморя и нещата стават с малко закъснение
а болните да оздравявай бързо
 На Ивана хремата и минава вече.
Е от мен лека нощ

# 89
Здравейте и от мен,а то станало Добро утро вече ooooh!
Ама така ,нашия тати го намя и в нас е женско царство.И честно да ви кажа се оказа че всичко е подредено ,изчистено,изпрано и простряно.Ей ако ви кажа толкова работа отгога не съм свръшвала в едни ден.Ми то много лесно било само с 2 деца Wink Laughing
За возенетов кола,-още от раждането Ани е на задната седалка в столче ама не кошница.Едно на БебеКонфорт от 0-?ох забравих до колко,ама каката още си стои в него спокойно.Легналото му положение е за новородени и така.Но знам,че ако в колата на предната седалка няма въздушна възглавница-кошницата или столчето може да стои.
За затоплянето-също не топля,освен ако не извадя от хладилника ненавреме.Тогава МВ.
Относно пюретата-оказа се ,че откакто сме на Детска кухня-това дете прояде.Купешките с голям зор ги хапваме.Ама още не може да докара до порция достатйчна за едно ядене.Май само с кисела горе-долу докарва грамаж.А за останалата храна.....чудо.В болницата бяхме само на АМ-нали Алергия,но поедно време заръбах аз едни сандвич спретнат от таткото и то горкото ,като ме задърпа и заблъска,очите му изскочиха докато не и дадох една трошичка.Половин час после имаше блаженна физиономия.Бре какъвм деликатес опита само.Ама беля-сега вече нищо не може да и се откаже.Надава вой до небесата.Че и за рали мога да я запиша.Такива маневри е усвоила,докато гони кака си за храната и из нас JoyХора такъв майтап няма.Онзи ден докато се опомня и беба докопала чинията на каката с милинки и ръба в несвяст.А Карина само стои отстрани и гледа плачевно останалата милинка пръсната по земята.Ей Карина напоследък все гладна ходи LaughingДнес каза,че нищо няма да яде ,докато Ани не заспяла,и то защото остана без :фунийка за сладолед,обикновенна чаена бисквита,няколко царевички,чаша сок/е той на земята отиде/,картоф от манджата и т.н. Че на всичкото отгоре като стисне тия царевички в ръчичка повече от половината остава неизядена,ценна суровина за каката.Хората днес така се смяха с нас.Бебе което крещи в несвяст за царевичка,и кака която дебне кога ще остане неизядено в ръчичката му да си го вземе и да хапне и тя.
Ох сори,че пак дълго ама като няма таткото да му разправям на него.
Айде лека и спокойна нощ.
Да оздравяват всички болни и зъбите да излизат без проблем,че вече явно голямо озъбване пада.По въпроса,вижте на какво попаднах днес.Сигурна съм ,че ще ви е от полза.http://www.chambersz.com/2/index.php/content/view/6386/368/

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 00:52 от Кас

Общи условия

Активация на акаунт