Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните изследвания за откриване на аномалии на плода?
Какви са препоръките за сън по време на бременност?
Как да се справя с палавто дете, което ми се катери по корема по време на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните изследвания за откриване на аномалии на плода?
Препоръчителните изследвания за откриване на аномалии на плода включват скрининг с биохимичен серум (БХС), фетална морфология и амниоцентеза. Тези тестове предоставят информация за здравето на бебето и могат да помогнат при откриването на потенциални проблеми. Например, БХС може да осигури сигурност до 90-95% до 13-та гестационна седмица, докато феталната морфология може да предостави информация за структурни аномалии. От съществено значение е да се консултирате с лекар за избора на подходящи изследвания въз основа на индивидуалните обстоятелства.
-
Какви са препоръките за сън по време на бременност?
По време на бременност се препоръчва да спите по корем само през първите месеци, когато коремът все още не е изпъкнал. След това най-подходящата позиция е да спите настрани, тъй като спането по гръб в по-късните месеци не се препоръчва поради тежестта на плода. Важно е да се консултирате с лекар за най-подходящите позиции за сън въз основа на вашето здравословно състояние и развитието на бебето. Препоръчително е да спите наляво по време на бременност, тъй като това положение осигурява по-добро кръвоснабдяване на матката и бебето. Освен това спането по гръб или дясно може да упражни натиск върху главната артерия. Важно е да намерите удобна позиция за сън, която осигурява комфорт и подходяща опора.
-
Как да се справя с палавто дете, което ми се катери по корема по време на бременността?
Справянето с палавото дете, което ми се катери по корема по време на бременността, може да включва обяснение на детето за неговото поведение и последствията от действията му върху бебето. Освен това можете да използвате твърда реакция и евентуално наказание, като например ограничаване на определени дейности, за да установите граници и да предотвратите нежеланото поведение.
-
Какви са препоръките за носене на сутиени по време на бременност?
-
Какви са препоръките за отказване от тютюнопушенето по време на бременност?

!!! Добре, че няколко дни нямам никакви болки
!Тревожа се за бебето. Боли ме от ляво точно над кръста, този доктор каза, че било от бременността. Ама болката е неееееееепоносима, при някоя от вас случвало ли се е нещо подобно
?
. И имам един друг проблем, не мога да спра цигарите 
За хапването - нямам проблем всичко си хапвам и си готвя ,имам голям апетит - ще стана

Да оздравява Сашко и ти много спокойно и леко да се радваш на сестричката. 
не отминава при мен... Много ми е зле. не повръщам толкова, да не кажа, че почти хич, но много ми се гади. Вече се отчайвам, нямам сили за нищо, къщата е на кочина, на малкия не мога да обърна никакво внимание... Нямам търпение да се почувствам по - добре