Програмата за детегледачките - 3

• 51 938
  • 718
  •   1
Отговори
# 330
Tonia, Barbi, много ви благодаря за разясненията, безценни сте!  Hug

Jenny 77, и на мен ми казаха, че ги искат - здравна книжка и свидетелство за съдимост тук във Варна и аз ще помоля, ако някой я има тази декларация, че бабата е в родствена връзка да я публикува!
Възможно ли е служителите във Варна да не са добре запознати? Каква друга може да е  причината?

Днес следобед си подадох най-накрая заявлението в Дирекция "Социално подпомагане" - Варна. Питах за декларациите за роднинска връзка. Там са категорични, че няма такива декларации и ме гледаха така Shocked. Писах в блога на МТСП за тези декларации http://www.socialni.bg/obratna_vruzka/#usermessage2a и сега ще чакам отговор до 5 работни дни както пише там.  Rolling Eyes Ако нещо разбера ще държа в течение варненските майки.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 14:59 от Pineapple

# 331
Здравейте, в отпуск по майчинство съм в момента. Искам да се възползвам от програмата в подкрепа на майчинството.Ще се върна на раота от 1.12.2008 г. МОга ли преди тази дата да взема удостоверение от счетовоодството и да подам документи, или трябва да започна работа и тогава да действам. Как следват хронологично нещата?

# 332
записвам се да чета и следя, защото обмислям дали да не се включа по програмата Rolling Eyes

# 333
Здравейте, в отпуск по майчинство съм в момента. Искам да се възползвам от програмата в подкрепа на майчинството.Ще се върна на раота от 1.12.2008 г. МОга ли преди тази дата да взема удостоверение от счетовоодството и да подам документи, или трябва да започна работа и тогава да действам. Как следват хронологично нещата?
Доколкото знам, първо трябва да почнеш работа.

# 334
  • София
Доколкото знам, първо трябва да почнеш работа.
Peace
Правилно са ти отговорили. Първо трябва да започнеш работа,тъй като едно от условията по тази програма е майката да работи. След това вадиш необходимите документи и подаваш заявление в СП.

# 335
  • Sofia
Хайде да споделя, дано да не се урочасвам, но в понеделник бабата трябва да подпише договор със СП Възраждане. Всичкото нещо стана за 6 дни. В петък си подадох документите и днес ми се обадиха от БТ и после отидохме с бабата в СП Възраждане. И в двете институции попаднахме на супер девойки, ама наистина супер учтиви. В  БТ г-жа Петя Стоянова и в СП г-жа Велинова. Настина съм СУПЕР очарована от отношението към нас. Направо не мога да повярвам, че това учтиво отношение е истина!!!! Благодаря ви, дами!!!!! И двете дами бяха супер учтиви и внимателни. Буквално свършихме работата за 10 минути!!!
Не съм си и помисляла, че е възможно да има такива мили и учтиви служители!
Мацки, ако имате въпроси, относно документите - питайте!!!

# 336
  • Бургас
А аз чакам от 05.11.  Whistling
От миналия петък започнах да звъня в БТ и във вторник най-сетне потвъриха, че сме одобрени. Сега чакам да се обадят от СП за договора.
Ужасно са мудни в Бургас, не прекъснато се чудят за какво още да те върнат и как да те замотат. Например ми се е случвало да се обадя да попитам от колко до колко са в почивка, като казвам по каква работа се обаждам. Отговарят "от 12.30 до 13.00". Отивам в 13.10 и казват "колежката е в почивка". Казвам "Да, знам, до 13.00. Предполагам, че всеки момент ще се върне". Отговарят ми "Ами не, само тя (  Shocked ) е от 13 до 13.30."  Освен това искат дипломата на майката, но това го няма в списъка с документи, който дават като отидеш да се информираш.

Освен това тази бележка далеч не съдържа нужната информация.
Pineapple съжалявам, че те разиграват така,все още се срещат негативно настроени или недостатъчно информирани служители. Но пък има и много на които работата им спори и се отнасят с разбиране и позитивизъм. Не се разочаровай важен е крайния резултат Wink
Този примерен образец,който съм публикувала е за майки заварено положение, на които децата не са навършили 2г. Заварено положение разбирай тези които си получават обезщетението от НОИ чрез работодателя.За това и той трябва да им даде и въпросното удостоверение. Ако детето ти е между 2 и 3г.Искай от работодателя да ти издаде подобна служебна бележка:

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

Фирма =====, вписана в търговския регистър на СГС с решение по ф. д. ...... год., със седалище в гр. София и адрес на управление София ........................, БУЛСТАТ № ....................., представлявана от ........................ – управител,

Настоящата служебна бележка се издава на ...................................ЕГН...............................,лична карта№,адрес,в уверение че работи в.................................... без прекъсване от ..............по безсрочен/срочен трудов
договор от .............  на длъжност..........................и е осигурена за всички осигурителни случаи по трудово правоотношение.
Настоящата бележка се издава за да послужи пред..................

Счетоводството на работодателя ти може да я структурира по друг начин ,аз ти давам пример какво трябва да съдържа.
УСПЕХ!

За бургаското СП трябва работодателят да потвърди, че ХХХХХХХХХХ  е майка на УУУУУУУУУ, ЕГН 06...... и не просто към момента не ползва отпуск за гледане на малко дете, а считано от кога не го ползва.   #Crazy
Еми, много е дребнаво да те връщат за такова нещо.   Crossing Arms

# 337
  • Бургас
Ежка точно си в графика  Laughing (всъщност изобщо не е смешно). 2 седмици им трябват за обработка на документите и след одобрението още една за да ти напишат и подпишат договора.

# 338
  • Пловдив
Момичета, набързо прегеледах темата, но не срещнах отговор на въпроса си:
Парите ,които ще се отпускат на детегледачката ще се превеждат на майката или направо на детегледачката?! И дали върху тези 200лв ще се правят някакви удръжки?! Peace

# 339
steli-ssd , парите се превеждат на лична сметка на детегледачката , ако няма такава й откриват.
Сега аз имам едно питане :
  В програмата сме от 13.11 , аз си работя на 8-часов раб ден , но тъй като шефа ми има затруднения , смята от декември да минем на 4-часов раб ден , а от януари 2009 г. е възможно да ни прати на борсата.
 Та питането ми е щом аз стана безработна трябва ли да си прехвърля пак майчинството на мен и да освободя свекърва си / малката е на 2г и 6 мес сега/ и ако се запиша в бюрото по труда ще ползвам ли обезщетение/ като същевременно си търся др работа/ , ако свекърва ми  продължи да гледа малката. Дали е възможно аз да си вземам обезщетение като безработна , а тя по програмата , че гледа малката , защото всъщност аз ще ходя по интервюта и т.н и не мога да мъкна детето с мен . И ако си прехвърля майчинството да си гледам детето , а в същото време си намеря нова работа пак ли тр да вкл бабата в програмата... newsm78
Много объркано стана , но просто не зная какво да правя , дано сте ме разбрали , мерси предварително  за отговорите  bouquet

# 340
Честно казано, програмата е направена така че да откаже и най- ентусиазирания родител. Направо не ми се  мисле някой, който работи на пълен работен ден, както са повечето майки ,как ще се занимава да ходи да се разправя по сто пъти...
Чудя се как не са въвели тест за наркотици още..
Кажете, къде да пусна оплакване срещу Касапова от СГ "Илинден"

# 341
steli-ssd , парите се превеждат на лична сметка на детегледачката , ако няма такава й откриват.
Сега аз имам едно питане :
  В програмата сме от 13.11 , аз си работя на 8-часов раб ден , но тъй като шефа ми има затруднения , смята от декември да минем на 4-часов раб ден , а от януари 2009 г. е възможно да ни прати на борсата.
 Та питането ми е щом аз стана безработна трябва ли да си прехвърля пак майчинството на мен и да освободя свекърва си / малката е на 2г и 6 мес сега/ и ако се запиша в бюрото по труда ще ползвам ли обезщетение/ като същевременно си търся др работа/ , ако свекърва ми  продължи да гледа малката. Дали е възможно аз да си вземам обезщетение като безработна , а тя по програмата , че гледа малката , защото всъщност аз ще ходя по интервюта и т.н и не мога да мъкна детето с мен . И ако си прехвърля майчинството да си гледам детето , а в същото време си намеря нова работа пак ли тр да вкл бабата в програмата... newsm78
Много объркано стана , но просто не зная какво да правя , дано сте ме разбрали , мерси предварително  за отговорите  bouquet
На 2г.6м. нямаш майчинство и няма какво да прехвърляш Simple Smile
Ако си безработна - програмата се прекратява, договорът с детегледачката също.

# 342
Честно казано, програмата е направена така че да откаже и най- ентусиазирания родител. Направо не ми се  мисли някой, който работи на пълен работен ден, както са повечето майки ,как ще се занимава да ходи да се разправя по сто пъти...
Чудя се как не са въвели тест за наркотици още..
Кажете, къде да пусна оплакване срещу Касапова от СГ "Илинден"
Аз също имах проблеми при кандидатстването с г-жа Миленова от район Сердика.Писах жалба до АСП но това е загуба на време.Получих писмо в което нямаше отговор на нито един мой въпрос,но категорично заявиха, че всичките проблеми дето са ми създали са неоснователни и едва ли не лъжа за лошото отношение към мен. Така че не си губи времето,защото винаги замазват положението.

# 343
Здравейте!
На 15.01.2009г. ми изтичат 315-те дни отпуск по майчинство и смятам да е визползвам от програмата, но имам следния въпрос : Мога ли да наема баба, която живее в друг град и се води там на бюрото по труда /в момента е на неплатена борса/?

# 344
Аз също имах проблеми при кандидатстването с г-жа Миленова от район Сердика.Писах жалба до АСП но това е загуба на време.Получих писмо в което нямаше отговор на нито един мой въпрос,но категорично заявиха, че всичките проблеми дето са ми създали са неоснователни и едва ли не лъжа за лошото отношение към мен. Така че не си губи времето,защото винаги замазват положението.
[/quote]
 Аз затова се оплаках първо устно на горещия телефон на АСП, а после ,като наемат бабата от МСП ще пусна донос с препоръчано писмо.
Направо ми омръзна от некъдърници, които ти скапват церия ден!?
Здравейте!
На 15.01.2009г. ми изтичат 315-те дни отпуск по майчинство и смятам да е визползвам от програмата, но имам следния въпрос : Мога ли да наема баба, която живее в друг град и се води там на бюрото по труда /в момента е на неплатена борса/?

Това, което съм убедена е, че бабата трябва да се регистрира с настоящ адрес в София (ако си оттам), в твоя квартал.
За да се подавали документите на едно място ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт