СНБМ - инициативи - 25 част

• 17 713
  • 337
  •   1
Отговори
# 255
О! Ти си бременна! Прекрасно! Лека и с успешен край бременност ти желая!!  Hug

# 256
  ДеЩоВиди предната бременност аз бях в заварено положение и си спомням, че до последно едвам успяхме да се преборим да важи и за завареното положение. Сега май още никой незнае как ще е.
  За моята пък ситуация съвсем нямам представа как ще е. Аз си бях на добра заплата дълго преди малките, после 9 месеца на 90% с дупка от един месец заради завареното положение и после година и три месеца на 220 лв. След което дори си бях пуснала малко неплатена 3 месеца докато тръгнат на ясла и сега съм си пак на работа, но около 5-6 месеца само преди термин. Трудов стаж си имам достатъчно около 6 години. Интересно ми е дали просто ще ми намалят базата или изобщо няма да имам право на 90%...
Естествено, че ще имаш право на 90 % за 1 година. В случай, че наистина гледат дохода 1 година назад, за периода в който си била неплатен отпуск, ще ти го смятат на база МРЗ. В случай, че обезщетението ти излезе по-ниско от това, което си взимала с близначките ще получаваш него, тоест по-високото  Peace
Това беше също промяна направена 2006г по предложение на Хр.Христова за тези с породени деца.

# 257
Деска, писах във всички теми по въпроса. Нищо не е ясно, работим по въпроса, ще се разбере другата седмица  Peace
Я ми кажи при теб как излизат сметките, ако ти дадат 3 месеца отгоре, но ти преизчислят обезщетението на база 12 месеца (което междудругото хич не ми се вярва) кое ти е по-изгодно?

# 258
  • СОФИЯ
Деска, писах във всички теми по въпроса. Нищо не е ясно, работим по въпроса, ще се разбере другата седмица  Peace
Я ми кажи при теб как излизат сметките, ако ти дадат 3 месеца отгоре, но ти преизчислят обезщетението на база 12 месеца (което междудругото хич не ми се вярва) кое ти е по-изгодно?

Предлагам ти лично да сметнеш др сметки:
...Няма да родя, ма сметни ми ги

# 259
  • София
  Хриси благодаря ти за отговора и аз предполагам, че ще е така. Но за това да се взема като база предишното мисля, че е само ако се застъпват майчинствата, а при мен не е така. Няма значение, ще проверя.

# 260
  Хриси благодаря ти за отговора и аз предполагам, че ще е така. Но за това да се взема като база предишното мисля, че е само ако се застъпват майчинствата, а при мен не е така. Няма значение, ще проверя.
така е Мими, права си, не се усетих  Peace
Но така или иначе мисля, че другото е ок. Peace

# 261
Имаме питане от една майка в пощата

# 262
# 263
има още две писма, свързани с платеното майчинство

# 264
# 265
# 266
В пощата имаме мейл от 9 месеца с материал, който може да се променя до утре най-късно.

# 267
  • София
Повечето са старички, но  Embarassed

Вдигат детските добавки

60 млн. повече за социални обекти

Строят детски площадки за 1,3 млн. лв.

Къде изчезнаха антикризисните мерки в Бюджет 2009

Опозицията ще бойкотира актуализирания Бюджет '09

Платеното майчинство става една година

Финансират  23 000 двойки за ин витро

Масларова бори кризата с 15 000 строители

Втората Коледа на Снежанка Масларова

Държавата плаща до три опита за ин витро бебе

Жени плащат по 3000 лв. за безплатно раждане

НДСВ със законодателни промени за майчинството

Изваждат детските ясли от апартаментите

По-нисък данък за млади семейства с ипотека

До 5000 лв. глоба, ако детето купонясва без придружител

Данъчни облекчения за семействата с ипотека

Директорка забрани в училище дългите коси и късите поли

Майки се разсърдиха на Масларова

Родители поискаха 410 дни майчинство

МОН проверява безплатните закуски

# 268
# 269
Имаме мейл от Консорциум ГеоВизия - предлагат ни да оптимизират сайта ни по проект инициатива "SEO за НПО"
Имаме и мейли от майки във връзка с 410те дни платено майчинство

Общи условия

Активация на акаунт