Ти какво сготви? Снимай, покажи! -14-та тема

• 63 561
  • 508
  •   1
Отговори
# 390
Страхотни неща сте сътворили! Поздравления!  bouquet

Love, браво и успехи занапред. Какво учиш и къде? Мерси за почерпката  bouquet

# 391
cubbit, asyalein мерси   bouquet Голям съм zаплес  Embarassed Никога не см се zамисляла, че Sauerrahm е  всъщност zаквасена сметана  Embarassed

# 392
venera,ето мила написах набързо рецептата за чиизкейка.Не изглежда много апетитно на снимката,защото го препекох лекичко,но е толкова вкусен.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.msg8925387#msg8925387

# 393
Ето и от мен вечерята ни тази вечер

ципура на скара, задушен спанак с моркови и чесън, салата алабаш

# 394
Здравейте отново, загубих се напоследък  Blush
Както винаги сте чудесни и вземам от вас интересни идеи   bouquet
Ето например, подсетихте ме в предните теми и направих шрицованите маслени бисквитки на мама, сладък спомен от детството   Grinning

Панирани тиквички

Печени пиперки с доматен сос

До скоро  Heart Eyes

# 395
dolores, много си падам по вашата вечеря! Wink

L 0 V E, всичките така да ги взимаш! Peace

От мен тази вечер само пържени тиквички с кисело мляко:

# 396
Една почерпка от мен.
Взех първият си изпит.
Много се радвам....Реших да споделя радостта си с Вас.  Hug[/b][/color]

L 0 V E, поздравления! И останалите така да ги вземаш и да черпиш!  bouquet

Лабрекс  мерси   bouquet А случайно да zнаеш zаквасената сметана с какво се zамества в чужбина? Асялайн сигурно ще zнае?

Марински, със заквасена сметана се замества. Sauer Creme няма ли в австрийско?  newsm78

Аз идея си нямам, но гледам, че момичетата подсказват разни названия, дано намериш.

# 397
Тиквен пай
Хачипури на Лабрекс(много вкусни! Hug )

# 398
Селма, верно са вкусни, пак ми се приядоха....... Embarassed Ама и тиквения пай изглежда  Heart Eyes. Подскажи рецептата.

# 399
Имам едно питане. Някой беше правил скоро някакви солени мъфини или нещо от сорта на кошнички. Споменаваха се някакви 12 бройки и че се сипва по малко от сместа, а после се долива. Не мога да си спомня точно какво беше обаче. И кой ги беше пуснал. И въобще в тая тема ли беше newsm78? Ужасна съм и мога да се гръмна, ама мозъка ми е ангажиран с едно бебе и още куп неща и нещо май съм зациклила #Cussing out. Някой ако може да помогне с рецептата. Дано се сетите по тъпите ми обяснения Sick.

# 400
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Лабрекс, току-що намерих решение за препечен блат за руло  Laughing
сега препеках моя, за да не се счупи при завиването навлажних една чиста памучна кърпа и я сложих под хартията за печене, респективно под рулото и така го завих.
така не се начупи Laughing

Селма, паят изглежда разкошно, но май се сещам за рецептата...
май е с доста масло Thinking

# 401
Лабрекс, току-що намерих решение за препечен блат за руло  Laughing
сега препеках моя, за да не се счупи при завиването навлажних една чиста памучна кърпа и я сложих под хартията за печене, респективно под рулото и така го завих.
така не се начупи Laughing

asyalein, благодаря, задължително ще се възползвам от практичния ти съвет.   bouquet  Щото като висна на компа, забравям, че нещо се пече...... Embarassed

# 402
Имам едно питане. Някой беше правил скоро някакви солени мъфини или нещо от сорта на кошнички. Споменаваха се някакви 12 бройки и че се сипва по малко от сместа, а после се долива. Не мога да си спомня точно какво беше обаче. И кой ги беше пуснал. И въобще в тая тема ли беше newsm78? Ужасна съм и мога да се гръмна, ама мозъка ми е ангажиран с едно бебе и още куп неща и нещо май съм зациклила #Cussing out. Някой ако може да помогне с рецептата. Дано се сетите по тъпите ми обяснения Sick.
Я виж това ли е
--------------------------------------------------------------------------------

Тези питки се сервират към типичното ядене на мексиканците фасул с кайма.Нали за това им викат Фасулковци.А пък и не само тортилята е типично мексиканско ядене нали.
Та рецептата:
1ч.ч.брашно голяма
1 ч л. сол
3/4 ч.ч. царевично брашно/аз слагам цяла/
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар равни
1 яйце
3 с.л.разтопено масло/аз слагам маргарин/
1 ч.ч. мляко прясно
Объркваме сухите продукти  в купа, прибавяме и мокрите продукти предварително разбити млякото,яйцето и маслото.Всичко става много лесно само с лъжица.Предварително съм си намазала формичките със маргарин или масло и изсипвам първо по малко от сместта и после допълвам .Това е точно за 12 мъфини.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 мин.
Всеки може да допълва по желание каквото си иска,но това е класическата рецепта

« Последна редакция: понеделник, 22 октомври 2007, 23:13 от pepika » 
мексикански царевични питки newsm73

# 403
pepika, супер си, точно за това питах и сега се сетих, че имаха и царевично брашно. Много ти благодаря  bouquet. Вчера специално си купих и формички, ама кой да се сети, че рецептата трябва да си запиша #Crazy. Абе луда работа.

# 404
pepika, супер си, точно за това питах и сега се сетих, че имаха и царевично брашно. Много ти благодаря  bouquet. Вчера специално си купих и формички, ама кой да се сети, че рецептата трябва да си запиша #Crazy. Абе луда работа.

Стават страхотни, опитай ги. Подмажи си формичките с мазнина, за да не ти залепнат. Аз ги правя без миксер, стават много бързо. Успех. След малко ще кача снимки и аз Blush

Общи условия

Активация на акаунт