Танцуващи Февруарчета събират есенни листа!

• 12 133
  • 290
  •   1
Отговори
# 15
sky*, когато Ники е спокоен, с показалеца на твоята ръка леко притисни малкият хрущялен издатък на ушето , така,че да покрие дупчицата.  Ако реагира все едно ,че го боли - бързо бягай на УНГ. Нашето педи така проверява и ако има съмнение ни праща при специалист.
Сисе, бързо да се оправяте! кАто дете мен често ме боляха ушите - много е гадно, но обикновено първият прием на лекарства успокоява болката ...
Много смотано време! Всички са болни!

# 16
  • София
Добро утро и от мен,

Днес когато заведох Марти в яслата, тъкмо носеха закуската и моичкият като я видя, забрави и за мама и за баба. Махна ми едно чао набързо и подгони закуската.
Вчера му беше първи ден с обедно преспиване и всичко беше минало ок. Бях помолила майка ми после да го доведе в работата, че шефката не го е виждала от бебе, но той като се уплаши и само махаше за чао. Според нея се е притеснил да не би да го оставяме отново на ново място, с непознати хора и затова е реагирал така. Като се прибрахме вкъщи си беше все същия веселяк.
Вече определено иска да се храни сам. От началото на лятото е без памперс и до сега в яслата не е имало аварии. Дано и за напред да е така.

# 17
И Никол беше голям киселяк, снощи, ама нямаше температура, само хремат я държи още. Добре, че поне спа спокойно.
И тъй като свикна, че иска не иска и слагам капки, идва след баня при мен с шишето с капки (което упорито гризе), подава ми го и ми обяснява в коя ноздра да и капна (с жестикулиране, разбира се Simple Smile) Кътниците още не са пробили, но са надули ужано.
НО виждам само долните, горе не знам какво е положението. Надявам се, скоро, да станем притежатели на още 4 кътника и да почнем да спим.

# 18
  • София
Цоп в новата тема Hug

И Петя ми беше болничка в петък и събота, запушен нос и доста висока температура /39.7/....оправих я с хомеопатия, и в неделя беше ок Peace Направо се родих с тази хомеопатка, даже на Петя толкова й харесват лекарствата, че само ме врънка за още ooooh! "икам бонка" Crazy

Започнала е много да говори, и всичко й разбирам Grinning И тя, от известно време, се храни сама и не ми дава да я храня аз. Но супата задължитено й я давам да я яде в столчето, че омацването е голямо Laughing С памперса сме до никъде Tired хем не го иска, хем неще на гърнето Thinking

Да ви се похваля...купихме й вече голямо легло, че ме измъчи, заспиваше само при сестра си Crazy . Сега само остава да свикне да спи в него без да пада Laughing

Бързо оздравяване на всички болни дечица Praynig

# 19
  • София
Ехо-о-о-о-о-о  wavey
Обещах да не пиша и все още удържам фронта  smile3505, но не се сдържах
Sky, дано да разберете какво му е на Никсън и бързичко да се оправя Peace
Бързо оздравяване и на всички други болни, а здравите да не се разболяват Naughty
Сега вече като ви чета за яслите е по-добре.
sisa788, в Нашите деца има отделна тема за яслата - там можеш да добиеш по-ясна представа. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334368.0;topicseen

# 20
Здравейте! И мен ме гепи жестока хрема, но ще се оправя...Мартин вече е по- добре, за щастие хремата му минава (засега) без допълнителни неприятности. Става все по- палав, а аз започвам все повече да се изнервям. Вероятно времето си знае работата, нали наближава момента за ясла, на мен за работа и така...Иначе Марти си бърбори, пее, играе, невероятно и непрекъснато ме изненадва факта, че повтаря почти всичко, което чуе или пък запомня някакви споменати неща. Просто се кефя и учудвам същевременно.
Стеф, съчуствам ти, преживяхме го това и ние с Мартин. За него не знам дали помни ужаса, но аз няма да го забравя и вече при всяко потичане на нослето се притеснявам много да не стигаме пак до там.
А Ники, да се успокоява бързо. Дано да е временно и бързо да бяга.
Ели, кажи как е Ники?

# 21
И ние да се разпишем в новата тема. Всички деца говорят повече от Яна май... Thinking Тя освен, че почти няма разбираема дума, няма и зъби - досега 4 бр., в момента растат още 2-3...
Мак, като разглеждах снимките от рожденния ден на Алина открих, че имаме общ познат - Гената Simple Smile. Познаваме се се с него от 100 години...Докато живеех в Дружба се виждахме по-често по съседски, но скоро не сме се срещали.

# 22
  • София
Ева е с хрема вече близо две седмици, няма други проблеми, но вече се чудя как да я лекувам. Стеримар, детски Олинт, Виброцил  ooooh! Секретът е бистър, не исках да я водя при личната, защото току виж е лепнала нещо друго в чакалнята, но явно ще се наложи.

И аз съм с хрема и възпалено гърло и ухо  Tired

# 23
  • Стара Загора
Осополивихме темата  Mr. Green
И Ивка е с хрема - бистра, водниста. Водих я на личната - всичко е наред. Каза ми, че трябва да свикна със сополите от яслата  newsm78 Често се случвало без други симптоми да са хремясали децата. Хм  Thinking Аз давам Осцилококцинум и вит.Ц.Дано да мине, че е като сополиво циганче милото  Sad

# 24
Знам ,че се повтарям, но Кориизалията на Боарон през 1 час спря хремата на Виктор за един ден ! Продължих да му я давам и на втория, а на третия нямаше и помен от хрема!

# 25
  • Стара Загора
Радостче, добре че се повтаряш защото аз не съм го запомнила  Laughing Ще я купя още днес и ще пробвам  Hug

# 26
Ами нашата хрема бързо разминава гледам...От воднисти за 2 дни се стегнаха и сега се надявам, че минават вече. Аз му слагах капки от една отвара: 1с.л. лайка + 1ч.л. мед в 100мл. вода. Не знам от това ли, но бързо минават. Иначе слагах в началото Стеримар. Давам и есберитокс на капки, ПО 15к. 3 пъти на ден. За хрема се сещам и рецептата на Рали с течен адреналин и...физ. р-р.

# 27
  • offshore & overseas
sky*, и на мен ми намирисва на ушна инфекция туй, което описваш, но да не се изказвам твърде компетентно. bowuu Дори и така да е, не е страшно!  Hug Халя имаше същите симптоми преди около седмица (изключая температурата) и аз се видях У чудо, но нищо специално не направих, освен три пъти да й шприцовам в устата от най-простото противовъзпалително -- нурофена.

Все пак, при нас имаше и една допълнителна индикация: по време на безутешния рев аз я питах настойчиво какво я боли, а тя сочи ухото и вика "Кали шицЦи", което доста ме зачуди, но пак си останах пас, защото не бях сигурна, че съм разбрала правилно.  Confused След няколко дни, обаче, на входа/изхода на левия й ушен канал се беше появила топка ушна кал колкото голямо грахово зърно и с това драмата приключи. newsm50

Хе, сега пък откривам Калина в постинга на Anim, по-точно в частта за гърнето и памперсите. И наЩа мома е така, ни гърнето иска, ни памперсите. Даже днес захлечи при една манипулация по обуване на памперс-гащи и аз я питам "Искаш ли тогава да пишкаш на гърнето." Отговорът беше категоричен "Не!" Naughty (първото й твърдо "не" Laughing) Но поне получих възможност безпроблемно да я преобуя.  Mr. Green

А себе си откривам в постинга на Цве: и аз се радвам, учудвам, изненадвам на всички постижения на Кали. Докато се усетя и тя вече станала аха-аха мома за женене.  baby_neutral Това, че започват да говорят, това, че започват да общуват по-пълноценно с нас и с другите деца, ми се вижда невероятно, ми то си е малко чудо. Преди да се роди Калинушка, съм се питала как ще уча децата си да ходят, да говорят... Още по-значимо е чудото и заради това, че нещата стават някак от само себе си, без специални усилия от наша страна... #Crazy

Хм, и в наЩо семейство се ползва от край време тая к*р в г*залия (както нежно я нарича Лъвю Laughing), но не знаех, че може да се дава и на деца.

# 28
Да си повторя и аз как лекувам хрема (да не остана по-назад) Mr. Green Правя малко по-силен чай от лайка и капя често по малко. Особено за водниста хрема е чудно средство, с другата е малк опо-трудно.
roverandom, Гената кой ли не го познава  Laughing  Wink

# 29
  • София
Аз Стеримара съм го отказала окончателно, що се отнася до Петя Naughty
Честото използване на Стеримар, а и както правя и инхалации, при Петя води до вдигане на Т Shocked След консултация с лекар, стигнахме до единодушно решение...Стеримара е ок, ако не се използва често..защото се впръсква под налягане и изстудява. Капя физиологичен разтвор, капките от лайка /със сода и мед/ също са много добри Peace

Мяу, и Петя винаги казва НЕ на въпроса "искаш ли на гърнето" Laughing Но съм я забелязала, че в речника й ДА не съществува Crazy На всичко ми отговаря с НЕ, така че аз пак пробвам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт