Танцуващи Февруарчета събират есенни листа!

• 12 139
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
Може, не съм се замисляла, свеки ми го каза, и понеже е медицинско лице, аз вярвам. Първо обаче всичко пробвам на мъжо Simple Smile
Снощи пък Никол се събуди в 2 часа, и почна да обикаля къщата и да вика ам-ам, събуди ни и двамата, замъкна ни до хладилника и след дълго избиране, си хареса млякото и едно крайче хляб. Намести се на спалнята, не че яде, ама натроши всичко, след което си заспа спокойно, а аз чистих трохи, защото е ужасно да спиш и да ти боцка  Twisted Evil
Никол чупи втора дъска, и въобще не я спира от рисуване където и падне.

# 46
Здравейте,мацки Hug!По въпроса за "да" и "не",Никола съвсем осъзнато ги използва.Мога съвсем отговорно да кажа,че вече си водим диалог двамцата,отговаря на въпросите ми и все ми обяснява нещо,къде с една дума,къде с две,а напоследък и с три Laughing.Сега се научи да казва "чупка" на кака си,когато го дразни с нещо,но как го казва само:"пу'ка како",направо се спукваме от смях с него Joy.Да се оплача,че до онзи ден се борихме да спрем течащите сополки,а днес се мъча да му отпуша носа,за да текнат,защото е задръстен с тях..абе,няма угода...Като ви изчетох сутринта,реших да му направя лайка със сода,но да попитам,тя за спиране на хрема ли е и става ли за запушен нос?

# 47
  • Стара Загора
Днес на Ивка сополите не са като река. Посгъстени са и са по-малко. Радостче купих Коризалия.Снощи над 1 час обикаляхме с колата по аптеките да я търсим - оказа се, че няма внос и не се намира. В една забутана аптека намерих 1 блистер и й давам. Слагам и капки с клеева тинктура.  Sunglasses
Айде всички сополиви да се оправят вече Laughing

Стеф, и на мен тази тема ми повлия да купя    Thinking

# 48
rnpn Понеже аз я пуснах тази рецепта, да за нос е, капки се води. Ама тука момичетата казаха че можела да бъде силен алерген. Аз понеже съм давала преди лайка, а и в чайчетата на хип имаше, не се притеснявам. От друга страна слагам и само 1-2 капки в ноздра, макар че свеки ми каза да пълня ноздрата.
Другото за хрема което знам е витамин Ц

# 49
  • София
joya, не се разбрахме нещо Grinning Твоята рецепта съм сигурна, че е добра и за себе си ще я приготвя без да се замисля, но за малки деца ми се вижда много концентрирана

Лъжица с връх лайка, една щипка сода, и две лъжици вода, всичкото в микро-то до завиране и след това под капак да се запари.

Обикновено в рецептите е 1 суп. л лайка на 100 мл вода , отделно ако трябва да съм точна на пакета от аптеката си пише 1 суп.лъж на 200 мл вода, в твоята рецепта водата е 10-20 пъти по-малко
Това, което правиш ти е извлек, а не чай
Затова споменах, че не за всички деца би било правилно да се ползва,предвид това, че все пак лайката е и алерген, за някой по-силен за други не...зависи си от детето Hug

Колкото и да са хубави билките не всички са безобидни, дори обикновенният босилек е токсичен в големи дози...

# 50
Момичета, подпишете петицията в покрепа на активното естествено раждане и за подобряване на качеството на медицинските услуги в областта на акушерството и гинекологията!
http://estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0&itemid … 1501&cid=1504

# 51
Айде аз да се включа малко по подробно по моя проблем.. Ники от 24 септ. с хрема и тече и уж спира и пак тръгва.. в началото му запушваше носа и спа на шезлонга с дни.. после вече не му пречеше.. но в понеделник, аз се тръшнах болна.. треска, температура, глава, гърло.. не е за разправяне.. и той като кукна в два и му се спи и реве и капризничи и не иска да ляга изпада в истерия, като го сложиш по гръб.. не мисля че е ухо нашия проблем.. ако му предложа гърда да се успокои бяга в другия край на стаята.. предположих че от темп. ми млякото е гадно знам ли.. но одисеята продължи.. вчера вдигна и температура, което ме обнадежди.. викам си оправя се щом се бори с проблема и вдига температура.. днес кризите са по леки... ние се лекуваме хомеопатично... и не капем нищо в носа..  Ники бяга и реве от термометър, панадол и Стеримар.. не му ги причинявам, освен панадол при температура над 39.5.. и то не я меря ми ако преценя на ръка, че е достигнала тези висини. (в термометър съм се превърнала..)вечерта свали темпераурата и спа.. пак с две кризи в началото на ноща и рано сутринта, но поне започна отново да суче.. мисля да го заведа на УНГ тези дни да каже тежката си дума.. 

# 52
  • София
Здравейте Simple Smile
аз да се включа замалко. Днес не толкова натоварено.
По темите дето сте разисквали.
Аз горе долу бързо влязох в час относно работата. Но и на мен ми е мъчно, че много малко време имам за Валето.
Та накратко, Валето я водим до обяд на частна занималня, защото се оказа, че свеки не може да я гледа цял ден. Скоро се оказа, че изобщо не може да я гледа. Просто си е болнава жената и си им различни болежки, а и явно не й се занимава да пътува от Люлин до Дружба. А и в малкото време, в което я гледа си гледа сапунки. Баща ми на няколко пъти я хваща. Та както и да е. Сега ще търсим варинати кой ще я гледа, на ясла ли ще я записваме или жена ще търсим.
Иначе и тя почва много да говори - повтаря всички думи, но по-дългите ги съкращава. Храни си се самостоятелно от около 2 месеца, но когато искам да е по-бързо аз й помагам, иначе ще се яде по половин час. На гърне не ходи, а направо на тоалетната, както винаги съм ви казвала, че тя не е научена на гърне, а на тоалетна. Както Рали е писала, сядам аз на тоалетната и тя пред мен, Като има сложена седалка съответно се използва нея. Тя сама вече си ходи към тоалетната, ако е много на зор Simple Smile. Даже вече и през нощта става и си казва пиш и сама си тръгва към тоалетната. Е все още има по някое и друго напикаване в просъница, ама не мога да й се сърдя, все пак няма още 2 годинки. За рисуването дето сте писали, тя вече надраска новите тапети, дето дядо й си сложи преди месец, но той сам й позволил. Трябва и аз да й купя дъска но от големите Simple Smile.
За пеенето - пее си детето - тик-так за часовника, и "мама ми куба ду" нещо такова Simple Smile
Ами растат си децата, а ние трябва да им се радваме. Засега това от мен. Всички болни бързо да оздравяват. А забравих да кажа за клеевата тинктура, според мен й помогна на Валето, когато имаше сополки пролетта. Сега ще й давам профилактично, че нали се събира с повече деца на закрито.
до скоро  Hug

# 53
Скай, а реши ли се другия проблем, за който само спомена, че го има, но не описа? Ако не си попадала погледни темата(темището) за ГНМ в алтернативния подфорум  Peace

# 54
Мак аз писах - не за съжаление.. примирих се.. единственото решение не е по силите ми.. и пак ще вървя по по трудния и трънлив път за да стигна там за където съм тръгнала.. но ще стигна.. не бих могла да опиша по подробно, защото историята засяга много хора и незнам кой чете.. до скоро не можех да го преглътна.. но се радвам, че вече можах.. падаме, ставаме и продължаваме.. така беше нали!

# 55
Скай , когато Виктор беше по-малък - разбирай ядеше само мляко, всеки път когато загубеше апетит, първото , което педи проверяваше , бяха ушите ( по начина , по който ти описах с леко притискане). Тя казва, че сукането става особено болезнено ,ако са възпалени ушите. Ушните инфекции са много опасни при децата - на твое място не бих отлагала повече посещението при лекар. Не разбирам много от хомеопатия, но знам ,че тя лекува симптоматично , нали?? Ако хремата е от уши, хомеопатията може само да го облекчи , но едва ли ще реши проблема ... До колкото разбирам това състояние продължава доста дълго, за да продължавате да се мъчите ... Бързо оздравяване и .... "сила, за да приемем , онова, което не можем да променим"   Hug

# 56
Не разбирам много от хомеопатия, но знам ,че тя лекува симптоматично , нали??

Тамън обратното, поне класическата хомеопатия. Точно затова интервютата са по час-два, а не "боли ме корема", "вземи еди какво си".

Скай, питах те не за да разкажеш, а защото винаги болестта е предизвикана от някакъв кофликт и често се проявява в последния стадий на разрешаването на проблема... но ми е трудно да формулирам нещата. Един вид доизчистваш проблема и от тялото си.

# 57
Ако позволиш да ги формулирам аз не толкова философски : душевните проблеми, почти винаги рефлектират върху физическито здраве!  Hug
Явно познанията ми за хомеопатията се простират до 3-те комбинирани препарата на Боарон, които позлвам  Laughing, а те са точно от вида - имам хрема - значи взимам еди какво си , или боли ме гърло - занчи другото  Laughing. Може би някой ден ще посетя класически хомеопат и ще разбера повече  Peace Мисълта ми беше, че ако хомеопатията не помага толкова дълго време на Никсън, може би вече е време за класическата медицина Thinking ....

# 58
  • София
Привет wavey,
Реших да драсна романче, в случай, че ви е мъчно за нас и любопитно докъде я докарахме с яслата Confused
Миналата седмица с мъжа ми взехме решение да се опитам да отложа Ники за март/април месец. Съответно в понеделник росна, росна, с достатъчно аргументи под ръка отидох при директорката. Жената ме прие и за мое учудване "загуби" над 45 минути в разговор с мен. Обясних й, че имам желание да отложа Ники, защото много трудно, да не кажа, че въобще не се адаптира, постоянно плаче и отказва да яде. Споменах и за травмите, като подчертах, че може би някое детенце го е ударило или сам е паднал. Иначе похвалих персонала по отношение на хигиената (което си е така) и усилията, които полагат да адаптират човечето.
Директорката ми обясни да не се притеснявам, че всяка година имали 1 или 2 деца, които наистина страдали и няма проблем да го отложа, тъй като не трябва да се травмира детето. Тъй като тя обикаля по групите, като й описах случая веднага се сети за Ники. Каза, че очевидно не симулирал, не позволявал никой да го гушне или да го доближи дори. Един единствен път разрешил на нея да го хване за ръчичка и да отидат до прозореца да гледат пиленцата. А неяденето го обясни, че просто той им няма вяра и затова отказва да яде от тях. Е като ми ги наговори тези неща ми стана още по-криво какво си причинявам на детето Cry
След това ми предложи да опитаме да го адаптираме и тази седмица, като лично пое ангажимент да го следи и ако прецени, че е от "тежките случай", направо да го отлагаме.
Във вторник го заведох. Беше ми по-притеснено дори и от първия път Sick Бяхме се разбрали да звъня през един час, за да ми казват какво е положението. И чудото стана Rolling Eyes Не знам какво направиха тези жени, но Ники не стига, че прояде, но дори остана да спи там. А като отидох да си го взема към 15.30, от стаята не се чуваше истеричния му рев и го изведоха нахилен като тиква  Crazy Направо не можах да повярвам на очите си Shocked
Не влизах да споделя добрите новини, защото обикновено като си похваля диването за нещо, той веднага бърза да ме опровергае, че не е така  Laughing Но три дни смятам, че са достатъчен повод за радост  Laughing Даже го похвалиха, че бил много добро дете  bowuu Надявам се, че така ще продължава и занапред Praynig
Е, днес се ската от яслата, защото нощес ми вдигна лека температура и се разсополиви - да не остане по-назад от другите февруарчета - другарчета Wink
Да вземем да прекръстим темата на: Сополиви февруарчета събират есенни листа Joy
Цвети, Марти може да се адаптира лесно и бързо. Не се притеснявай предварително. А ако сте успяли да ги запишете с Мията да са в една група ще му е още по-лесно Peace
По дискутираните теми ще се въздържа, засега, че иначе ще заема цяла страница  #Crazy

# 59
за Ники - справяме си се с хомеопатия... доста успешно... едва ли калсическата медицина щеше да ни оправи по бързо и ефективно..
за моя проблем.. - мисля че имате право.. тъкмо приех нещата такива каквито са и ей на цопнах болна.. оправих си се аз за два дни само с хомеопатия. много се радвам, че открих това чудо на медцината.. класически хомеопат си ползваме ние двамата с Ники..

Общи условия

Активация на акаунт