Гоблени-31

• 51 492
  • 491
  •   1
Отговори
# 135
Ух изморих се докато ви видя всички красоти!  Hug Браво на вас момичета! Скоро в темата не е имало  толко творения на куп!  Hug

Ето и моят втори Коледен венец за базара!  Wink Хареса ми и много бързо и лесно го уших!  Flutter

И сега понеже "нямам друго какво" и залягам пак над чаршафа...........!  Confused

vessito75 ,артиса малко ,ама сигурно и него ще си го вземат в най скоро време.. Laughing

Да ми го пазиш еййй!  WhistlingНе ми го показа, ама пък не си го давам!  Laughing

Весито честит празник мила!   bouquet И дано бързо оздравяваш!  Hug

Билкова и аз бих се отказала................ Confused Преди година и повече Petjah започна подобен на този! Пак с елф и мнооооого цветове!  ooooh! И от инат ши доста, но  резултата беше................. Sick

# 136
Охх момичета досега гледах и разглеждах своята балеринка.В началото бях абсолютно като в необрано лозе  Embarassed.В крайна сметка какво успях да направя - разделих си конците на цветове и по брой,намерих си видео материал за 3 от 5 вида бодове.Досега да си призная не съм шила нищо по-различно от 1:1 или 1:4.И тези бодове като ги видях и направо  Sick.И за срам  Embarassed обаче като незнам и английски и нищо не мога да разбера.Искам да помоля за помощ относно двата вида бод   CROSS STITCH и SATIN STITCH,че по тези от схемите нещо  newsm78.Другия ми въпрос е в колко ката са конците като се шие,мисля че е колоната Strands от легендата.Надявам се,че не ви досаждам с въпросите си.Ще съм благодарна за помоща.
Е Дъмпи трябваше да се досетя,че са от Америка,то тук при нас какво ли има?Много са сладки.
enjest браво,но аз още преди 2 дни някъде успях да разгледам колекцията ти.
И ангелчето на Kiki_andr е много сладко,наистина няма нищо общо с това на Билкова,за което искрено съжалявам,че не случи на схеми и е по-добреда се откаже.
Аз отивам да се пробвам с балеринката  Wink,поне доколкото мога,ако не успея ще чакам съветите ви ,а ще си шия другите.

# 137
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
правилно си разбрала  Peace strands са катовете, обяснение на всички бодове има на лявата част на вътрешните страници на схемата  Hug
satin stitch - е сатенен бод или на български пълнеж, а cross stitch са кръстчета, те също са показани  Hug другото, което са показали на схемата е, че правиш първо наклончетата в едната посока, а на връщане в другата.
по-лесно ще ти е ако си го изпънеш с гергефче (за сатенения, но важи и за другите), но моя стана и без тези екстри  Peace

забравих  Blush там където е сатенен бод в бялото поленце на гоблена има черта, тя покава наклона на нишките, когато шиеш този участък

# 138
  • Benelux / Varna
А а а, да се похваля,че орхидейките в кашончето на ketri са за мен, но много се радвам че са ви харесали и че има много мераклии за тях. Хайде поръчвайте си и вие,че да има кой да ми помага със съвети.
Ето за тези орхидейки става въпрос:
http://www.stitchability.co.uk/oriental%20orchids.jpg

Къдравелка, незнам панамата дали е 14 ct, мисля че е 16 ct,не съм питала Марулка каква е, но ако става - няма проблем.

# 139
Хипатия,току-що си свалих схемите!Мноооого съм ти благодарна  bouquetЩе черпя някой ден! beer
Нещо се зарибих сериозно с тази черна панама newsm78
enjest,аз като успях да кача адреса на снимките си/само,тях направо още не съм Embarassed/се хвалих на всички JoyЧувствах се като Бил Гейтс от с.Бенковски Joy

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 00:03 от vessito75

# 140
  • варненка от София
А а а, да се похваля,че орхидейките в кашончето на ketri са за мен, но много се радвам че са ви харесали и че има много мераклии за тях. Хайде поръчвайте си и вие,че да има кой да ми помага със съвети.
Ето за тези орхидейки става въпрос:
http://www.stitchability.co.uk/oriental%20orchids.jpg

Къдравелка, незнам панамата дали е 14 ct, мисля че е 16 ct,не съм питала Марулка каква е, но ако става - няма проблем.

Значи панамата е 14-ка, ако беше 16-ка щяхте да окьоравеете сигур от ситнеж и от черния цвят. Аз не съм и виждала дребна черна да се продава у нас, но може и да има, знам ли newsm78. Повечето неща на черна панама се шият на 14-ка.

А че зарибявката с черната панама е пълна, то подкрепям с две ръце, уших два гоблена на черна и още един ме чака, просто са много ефирни и нежни по мое мнение бродериите на този цвят. Изпъкват.

Иначе Дименшънските орхидейки са с много интересна панама, бежава с някакви фини щампички, наподобяващи надписи. Така като огледахме с Кетрева през найлона, видно е, че ще има малко за бродерия и ще е гобленче от графа бързи, лесни, красиви!

# 141
  • София /Абсурдистан
  bouquet  bouquet  bouquet

# 142
Аз започнах моята балеринка. Goody благодаря за разясненията.Току що приключих с кръстчетата.Виждам ги на схемата ,но честно казано другите които видях на видео по-лесно се ориентирах.Но утре ще почна и с другите,та после ще пиша каквисъм ги сътворила.Иска ми се да я ушия бързо.Тя е от бързите гобленчета както знаете,ама като знаеш и бодовете,а аз сега като ги уча  Cry.Сигурно пак щесе наложи да питам нещо,ама вие майсторките ще помагате  Hug  bouquet

# 143
Хипатия,току-що си свалих схемите!
всъщност имам и тази

-снощи я качих и нея в албум, но нямах време да ти дам линк, ако искаш да я свалиш.
Тази която търсиш е фрагмент от нея и е на черен фон.
 шие се на черна Аида18. Не е трудно, въпреки,че така изглежда.
Върху аидата колкото и да е ситна се шие лесно поради начина и на изтъкаване- дупчиците си личат много ясно.Само иглата трябва да е по-тънка.

Божура се шие на черна Аида16, а хортензиите на черна Аида18

ако искаш да купиш оригиналите можеш да го направиш примерно от тук
http://search.stores.ebay.co.uk/Stitchers-Coven_maia_W0QQfcdZ2QQ … 131636754QQsofpZ0
Това е ибей магазин във Великобритания, така ,че дори и пакета да е на стойност над 100$ няма да платиш мито.

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 10:18 от Хипатия

# 144
  • Benelux / Varna
Къдравелка, значи ще ни огрее и двете, стига сега панамата да стига и за двата гоблена, аз не знам колко трябваше за орхидеите - мисля,че 50 на 50, но непременно ела на срещата с ножица- ще режем newsm44 .

# 145
Хипатия,отново благодаря!  bouquetВече ще станат поредица и сигурно ще стоят страхотно един до друг.Само дето не е ясно кога ще ги ушия.Имам панама черна-определено не е Аида 14.По-скоро прилича на най-обикновената българската.Доста е ситна.Купих я екстремно от Бургас лятото и от кеф,че съм си намерила черна забравих да попитам каква точно е hahahaНадявам се в Мистър Гоблен вече да са заредили и Аида-ще проверя.
Пловдивчанки ние няма ли да се видим на кафенце Laughing
Пак се зарибих с гоблени.Дъмпи,моля не бързай с поръчката Joy

# 146
ми няма да бързам  Joy казвай какво искаш още

# 147
Къдравелка, значи ще ни огрее и двете, стига сега панамата да стига и за двата гоблена, аз не знам колко трябваше за орхидеите - мисля,че 50 на 50, но непременно ела на срещата с ножица- ще режем newsm44 .

bouquet newsm44 newsm51 smile3525 newsm10
Обезателно ще дойда - с голямата ножица !

# 148
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
три на maia (лале, божур и макове) могат да се свалят от тук - 3 страница
http://elena1971.multiply.com/photos?&=&album=&page_start=40

това е специално за Джъмпи  Joy , но става и за други "дамски" мами
http://elena1971.multiply.com/photos/album/17/17

а тук е любимецЪТ ми  Peace

http://elena1971.multiply.com/photos/album/39/39#1

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 13:08 от Goody

# 149
  • Варна
това е специално за Джъмпи  Joy , но става и за други "дамски" мами