Гоблени-31

• 51 490
  • 491
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
ilinayor,балерината е прекрасна! smile3501

Черна панама по-ситна от 14 каунт имаше в Пв, сега пак чакамеееееееееее, има няма 2-3 месеца вече /няма да пиша къде , за да не е реклама/, но обещавам да свирна като дойде - 16 или 18 каунт.

А сега да се хвалим Joy /още не успявам с прикачването по другия начин Embarassed/:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=295885&pid=8260183&view=2

Няма да го почвам веднага, за да изчакам другите, че някои от бодовете newsm78, абе показали са хората ама.........

# 166
aз пък мисля, че това действа само за памучни конци, но не и на ламе  Wink
направено е най-вече за ламе, копринени и вискозни конци
Ето обяснението за продукта на http://www.sewandso.co.uk/ran1439-0.html

Stop tangling and fraying with this new synthetic thread conditioner. Creates a slick coating that works like ball bearings to reduce friction. Works especially well with metallics, silks, and rayon threads.
Всъщност става и за памучни, но бързо се зацапва тъй като се полепват много нишки в сместа и трябва да се чисти

А тук си го пише и на немски
http://www.kreuzstichdesign.de/nadeln-garnhilfen/thread-heaven-garnwachs.html
Garnwachs ist ideal für die Verarbeitung von Metallgarnen.

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 18:14 от Хипатия

# 167
това в ибея не го пише  Wink

# 168
аз за търсене на информация ползвам google

# 169
  • гр.Добрич
За всички любопитковци - розовите цветя са моите.
Ето ги:
Това е другото, което си поръчах:

Много са красиви и двата, но съм в потрес от Дименшънс. Много сложни ми се виждат и незнам като им дойде реда ще ги мисля. Не ми харесва, това че схемите са много ситни, особенно на божурите.
vvvitality, ти ли шиеше същите хибискуси? Ще трябва да разгледам по-отблизо снимката която си дала.

# 170
аз за търсене на информация ползвам google
а аз от продавач, който не знае какво продава, не купувам нищо  Naughty

# 171
spinki не се навивайте предварително и не се плашете от Дименшънските бодове  Peace, защото като започнеш самия гоблен и видиш за какъв ефект става въпрос, ти се ще да не спираш да шиеш и да го видиш час по-скоро готов  Peace. Аз дето преди една година изобщо не знаех, че иглата за гоблени трябва да е със тъп връх  Embarassed, добре че си купих готово комплектче, та беше вътре със игла, която ми направи впечатление че не е като тази дето кърпя чорапите на съпружеството  hahaha. Сега ги ям с парцалите и единствените бодове, който не съм шила са 1:4 и1:2 (а и няма и да ги опитвам, ама това е една друга тема  Simple Smile).
Специално тези комплекти са с толкова подробни описания, а и на страницата на Дименшънс има също описание на бодовете, че с няколко опита вече няма да са толкова страшни  Simple Smile.
Не искам да звуча поучително, напротив, а да дам кураж Simple Smile)).
Защото като видях онова кашонче със красоти, лееееко ви завидях  Joy (благородно де).

Та в този ред на мисли, ilinayor, балерината е прекрасна! Със здраве да и се радвате всички в къщи!

# 172
spinki,
не е никак сложно да се шие по схема на Дименшън:)
Просто трябва да се внимава  да не се обърка къде е кръстче, а къде е половин кръстче и броя на нишките.

Аз сканирам всичките си оригинални схеми, слагам оригинала в архива си и ползвам само принтираните схеми, като някои ги и увеличавам, за да са по-големи знаците.
Тъй като задрасквам върху схемата за мен това е най-добрия вариант.Не се притеснавам,че дъщеря ми ще рисува върху схемата или ,че ще си разлея кафето отгоре:)
А и така като задрасквам, не правя трудно различаеми и линиите за бекстича

Дъмпер,
а аз не купувам нещо, ако не знам какво е:)

# 173
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Гуди, това е страхотен начин, но доколкота го разбирам в случая ламето участва с две нишки нали? Моето обяснение е за 1 нишка.

Goody,пробвах и мисля,че се получи Hug  bouquet

Thinking ъ-ъ! първата картинка е за ламе, а втората за мартеничка с ламе  Hug на един или на два ката ще се шие няма значение, защото, както и Дъмпи писа, от теб зависи дали двата края да са еднакви (2 ката) или единия да е съвсем къс (1 кат)
забравих да уточня - това е брошурка на ДМЦ и всеки който отиде в магазина им може да си поиска такава  Hug

номера е в друго  Hug когато ших "мартеничка" с ламе забелязах, че ламето се крие под другия конец и не се вижда Confused затова уших първо само с конеца, а след това направих втори път кръстчетата само с ламето  Wink на мен така ми хареса повече, а иначе какъв точно е правилният начин не знам  Hug

# 174
spinki, не се коркай, свиква се. вначалото по-внимално, после вече нямаш проблем  Hug
Хипатия , не четеш, друго казах  Wink все пак съм в ибея от 8 години, позволи ми да имам опит за някои неща  Wink

# 175
  • Бургас
Благодаря на всички за отзивите за балерината.  newsm44 Да си призная и аз съм аматьор, защото и на мене ми е първият гоблен, досега и цветенце не бях шила. В училище /по-големичките помнят/ шиехме само едни грозни карета, дето все се молих на майка ми да ги довърши...но гоблена си е друго нещо...пък и като редовно се информираш във форума!  newsm51

spinki - и двата гоблена са супер модели. Като започнеш цветята обаче, моля докладвай как е - даже и мястото съм им измислила в къщи. Блазе ти!

3ори - гоблените са ти супер, ама и какви ястия готвиш?!?

Хипатия - и аз така си отбелязвам схемите със зачертаване.

Имам едно питане и аз. Докато гледахме и мерихме рамките се оказа, че гоблена вместо да е в готов вид с размери 36 см х 36 см /така пише на опаковката/ е със страна на квадрата 34,7 см. Това беше размера и преди и след изпирането му. Да, вярно е, че шия по-скоро стегнато от колкото рехаво, но няма нищо набрано около края на гоблена, там където запачва неушития плат. Та питането ми е следното: Някой от вас, който си е купувал комплект на Дименшън и си пази опаковката, може ли да измери готовия гоблен и да сподели отговаря ли на размера, който е посочен? Не приемам за разумно, пояснението на продавача, че аз съм стягала и затова с 1,3 см е станал по-къс?!?  newsm12

# 176
 Thinking моите са доста, но са или напечатани (като балеринката) или не се шият от край до край и няма как да се премери точен размер

балеринката е дадена 18х13 измерих я 19 на 13,7  Hug предполагам, че това, което те са дали е препоръчителен размер на рамката за да не се вижда бялото отстрани  ooooh!

сега като се замисля, тя не се пере и не знам дали аидата се свива повечко при пране  Hug нека някой друг каже  Hug

Blush всъщност точния размер има ли значение?  Thinking нали рамката ще е по готовия гоблен, а не на опаковката  все пак Hug

приятно боцкане на всички  Mr. Green и да показвате, ей  Heart Eyes само така ще напредвате бързо - пък и ще подтиквате нас мързеланите да минем от юнашки приказки към по-скромни, но дела  Wink

# 177
Така е,действах по инструкциите на първата картинка,ефектът е супер HugСега, ако знаеш начин ,Goody, сподели- как хем да си пиша с вас, да разглеждам красотите ви и гобленът ми да се шие сам Crossing ArmsНа това му се вика трилема. Успешна седмица на всички:hug:и

# 178
 hahaha hahaha hahaha

... Сега, ако знаеш начин ,Goody, сподели- как хем да си пиша с вас, да разглеждам красотите ви и гобленът ми да се шие сам ...

ей на тоз проблем още му търся решението  Joy ако го намеря, ще свиркам  Whistling

"Невъзможното правя веднага, за чудесата ще трябва да изчакате!"  Peace

ина - стискам всички налични  Mr. Green и на мъжО даже  Hug

Последна редакция: нд, 12 окт 2008, 21:13 от Goody

# 179
Илина , балерината е станала супер !  bouquet

Стискайте палци , утре отивам да работя след 4,5 год. в къщи. Tired

Лека нова седмица ! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт