Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 541
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297579&pid=8359171 Ето това е нашето местенце , където ще строим.

# 166
парола на лични пропуснах сори

# 167
  • Толбухин
Хич не ги обичам тия неща  Crossing Arms

# 168
Хич не ги обичам тия неща  Crossing Arms
Ами откакто го създадох се сетих ама акъл

# 169
Диди, УАУУУУ !!!!
Ако живеех сама, тази стая насред басейна Laughing би ми била абсолютно достатъчна. Невероятна е  bouquet

# 170
  • густо майна Филибето
Спалнята с басейна е страхотна Grinning Като се заговори за плуване - мярнах една къща, поместена в малък парцел (или къщата е голяма Laughing), където басейна е направен в пространството, което ЗУТ е отсъдил да е задължително- тези 3-5м до съседите. Стори ми се много хитро Wink Неудобството може би е, че е сенчесто и водата по-трудно се затопля. Този като гледам, е някъде в субтропика или тропика.

# 171
Здравейте компетентни мами,

ето че имам нужда от вашата помощ. След месеци проучвания и огледи най-после си купихме парцел, на който искаме да си построим семейна къща. Съвсем съвсем в началото на цялата галимация сме и основно се занимавам аз, защото мъжът ми е много зает.

Значи парцелът ни е с голяма денивилация и в момента търся геодезист и геолог. Какви са оринтировъчните цени за геодезист за снимане на границите на парцела (700 кв.м) и има ли някакви особености, на които да трябва да отговаря той?

Благодаря предварително!

# 172
здравейте момичета
Вчера ходих до стройко .Почти нищо ново не видях.Направи ми впечатление ето това отопление
http://www.infraswiss.bg/index.php
Интересно ми се стори и доста икономично.
Най големия панел е за около 70-80 куб.Като застанеш в близост до стъклото и изведнъж се стопляш.Много интересно.

Друга новост за мен беше една облицовка имитираща камък и тухлички.Лепи с лепило за плочки.Прилича ми на ПВЦ-но не е.Леко е като него и също толкова тънко.Топло е на допир.Влагоустойчиво.12 евро му е квадрата

Градинските чешми са от порядъка на 500-1000 лв.Има ниски,високи-всякакви

# 173
  • густо майна Филибето
Лелее, няма да купувам градинска чешма Naughty Не смятам да ми излезе повече от 200лв, ще се задоволя с някоя арт самоделка в краен случай Crossing Arms ani69, благодаря за информацията  bouquet

# 174
може да има и по евтини чешми , но само тези имаше изложени
 ljuboznatelna -Ето за такъв начин на състаряване ти бях писала

# 175
  • густо майна Филибето
Състаряването и всичко свързано с него живо ме интересува, но още не му е дошло времето и затова не те тормозя с много въпроси Mr. Green Имам чамов комплект, имам и един бароков спален комплект, ако знаят какво съм им намислила... Mr. Green Бих се развихрила и повече, но мисля, че половинката няма да го одобри  Confused Имах такива планове за кухнята, но е далеч още, кой знае до какъв консенсус ще стигнем Grinning Яд ме е , че мъжът ми купува мебели без да има концепция, заради самата мебел. Сега не знам как ще комбинираме букова маса и столове с потъмнен с байц/лак чам (дограма например) ooooh! Но..това да ми е кусура, важното е къщата да построим Simple Smile Сега докато си чакаме да се оправим с общината, колко пари "закопахме" в градината Rolling Eyes

# 176
Вълничка , имаш още време да помислиш за такава спалня !  Mr. Green

ljuboznatelna , такива басейни съм виждала по филмите и даже в къщи с големи дворове.Просто басейнът е със същата форма и е точно до дневната и френските стъкла.Обаче винаги съм се чудила как се чистят после стъклата !?  Mr. Green Като се захванеш със състаряването да снимаш поетапно процеса !  Wink

Здравей ,  Yammy ! Аз не съм много в час с цените , защото мъжът ми се занимаваше с тези неща.Това което ми каза той е , че два пъти е идвал геодезист - единия път за грубо заснемане , другият път съвсем точно.Идването извън града е струвало по 200 лв и от там на точка по 25 лв.При нас са били 13 точки.

ani69 , като четох това за отоплението м напомни за инфрачервените сауни.аз съм се ориентирала към такава - по-здравословна и поне на описание с 90% по-малък разход на ток от финландската.А може ли да кажеш фирмата с облицовките и всъщност да споделиш как ти се видя външният им вид ? Аз пролетта гледах едни тухлички , бяха страшно изпълнение , но цената беше 55 лв/кв.м.

# 177
Здравейте, някой има ли опит с вкарване на парцел в регулация?Колко време и пари отнема такава процедура?Моля, препоръчайте ми и фирма, ако имате опит с такава и сте доволни.парцела е до регулация.
Благодаря.

# 178
Здравей ,  Zoia_Alex ! Нашата земя е със сменен статут , но тъй като беше преди почти 2 години , цените вече не са актуални.Отне повече от половин година смяната , като си платихме на фирма.Доколкото знам , без да претендирам за достоверност , в момента смяната на статута е значително по-трудна и бавна.Мисля , че това е свързано с поетите от държавата ангажименти за запазване на земеделската земя , но не съм сигурна.Фирма не мога да ти препоръчам , защото не съм от София , единствено мога да ти кажа , че е многократно по-добре да наемете такава , отколкото сами да се справяте с бюрокрацията !   Peace

П.П. Нашият парцел също е до регулация и мъжът ми е доволен от това , че нае фирма - спести си много време и нерви !

# 179
здравейте дами,
Ани глътнах си граматиката от тия цени на чешмите бе,егати случая,моите
явно ще ги оставя така както са в момента  и ще търся някъв друг вариянт.         
иначе нищо интересно около мен,освен че продължавам да си чакам мивките за баните,станаха вече три месеца,спрях и да се ядосвам.

готина вечер на всички

Общи условия

Активация на акаунт