Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 540
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
freia, само да вметна и аз за документацията. Решихме да си спестим 2000-3000лв и аз се занимавам с нея. Не е нищо сложно, но трябва все пак малко помощ от техническо лице. За строежи от V-та категория не е задължителен надзор, а само Технически ръководител. .............

Така е за V-та категория. В този случай протоколите се изготвят и подписват от техническия ръководител на обекта.
Вие наехте ли такъв или само ще сложите данните му?
Ми то се получи така, че  варианти много... от страна на строителя си имаме, и една приятелка, и майка ми също... и още 2-ма. Истината е, че на никой обаче не му се занимава с документацията... за мен е все едно кой ще е, важното е работата да върви качествено както и документацията  Laughing

Yammy, добре дошла  Peace При нас не е имало даване на граници, имаме си ги. Но мога да кажа за проектите, геоложки доклад (със сонда и лабораторен анализ) - 900лв. Вертикална планировка - 650лв.

Да се оплачa 2 дни в хубавото време - НИЩО... от днес са започнали с фундаментите всъщност  #Cussing out

Диди, това е за теб 1 2 3 4. Не можах да избера коя, та всичките ги изтипосвам. 2 по 2 са по големина, яд ме е, че не съм ги снимала заедно за да ги сравниш, но така или иначе за теб е по-важна формата.  Обаче не мога да преценя от какво са направени  newsm78 със сигурност не са битумни...

# 181
Rени , споко ! И аз така се ядосвах , пък после спрях - няма смисъл ! Сега се ядосвам за друг неща , де !  Mr. Green 10х , за покривите !   bouquet По проект нашият е същия , но по-ниско и без тази най-острата част ! Още малко ако ги погледам и ще вземат да ми харесат ! Може и да  битум това , има с различни форми.Даже гледах такъв с медно покритие , като по-евтин вариант за тези , които искат покрив от мед / не съм от тях , макар че са хубави когато патинират / !

# 182
Ми де да знам, за мен битумните са онези дето изглеждат като килим върху къщата  ooooh! ужасни са ми. Но това може да е нещо медно и патинирано, ако също се нарича битумна керемида, ок. Много ми харесват и като форма, и като покритие, и като цвят, и определено си мисля, че много добре ще седят на твоята къща точно в този си вид, е без стърчащата част де Peace ама как ти ги натрапих само  Mr. Green На този замък обаче не ми седят нещо, несъразмерни за големината му ми седят  newsm78

# 183
ПОБУУУУУУТ  качих снимки на фасадата в албума - малко лошо качество ,защото нямам скенер ,но става. Парола 230673

# 184
ПОБУУУУУУТ  качих снимки на фасадата в албума - малко лошо качество ,защото нямам скенер ,но става. Парола 230673
Не ги виждам... newsm78

# 185
 Захир - на 9 стр. е линка

# 186
  • густо майна Филибето
Виждат се, виждат се Simple Smile Захир, става дума за чертежи.

# 187
Захир - на 9 стр. е линка

Извинявам се, помислих, че са снимки от албума на 1-ва страница. Peace

# 188
  • Балчик
  Не съм влизала в темата от 2 дни, че такъв грип ме е тръшнал. Не съм ставала 2 дена от леглото. Сега малко ми светна и станах да ви нагледам какво сте писали. В петък направих няколко снимки. Вътре от стаите не се получиха много добре.
  Утре трябва да си почистят майсторите вътре и чакаме тези дни да дойде майстора за парното. В събота ходих до Варна да гледаме плочки, но нещо се отчаях. Едно и също във всички магазина. Това което харесах беше много скъпо. А при тези с по-поносими цени не си харесах цвят. Голямо мислене ще падне с тези плочки.
  Ето ви една снимка на фасадата на къщата. Има и други в албума

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269910&pid=8411874

# 189
Браво ,  добре сте се справили, харесва ми. Искам да те попитам няма ли да правите цокъл на къщата - с камъни  или нещо друго ? На нас са предвидени. Даже има и тук - там по прозорците в единия край ,но то не е задължително. Ще преценяваме , то до там да се стигне...  ooooh!

# 190
Здравейте,

И аз искам да се запиша при вас,защото започваме сагата със нашата бъдеща къща.Парцела е налице.Дръгата седмица чакаме да излезе визата и да тръгнем по Ел. и ВиК- то.Иначе парцела е 400 кв. в Рударци,близо до Перник,на около 10 мин. от Владая.

Вече се ориентирах към ИБТ технологията.Това е строителство със изолационен оставащ кофраж и бетон.www.ibt.bgдори си харесах къща от техните проекти кази която е 125 кв. www.ibt.bg/pages/ready_projects_bg.php?p=4разбира се с малки изменения и квадратура 140 кв.

Това е от мен засега.ЧАО

# 191
  • густо майна Филибето
vemite, вижда му се края! Grinning Направо си за завиждане Simple Smile
Аз нали съм на градинарска вълна, обърнах внимание на туите - далечко сте ги насяли от мрежата. Другите насреща на снимката като че ли са добре.
SLADKA MAMA, добре дошла! Тук ani69 строи по подобна технология.

Моята пътечка към бъдещия вход се е пооформила откъм зеленина. Тази дупка като се разшири още малко, ще стане езеро Simple Smile

# 192
любознателна,супер е станало,направо страхотно.
а тъй като аз съм пълен лаик откъм темата озеленяване,можеш ли да ми кажеш в момента изобщо има ли смисъл да съдя нещо,ако да какво да бъде?

# 193
  • Балчик
  pepita66 ще има цокъл на къщата с някакъв червеникав камък, но му забравих името. От същият камък ще слагаме и на пътеките. На прозорците ще слагаме подпрозоречни дъски най-вероятно от PVC.
   ljuboznatelna   Едните туи ги сяхме на гъсто покрай зелената метална ограда, защото ми трябват за жив плет. Другите от към мрежата са на по-голямо разстояние и по-навътре, защото по мрежата ще пусна някакво пълзящо растение, но още не съм решила какво. И цветя ще сея около туите. Затова са по-нарядко засети. И мен ме е обхванала сега манията за градината. Накупила съм доста луковици и семена. Луковиците трябваше да ги сея, но се разболях и не можах тази неделя. Освен това имам и 3 пълзящи рози за сеене. Вече почнаха да пускат листа в пакета както съм ги купила докато намеря време да ги засея.
   SLADKA MAMA успех в строителството и показвай по-често накъде напредвате.

# 194
3дравейте Peace Напредвате ли,строителки Whistling
Аz съм направо скапана smile3507 Миналата седмица лепих тапетите в детската стая.Събота и неделя иzхвърлих цяло ремарке с боклуци(сама,zаштото милия беше болен и остана вкъшти да гледа децата).Направо не мога да повярвам,че ште спим в таzи къшта след две седмици Shocked.Купих пердетата и сега трябва да ги шия(добре,че мога сама,та спестявам някой лев/евро Peace )Работим с пълна пара,дано успеем...
Дано и при вас всичко върви гладко Praynig Лек ден...

Общи условия

Активация на акаунт