Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 9

• 37 538
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
vemite , мечтаната от мен къща изглежда точно като твоята. Все още се колебаем дали да се захващаме, защото не сме сигурни дали ще ни стигнат финансите. Моля те, възможно ли е да напишеш в парична сума колко ви е излязъл строежът, като включиш и всички други съпътстващи разходи около него без стойността на самия парцел? Имам нужда да се ориентирам. Ние сме се насочили към къща с разгърната площ около 180 кв.м. Надявам се в отговора да се включат повечко строителки.  Hug

# 196
vemite , мечтаната от мен къща изглежда точно като твоята. Все още се колебаем дали да се захващаме, защото не сме сигурни дали ще ни стигнат финансите. Моля те, възможно ли е да напишеш в парична сума колко ви е излязъл строежът, като включиш и всички други съпътстващи разходи около него без стойността на самия парцел? Имам нужда да се ориентирам. Ние сме се насочили към къща с разгърната площ около 180 кв.м. Надявам се в отговора да се включат повечко строителки.  Hug

Грубия строеж го смятай около 200Е на квадрат, а довършителните зависи какво и как правите, но не по-малко от 200-300 евро на квадрат. Ако е сложна конструкцията, има мазе или дълбоки основи, може и доста повече от 200Е да е грубия строеж. Всичко е според зависи.

# 197
  • густо майна Филибето
chudovisteto, от тук нататък до към декември е най-подходящия момент за луковични,рози,  храсти и дървета. Можеш да четеш и пишеш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333934.0 ,шеста е по ред Laughing Първото важно нещо е да разчистите от строителни отпадъци и особено, ако има вар, пагубна е за растенията, а тревата жълтее от нея. Второто е да се справите с плевелите, но май вече е късничко Confused В темата за градинарството имаше и друго решение за тях - нещо с което се пръска, за да се подтисне растежа им.

Захир, аз нямам представа колко излиза една монолитна къща, наистина зависи от много неща, струва и много компромиси - с квадратурата, с мазето... Пожелавам ви да я започнете скоро и без много проблеми да я свършите!  bouquet

# 198
vemiteHug много добре изглежда  Peace ей такава
ЖЪЛТА
къща иска малкия ми син  Wink за да приличала на слънцето   Nature Sunny

# 199
ljuboznatelna , страхотно е станало ! Представям си какъв разкош ще сътвориш там !  Peace

SLADKA MAMA , аз за пръв път виждам тази технология.Доста прочетох и останах с впечатлението , че ще стане много бързо.Цените , които са публикувани на сайта са за целия груб строеж ли , без инсталациите ? Успех в строителството и ще бъде интересно да снимаш етапите !  Peace

vemite , аз се загледах в оградата и растенията ти ! Който си няма все такива неща му са в очите !  Grinning Много ми хареса и верандата , обичам такъв тип ! Като обиколиш още един път магазините ще си харесаш нещо !  Peace

MKT
, уморена или не , предполагам че чувството е хубаво да виждаш как всичко придобива завършен вид ! Ще чакаме снимки с интериора !  Peace

Захир , аз и друг път съм писала за цената на грубия строеж , но си мисля че тя зависи и от това в кой район на България ще се строи , освен от архитектура и конструкция.Нашият строеж по първоначални сметки беше около 200-210 евро/кв.м. , но трябва да уточня , че това беше оферта при цена на желязото около 2,20.В момента има драстичен спад.Другото е изключително сложната , утежнена и подсилена конструкция , както и наличието на изба.Ако трябва да направя прогноза за цената спрямо нашата , то тогава ще кажа , че грубият строеж при една по-малка къща , без изба и сложна конструкция ще е около 150 евро/кв.м. Комшиите , които започнаха строеж под нас , мисля че даже плащат и под тази сума, около 120 евро/кв.м.Къщата им е може би 130 кв.м. или нещо подобно , както и е с ивични основи , без сложни изпълнения , като архитектура и конструкция.Ще попитам мъжа ми колко точно е цената и ще пиша , за да не те подведа.Евентуално мога и да я снимам тази седмица.За довършителни работи не мога да коментирам.

# 200
  • Балчик
  Захир сега сумирах по записките и на нас дотук къщата ни излиза 77 000 лв/ къщата е 140 кв.м.РЗП/. Вътре е само строителството на новата къща. Отделно плащахме за събаряне на старата. И досега сме на финна замазка, тавани без всекидневната готови, отвън само трева остана. Предстои да довършим малко по инсталацията, бани и коридори, боядисване навсякъде и кухня да поръчам. Не е малко.
  А за жълтата къща в началото всички ме гледаха странно, но сега много им хареса. Даже майстора дето ни строи къщата каза, че сега ще прави и той външна мазилка на неговата и искаше да му кажа номера на цвета, че се кани да я прави и той жълта.
  Диди а за верандата това е на моя мъж мечтата. Идеята да строим къща беше заради тази веранда. Каза, че ако може да я сложи на апартамента не му трябвала къщата Grinning. Сега съм накупила малко луковици и пълзящи рози и в неделя ако не ми мине котка път и се пооправя ще градинарствам малко.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 15:23 от vemite

# 201
архитектурен проект+всички необходими неща да разрешението за строеж-около 4000лв

елементи за стените/100кв-1 етаж и 100кв мансарда,където надстрояването е само 50 см останалото е покрив/9870лв

греди за покрива-4000лв
ОСВ-За покрива-1100лв
керемиди-2500лв
вата за покрива-900лв

хидроизолация за основите-1350лв
изолация за основите-350лв
стирофарм/нещо подобно на фибран/за изолация на плочата на кота 0-1000лв

гипсокартон за преградни стени-1000лв

дограма-приблизително-4000-5000лв
покривни прозорци-Велукс-3бр-1500лв
Врати-около 1500лв

Бетон/бетоновоз+бетонпомпа/65 кубика-12000лв
желязо- около 2.5т-4000лв

наелон+гвоздеи+кофи+лопати+колички,телове  и тн...600лв
тръби за мръсни канали- 200лв

кофраж-може да го вземеш и под наем, а може и бригадата да си го има, но аз си го купувам
кофражни платна-100кв.м-- 1800лв/после ще ги продам/
кофражни дъски-2 куб- 600лв/после ще ги накова на покрива на барбекюто/
кофражни подпори-90бр-  540лв/ще ги ползвам после за барбекюто/
кофражни греди--500лв

при моя тип строителство,не се налага допълнително мазилки ,замазки и изолации,а направо се пристъпва към полагането на кабели , прокопани в стирофарма като канали и отгоре  мрежичка и фина шпакловка.
Отвън може директно мазилка по същия начин с мрежа
Не съм решила още ,какъв ще е тавана на първия етаж/най вероятно гипсокартон

отделно майсторите започват на надница до покрива/ако времето е хубаво трябва за 30 дена да са покрили къщата-общата надница е 200 лв-или около 6000-10000лв
57000лв+3440/кофраж/

приблизително 60500 лв без външната мазилка и фината шпакловка

аз ще слагам декоративни тухлички отвън-около 4000 ще ми излязат за цялата къща,
а фината шпакловка ,някъде около 1000 лв
или общо 65000-70000лв с ламинати плочки и тн

# 202
ljuboznatelna-многооо ми харесва двора ти.И аз искам да започна да озеленявам.Ще се разходя до разсадника тези дни

# 203
Ани , кажи за декоративните тухли , които си видяла на Стройко , как ти се видяха като дизайн , изпълнение ? Цената е добра , но не знам как изглеждат и затова питам за мнението ти ! Тези които видях аз пролетта бяха много хубави , но цената беше около 55 лв/кв.м. , а тези в Практикер с цена около 24 лв/кв.м. са доста лоша имитация.

# 204
Диди-не им знам цената.Нямаше никой на щанда Rolling Eyesи само брошурка взех.Аз съм ги смятала на Практикерската цена.Ако не намеря други тях ще сложа с леко затворени очи Laughing

# 205
  • София
ljuboznatelna , страхотна градинка ще стане  Hug
Диди и ние гледахме за едни  декоративни тухли, ама сега излизам довечера ще пусна координати на фирмата и ако имат линк и него ще дам.
Иначе ние отидохме късния следобяд и беше доста спокойно и разгледахме цялото Стройко, харесахме си дивани  Mr. Green /на голото дупе/, харесахме си плочки за банята и най важното е събрахме малко инфо за соларните покриви и системи, но избора беше многоооо беден, може би 2-3 фирми, от които едни са Брамак.
Харесахме и една друга изолация за къщата, но излиза доста скъпо май  newsm78 ще смятаме после като стигнем до там  Whistling

Чакаме от една строителна фирма цена за груб строеж ще се включа и аз да кажа колко са ни обявили  Peace
Иначе при нас нищо ново чакаме си проекта от общината с разрешението за строеж  Praynig

# 206

Друга новост за мен беше една облицовка имитираща камък и тухлички.Лепи с лепило за плочки.Прилича ми на ПВЦ-но не е.Леко е като него и също толкова тънко.Топло е на допир.Влагоустойчиво.12 евро му е квадрата

Ани , аз имах предвид това твое мнение , за тези тухли , които ти приличат на ПВЦ да споделиш !  Grinning

kimba77 , колко време стана с това разрешение ? Аз имам чувството , че месеци минаха , но може и да бъркам !?
  newsm78

# 207
  • София
Диди един месец мина от както подадохме документите в общината, чакаме арх. да оправи тя нещата уж обеща ама нещо ни размотва както обикновенно  #Cussing out
Дала съм срок на мъж ми до края на месеца да я видим какво ще свърши ако не почваме ние или аз да кисна в приемното време и да чакам резултат  Whistling, вече се примир, че тази година няма да почнем белким ни стигне зимата да извадим разрешителното  Praynig. Вече съвсем съм се предала имам чуството, че никога няма да стане тази къща  ooooh!, но надеждата умира последна, а и при нас положението е доста притиснато и трябва бързо да строим и да се местим, а то като за карък всичко става МНОГООО бавно.

# 208
  • София
Да дам отчет от Стройкото, първо да се извиня не сме гледали декоративни тухли  Embarassed  ами е било естествен камък, ама нали мен не ме интересува външната фасада та не гледам много, аз съм по вътрешното обзавеждане  Mr. Green
Ето за камъка линк  www.amstones.com
тук има хубави врати  www.tunador.com
за стълби добри предложения видях  www.eptagon-bg.com
                                                               www.miptrade.com

керамична окачане фасада   www.corel67.eu
                                                 www.corel-67.com

а тук има паркет МНОГО добър, не им видях щанда на Стройкоот не знам дали са имали въобще, но паркета съм го виждала на едно изложение в Експо центъра преди 2г. и от тогава съм влюбена страхотни модели и изработка и казах на мъж ми, че ако трябва на перкета ще спим ама такъв ще е  Mr. Green
www.interdesigncenter.com

# 209
kimba77 и аз съм си ги харесала тези паркети - страхотни са !  Heart Eyes Има още една фирма , която ги предлага.В портфолиото и на двете има едни и същи снимки - да се чуди човек коя от двете ги е правила или са ги изплагиатствали от трета незнайна !   Mr. Green През пролетта видях конзолна маса и още някакви мебели на същата фирма с паркетите и сега пак ги разгледах.На снимка изглеждат многократно по-добре от колкото в действителност.Бяха от категорията арт мебели !  Shocked и по-голям кич и груба изработка не бях срещала ! Ужасни бяха !  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт