Юлчето се пробва вече да бърбори и с мама нещо спори

• 14 235
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
Деси, честита ти втора магистратура! Ако ти е по сърце - успешна реализация с нея  Hug
Коларгола на Или му подсушава и отбъбва лигавицата. Много съм доволна от тези капки. Нашата педи има навика тях да изписва. Само дето много цапат, но както се пее в една реклама - веднъж ***** винаги *****  Mr. Green А детскя вариант на ксилометазолина не е ли олинт? За мен ксилометазолина винаги е действал безотказно, но пък стринка ми от него загуби обонянието си след дълга употреба, затова внимавайте! 
Галена, а твойта щерка ме утрепа с това  Mr. Green Малка сладка муцунка, и тя знае вече да повишава глас  Hug

# 16
  • София
Кати , как е гладничкото Давидче днес  Heart Eyes
На каква възраст може да се дава киви?

На 2 месеца (съвет на педиатър, като се почва по малко на такава ранна възраст)...  Laughing Кивито е особено богато на вит. C  - ама има особен вкус, киселичко идва... Трябва да го пооставиш да "поотлежи". Давала съм на Давид доста от рано. Ама не му е голям фен, де.

Давидчето горкото май съвсем се отчая, реши, че ще го правя на китайче с този ориз... и такова омърлушено, само ходи и вика "амм" и сочи към всичко, дето става за храна и не е ориз или сухар... а като си видя кухнята, че пристига, и пощуря - ама пак не го огря горкото, накрая заспа нагушено в мен в няма 5 часа и така повече от час, не му се беше случвало от най- ранно бебешката възраст... Горкото, ужасно е да те държат гладен, щото така било трябвало.

ayka, за кога планираш превенара?

dess76
, честито! Ама недей така скромно, разправи по- подробно - тема, ала-бала, кое какво, как мина, изобщо... а и първата каква е била...

# 17
Горкото малко Давидче, да се оправя бързо и да започва да си похапва, каквото му се хапва  Hug

Ayka, много се посмях, като прочетох за Кая. Не знам защо, но Сашко реагира по същия начин - ако случайно му повиша тон, ме поглежда супер сериозно и започва да крещи: "Аааа, ааа"  Laughing

Момичета, да споделя, че много съм се притеснила за тази световна криза... Намирисва ми на голяма рецесия в ЕС и ние пак ще сме сред най-пострадалите с тази наша цъфнала и вързала икономика... Не искам детето ми да расте в криза  Sad

# 18
  • София
Дес,браво и честито   bouquet И наистина кажи повече подробности.
Иве,Стилиян има 4 кътника вече,като последния проби вчера.На него малко странно му растат,няма кучешки и предкътници,нито долни предни два.
Марти,аз съм давала киви от 10-месечен,първо в плодово пюре,а после и самия плод.
Ели,сещам се кои са магазинчетата,а обърнала ли си внимание дали има само грейка долнище без яке и евентуално цена?
Дундурела,от отдавна ли така прохърква Вероничка?Питам,защото на моя близка приятелка така беше все едно хрема,но без секрет само като подсмърчане и прохъркване и се оказа проблеми със синусите.Събира се някакъв жилав секрет,който се движи и трябва да се маха периодично.Не ми се вярва при вас да е такова,но просто се сетих и го споделих за всеки случай  Hug
Кати,много ми е жал за Давидче,не бъди много строга,щом има апетит и му се прияжда това онова е добър знак.

# 19
Пррривет!
Кати, направо ми става мъчно за малкото гладниче като чета как се тормози! Стискам палци утре да се събуди здравичък Praynig

Дундурела, за Фитолора - давала съм го на моя още като беше някъде на 7-8 месеца. Пролетта беше това, бе лепнал някакъв грипоподобен вирус и го преодоляхме именно с Фитолор и Виброцил. Предписан ни бе от нашата педиатърка заедно с куп още сиропчета като Мукосолван, Калергин и Ериус (това последното не съм сигурна така ли се изговаряше точно) + под линията бе добавила и антибиотик, ако вдигне температура. Аз естествено като чух за вероятност от пиене на антибиотик, поисках и второ мнение от частната и тя след като го прегледа, съкрати рецептурата само до Виброцил и Фитолор. Мисълта ми е, че препоръчвах това сиропче, след като съм била убедена, че става и за малки мишоци като нашите, но наистина е добре да питаш вашия лекар дали все пак е подходящо за Вероничка. Оттогава съм го давала още два пъти - след морето и сега, и съм много доволна от ефекта. Аз пък като имах проблеми с гърлото смучех такива таблетки.

Десс76, честито! Да използваш новата диплома по най-печеливш начин!

А пък аз да се оплача от моето телеманиаче - пристрастило се е към Бебе Айнщайн - мъжът ми намери пет епизодчета в Замунда - и сега като седне на гърнето и веднага сочи към ТВ-то и вика "БебиА", то това добре, ама като беше болничък ме изманипулира и ме принуди да му ги пускам и докато яде, та вечер ставаше борба с баща му, че той иска да си гледа Сървайвър, а малкия през това време вечеря и трещи за неговите си филмчета. Но мъжът ми намери цаката - едната вечер не издържа, ами награби детето барабар със столчето и ни премести в кухнята - без никакво ТВ си довършихме вечерята, а мъжо гледа голите дупета на Пачека Laughing.

Айде толкова за днес! Че трябва и да се спи все пак...

# 20
  • USA
Зоре, не се тревожи. Ще преживеем и тази криза. Лошо е положението, но ми се струва, че прекалено се драматизират нещата и това ги влошава още повече. Дано бързо да мине. Аз си казвам, че в най-лошия случай ще изгорим със спестяванията и пак ще ги изработим. Да сме живи и здрави, всичко друго е бонус.

Дес, честита магистратура! Успех в следващите начинания!

# 21
Уинкс,хубаво е че мислиш така,някой чувам вече си дърпат спусъка заради кризата.  Confused Я кажи,Крис почна ли да хапва и какво?
Десс,честито!И БРАВО!
Елче на мойта приятелка детето така се беше пристрастило към Бебетата,а после и към детските.Но там нон стоп вървят щото имат телевизор в детската.Това е добро решение-още един телевизор и двд и в детската.Но аз например не мога да почивам на телевизор или пък да спа на него.

# 22
Хоп и аз в новта тема Simple Smile
В4ера ходихме на консуптация и уж вси4ко е на ред,ама ми каза,4е Марти си кривел едното око според нея,а никой от нас не е забелязал подобно не6то ,но  за мое успокоение 6те го водя в понеделник да го видят.И на вси4кото отгоре пак забрави да ми даде направление тая жена и 6те ме одрусат 30 лв.Ама това не е важно,дано му няма ни6то,4е ние цялото семейство сме с късогледство,дано се е метнал на ба6та си ,той е като орел .

# 23
  • София
И на вси4кото отгоре пак забрави да ми даде направление тая жена и 6те ме одрусат 30 лв.

Да бе, забравила. А да си прибере парите случвало ли й се е да забрави? "Пак"? Я вземи й звънни и й кажи, че е "забравила", та да ти го подготви, ти ще минеш само да го вземеш?

# 24
Зори, разсмя ме с тая финансова криза Hug Това са нормалните неща от живота, всичко е в главите ни. Припомняй си, че финансовите пазари се движат от нормалните човешки чувства- алчност, страх, паника- които рано или късно винаги са победени от здравия разум.

Днес като никога хвърлих едно око на Часът на мама, беше на гости някакъв лекар- хомеопат, който даваше съвети. За противогрипните ваксини се изказа негативно ( което в общи линии съвпада с моето мнение). Ето сайта  , има някои съвети за лечение.

По повод разстройството на Давид когато Никсъна се беше подрискал педиатърката му изписа Хидрасек 10 мг., 2 на ден. Мисля, че е важно да се реагира бързо, тъй като дехидратацията е доста опасна при децата и бързо се получава.

Вчера цял следобед миткахме по улиците, времето беше прекрасно- слънчево и топло, припичахме се и ядохме сладолед, заради което привлякох няколко възмутени бабешки погледа ( Никсъна също яде сладолед, а  след като свърши първо се опита да оближе кофичката и като не успя да си пъхне главата вътре използва ръката си и се омаза целия Laughing ).
А ето го тук с нивелира, на мама майстора Heart Eyes

Дес, честита ти магистратура! Възхищавам ти се, че успя с двете деца. Аз от другата седмица почвам нещо подобно и чат пат ми минават разни мисли през главата как ще сколасам, но се сещам за Томасе, а сега и за теб Hug

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 12:03 от Рокси

# 25
  • София
ДД
Рокси,страшен майстор  Hug
Ради сега пък има  от снощи температура,37,5 не е висока ама е факт.Мамка му писна ми.

# 26
Здравейте момичета!  Hug
Не съм влизала с месеци във форума. Моя Вики също е уж болен, но му никнат предкътници и най-вероятно от там тръгва всичко. Ушичките му били възпалени, та една малоумна докторка му спука тъпанчето на едното ухо, за да видила дали има гной от вътре. Без да ми каже какво смята да прави, без упойка. Миличкия се съдра от писъци, посиня на масата, обърна си езика и се разтрепера, а тая нищо. Било го страх, за това викал. Чак после ми каза какво е правила. Направо щях да я нокаутирам!!!  #2gunfire Аз като си чистя ушите с клечка и ако бръкна по-навътре, ме боли, а пък представям си на бебун какво му е било.  Cry
Гледам заглавието на темата, но май нас това не ни късае още. Вики казва целенасочено само "мама", "мау", "бау-бау" и "баба". Останалото са бебешки небивалици.
Пожелавам на всички болни дечица да се оправят още утре и да растат здрави и весели.  dancing

# 27
  • Варна
Здравейте и от мен!
Sandcastle и ние сме със същия проблем от тази сутрин.Събуждам се и гледах ухото на Нелия цялото жълто.Питам майка ми дали не и е дала банан или нещо друго да се е омазала, но не е.Заведох я веднага на лекар и се почна одисея  ooooh!Първо при един лекар/джипито/, той даде направление за педиатър, след това при педиатъра.Там изчакахме три-четири болни деца да минат и накрая тя ни отпрати до уши-нос и гърло където се наредихме да чакаме с 5 баби.Хич не ми е ясно как нещо което се вижда от пръв поглед за кой лекар защо е нужно да те размотават час и половина.Както и да е оказа се спукана тъпанчева мембрана с изтичане на гной  Rolling EyesВъобще не разбрах от къде дойде това чудо.Тя не е болна, няма Т, не е давала признаци да я боли нещо.Според доктора или е имала по-продължителна хрема или е влязло вода в ухото при къпане.И сега вече сме на капки и антибиотик.За първи път ще ни е , дано го понесе добре.  Praynig
Иначе МПР скоро няма да ни бият.Трябвало да минат 6 месеца след варицела. Rolling Eyes
Иначе с говоренето ние сме доста назад.От няколко дни упорито повтаря- Айе Нея /в превод Хайде Нелия/  Heart Eyes

# 28
И на вси4кото отгоре пак забрави да ми даде направление тая жена и 6те ме одрусат 30 лв.

Да бе, забравила. А да си прибере парите случвало ли й се е да забрави? "Пак"? Я вземи й звънни и й кажи, че е "забравила", та да ти го подготви, ти ще минеш само да го вземеш?
Аз и да отида да си го взема 6те ми отнеме 2-3 4аса 4акане при болните,предпо4итам да си платя и да сме здрави,отколкото да лепне не6то.При нея винаги има 1000 4овека ,които 4акат.

# 29
  • София
Леле, ужассс!!!

Абе я да оздравяват тези дечица, стига болести...

Общи условия

Активация на акаунт