Есента довтаса изведнъж, с нея - ОКТОМВРИЙСКИ бебедъжд!

• 13 158
  • 265
  •   1
Отговори
# 75
Ох, горката Галина...
Все пак всичко е наред, да й е жив и здрав Станислав и бързо да свикват един с друг!

Еос, честит ти син! Е, хайде, кажи как се казва! И чакаме разкази... особено тези, които ще си стоим и обикаляме из двора на болницата до 9 см разкритие, само и само да не ни сложат система... да не говорим хапче Mr. Green

Гуава, малка е вероятността да не усетиш... Пък и те няма да изтекат наведнъж в рамките не едно пишкане  Laughing Не са и толкова малко... Но дори и да пропуснеш някак си... скоро след това сигурно ще си имаш и болчици, които ще те закарат в болницата Simple Smile

Какво още... много ми е объркано днес...

Щях много неща да пиша... После пак ще се включа - отивам да си разширявам "откритието" с разходки пеша  Grinning

# 76
Шики надявам се да го усетя и да нямам никакви колебания  Praynig  че ако си стана подмокрена до уши ще си знам какво е  Wink ама ей това пустото да не стане при ходене до тоалетна и да го изпусна  #Crazy
ех с тези бебчета какви емоций какви въпроси  Laughing
а като се сетя каква бях ливада при първите посещения в бебешки магазин  Hug
цунки

# 77
фийл и аз ще взема да излезна на разходка да поработя за разкритие  Hug бебо млко да се разсъни че днеска не си е оправял кошарката

# 78
  • в здрача
Да се запиша и аз в новата тема, че нещо тези дни време никакво не ми остава, едвам успявам да ви чета. Първо - честито на Еос ! Ще видиш колко бързо отминават емоциите свързани с раждането.
Честито и на Галина! Бързо възтановяване и скоро да се гледкат на спокойствие у дома!
Новата спалня пристигна, ама забравили скрепежните елементи, та довечера татко ще мине през магазина да ги вземе, че му е на път. Утре ще е разместването и сглобяването, а после в неделя май ще чистя и глася последните неща, а и едно шкафче ще ни трябва така както си го мисля. Утре съм и на консултация. Наде ти по кое време ще си там, аз в 13.40 Може и да се засечем този път.
С малката ходихме и на доктор - вече е в отлична форма, но пък нейната група в градината са в 3 седмична карантина от скарлатина и ще видим в понеделник дали ще я преместят временно в друга група. Ако не може ще се гледаме у дома. Предпочитам така, нищо че другата неделя ми е термина. Майка ми се съгласи ако тръгна да раждам през деня, а Теди е с мен веднага да дойде да я гледа. Миналата година 3 пъти имаше деца болни от скарлатина и съответно 3 пъти бяха под карантина. Нашата красавица тогава не се разболя, но нищо не ми гарантира че и този път ще е така, а с малко бебче и болна точно от това кака никак не ми се рискува.

А за изтичането на водите хич не се притеснявайте - това не може да се сбърка с напишкване. Моя мехур както бе спъкан някъде нагоре така после швирнаха на талази. Мен повече ме притеснява да не би да не усетя контракциите преди изтичането на водите и да текат докато пътувам към болницата, че не знам как ще ги "ловя", честно казано за този вариянт си мислех да си взема памперс за възрастни, ама не знам да продават на бройка.

# 79
Една приятелка ми прати книга за психологическото развитие на детето. Много ми допада стила на писане и това, че автора не слага всички деца под един знаменател! Книгата се казва ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕШ РОДИТЕЛ от Д-р Фицхю Додсън. Казвам ви го, защото е в електронен вид и ако някой се интересува мога да му я пратя, само ми пишете! Като започнах да я чета в началото се сетих за всички нови мамчета тук и техните притеснения, разбира ги тоя Фицхю hahaha! Мисля, че ще е много полезна, особено за такива като мен, които им е сефте! А опитните мами биха могли да кажат реално струва ли си книгата! Hug

# 80
Здравейте и от мен-малко вече по-рядко ви чета-признавам  Blush ама покрай бебчо не ми остава много време.
Първо - Честито на новите мами - да са им живи и здрави бебчовците и много да ги радват   bouquet
Ние вече долу горе си изработихме режим-спим около 3ч. непробудно и после си хапваме обилно-около 30 мин суче-незнам как е при вас. аз малко започвам да се разочаровам от кърменето Sad зърната адски ме болят- мажа ги с гармастан-днес си купих и каучокови зърна ама като засуче и чак стискам зъби, макар че в болницата ми показаха как да я слагам и уж изпълнявам. После гърдите ми стават много твърди, болезнени и големи и такива други неразположения-вечер цялата ми тениска става в кърма-радвам се че имам поне, ама не ми е кеф, но заради бебка ще търпя Simple Smile
Да ви се похваля от 15 наддадени кг през цялата бременост вече съм само 4+ отпреди да забременея и мн се радвам за 10 дни - 11 кг Simple Smile
Вече почти не ме болят шевовете. От вчера забелязах че май почваме и ние с коликите, защото като я нахраня и преобуя и пак плаче и си свива крачетата ама днес и давах чай от копър и много му се цупи-не ще да го пие Sad Имахме и гъбички в устата преди 4 дни, но педиатърката ни изписа едни капки нистатин и много бързо и минаха за което съм много щастлива Simple Smile
Радвам се много за нашите бебчета от форума и като си помисля,че всички си споделяхме тревогите и проблемите им викам че са братчета и сестричета на Стела Simple Smile
Майка ми е при мен откакто сса ни изписали и много ми помага чак незнам като си замине какво ще правя
Успех на всички неродили още. Стискам ви палци  Hug

# 81
Ей, SvetlI_81 много ме обнадеждаваш с тия килограми! Peace Аз също се притеснявам от болките при кърмене и дали ще ги издържа! Сега си казвам, че няма да се откажа, ама знам ли какво е всъщност? А ти помпа за кърма не ползваш ли?

# 82
  • Варна
Гуава, напълни бутилка от литър и половина с вода, влез в банята и я изсипи върху краката си. Laughing така ще разбереш какво е да ти изтекат водите.

# 83
  • в здрача
shikimiki книгата е невероятна ! Горещо я препоръчвам на всички, ама да си я запазят за по-нататъшно ползване, в началото няма да им трябва. Попадна ми в кризисен период в който бях на ръба на силите си и се усещах как от безсилие съм готова да се разкрещя и ударя малкото човече, а от това ми ставаше по-зле и почвах да рева и да си мисля, че не ставам за майка явно. Справката с форума казваше бебешки пубертет - търпение и ще мине, а книгата разреши проблемите с магическа пръчка, дето се вика - от раз.
SvetlI_81 искам и аз така /за килограмите става въпрос  Rolling Eyes/. Пробвай да размажеш малко кърма върху зърната и ги остави така да изсъхнат - на мен това ми помагаше. Вземи си от тампоните за кърмачки и слагай в сутиена да попиват и като натежат и се втвърдят гърдите не чакай бебче да засуче, а изцеждай, хем ще имаш и резерва дето се вика. С лосионче за тяло ги разтривай като се втвърдят от основата към зърната /това може да доизцеди още кърма, така че имай нещо за попиване под ръка/

# 84
ААА Пуки, не така! Може да й текат часове наред по малко! Плюс това точно права най-трудно ще изтекат от раз, защото главата на бебето служи като тапа. А и точно тия дни четох в една от дебелите си книги, че всъщност водите изтичат само на 30% от жените... на останалите им ги пукали.

# 85
SvetlI_81, в никакъв случай не оставяй гърдите си твърди като камък. Цеди се! Може да стане голяма беля. След кърмене слагай топли кърпи на гърдата и цеди. Под душа е най-лесно, но аз не успявам да се пъхна в банята повече от веднъж на ден. Казвам го от опит като наскоро минала по тоя път. Между кърменията можеш да налагаш лед, завит в кърпа, за да отшуми болката. Можеш да ги масажираш с бебешкото олио от основата към зърната и цеди. При мен най-голяма полза имаше тенджера, пълна с гореща вода, над която да се цедя. Парата отпушва каналчетата и гърдите се облекчават. И намали течностите и ядките. Дано съм ти била полезна.

guava, спокойно, няма начин да не разбереш, че водите ти изтичат. При мен стана точно така - посред нощите станах да ходя до тоалетната и не успях да спра да пишкам. И така няколко пъти, щото аз въпреки че имах болки се натисках да си лягам  Mr. Green

shikimiki, тази книга е наистина хубава. Беше първата която прочетох(не цялата де), когато забременях. Надявам се да успяе да се вслушам в думите на Додсън, звучат много разумно.

За килограмите и подутите крака да кажа - при мен от натрупани 18кг, останаха 6. А краката ми спаднаха още на другия ден след раждането. Сега спокойно си влизам във всички обувки от преди.

# 86
Айде малко да ви разсея с невероятно уловени мигове!
http://izbrani.net/w-snimki-1-2.html
http://izbrani.net/w-snimki-2-6.html
 hahaha

# 87
Ха-ха, Шики  Laughing Жестоки са снимките!

За книжката - да ти пратя мейл на лс?

# 88
Цитат

# 89
Цитат
Мейл или скайп Peace

Общи условия

Активация на акаунт