' Александра на мама Пиколина поведе ДЕКЕМВРИЙСКАТА дружина!'

• 17 223
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ники, много се радвам че пишеш! Всеки път като ходя към Токуда се сещам за Алекс.
Знам, че ще се пребори и стискам палци скоро да можете да си я прибрете в къщи. И за двете ви тези срещи са вълнуващи! Малката душичка, как разпознава на мама гласа и се радва Heart Eyes

Пожелавам ти бързо оздравяване и да се видите скоро!

# 211
 Simple Smile   Ники, така се радваме за новини от тебе! Браво на Алекс!  Heart Eyes

Simple Smile   Мами-бърборани, аз искам да ви се похваля с нещо    Simple Smile   първо предистория - когато разбрах, че съм бременна се оказа, че една от моите приятелки съще е бременна и тъкмо се зарадвах, че заедно ще дебелеем и тя загуби бебето. Беше ми много тъпо...някак си....не че имах вина за това, ама сигурно ме разбирате. От тогава все си виках дано да стане пак, дано да стане и сега вече имаме новина - СТАНАЛО Е! МОЯТА ПРИЯТЕЛКА ЩЕ СТАВА МАМА    Simple Smile   много се зарадвах и ми се прииска да споделя с вас, защото знам, че ще разберете емоцията    Simple Smile

Хубав ден!

# 212
Николина, леле дано тази малка сладурка има писани много-много години да живее и да ви радва!
Нямаш ли кърма, май те попитах, но не помня дали съм прочела отговор. Или тя не се храни през устата още?

# 213
Ники, така се радвам че се държи малката Алекс! Ще се пребори душичката  Hug

...
Чудя се обаче следното - препоръката беше да се започне в 9 месец т.е. профилактично около месец преди раждането.
Аз като имам датичка за секциото по-рано, да взема да се мажа 1 месец преди нея  newsm78
Дали има смисъл, какво ще кажат опитните мами Simple Smile

Абел, аз не съм се мазала предварително, и честно казано ми се струва безмислено. Гърдите ги мажа с маслото на Хип против стрии, което е напълно достатъчно за поддържане на мека и здрава кожа и на зърната.
Предварителното мазане, било то с Лансинох, Гармастан или каквото и било то от сорта, ми се струва като да си сложиш лепенка преди да си се порязал - файда никаква Simple Smile

Диво цвете, прекрасна новина Simple Smile Не растяха заедно коремчетата, но пък ще си бутате заедно количките   bouquet

# 214
Ники,чудесни новини! Дано да се пребори миличката Praynig
Диво Цвете, браво на твоята приятелка, кажи и сега много да се пази!

# 215
  • Бургас
Привет от мен!
Само ви чета, че хич не остава време за писане. Ни още сме назад с покупките.
Като ви слушам, добре, че в Бургас е само държавното родилно, че да не се чудя къде да раждам Grinning
И аз си взех кремчето на Авент за зърна и знам, че от началото на 9 месец трябва да се маже по 1-2 пъти на ден. Така ли е?
А след раждането гърдите мажем ли ги против стрии с какво? И крема на Мустела за стрии по корема става ли да се маже и след раждането?
А може ли да ми разясните тези неща кога се използват - комплект компреси за гърди и комплект протектори за кърмачки. Вторите дори незнам какво представляват. newsm78
И мамите с опит - помпата за кърмене кога се използва в родилното. При нас ти дават бебето да суче на 3-4 час след раждането. То тогава слязла ли е кърмата или просто за да се стимулира се прави. Хич не ми е ясно с това кърмене. И мен от време на време ме хваща страх как ще се ражда, ама май щото и багажа не съм приготвила още. Grinning

# 216
  • София
Ники, да се бори все така малката принцеска!!!   Simple Smile

...
А може ли да ми разясните тези неща кога се използват - комплект компреси за гърди и комплект протектори за кърмачки. Вторите дори незнам какво представляват. newsm78
И мамите с опит - помпата за кърмене кога се използва в родилното. При нас ти дават бебето да суче на 3-4 час след раждането. То тогава слязла ли е кърмата или просто за да се стимулира се прави. Хич не ми е ясно с това кърмене. И мен от време на време ме хваща страх как ще се ражда, ама май щото и багажа не съм приготвила още. Grinning

Понеже аз споменах компресите и протекторите, ето ги имат и описания:

Протекторите: http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6018&lang=1

Компресите: http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5629&lang=1 , има подобни на Chicco (30 лв.) и на NUK (15-16 лв.)

# 217
....Относно пакета на бебето,аз ще раждам в шейново и там май не искат тези пари за който говорите а пък ЗОИ имат договор с тях и парите ще си ги оправят те помежду си,аз все пак съм решила да занеса и направление,за да не стане гаф,нямам възможност да плащам на лекари а  и не мисля че е редно, първо защото държавата го поема и това им е работата и второ ако раждаха вместо мен, и те се мъчат и тях ги режат -съгласна ама няма да е така,всичко аз ще си отнеса,че и пари да им давам  Naughty :..

Тъй като съм 100% съгласна с теб, а и мен въпросът ЗОИ силно ме вълнува (и притеснява) да споделя и аз...Миналата седмица се записах за ЖК в Шейново, защото до сега си я водих в Света София и смятах да раждам там, но се оказа, че ЗОИ не преподписали договора си с Мазнейкова и няма да ми покрият раждането... #2gunfire
Сега се надявам до декември ЗОИ да не прекратят договорът си и с Шейново, че  #2gunfire
Есес, ти избрала ли си си лекар? (нали уж и това покриват)
Леле ти ме уби  Shocked вярно ли не са подновили с Мазнейкова договора  Shocked аз ходех в началото при нея,но благодарение на нейното "прекрасно" отношение я напуснах  Crazy и се ориентирах към шейново. Тея ЗОИ са за разстрел направо нямам думи вече. Не съм си избирала екип,няма и да го направя,тъй като не познавам лекарите там,на ЖК на които ходих предимно ми се пада д-р Герджиков не мога да кажа лошо за него,човека е мил но това не ме кара да го избирам за лекар, решила съм който ми се падне на смяна,ще искам вип стая но до колкото разбрах са малко и само ако има свободни се вреждаш,затова че каквото даде Господ.
Купих на моя бебо космонавче  Grinning много сладко в бежаво и зелено,за съжаление не намерих никъде в нета снимки за да ви го покажа.Момичета много се умарям,отивам до магазина и вече съм уморена  Rolling EyesУспех и хубав ден на всички

# 218
Здравейте мили ми бременелки!
Поизгубих се, защото моето малко момченце пак го тръшна вируса с разтройство и повръщане та се гледаме, за сега аз държа фронта и съм здрава, което е много важно.
Ходих при д-р Колева и тя твърди, че е момиче, дано. Каза че ще раждам при нея щом като искам, та много се успокоих.
Чао и лек ден на всички.
Целувки за Алекс и стискаме палци, днес запалихме свещичка за нейно здраве newsm51  love001

# 219
Ами на мен веднага след раждането ми спряха кърмата и нямам. Тя сега яде със сонда през коремчето, понеже все още няма смукателен рефлекс, живот и здраве след месец.

Благодаря на всички ви, че мислите за нас и се молите. Много я обичам и силно се надявам да се преборим и да сме си заедно скоро.

# 220
Ники,ще се пребори,ще бъдете заедно и много много ще ви радвата малката принцеска. Simple Smile целувки на бебка и  Praynig Praynig Praynig
Диво Цвете,лека и безпроблемна бременност на твоята приятелка.
Есес<аз от леглото до тоалетната се уморявам с този схванат крак,че вече направо се побърквам.
едвам ставам,едвам лягам Crazy Crazy Crazy откачам.

# 221
Привет и от мен сладурки,

Много  се радвам за малката кукла Ники, няма скоро да се приберете у дома, но пък щом до тук се пребори девойчето, ще се увенчае с успех цялата борба.... Молим се всички и ви стискаме палци Hug Praynig Praynig

Миленче и аз съм същата стока, нещо моя кръст не издържа, и при мен единия крак е като схванат, просто като стъпя на него болката си я бива, днес трябваше  да мина двеста метра - стисках зъби, ама си ми личеше и ми сеплачеше ....ужасс!! Иначе от страни е смешно, цялата се въртя накрая на стъпката, абе цирк!   Надявам се да отмине, щото незнам как ще е до края, в общи линии като се залежа повече се схващам, а може и да си внушавам.

Иначе по темата за платеното и неплатеното, мисля че трябва да има от всичко.  Чета ви и си мисля, как ни облекчават с липсата на избор тук в КН....  , ама нямаш никакви опции, няма "искам упойка, или секцио".... каквото такова!!  Понякога на човек му е нужно да си плати, за да си внуши, че има избор Laughing Laughing    Кой е казал, че е справедливо..... ма бооооже!!!! 
А действително съм си мислела, че санитарките и сестрите в АГ ги избират с конкурс по простотия, лежах един месец и ме разбиха в буквалния смисъл на думата, добре че съм "смел и смахнат" та ги преживях!!!   И може би в действителност "естествения подбор" е проработил, и тук са останали най - загубените, щом стоят за по 250 лв. на месец. Има логика! Сега основно се подготвям да не им обръщам внимание като вляза да раждам, иначе пък е много чисто, и не мога да се оплача от лекарите....  Малко са нещата, които ти изискват за раждане, основно за бебчето, памперси, хавлийки и прочее......
Живи и здрави, вече сме на финалната права и неискам да се префокусирам върху 3дневното премеждие....  мисля с радост, за момента в който ще го видя това малко шавливо нещо, с което си живеем вече от известно време и ще мога да го разгледам /колкото и смешно да ви звучи/, да го пипкам, гушкам, да го миришкам Laughing Laughing...  .... е размечтах се Simple Smile

Лека и спокойна вечер и благородно завиждам на всички които спинкат, на мен вече очите ми се зачервени непрекъснато и ми се приспива права, но като легна всичко приключва Sad....

Стига съм мрънкала,... поздрави и усмивки на всички!!

# 222
Abel, Ради вече ти отговори на въпроса Simple Smile чехлите е по-добре да са гумени например, за да може да се измият след като се нацапат с кръв. Разликата между ВИП и Лукс стая е в това че в последната има котлон, на който може да си готвиш, маса със столове за посетители и е малко по-широка. Иначе разлика няма. Всички казват че е по-добре да си с други в стая, че иначе няма с кой да си кажеш две думи Simple Smile

Айде да се организираме на кафе в четвъртък следобед например в 15ч. пред НДК и може да пием кафе там където беше преди МУлтиплекс или нещо такова. Разбрах че са го направили много хубаво кафе, ако не ще отидем другаде. ОК ли сте?

# 223
Привет и от мен!
Не сам писала няколко дни, но днес ме пуснаха от болницата. Съмняваха се за изтичане на води и така 5 дни на системи. Казаха ми да устискам до началото на ноември и след това няма да има проблем да се роди. Бебка пак се обърна седалищно и както каза ди(оки няма много време да се оправи така че май ще има секцио.

# 224
Еее, много ранен час уговаряте за среща (знам, знам, не трябва да се изпуска хубавото време, и аз така бих направила Simple Smile Уф, няма да мога да дойда, на работа съм Sad Но нищо, от началото на ноември съм по майчинство и ще се включвам редовно и в лекциите, и в кафетата. А Мултиплекса са го направили пицария Кривото, онзи ден ходих и беше много приятно, има масички и отвън.

Ники, страшно много се радвам на хубавите новини за Алекс! Миличката, да продължава все така с този боен дух, мисля за вас всеки ден.  Hug

Ради81, понеже го бях обсъждала с теб, да ти кажа, че вчера д-р Димитров от Токуда ме прие и пое Simple Smile, много съм щастлива! Засякохме се с Нена, но нито на нея, нито на мен ни каза, че отсъствал от София, та дивото цвете малко ме притесни с инфото. Знаех, че работи в екип с една друга лекарка, май Колева се казва, която била много мила, и се надявам ако единият не може да ни поеме, другият да е на линия.

Момичета, в списание "9 месеца" имаше статия за Св. Петка, която била покровителка на жените, на родилките и на дома, и днес запалих свещичка в малката църквичка на Съборна за всички нас, да сме живи и здрави и само хубави емоции да си споделяме!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт