Яслата 12

• 22 823
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • sf
опс
и моя маймун днес е за първи ден в яслата. Влезе с устрем към един камион, тя не рева. Но знам,че щом усети,че ме няма и ще надуе гайдата. В 12:30 ще ида да го взема и ще видим как е бил.
Знам,че след няколко дни ще е зорът,защото тогава ще се осъзнае какво му мислим  Joy

vmitkova , здрастиииииииии  Hug

# 181
и ние пак сме на ясла  ooooh! горкичкия почти заспа в колата и като го свалихме не знаеше къде се намира като дойде сестрата да го вземе се беше сгушил в мене ама тя го издърпа,гушна го и тръгна да го води нагоре а той милия рееев Cry не знам ако годърпат така всяка сутрин той определено ще се стресира и няма да иска да ходи  Confused

# 182
априлска мама, когато адпатацията не връви, в яслата ще имат разбиране за вас, ти можея да го спреш по семейни причини, без да губиш мястото, и след 2-3 месеца да пробвате пак - това, според мен, е правилното решение Hug

мая, разбуждайте го от колата, поне този стрес да го дръпнат сънен и неосъзнат, да го няма Peace

# 183
Привет и от мен!
Както ви писах, Алекс днес е за първи ден на ясла. Сутринта плака доста, плаках и аз на път за работа  Cry По-късно сестрата ми се обади да ме успокой, че се заиграл с децата, че развеселил всички, благодари ми че сме го завели и т.н. и т.н. от което ми стана още по-мъчно и си поплаках добре. Надявам се положението наистина да е такова и детенцето да е добре. Чакам с нетърпение да стане 12 часа и детегледачката да отиде да го вземе и да го чуя по телефона.
Дано и другите мъничета, тръгнали днес на ясла да са добре  Praynig

Болничките бързо да се оправят, за да не тревожат мама  Peace

# 184
  • София
Хайде да се отчета.

Кало е с вирусна инфекция. Гърло леко червено и чисти гърдички. И Слава Богу. Продължавам лечението за повръщането, гърлото и сополите с общо 8 вида лекарства  Sick Цялата седмица ще си стои у дома, дадоха болничен на мъжа ми - пет дена и ще си го гледа.
Аз само днес взех отпуска 1 ден и от утре пак съм на работа.
Дано да оздравяват всички болнички, че се измъчиха дечицата.

# 185
  • София
Отдавна не съм писала, но бяхме болни една седмица, а миналата ходи цялата и днес не е болен  Laughing За пръв път след ходене на ясла да е ОК. Става ми мъчно като ви чета  - болестите са си болести, ще минем и ние по реда си, но адаптационния период и рев-а  ooooh!
Ние бяхме с много дълъг адаптационен период- тръгна на 8-9 септември и чак към края на третата четвъртата седмица спря да плаче. Будеше се нощем, беше кисел през деня, но някакси това отшумя. Сега му е скучно вкъщи и иска да ходи при децата. Събота и неделя се обува сутрин и чака на вратата с раничката и е голям рев, докато му обясня, че няма да ходим днес. Малко инфо за нашата ясла- бях в групата миналата седмица и си поиграх с децата, така че поогледах всичко отблизо. Страшно чистичко е - на ламиниран паркет са, спалното помещение е слънчево просторно, спят на много сладки спални комлектчета. Помещението за игра е просторно, няма телевизор, има уредба за музика и климатик. Играчките са страхотни  Mr. Green , нали и аз поиграх с тях, имаме си дори пързалка. Когато отидох децата бяха спокойни и си играеха- големи сладури, погушкахме се доста, леличката ми демонстрира някои от техните игри и преди да започнат подканя децата да си приберат играчките по местата, правят го с желание, децата я харесват- личи си, направо идилия. Амели,  преместиха ни от 4-та (в която бях доволна) във втора група (където съм още по-доволна). И двете сестри са много мили и разбрани- едната -Кацарска идва от първа група, а другата -по-възрастна и любимката ни е Узунова- страхотен човек, синът ми и раздава целувки на взимане от ясла. Не знам какво става - имам наблюдения в/у двете групи, от общо 4 и персоналът е страхотен. Синът ми отива с огромно желание всяка сутрин, а като си спомня в началото какво беше  ooooh! Та мисълта ми е, че просто имат нужда от време децата- там има друг ред и нови впечатления, трябва им време да свикнат. Във вашата група устройството и подредбата на помещенията е еднакво, редът също, вече остават хората. Всеки път засичам сестрите от вашата група като вземат и предават деца, но нямам конкретни впечатления. Ако е толкова зле, не можеш ли да поговориш да я преместят в нашата, знам ли  newsm78 . А може тя да е по-чувствителна и в нашата да не се чувства добре... Говорила съм и с педагожката, ако имаш притеснения, говори с нея- много лъчезарна жена, наистина се старае, обясни ми надълго и нашироко каква им е програмата, показа ми играчките и помощните материали за образователните игри, има няблюдения в/у развитието на децата- впечатли ме колко неща знае за моето- навици, предпочитания, характер. Знам ли- не мога да си позная яслата.
Родителска среща няма да има, не е имало отдавна, директорката каза, че родителите не идват и затова всякави организационни въпроси- към нея и към сестрите. Нашите са словоохотливи, дават ни подробна информация- не знам, говори, говори, говори с всеки и за всичко, което те притеснява, настоявай, докато ти се обърне внимание, за да има спокойствие и за теб и за Ивка.
Съжалявам за дългия пост  #Crazy

# 186
  • София, "Младост 3"
Здравейте момичета, ние и следващата седмица ще отсъстваме от ясла, продължаваме да лекуваме  пневмонията. Искам съвет!!!Моля ви!
Писах, че имаме проблем с отношението в яслата, първо беше удряне по главичката, после дърпане  на ухото, отказваше да излиза навън да играе с децата, започнал да се напикава, и още куп неприятни ситуации, сега и тази пневмония. Майка ми трябваше да ходи в чужбина да работи, но нещо се размисли и предложи да го гледа известно време, защото аз от другата седмица тръгвам на работа. Незнам какво да правя, дали да го спра от яслата, вярно ходил е 3 седмици само, но пък е доста наплашен, само като чуе за градината почва да плаче, мъжа ми предпочита майка ми да го гледа докато направи 3 и после да опитаме с градината, да но това е половин година, няма как да му запазя мястото и ще трябва отново да кандидатстваме другата година, но пък тогава откъде да знам дали ще успеем да влезем.
От една страна не искам да рискувам след тази пневмония да го върна скоро там, от друга пък все се надявам, че ще свикне (макар, че с крясъци и заплахи се съмнявам да стане). Незнам какво да правя, ето днес ходихме при баба му и той не искаше да си тръгва, иска да остане там, защото си мисли, че иначе ще го водим на градина, при все че и нея я вижда доста рядко.Незнам какво да правя?
личния ми съвет е да поговориш с директорката, дали може дтето да отсъства повече...
като й предложиш да плащаш все пак част от отсъствиятя...реално това си е доход за тях, а ти няма да се узориш толкова...
обаче при това положение, майка ти няма да може да кандидатства за "гледачка" и да взима заплата от държавата - ако детто е в дг
трябва да решиш дали мястото е толкова цнно, че да плащаш или по-скоро майка ти да взима заплата от държавата за гледане на детто до 3г...но сега видях че това са няколко месаца заплата за майка ти...
ус8пех в решението

# 187
  • София, "Младост 3"
Хайде да се отчета.

Кало е с вирусна инфекция. Гърло леко червено и чисти гърдички. И Слава Богу. Продължавам лечението за повръщането, гърлото и сополите с общо 8 вида лекарства  Sick Цялата седмица ще си стои у дома, дадоха болничен на мъжа ми - пет дена и ще си го гледа.
Аз само днес взех отпуска 1 ден и от утре пак съм на работа.
Дано да оздравяват всички болнички, че се измъчиха дечицата.
ужас направо толкова боледувате! дано оздравява малкото лъвче

# 188
  • София
Здравейте! Нашият първи учебен ден не се състоя - Митко е леко настинал, нищо сериозно, но предпочетох да не го пускам, за да не се разболее наистина. Така че в четвъртък или другият понеделник най-накрая ако всичко е наред тръгваме и ние и да видим как ще се адаптираме. Дано с по-малко рев, но подозирам доколкото си познавам детето, че няма да е така.
Пожелавам бързо оздравяване на болничките Praynig
Априлска мама според мен спри го за известно време 1-2 м. после пак пробвай. Не мисля, че няма да можеш да запазиш мястото ако си плащаш таксата. Все пак това не е приумица, а по-трудна адаптация.

П.С. Забравих да питам нещо има нужда от съвет. В нашата ясла новите деца по принцип се приемат в понеделник, за да има 5 дни адаптация преди събота и неделя. Така ми обяснява сестрата. Педиатърката обаче е на друго мнение и ме съветва да го пусна в сряда-четвъртък т.е. да ходи 2-3 дни преди уикенда, за да не му дойде много стрес в началото. И сега се чудя кое е по-добре за дететоnewsm78 Вие какво ще ме посъветване имайки вече поглед в/у дечицата ви, които са тръгнали?

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 13:27 от мама МОНИ

# 189
мама МОНИ Ние започнахме в четвъртък.Събота и неделя ни доидоха добре и на двамата и понеделника вече беше по леко.Друг е въпрода че вече 2 седмици не го водя заради сополи ooooh!

# 190
  • София, "Младост 3"
мама Мони, лелките знаят по-добре от педито
3 дни е малък период, но пък достатъчен да се разболее, но пък напълно недостатъчен да посвикне
а като знам колко разпускащо влияе събота и неделя...
лично моя съвет е да се пусне детето понеделник
то ако е кекаво - и за 2часа ще се зарази...
успех

# 191
  • София, "Младост 3"
мама МОНИ Ние започнахме в четвъртък.Събота и неделя ни доидоха добре и на двамата и понеделника вече беше по леко.Друг е въпрода че вече 2 седмици не го водя заради сополи ooooh!
първите 3 дни винаги е ок...даже първите 5
после идва зора...с разбирането и усещането на нещата
не знам - все пак на запад процедират по коренно различн начин...ан някои места
въпрос на вътрешен избор, но аз бих почнала в понеделник и ако детето се претовари - бих го спряла в чтвъртък и петък, но бих му дала шанса и да успее цяла седмица

# 192
А той разбира и усеща няма проблем с това LaughingВъобще не му харесва идеята ама трябва да се работи Rolling Eyes

# 193
ние почнахме в сряда - като питах, ми казаха, че така дори е по-добре Peace

# 194
  • Върху лъчите на Слънцето.
И ние започнахме в сряда. Според мен това беше идеалният вариант! Следващата седмица беше 2 дена ( и се разболя) та си почива до края на седмицать и следващата. Като оздравя тръгна от понеделник. В четвъртък вече му беше доста тежко, а в петък положението е било най-най-! Явно им идва в повече ... Ще видим тази седмица как ще е ...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт