Яслата 12

• 22 560
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мили мами!
Имам нужда от съвет.Али вече 4ти ден е на ясла , но днес не е спирала да плаче.Нито с децата си играе , нито с играчките , не плачела само ако я гушкат(но 1 жена на 20 деца как да стане)
ДАйте идея как да се поотпусне и да свине по-лесно!И ако можете кажете при вас как е било! Praynig

# 196
.. дадоха болничен на мъжа ми - пет дена и ще си го гледа.
nana77, може ли да поясниш болничен за гледане на дете ли му дадоха на мъжа ти? Защото точно днес питах педито може ли таткото да си вземе болничен за гледане на дете и тя ми каза, че имало промени някакви, не можело таткото, само майката. Таткото - ако успее болничен, че е болен самия той. Та ми е интересно като прочетох за вашия татко. Иначе - да оздравявате бързо!  Peace
Моята девойка изкара 1 месец и 1 седмица без прекъсване в яслата, адаптира се бързо, харесва й, но има някакъв проблем с ушенцето и тази седмица ще си я гледам вкъщи. Изтича доста течност от ухото, трима доктори различни неща ми казаха - от гнойно възпаление до нищо й няма, та да се чудиш на кой да вярваш. Засега ще опитаме с хомеопатия, та дано помогне и да не стигаме до АБ. А аз тъкмо се върнах на работа, поработих 3 дни и айде - болничен, но явно е така с малко дете и при липса на кой да помага, ще се комбинираме някакси с таткото.
Пожелавам здраве на всички дечица!  Hug

# 197
  • София, "Младост 3"
Явно им идва в повече ... Ще видим тази седмица как ще е ...  Wink
зависи и от детето
ще дам пример със сина, дето си е просто трудно свикващ и щерката дето според баща й е "перд"...
та въпросната щерка тръгна понеделник..и. сряда се оказа че са я ОБЪРКАЛИ.....семни група и лелки...ма аз упорита - казах, ако спи - да я оставят...
и изкира малката две седмици и два дни без болест!!!!
сина се тръшна болен преди да тръгне на дг, после ходи седмица и два дни и заедно със сестра си се разболя....

# 198
Здравейте  Hug
Днес ни беше третия ден и майче започна да се усеща,защото първите 2 дни ходеше с желание,а днес като я оставях се беше "вкопчила" в мен и не ме пускаше,а колко рев изрева и само повтаряше мама-мама ooooh!,оставих я и аз си поревах,като отидох да я взема казаха,че уж бързо се успокоила  Rolling Eyes,ама после като се качихме вътре да и взема храна,пак започна да плаче,та ще видим утре колко рев ще изреве пак  Sad
Иначе ние тръгнахме от четвъртък,в яслата която я водя взимат през ден по 2 деца  Laughing

# 199
Здравейте.
Да разкажа за първия ден на Тони в яслата. Simple Smile
Аз определено бях много нервна, цяла нощ го сънувах. Сутринта се разплака като го събудих, защото помни че го будих за инжекции в началото на месеца като беше болен. После се успокои,закуси и излезе с желание с нас като премина с кеф през локвичката вода,която изсипах. Но като влезнахме в яслата ревна още като видя белите престилки, взеха го с рев от мен и хайде в групата. Като отидох на обед да го взема първо разпитах сестрата преди да ме е видял. Поплакал си е известно време, после се е усамотил на едно столче и по някое време се включил в игрите на децата.
Сутринта му бях сложила памперс,че се притеснявах да не го стреснат ако се изпусне и се напикае, а те да почнат да му викат. Но Тони все пак си е показал че му се пишка и са го сложили на гърне. Памперса си остана сух.Имам още 2-3 броя,които бях купила когато беше с разстройство и после мисля да не купувам други.
Като го взех  на обед беше спокоен. Направи муцунка да заплаче,но като почнах да го обличам да си ходим се успокои. После си беше спокоен, играеше, тичаше и каза че утре ще ходим пак при децата. Надявам се да е спокоен,макар да очаквам  други емоции като се усети.
Много  Hug за всички ясленчетата.

# 200
здравейте,
на Дари днес й беше 4-ти ден-започна от сряда.
първият ден е спала само половин час,вторият и третият-пишкала навред,а днес не е искала да сяда на гърнето и е проявявала харакатер,а сутринта се разплака малко Confused
надявам се вече са започне да се адаптира Praynig
на болничките-скорошно оздравяване  bouquet

# 201
  • София
Здравейте!
Моето дете много плаче - откакто направихме пауза от седмица и малко отгоре вкъщи заради лекуване на сополи и кашлица, сега не иска да ходи на ясла, да влиза вътре, тръшка се, не дава да му обуем пантофите дори. Вчера го заведох аз, едвам го оставих - цял ден го мислих, притеснявах се и броях буквално минутите. накрая не издържах и помолих да ме пуснат от работа по-рано, за да ида да го взема. Оказа се, че не е плакал, ял е, спал е, играл си е - беше много доволен като ме видя. Днес го заведе баща му - пак рев, тръшкане, до вратата. После сестрата го е забаламосала и той веднага е спрял да плаче. Много ми е кофти - от цялата група само моето плаче.  Confused Другите вече го успокояват.
Браво на децата, които се адаптират бързо. Тези, които боледуват, бързо да оздравяват! Praynig

# 202
Добро утро!

Да се отчета и след днешното ни завеждане в яслата - преоблякохме се без плач, не искаше да си дава обувките милия, само викаше "мойте, мойте", обясних му, че са неговите, но сега ще ходи с пантофките и се съгласи накрая. Но като влезе в групата и се огледа и почна да плаче. Сестрата затвори вратата и наста едно пищене и рев, опити да излезе и т.н., и т.н. Аз преписвах един списък и докато напиша нещата той се успокой и спря да плаче. Снощи пък ми обясняваше как "бебе плаче", бебето е той, каза също, че "Мити плаче". Предполагам някое момченце Митко. Чудя се дали наистина е така или си го е измислил   newsm78
Иначе снощи беше много послушен, играеше си, хапна добре, каза че има "ако", което се случва за първи път. Спа спокойно през нощта.
Дано бързо да свикне малката ми мишчица  Praynig

Желая здраве на всички   bouquet

# 203
  • Бургас
бебка и бебко браво на малкия ученик, за сега добре се представя  Party Дано скоро и мама да се "адаптира"  Laughing, знам колко ти е мъчно Hug

heart и Велизар вече трета седмица си е в къщи и не знам дали и другата ще мога да го пратя.То никога няма да се адаптира на цяло това дете с толкова дълъг престой в къщи  Tired

Бързо да се адаптират новите ясленчета и по-малко болести за всички дечица.  Hug

# 204
Днес заведох отново Лена след 6 дневен престой вкъщи. Драми нямаше. Дано се чувства добре там както двата дни в които ходи миналата седмица.
heart, свиква си човека, само гледай ти да не луднеш в този период на адаптация, че май ние родителите се адаптираме по-трудно от дечицата  ooooh!
бебка и бебко, пораства човека... и си казва вече- браво на вас  Peace
Мария, защо толкова дълго си стой вкъщи Велизар, ако си писала вече извинявай, но съм пропуснала някои странички покрай боледуването вкъщи  Crazy

# 205
  • Бургас
Ами защото имаше ларингит преди повече от месец и понеже често пие АБ говорих с педито този път да изчакаме с приема му и уж се излекувахме само със сиропчета и се върна в яслата за седмица.Да ама не.Малко след това ми направи отит слагах капки Гаразон уж ушенцето взе да минава, когато ларингита влетя с нова сила и вече АБ не ни се размина.Миналата седмица докато вече оздравяваше свеки настоя да го вземе с нея на вилата на чист въздух уж - съгласих се.Обаче нали "и ние деца сме гледали" решила да му даде домашно прясно краве мляко купено от някаква баба, кравата кой знае с какво хранена и къде е водена да пасе .В петък си взех детенцето със зверски обрив - много ситни сухи пъпки отиващи към рани по врата, тръгваха вече и на долу, цялата кожа по гърба като шкурка, по гънките на лактите и  на слабините също.Като го вида лекаря ни прати веднага в инфекциозното и сега пак му лекувам алергията, която не се беше обаждала от месеци.На диета е без прясно мляко, яйца и шоколад и не може да ходи на ясла.Днес баща му ще го води води на контролен (пъпките почти изчезнаха, но кожата е още суха) да видим кога ще може да ходи пак (да яде всичко).Абе ядове само.

# 206
Мария, това е някакъв кошмар  Sad Горкото детенце и горката ти. Дано вече нямате такива премеждия и като тръгне пак на ясла да не отсъства по болест чак до първи клас  Peace

Майка ми отишла да вземе Лена към 12.30, но й обяснили, че сутринта не е спала, наобед пак й пасирали яденето, изяла го много бързо и заспала още преди другите деца да свършат с обяда  Crazy Та днес спи за първи път там. Дано само е по-дълго здрава този път.

# 207
Мария, дано да са свършили премеждията ви. Много се измъчихте и ти, и детенцето. Прегръщам ви и желая само здраве  Hug

Днес Алексчето ми на обяд уж си е изяло манджата в яслата, но пък и в къщи си е изял приготвеното от мен, което ме навежда на мисълта, че не е ял в яслата  newsm78 Иначе е нямало инциденти с пишкането и е бил сух, което само може да ме радва  Party
Ами това е от мен.
А мога ли да помоля да ни сложите в списъчето на първа страничка  Praynig

# 208
Ден 2 в яслата. Тони тръгна спокойно от вкъщи, разплака се чак като видя оградата на яслата. Влезе с плач, поплакал си е и вътре, после се е успокоил и заспал. Днес го пуснах без памперс,защото не позволи да му сложа. Но си казва на лелите и няма проблеми за това. Утре мисля да го взема към 12 ч. защото имам ангажимент и се надявам да успея да поговоря със сестрата преди да ме е видял за да ми разкажат спокойно как се адаптира.

Надявам се болничките да оздравяват бързо и да има по-малко сълзи в детските очички. Praynig

# 209
Привет,

Не съм писала скоро но големи тревоги имахме с Хриси,от Четвъртък вечерта почна един рев,едни болки в корема,всеки ден сме на лекар а вечерта в Спешното,какво ли не ни наприказваха,снимаха го на ренген,абе много ни стреснаха,не е за разправяне,оказа се,че е вирус.Отвратителен,повръщане и висока температура+разстройство......... ooooh! Cryужас просто!Пием антибиотик,направо вече незнам,той до две годинки беше пил само веднъж, а сега за два месеца втори... ooooh!Мисля като се излекуваме да му давам Цитросепт,чувам добри отзиви и за Коластрата и Водораслите на Аквасорс но ще видим за тях ....Днес е малко по-добре,е все още нищо не яде но поне пие течности...
Иначе аз в Понеделник трябваше да почна нова работа,ама май нещата ще се разминат.... Tired

Много болни дечица има,хайде дано всички бързо да оздравяват и стига вече с тия болести.... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт