Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 090
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
мишка, тези резултати не са характерни само за Холандия. Има и други подобни изследвания с подобни заключения, но си права, че към момента е неприложимо в нашите условия най-малкото защото обучението на акушерките е различно. Но пък можем да работим за промяна в тази посока (и да си мечтаем също Laughing).

ели, преди малко изпробвах линковете на петицията - работят. Съжалявам за това, което си преживяла с второто дете Sad.

# 1 156
подкрепих Peace

# 1 157
Не мога да подкрепя това.

Всяко родилно отделение следва да достига поне следните показатели за качество на предоставяната родилна помощ:

* Раждането да се предизвиква медикаментозно в не повече от 10% от всички случаи [11], [30].
    * Раждането да се ускорява медикаментозно в не повече от 10% от всички случаи.
    * Епизиотомия да сe извършва при не повече от 5% от всички родоразрешения [3], [11], [18].
    * Секцио да се извършва в най-много 10-15% от всички случаи [8], [11], [18], [30].
    * Вагинално раждане след секцио да се провежда при поне 30% от всички раждания след първо секцио [7], [9], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [21], [23].

Част от извършваните интервенции, описани по-горе спасяват животи и предотвратяват усложнения. Кой ги измисли тези проценти?
Всъщност скоро имаше една тема за ограничаване на секциото до определен процент и дори и най-големите застъпнички на естественото раждане признаха, че това не е добра идея. Който е решил да роди секцио ще си плати и ще си роди секцио.
Лошо за тези, които останат извън тези 10-15%, а имат истинска нужда от операция.
  Не бих подкрепила заради горенаписаното...Никой няма право да отнема чуждото право на избор,особенно шепа вече раждали жени.Аз родих по естествен път сина ми,кърмих го и т.н както си му е реда,защото аз така реших,но всеки има право на личен избор.Неморално е вие да решавате с тази петиция кой,как и къде ще ражда.Ако на вас ви бе отнето правото на избор по времето на вашите бремености добре ли щеще да ви е?Пълно безумие. Няма да подкрепя.

# 1 158

Ако на вас ви бе отнето правото на избор по времето на вашите бремености добре ли щеще да ви е?

Точно това се случи и никак не ни беше добре, иначе нямаше да напишем петиция. Тя между другото вече е подписана от над1400 човека - бая голяма шепичка майки.  Peace

# 1 159
Е то няма как да дойдеш, да пръкнеш едно мнение чел-недочел , и то да е смислено...

645CI, на въпросите, които си цитирала, бе отговорено неведнъж в тази тема.

# 1 160
по холандските новини съобщиха тази сутрин резултат от тяхно си изследване, който буквално гласеше, че раждането вкъщи е еднакво безопасно с  раждането в болница.
това не е учудващо предвид традициите на холандия в това отношение. опасно е обаче да пренасяме просто така резултатите за БГ
Да така е. Обаче би било добре да пренесем организацията,  условията .. някой ден  Rolling Eyes

# 1 161
Значи, тези проценти се базират на някои изследвания и статистики, които показват, че В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е НЕОБХОДИМО:

1. Раждането да се предизвиква медикаментозно в не повече от 10% от всички случаи
2. Раждането да се ускорява медикаментозно в не повече от 10% от всички случаи.
3. Епизиотомия да сe извършва при не повече от 5% от всички родоразрешения
4. Секцио да се извършва в най-много 10-15% от всички случаи
5. Вагинално раждане след секцио да се провежда при поне 30% от всички раждания след първо секцио

ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ СЕ ОТНАСЯТ ЗА СЛУЧАИТЕ, В КОИТО НАИСТИНА, РЕАЛНО СЕ  НАЛАГА ПРИЛАГАНЕТО НА СЪОТВЕТНАТА НАМЕСА. Примерно, установено е, че случаите, в които се налага предизвикване на раждането са само 10 % от всички раждания годишно. Докато в момента, няма родилка, която да не е опитала окситоцина /с малки изключения/. Секцио също е нужно да се прави в рамките на посочените проценти. А знаете колко много обичат да правят секцио докторите - къде за собствено улеснение, къде поради желание на майката.

Тези проценти не са някакво ограничение, не ги приемайте така, това не е социалистическо съревнование  Mr. Green Те са показател за качеството на предоставяната родилна помощ.В такъв смисъл правото на избор се запазва и това също е един от показателите за качество.

# 1 162
  • в страната на чудесата
по холандските новини съобщиха тази сутрин резултат от тяхно си изследване, който буквално гласеше, че раждането вкъщи е еднакво безопасно с  раждането в болница.
това не е учудващо предвид традициите на холандия в това отношение. опасно е обаче да пренасяме просто така резултатите за БГ
Да така е. Обаче би било добре да пренесем организацията,  условията .. някой ден  Rolling Eyes
така е Брит, дано стане и дано е по-скоро. а също се надявам (макар, че честно казано малко се съмнявам) да пренесем опита и организацията не само в областта на АГ. ноооо нашият ориентализъм и мързел понякога казват своето. все пак ако поработим може би ще стане.

# 1 163
  • GYM
Имате и моята подкрепа! Peace

# 1 164
Не подкрепям тази идея въпреки , че съм родила нормално.
Епизиотомия да сe извършва при не повече от 5% от всички родоразрешения е по добре сама да се разкъсаш така ли? И всички други глупости там .

# 1 165
  • в страната на чудесата
вики, епизиотомията не е равно на естествено раждане. и ако то се провежда наистина естествено няма нужда от нея, защото няма да има разкъсвания (в по-големия процент случаи). макар, че има други пунктове, които събудиха моите въпроси, точно този е абсолютно правилен. но това означава обучение на акушерките и НЕприложение на стимулации, окситоцин и т.н.
просто в БГ нормално раждане няма (или то е в минимален процент). вагинално раждане не е еднозначно с нормално раждане!

# 1 166
А ти как се раждала?  И кое е нормално раждане щом вагиналното не е?

# 1 167
  • в страната на чудесата
не се заяждам. прочети малко назад в темата и ще научиш кое е нормалното раждане. при вакум и форцепс раждането също е вагинално. нали не смяташ, че е нормално?
какво значение има АЗ как съм раждала. това не е петиция за моето раждане.  Peace

# 1 168
Там където раждах аз абсолютно беше забранен този метод  с вакум или форцепс, но ми се иска да знам как се раждала и после да си поговорим пак.

# 1 169
  • в страната на чудесата
Там където раждах аз абсолютно беше забранен този метод  с вакум или форцепс.
има случаи, в които се налага и това означава, че няма болница, в която да е абсолютно забранен!

Общи условия

Активация на акаунт