Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 914
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 320
П.С. "Обясняването" не го разбирам като безброй линкове и цитати.
Обясняването го разбирам като: нормални жени задават въпроси, други нормални жени отговарят.
Със свои думи, като преразказ на третокласник.
Добре ли го обясних?

И като обяснят като на третокласник да ги нападнат отново, че се имат за много умни и подценяват събеседниците си? Угодия няма да има, ясно е.

# 1 321
Отказвам се.  Tired
Нищо, след месец ще пробвам пак.
  Mr. Green

# 1 322
Джуличка, ти искаш нормален "безавторитетен" разговор, но други ни нападат, че имаме виждания и искания, които са нерационални и недоказуеми. Наистина сме в положението "що си с шапка, що си без шапка". Все пак трябва да е ясно, че тази петиция не се базира на личните ни виждания или предпочитания, а на добре проучени практики.

# 1 323
Не знам защо се отказваш и не знам защо наистина не разбираш, че явно угодия наистина няма. Като имаш половин час, прегледай малко от началото на темата, после малко от края. И ще видиш как е минало много време, но пак идват хора да казват как петицията им забранява да родят секцио и затова няма да я подпишат.
Хайде ми кажи ти какво би направила в тази ситуация? Аз лично опитах просто да игнорирам известно време, ама и така не е добре понеже хората решават, че това е вярно и пак започват да обиждат и нападат.
Явно говорим на различни езици, но наистина не разбирам кой е твоя? А на другите няколко десетки или стотици хора в темата? Аз съм математик/програмист, затова за мен универсалното обяснение са фактите. И когато и след това излизаш крив... Не знам. Ти кажи. Кое не е ясно в петицията и не беше обяснено мног пъти на всякакви езици?
Никой не се има за нещо повече, никой не гледа от високо, не поучава... Аз поне не виждам това.

# 1 324
защо темата е откована? Не беше ли закована до скоро?

Беше закована доста дълго време. Отковах както нея, така и другите отдавна заковани теми с петиции.

# 1 325
Според мен, ако наистина искате да има диалог, трябва да подходите различно към всеки човек.
Така, както раждане с раждане не си прилича, така и подходът ви към хората трябва да е различен.
Как, към кого, с какъв подход - вие сами трябва да разберете.
Иначе, пак казвам, изглежда зле.
И липсва диалогът.
Обикновеният, човешки разговор между две (n брой) жени.  
Peace

П.С.Милена, погледни кога е бил първия ми пост в темата, и ще видиш, че доста отдавна се навъртам по тези ширини.  Wink
Чела съм, гледала, мислила и писала.
За съжаление, до тук не съм видяла нищо различно.  Confused
Едно и също, едно и също, едно и също....
  Tired

# 1 326
Според мен, ако наистина искате да има диалог, трябва да подходите различно към всеки човек.
Така, както раждане с раждане не си прилича, така и подходът ви към хората трябва да е различен.
Как, към кого, с какъв подход - вие сами трябва да разберете.
Иначе, пак казвам, изглежда зле.
И липсва диалогът.
Обикновеният, човешки разговор между две (n брой) жени.  
Peace

П.С.Милена, погледни кога е бил първия ми пост в темата, и ще видиш, че доста отдавна се навъртам по тези ширини.  Wink
Чела съм, гледала, мислила и писала.
За съжаление, до тук не съм видяла нищо различно.  Confused
Едно и също, едно и също, едно и също....
  Tired

Според мен отговаряме на всеки според изискванията му. Който иска факти, получава факти.
Ти не задаваш въпрос, а минаваш да ни кажеш, че не отговаряме добре според твоите предпочитания...  newsm78

# 1 327
И аз чета едно и също, и едно и също, но от чели-недочели, на които разбира се трябва да им се отговори по отделно. Иначе, пак грешка.

# 1 328
И аз чета едно и също, и едно и също, но от чели-недочели, на които разбира се трябва да им се отговори по отделно. Иначе, пак грешка.

Именно  Tired

Аз лично не знам какъв трябва да е подхода вече Sad

Джуличка, на теб не ти харесва подхода, ОК, разбрах. Ако обясниш и какъв трябва да е, че всички да са доволни ще съм още по-благодарна. Мисля, че на повечето въпроси се отговори и то според автора - къде с обяснения, къде с факти. Сигурно съзнаваш, че хората, които пишат тук не са на хонорар към Естествено, СЗО или нещо подобно, че да стоят с часове, да превеждат международни сайтове (че сега пък обвиняваш, че било високомерно да се цитират английски източници, че някои се засягат, че не знаят езика...), за да убедят някого в нещо  Tired Всички са работещи професионалисти, които отделят от времето си и от времето с децата си, за да помагат на кауза, в която вярват. И да бъдат наричани с квалификации и да се обясняваме като ученички час по час и пак да има недоволни, комплексирани от непознаването на факти и езици...  Ами...  Tired

В крайна сметка аз мисля, че всички въпроси бяха отговорени. Всеки който дойде и иска да подпише или не, да го направи. Ако има времето да опита и да намери отговора на въпроса си из темата или да пише на лични на някой от отговарящите тук и ще му бъде отговорено и т.н. ако иска с факти, ако иска с преразказ.

Няма как да говорим на няколко стотин езика, фактите не са добре дошли, защото били парадиране, цитиране на международни организиции - също, защото да парадиране с познания по език... Значи по-добре просто да спрем да говорим.

Уважаеми посетители в темата, благодаря за интереса ви към петицията. Моля, ако имате въпроси относно части от съдържанието й, пишете на лични на някой от авторите (става ясно кои са още в първите 1-2 страници) и ще ви бъде отговорено.
Благодаря!

# 1 329
Приятна вечер на всички вас!

# 1 330
  • в страната на чудесата
еее недейте така. има и други хора тук, които представят факти. неведнъж съм писала и различни други мнения и проучвания. даже си мисля, че с ивето имахме чудесен диалог. незнам дали е бил от полза за вас, но за мен беше удоволствие. аз съм сигурна, че след няколко години голяма част от нещата, за които се борите ще бъдат реалност - просто така върви живота (и икономиката Simple Smile ). НПО са мощен фактор навсякъде, ще бъдат и в БГ (пожелавам ви да намерите читаво финансиране, например всички, които са се подписали, могат да дарят два лева, ще има пари за ПР, който е много важен).

и какво лошо има да се обсъждат публично действия, които може би ще засягат в една или друга степен повече хора...

# 1 331
Момичета, мисля, че давате всичко възможно от себе си... Не може да се подходи индивидуално към няколко хиляди човека... Не е и нужно... Петицията казва достатъчно...  Peace 

# 1 332
Първо, да се извиня, че пак се връщам на тема, която е ОФФ в случая с петицията, а именно изказването на конференцията, че "секциото е абсолютно безопасно за бебето". Оставям настрана изнесените вече изследвания за адаптацията и пр. с техните възможни спорни моменти. И взимам само онези около 5% (според стари, до 2000 г. американки статистики), при които бебето е било наранено къде по-сериозно, къде по-малко сериозно от скалпела. Независимо какви са причините това да се случи, само този риск за бебето за мен е пълно опровергаване на цитираното изречение.
Иначе одавна се разбрахме, че петицията е ЗА правото на активно, естесвено и по никакъв начин не ограничава секциоото (освен като евентуална последица от по-добри практики) Peace

# 1 333
Ето и аз да подкрепя естественото раждане Peace

# 1 334
В сайта на б-ца Шейново има анкета: http://www.sheynovo-ag.eu/ Освен, че можете, попълвайки я, да дадете своята оценка за болницата, има възможност и за коментари и препоръки. Моята лекарка работи там, но аз Шейново не го харесвам ни най-малко, като родилен дом. Бих се радвала, ако мнението ми има значение за тях и нещо най-сетне променят по отношение на грижата за майките и бебетата. Ако успея в позволените 200 символа да вместя това, което ми се ще да им кажа.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт