Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 242
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 755
Архангел, няма никакво извинение за отношение от подобен тип към никое живо същество, но от друга страна, аз лично смятам, че подхода на Лорчето и на други такива Лорчета ако има след нея е крайно грешен. Колко още ентусиастки ще се появят - десетина? Без подкрепата на близките си, оставени на добрата воля на дежурен екип, когото не познават и заявявайки желанията си /определено нетрадиционни за нашите болници/ при започнало раждане в 12 през нощта... И колко ли бързо ще им секне ентусиазма? Много бързо. И всичко се обезсмился тотално.

откъде накъде трябва да имам подкрепата на близките си за да имам право на човешко отношение и качестване грижа и зачитане на законовите ми права в болницата?! Ами ако съм сирак, самотна майка, какво? Да ида да раждам зад кофите щото нямам родини ли? И да и в 12 и в 3 през ноща всяка жена има право да роди както тя иска, и екипа е длъжен да я слуша-това е според хартата за правата на пациента и хартата за правата на човека. И Лорчето е била КРАЙНО мека с тях! Ако бях аз щеше да има по-големи драми...или може би по-малки, защото щях да ги заплаша със съд всичките и никога нямаше да дам да ме бръснат, да ми слагат окситоцин и прочее простотии. Но работата е, че Лорчето със се характера си трябва да има същите права, като някоя друга жена. А не е имала.

# 1 756
  • София
Айде, по-спокойно! Тук всички можем и знаем всичко, знаеш.  Wink

# 1 757
Кларет, чета темата от първия постинг.  Peace Оставям я на мира Лорчето, но мнението ми не се променя - не е това начина за постигане на промяна, ти разбираш ли ме сега? Не сме в нормална държава.

Не, не те разбирам. Излиза, че Лорчето си е виновна за отношението, което е получила. Това не го рабирам и няма да го разбера, ако ще още 1000 човека да се изредят да ми го обясняват. Няма да го разбера не защото съм тъпа, а защото е грешно да се търси вината в пациента, при все че е видно, че системата е гнила и смърди. Историята на Не е важно доказва, че вината не е в Лорчето и Лорчетата  Confused .

# 1 758
  • София
Кларет, чета темата от първия постинг.  Peace Оставям я на мира Лорчето, но мнението ми не се променя - не е това начина за постигане на промяна, ти разбираш ли ме сега? Не сме в нормална държава.

Не, не те разбирам. Излиза, че Лорчето си е виновна за отношението, което е получила. Това не го рабирам и няма да го разбера, ако ще още 1000 човека да се изредят да ми го обясняват. Няма да го разбера не защото съм тъпа, а защото е грешно да се търси вината в пациента, при все че е видно, че системата е гнила и смърди. Историята на Не е важно доказва, че вината не е в Лорчето и Лорчетата  Confused .

ОК, предложението какво е: да призовем всички бременни жени на бой по време на раждането ли???

# 1 759

ОК, предложението какво е: да призовем всички бременни жени на бой по време на раждането ли???

Какъв бой? Подпишете петицията, информирайте се, търсете си правата, направете всичко възможно да се променят нещата...

# 1 760
  • София
...
Какъв бой? Подпишете петицията, информирайте се, търсете си правата, направете всичко възможно да се променят нещата...

Какви права?! Ако нямаш възможност да си платиш, какви права? В тази държава права имат само онези, които плащат. Това се отнася за всички сфери - ТОВА трябва да се промени.

Пази Боже да имаш усложнения и да нямаш пари! Едните призиви не помагат, вярвай ми! То и с пари в "големите" болници може да хвърлиш топа, де, но прочети темите по въпроса: "минава, забравя се"... (да е прощава Д-р Сираков, но ми е актуална омразата!)

# 1 761
  • София
Мили дами, няколко страници се навъртяха в разяснения кой какво искал да каже и как го е формулирал... Лошо няма, но на мен например ми се иска ivonska да сподели, ако желае, как е постигнала раждането, което е искала. Може пък да се изяснят по-печеливши "техники" за контактуване с медицинския персонал? Вероятно включват плащане на избран лекар, но пък както се вижда в доста случаи, това не е достатъчно.

# 1 762
Янаст, не знам дали тезата "дискриминация" ще издържи... Повечето жени смятат, че ако си платят за екип и пр. всичко ще е наред и отношението ще е друго, но практиката го опровергава. Понякога е така, понякога съвсем не е. А и в ЗЗ пише, че всяка жена има право на медицинска помощ за раждане и това й право не е обвръзано с никакви задължния по други закони (примерно да си е платила вноски за ЗО). Никъде не пише, че платилите имат повече права. А и не всеки може да извади пари и да плати за това, не е ли така?!
Насилието си е насилие и то не познава пол, възрат, цвят на кожата - всеки може да попадне на него.
Гледала съм насиле в болниците още като дете, няма да го забравя - тогава беше прилагано към децата в детското отделение. Не е по различно към новородените, към майке им - методите са други, резултатите - същите.
Не знам как може да се излезе от този порочен кръг... За себе си съм намерила решение; друга са намерили други решения, включително ти - всеки, който може, намира начин да се спаси; но така ли трябва да бъде?! Всяка майка и всяко бебе имат право на уважение и зачитане на правата и достойнството им. Ако не го разберем сега, утре тези деца ще ни изравнят със земята. Насилието днес ражда два пъти повече насилие утре.
Затова вярвам, че Петицията, както и всички подобни граждански инициативи за зачитане на човешките права, ще имат успех рано или късно. Просто да променяш една система никога не е било лесно, но пък и винаги е било възможно Simple Smile
Интересно е, че д-р Сираков сам се включи в темата, нещо го подтикнало да я търси... Нещо го е накарало даже да чете и да отговаря на коментари тук... Нещо му подсказва, че едва ли е без основание цялата работа тук, а той е мислещ човек, доцент и преподавател... Трудно му е да приеме, че пишещите тук са също толкова хора с права, колкото и той е, още повече, че сме предимно жени, но и това ще стане. Просто вяка промяна изисква време....

# 1 763
  • София
... ivonska да сподели, ако желае, как е постигнала раждането, което е искала. Може пък да се изяснят по-печеливши "техники" за контактуване с медицинския персонал? Вероятно включват плащане на избран лекар, но пък както се вижда в доста случаи, това не е достатъчно.

Платих си в частна клиника (и имах късмет, явно). Нищо особено.

# 1 764
...

Какви права?! Ако нямаш възможност да си платиш, какви права? В тази държава права имат само онези, които плащат. Това се отнася за всички сфери - ТОВА трябва да се промени.

Пази Боже да имаш усложнения и да нямаш пари! Едните призиви не помагат, вярвай ми! То и с пари в "големите" болници може да хвърлиш топа, де, но прочети темите по въпроса: "минава, забравя се"... (да е прощава Д-р Сираков, но ми е актуална омразата!)

Да не изместваме акцента на темата. Плащането не е панацея, видя се от разказа на Не е важно, която си е платила като поп.

# 1 765
  • София
... Повечето жени смятат, че ако си платят за екип и пр. всичко ще е наред и отношението ще е друго, но практиката го опровергава. ....

О, да! Моята частна застраховка покриваше всички "екстри" в прехвалената Тина Киркова, но това, което получих за няколко "прегледа" (за които не желая да си спомням), ме подтикна да се самофинансирам алтернативно! Гадост прим! Гнусна болница, гаден персонал!

# 1 766
  • София
...

Да не изместваме акцента на темата. Плащането не е панацея, видя се от разказа на Не е важно, която си е платила като поп.

Въздържай се от такива коментари - отговорих по същество!

# 1 767
Подкрепям това, което Мег е казала, промяна рано или късно ще има, колкото и сега положението да изглежда безнадеждно, и това ще стане точно с петиции, протести и т.н., а не като се спасяваме по единично, или просто сме доволни защото на нас ни се е разминало.

# 1 768
  • София
Подкрепям това, което Мег е казала, промяна рано или късно ще има, колкото и сега положението да изглежда безнадеждно, и това ще стане точно с петиции, протести и т.н., а не като се спасяваме по единично, или просто сме доволни защото на нас ни се е разминало.

Но колкото по-адекватни и балансирани са протестните ни действия, толкова по-бързо ще стане. Някак, това и убягва на тази тема...

# 1 769
Интересно е, че д-р Сираков сам се включи в темата, нещо го подтикнало да я търси... Нещо го е накарало даже да чете и да отговаря на коментари тук... Нещо му подсказва, че едва ли е без основание цялата работа тук, а той е мислещ човек, доцент и преподавател... Трудно му е да приеме, че пишещите тук са също толкова хора с права, колкото и той е, още повече, че сме предимно жени, но и това ще стане. Просто вяка промяна изисква време....

Аз информирах доцент Сираков за петицията. Дишайте спокойно.
Редно е да бъде информиран като секретар на БДАГ.
Редно е да се търси контакт с лицата, към които е насочена петицията.

Миленче, мила, разбирам те много добре. Hug

Мислете позитивно и така промяната ще дойде по-бързо.
Кой/как/кога/защо е постъпил по даден казус не е по темата!

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 23:36 от немирница

Общи условия

Активация на акаунт