Отговори
# 210
Здравейте мамчета, липсвахте ми  Hug

Още не въм ви прочела, но ще си наваксам, има доста изненади, гледам  Wink
Честито на всички новопоявили се мами, нека са ви здрави и кротки бебетата, а вие бързо да се възстановявате!

Ние днеска се прибрахме, ще разкажа и ще сложа снимки, че бебчо ми е много хубав и не мога да не се похваля   Flutter да ми е жив и здрав Heart Eyes
Обаче след 1-2 дена коластра, май почна и млякото да слиза, но трудно и гърдите ми ужасно се подуха, втвърдиха и зачервиха.Засега слагам компреси и се цедя но трудно, дано сега и спокойствието, че сме си вкъщи ми се отрази, но засега сме на АМ, че бебчо не може да захапе май и зърната ми хлътнаха  Rolling Eyes .Иначе ми биха в болницата и окситоцин, но ефект не се видя.Някой ако е препатил, моля да даде съвет  Praynig

Поздрави на всички   bouquet Hug Heart Eyes

# 211
ina.gg днес бяхме на разходка. Само не знам малкия какво разбра. Още докато го обличах заспа Simple Smile

# 212
Ах ,това кърмене ще се окаже доста трудна работа дори и за опитните вече майки,желая успех на всички захванали се с тази не лека задача ,дано нещата се оправят лека полека.Искам да кажа и на майките които не успяват да се справят ,да не се чувстват виновни-важно е бебетата да са сити и доволни и мама така ще е спокойна!Успех  Hug

# 213
  • Бургас
Каран как сте с мелкото мишле?

# 214
  • София
Момичета, пригответе се - сега ще задам адски тъп въпрос..
Нещо съм изпуснала - ползва ли се при чистене на носа на бебето физиологичен разтвор или
аз изкуквам напълно? Имаме си смукачка за сополи, но не знам защо все ми се върти в главата този физиологичен разтвор и сега съм
в нерешителност  Embarassed А май имаме сополки та ми е важно Simple Smile УжасТ затъпявам си и тва си е.
Ина, ти си добре - аз цедя по 40 - 60 гр. 2 дневно, един ден успоях 80 и бях много горда. Ние ядем аптамил, ама имахме запек /упражних номера с термометър - чудно, но действа/ и се зачетох и намери Лактана Био, което е 1. био мляко, 2. е с пробиотици и 3. с някви още неща, ама ги забравих вече разбира се. Та сега почвам да го издирвам, че не се продавало навсякъде и мисля него да ядем, че тези пробиотици са важни много. Аз пак гениален пост написахм, ама ще ми простите надявам се   bouquet

# 215
  • Пловдив
Адина, пробвай в банята под горещия душ да се изцеждаш. Друго, което на мен наистина много ми помогна беше пластмасово шише с гореща вода на гърдите и изтисквам.

И аз съм с вдълбнати зърна, затова преди всяко кърмене изцеждам с помпата докато зърното излезе и ареолата омекне иначе хайванчетата не могат да захапят.
Колекторите за кърма на Авент и на Чико също помагат за излизане на зърната.

Хайде успех и не се давай без бой.

# 216
Честито на всички нови мами!!!Да сте живи и здрави и много щастливи с малките си съкровища  love001 newsm51 smile3501 txtloves Two Hearts

# 217
  • София
Аааа, Шивани нещо се загуби наистина  newsm78 Ако не се появи до довечера я пиша родила  Mr. Green
Мананка, айде и тебе вече те чакаме  Hug
А и Бебочка сигурно ще е тези дни....

# 218
  • Пловдив
Еленце слагай физиологичен разтвор да омекоти сополките и да излезнат по-лесно.
Милен реве гладен, аз отивам да кърмя.

# 219
Каран как сте с мелкото мишле?

Благодаря вече сме добре. Ядем и спим. Още не са почнали сериозните колики, само едно две присвивания на ден. Тази седмица ще ходим на контролен преглед в отделението за новородени. Иначе видимо всичко е наред. Наддава, за една седмица беше качила 300 гр.

Единственото което ме притеснява е че никой не казва каква е причината за това че съм родила два пъти по рано, и бебета са червени. Но аз няма да се откажа ще продължа да се интересувам

# 220
Еленце,
слагаш физиологичен разтвор, изчакваш малко, запушваш с пръст едната ноздра и дърпаш с помпичката от другата.
Адинка,
ха, добре дошли в къщи! Прекрасно звучиш!!! Вдървените цици са нормално явление като ти се появи млякото първите дни, обаче това с хлътналите зърна ме притеснява...
Не искам да раздавам съвети, за неща, през които не съм минала, но... пробвай със силиконови зърна да сучете... цеди се под душа в банята за облекчение, и се помпи, ако с малката не можете да оправите работата...

ВСЪЩНОСТ МАЯ Е ИМАЛА ОПИТ КАТО ГЛЕДАМ- ЗНАЧИ, АДИНА, С ПОМПАТА ЩРЪКВАШ ЗЪРНАТА И ТОГАВА ЗАХАПВАТЕ!!!!!

Да напиша ли пак тактиката на успешото засукване?
Гъделичкаш със зърно горната устничка, докато бебето не отвори хубаво уста, така че да успееш освен зърното да вкараш и възможно най- голяма част от ареолата.
Ако е захапала само зрънцето- отваряш устничките отстрани с кутре и вадиш гърдата докато не засмуче по гореописания начин- зърното и ареолата!!!

каран  Laughing, нашия батко в болницата беше жълт, после в къщи около 2 седмици червен... обяснявам си го с билирубина и разни химични процеси в тялото.

# 221
  • Бургас
Кали кажи как сте бе жена Hug
Растаете ли?
Ти как си?

Адинче добре дошли  bouquet
Ще се оправиш ти си оправна жена. Peace

# 222
Колко опустя темата ни.... Но има време, пак ще се напълни  Peace

Аз се разминах с фаталното число, да видим днес празно ли ще остане...

Шивани, къде си верно? Пиши по някое време да не те мислим  Hug

Шики, ако не те затруднява, можеш да ги питаш дали наистина е така. За информация - личната ми карта е с постоянен адрес - София, консултациите ми са водени в Добрич, здравно-осигурена съм и имам направление за хоспитализация. Мерси, че предложи  Hug

Адинка, не мога да ти помогна, нямам опит с хлътнали зърна...  Rolling Eyes Пробвай това, което ти е казала Мая

# 223
Ей, мисля си кой знае колко бебчета ще има като се върна, а то.......само липсваща Шивани, която може и по прегледи да е била досега  newsm78. Суша, и как няма, не останахме бременните  Crazy.
Тука за колики, кърмене, АМ и разходки с колички си говорите, а пък аз ще ви се хваля, че количка си купихме днес....всеки с проблемите си  Simple Smile. Специални благодарности на tanyaz, с чиито подробни напътствия намерихме безпроблемно магазина   bouquet. Уж отидохме да разглеждаме, но собствениците бяха толкова мили, учтиви, подробни и компетентни, че с кеф си изтърсихме джобовете  Mr. Green. Ето я количката:
http://family-bg.com/prX_3081.htm
Нашата ще е в червено, нямаше я в наличност и чакаме да ни я доставят в петък. И кошарата вече е цялостно оборудвана, утре ще цъкна и нея, нямаме си бебешка стая, само кътче и то недооформено.
Адинка, добре завърнала се  Hug
За затоплянето на гърдите още една идея от мен - аз ползвах електр. възглавница, която стоеше там с часове, в противен случай кърмата се задържаше и гърдите ми редовно се втвърдяваха, дори и когато сина ми стана 4-5 месечен
Сега се сещам, че Ради вчера беше с болки, не е ли издала признаци на живот???
Бавно върви темата, няма го народа. Тези, които нямат време да четат пък ще са доволни, че насмогват  Grinning

# 224
  • Бургас
Алис честита ви каличка Peace

Общи условия

Активация на акаунт