Отговори
# 270
Ние пък спим без да се будим като легнем вечер ставаме чак сутринта,   но за сметка на това през деня ме прави луда Днес се промуши през една ограда и аз по него добре че вътре нямаше никой за да ни подгони разминах се само с ударен гръб като минавах през оградата ooooh!

# 271
Здравейте Simple Smile
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРИЯ!
Да е жива и здрава, само радост да носи на семейството!

За неспането, нищо чудно да е наговаряне, защото и Калина го прави от няколко нощи. Аз обаче имам много нисък праг на поносимост към среднощни събуждания и ако с нещо конкретно не мога да и помогна, просто и обръщам гръб и заспивам, тя ако ще. Не знам детето как ще я кара нататък с такава майка  ooooh!

Мишонка, много неприятно това с пъпките, дано да минат. Може би не е лошо да направите тест, така поне няма да се чудиш от какво се получава.

За яденето с лъжица, Калина е голям ентусиаст. Първо ядеше с дясната ръка, но сега от няколко седмици започна с лявата. Уцелва си устата, даже започна и да загребва добре (от купичка много по-лесно, отколкото от бурканче), но много бързо се изморява и не може да си изяде сама цялото ядене. Не се цапа, но това е защото пюретата са все едни твърди и е достатъчно да забоде лъжицата, то се полепва по нея достатъчно, а не тече, че да се цапа.
Направих едни клипче как яде и го пратих на майка ми да се радва, а тя ми казва "То такова пюре всеки може, ами супа ако и дадеш как ще се справи?" Е, как  Joy всичко в локви.

Рали, добре завърнали се Simple Smile Ако ти остане време, разкажи как мина Simple Smile

Гале, таткото само един месец ли ще остане?  Confused

коки, много хубави снимки! Весело парти сте си спретнали Simple Smile

Да се оплача какво ми се случи днес. На площадката сме и Калина играе с купчината кофички и лопатки на пясъчника. По едно време нещо се загледах, даже не помня в какво и тя изведнъж изчезна. Явно е тръгнала да броди някъде, но обикновено не успява да се отдалечи за толкова кратко време. Започнах да се оглеждам навсякъде, то имаше поне 20 деца там в този момент, обаче никъде не я открих. Направо ми спря сърцето, взех да си повтарям, че е тук някъде и всеки момент ще я видя, просто има прекалено много деца и затова не я виждам. И колкото повече се взирах, толкова повече се паникьосвах. Накрая тя сама дойде при мен, явно е направила едно кръгче наоколо и се върна. Но поне 15 минути след това ми трепереха краката...
Не знам защо се паникьосах толкова, аз много пъти съм я оставяла да си играе и отивам до количката да взема или оставя нещо, но за пръв път така ми изчезва под носа.

Поздрави!

# 272
Е и аз да се запиша макар и на края,че от пътуване,рожденни дни и прегледи време не ми остава!
Това ми липсваше в Холандия,динамиката и социалните контакти! Сега се чуствам много по-добре макар и умарена! Hug Hug Hug
за всички и Ч.Р.Д. на всички рожденници!

# 273
Скъпи момичета благодаря за милите думи!    Hug СТана ми много мило и приятно и с носталгия си спомних за разходките ни из Южния парк.... Cry
Понеже в нашата къща всички се трудим активно, вчера таткото ходи да купува торта от Сладкарница "Неделя", защото от тичане насам-натам даже и с това не успяхме да се организираме. Все пак Мария успя да си духне сама свещичката, не разбрах дали стана неволно или нарочно, но определено този номер с духането го прави. След това и дадохме едно парче от тортата и тя твори на спокойствие - трохички, мазаници, където намери за добре и беше изключително доволна. Брат й и изпя честит рожден ден и така... Празненството беше в тесен кръг, но и двамата ни дядовци са някъде из страната и чужбина. Като се появят поединично може пак да празнуваме. Важното е, че дребната вече е добре... И забравих да се похваля, че и тя от около 10-ина дни ходи, което ме навежда на мисълта че в скоро време ще трябва да и направя един прощъпулник. Понеже не съм чела много подробно темичките, поради липса на време искам да попитам КАКВО СТАНА С ИДЕЯТА ЗА ОБЩ РОЖДЕН ДЕН?....
За храненето сама - и Мария има някакви такива мераци и аз от време на време й позволявам да се пробва, но резултатът е сериозно чистене след това.
За безсънните нощи и ние сме тази групичка.... Като гледам как брат й до две години и половина будуваше нощем и ние изстрадахме всеки негов зъб психологически бях подготвена за нещо такова и определено Мария ни най-малко не ни разочарова. Добре, че както е писала Галето има и татко, та друго си е когато нощно време има кой да те смени.
Ескарина наистина неприятно изживяване покрай зачезването на Калина, но аз подобен кошмар съм изживяла с Влади и определено знам че никак не е приятно. Все пак детенцето си знае коя е майка му и бързичко е решило да те успокои появявайки се.

# 274
  • София
ЧЕСТИТ първи ден ден на Мария, Бобо и Преслав. Нека са палави и игриви и много щастливи!!!!
Мамчета да са ви живи и здрави децата!!!
[/b][/size]

# 275
  • София
Вчера изписах един ферман и се скапа форума, мислех даже че имам бан  Blush
Та сега наново.
Ескарина, много, ама много е страшничко да не я видиш къде е . Рали ми каза, че най-добре е да обличаш детето с крещящо яке или шапка - така винаги го фокусираш бързо. За ядененето ЕВАЛА - страшни сте, ти с твоето търпение и малката за напредъка. При нас това е мираж, с лъжицата се удря, хвърля се, бие се по масата , но не ще да я вкара в яденето. Но пък сама яде с ръце, нали пържоли омита, та така начупвам или нарязвам и гледам как изчезва всичко.

Снежанке, ЧЕСТИТИ ходещи крачета.

Коки - личи си страхотно сте изкарали, а Боянски порастнал, голям мъж бре.

Гале ,айде един месец да те поглезят малко, че много ти се струпа, но ти пак геройски се справи. Браво на мама Галя.  Малкият сега от зар да е при тати ще и проходи да знаеш.

Мишонка - направо не знам какво да ти кажа, нещо я дразни малката, може и да не е от храна. Да не е от водата, в някой страни сипват хлор във водата по тръбите. А след басейна май са станали повече а? Снимките са невероятни, Мила е страшно красива, пу, пу да я посерат кокошките. Виж пробвай да не я къпеш всеки ден, през ден, преварявай веднъж дваж водата, ако завехнат пъпките може и от това да е. Тази идея ми дойде сега. Ох ама пъпки големи от непоносимаст към хлор дали е възможно??? Егати ще питам нашия дерматолог.

Сега за Кари - Не ходи, не ще да яде манджи, но месо не отказва, плод също прояде, абе с претенции. Оттелно вече на бой налита, сбиха се с Алекс - ама като казвам сбиха точно това имам в предвид. За едно търкало - Алекс и го взе и тя хоп шамар, после алекс и той шамар, аз дръж единия, дръж другия в чудо се видях....... и си налитат и викат  ooooh! Той милинкият просто се отбраняваше, но това моето нападателно. След известно време отиде да целува, абе женска му работа.

Имаме си вече зъб, но тръгна другият от дясно - писна ми. С афтите в устата се преборих /мазане след ядене с ГЕНГИГЕЛ/ с пъпките също, но сега пък си цепнахме ципата под горната устна, ама доста, чак днес ми даде да видя, та утре ще ходим на доктор да видим какво ще каже. Беше подута милата - като със силикон. Но сега нещо се притесних доста сцепеноооо. Сега това пък мажа с генгигел.

За кръвта и урината - знаете цялата одисея, но несе оплаках, просто не ми се занимавше, но всеки път пред лабораторията се спирам и разказвам, да видите как си тръгват хората  Mr. Green Ваксината мина без да я усети , но тя реве само като види докторката, не не реве, а пищи колкото глас има. Лекарката каза, че не  е имала дете с реакция от ваксината, но по книгите пишело, че такава може да се очаква чак след 5 дни от ваксинирането до 12-я ден.

Единственното хубаво нещо е, че вече седмица сме БЕЗ БИБАТА. В началото биеше и крадеше на другите деца, сега само посяга, но не лапа. Спи си спокойно, не я търси вече, много се радвам, а трябваше да я махнем заради пъпките под устанта - не можеха да завехнат. Без да обяснявам, просто взех бибите и ги изхвърлих в кофата -да не се изкуша да и затворя устата с тях. Сега единственият недостатък е, че е много шумна през деня, говори си, пищи си, абе преди слагам тапата и тишина.

Много ми се спинка, а имам толкова още да пиша- обещавам утре продължавам, че нещо се бях скапала. Все пак беше трудничко в началото се будеше по 100 пъти през ноща да търси Бибата, даже под дюшека ровеше, но пу,пу вече не е така.

# 276
  • София
Само да кажа - Къде сте бре хода.
Илониткеее
Джоли,
Дженка,
Маграт,
Анет
Биби
Тонито
Добра
Альона
Мира В
Мишолина
Преслава
И още доста мами дето не пишат??

Имам предложение да направим нова заглавна страничка, може и без снимки, а с линка към албумче в снимка бг. С по една снимка на нашите съкровища в близък план.От след навършване на годинката. Само ако искате де. Просто бих предложила и да сменим снимките на първата страничка, но аз не знам как,  Embarassedта затова не ми е удобно да го предложа.  Whistling Whistling

http://media.snimka.bg/1187/008629475-big.jpg
http://media.snimka.bg/1187/008629491-big.jpg

Не се стърпях да не се изфукам с първата снимка, ама  я направи Нигела - то си личи де  Party
Втората - загледайте се в горната устна - силиконка ви казвам, не стиге че руса и синеока, а вече и със силикон. Ох аз се базикам, но доста ми е притеснено да не кажат сега я лепене я шев и кройка.
А ето ни заедно - да не ме забравите де.
http://media.snimka.bg/1187/008629467-big.jpg

# 277
Хелоу мацки.

ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ НИ РОЖДЕНИЦИ.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!

Меги,Кари просто е един сладък бонбон с това червеното елече и шапка.За силикона не си личи много,ако не беше казала ,нямаше да забележа.Дано не е нещо сложно и заздравее само.Меги мерси за съветите за пъпките,но вече сме на лекарства.Оказа се ,че е ухапване от насекомо.Направо шаш ,защото тези пъпки са насвсякъде,крака, днес по дупето,по ръцете има доста,абе все едно шарка.Сега пие стероиди ,антиалергични капки и мажем с мехлем.А това се казвало пруруга от инсектос.Можело едно ухапване да има само,и организма сам произвеждал другите пъпки,нещо като алергична реакция ставало.Така обясни докторката и в нета четох.Не е опасно,само ако се чешат пъпките може да останат белези.За алергия към лакотзата каза,че сме я преминали,защото вика не може един път да излзиат пъпки,друг път не,отделно вика педката ,че ако е алергия към млякото ще има разстройство,може повръщане и колики.Та поне малко се успокоих,че вече се чудех какво да й давам да яде особено за закуска.Така с наще пъпки.А ти на снимката ми се виждаш бая заслабнала,въпреки че си седнала.Така че без да чувам мрънкане.Аз свалих 7 кила и се застопорих.Ама съм упорита,ще ги надвия аз,лека полека.

Ескарина-направо кошмар,просто се върнах няколко години назад,баткото ми се е губил 2 пъти,единия път го търсих повече от 30 минути.Знам какво ти е било,на никой не го пожелавам.Но добре е посъветвала Меги ,искрящи цветове обличай като ще сте в парка.

Снежанка-честито ви прохождане.

Ох,сега пък Мила е запечена.До онзи ден ревах ,че ака много ,сега чак й се цепна дупето ,едни барбаронки ака.Ужас.Айде стига съм ревала.Много глоби ще има,и то солени,всички дето е изброила Меги,да му мислят.

Забравих да кажа,че съм съгласна с предложението на Меги да сменим снимките на децата,че те вече са големи,а някои дори не си приличат чак толкоз вече.Който иска и има време да се заеме със задачата,аз не знам как става инак бих го направила,нали не бачкам,имам време.

# 278
...към новата тема...

И Октомври07 приема предложението на Меги...дори ще се опита да направи колажче ако друг не се навие

Общи условия

Активация на акаунт