АПРИЛчето пюренца си яде,а мама петната му пере!

• 14 867
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Рейана, голяма прегръдка от мен за теб и Миленка Hug
Дидимора, за Илчо ползвах Камера и не се сещам за размера на бибероните newsm78 За Дима ползвам Авентските с позициите, очаровах се от тях още като бяхме на Фризовом и си останах с тях като регулирам според това, което давам. Киселото мляко го пробвах на двойка, но тя така или иначе не го хареса. Мляко с бисквити яде с лъжица Peace
Акварел, аз от Либеро съм изключително доволна Peace

# 121
  • София
Здравейте и от нас,

И ние сме на Huggies (мир да има  Wink) откакто на 2 месеца се изрина целия от 3-ката на Памперс (нали има някакъв лосион). Пробвала съм и Либеро, но ми се струва, че са им по-стегнати ластичетата и винаги му се отбелязват на крачетата.

milenag, столчето, което бях показала е ниско, защото се закрепя върху стол. Много го хвалят по разните чужди сайтове, но в България май не е много разпространено. За мен основните му плюсове са, че спестява място и лесно се чисти, но пък дали е удобно за бебето не знам!

Аквариел, тия био пелени за сефте ги виждам. Идеята е много добра, но ако са толкова скъпи, както казва Верчо, едва ли ще се наложат. Ако ми попаднат съм навита да ги пробвам  Peace

Добре, де, ама днес нали е ПЕТКОВден, а не ПЕТРОВден, Петите, днес ли имате имен ден  newsm78? Ако да, айде да ви е честито  newsm24

# 122
reiana, както описваш симптомите, те много ми напомнят на нашите, само дето при Марта всичко започна с нещо като конюнктивит, а после се появи хрема и температура, а от снощи и  покашлюква, но лекарката каза, че това е от секретът, която се стича към гърлото. Дано да не го хваща никой тоя вирус ли е, що ли, че звучи ужасно. И дано малката да е скоро по-добре.
Ваня, честито ви зъбче!
Съни, хайде дано скоро се похвалиш и с корица!
Пролетната Фея, много ти е добро детето, щом като така усърдно пише на своята си клавиатура. Аз също предлагам на МАрта, ама тя се натиска да пише на моята и това е  Laughing
helenblondy, ужасна случка с парка! По-добре забрави, не си струва да се ядосва човек. А за кашата - ако е млечна и ти си добавила мляко, може и от това да се е появило обривчето. Нашата първа каша беше млечна бананова без глутен на Милупа и, да чукна на дърво, нямахме проблеми.
koalkata, симпатично е столчето. Ще е удобно за малко по-голямо бебе - 8-9 месечно, защото тогава спокойно ще седи само. Аз сега, като слагам Марта в стола за хранене, й пускам назад облегалката. А Теди на същата възраст вече седеше. Абе много са розлични децата. А по тоз повод се сещам да питам - има ли и други бебета, които да спят само на една страна. Нашата маймунка,както и да я нагласявам, все се завърта надясно.
Верчо, писах ти на лични.
Лурдес, аз давам Нурофен при висока Т над 38. На Теди панадола не му действа и само нурофен му смъкма Т. На Марта също онази нощ, когато вдигна висока Т дадох Нурофен. На листовката пише, че става за бебета над 3 м.
cenitelkata, честити ти придобивки! Със здраве да си ги ползвате!

# 123
здравейте мамчета!Искрено съчувствам на Риана и на бебчето и, дано всичко се оправи!Искам да ви попитам, във връзка с променения свод на краката, на мен страшно ми оттичат краката. Дори и през бремеността не съм била толкова зле. Вярно, че съм напълняла извънредно много след раждането но все пак...Някой друг има ли подобен проблем?!?
Поздрави на именничките, да са живи и здрави и да си изкарат весело празника!!!!

# 124
  • Варна
Честит празник на именниците!   bouquet

milenaq Рая е толкова сладка.  Heart Eyes а пък Косьо си е супер с тези размери!

милите болни рожбички, бързо да оздравявяват. У нас таткото е прихванал вируса и само се моля да не се разболеем и ние. Засега, да чукна на дърво. удържаме фронта. Praynig

reiana Ели беше се разболяла от подобен вирус като беше на 1г4м,много сериозно бе положението, обезводнена, преливаха й глюкоза. Оправи се точно след преливането и благодарение на лечебната Милупа - отначало я разреждах повече да става за пиене, че й трябваха течности. После почнах да й я правя като каша.

аз нещо взех да се разочаровам от Памперс, доста често сутрин Невена е мокра около кръста.  Crossing Arms  Ще взема да мина на Huggies  newsm78

# 125
Мамчета, ужасно съм изморена, не знам вие как издържате, аз вече съм на предела на силите си  Whistling
Отивам да си лягам, обаче незнам как ще съм утре, а трябва и да щофирам 300 км Whistling
Оф, айде стига.

лека нощ от мен  Hug

# 126
Здравей народе!!!

Много болни бебчета бееее  ooooh! Ужас, миличките  Sad Дано много бързо да се оправят  Peace  Hug
Реянче, много силно стискам палци малката Миленка да се възстанови колкото се може по-скоро, нацелувай я много от мен, а на теб ти пращам много  Hug  Hug  Hug
Мамчета по повод на тези повръщания и диарии, дано не прозвучи като реклама  Embarassed  Peace но мисля, че от голяма полза би било дечковците да се ваксинират превантивно срещу един от най-честите причинители на тези заболявания, т.нар.ротавирус  Peace Никой не искам да агитирам, просто споделям своето виждане по въпроса Peace Защото се оказва, че хич не са шега работа, да му се не види  Sad 

Момичета, аз днес питах и мама Ласи  Hug, ама бих искала и вас да питам, че да си кажете мнението  Peace
За кашите:
Знам защо трябва първоначално да избираме безглутенови, въвеждане на глутена възможно най-късно, колко беше препоръчителния срок, най-рано от 6 мес ??!?, че от толкова четене сетете се колко съм запомнила  Embarassed
ама каква е причината да търсим безмлечни каши при условие, че в тях се съдържа не истинско, ами адаптирано мляко  newsm78 при условие, че бебчето не е дало до момента алергия от типа на АБКМ... Thinking
Много благодаря предварително за отговорите, че съм в чуденка  Hug
Не, че съм стигнала чак до кашите в захранването, ама мисля по-натам да давам и се опитвам да се ориентирам в многообразието от видове, да знам какво да гледам при избора  Thinking

МиленаГ аз веднага го фиксирах тоя билборд с Владо Карамазов и бебчето, аз много го харесвам като мъж, и си мислех колко секси изглежда с голото бебче, ама и идея си нямах, че това е вашата Рая  Embarassed Страхотно е излязла! И с това загадъчно пъхнато пръстче в устата.... Heart Eyes Абе просто е жестока концепцията на снимката  Peace

# 127
  • Варна
Здравейте мамчета!Искрено съчувствам на Риана и на бебчето и, дано всичко се оправи!Искам да ви попитам, във връзка с променения свод на краката, на мен страшно ми оттичат краката. Дори и през бремеността не съм била толкова зле. Вярно, че съм напълняла извънредно много след раждането но все пак...Някой друг има ли подобен проблем?!?
Поздрави на именничките, да са живи и здрави и да си изкарат весело празника!!!!

Аз имам подобен проблем, но на мен не ми отичат, но ме болят ходилата. В момента ходя с коркови стелки, но все още не е отшумяла болката напълно. Даже утре трябва да ходя на втори преглед при ортопеда, но нещо ме помързява  Embarassed
azvasi, ти защо не качваш снимка за колажа, почвам да ви тормозя наред, кой където сваря  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Издирвам мамата на това бебче, за да разбера кое е и самото бебче? Качена е снимката в албума за колажа:

Нека всички болни бебчета бързо да се оправят  Praynig Praynig Praynig
Галиво, по въпроса с кашите, прочетох сто различни мнения, едни за млечни, други за безмлечни, и в крайна сметка и аз незнам с каква е желателно да се почне  Wink

Днес за пръв път правих на Малвина ябълка с банан, омете го за нула време, ама то наистина си е вкусно  Grinning
Едно въпросче към мамите които правят домашни пюрета: правихте ли вече с ориз, и ако да, купувате ли някакъв специалне ориз за тази цел или не?!?
Вашите бебета плезят ли си езиците навън - мойта щерка постоянно го държи половината си език навън, и само го мърда на където й падне, все едно когато при нас има нещо полепнали и ни дразни? Викам си да не я дразни евентуален избиващ зъб отдолу, пипам пипам, ама няма, пък и доста мрънка напоследък, ама каква е причинатаааа, незнам.... Confused

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 00:16 от Alokazia

# 128
Честит имен ден на на празнуващите днес  bouquet

Пете кво има става на нашите мъже бееее newsm78 твоя пералня и сушилня,моя с плазма ме изненада..брей,брей!Да са ви честити,стига си се мъчила да переш на ръка Peace
galivo някъде преди 2 месеца питах нашето педи дали не е добре да му бием тази ваксина за ротавируса и думоте й бяха-"Достатъчно е натоварен имунизационния калнедар на бебетата"! Ние няма да я слагаме Peace
За въпросите ти.....ние сме до под кривата круша със захранването,аз само купувам пюрето и му гледам намръщената физиономия,после си ги ям,я има някои които са Sick чак и аз не мога да се прежаля да ги опитам!За глутена ние ще го въведем доста по късно както се е видяло PeaceКаши не мога да му давам /уж/ щото е дебеличък!

тая вечер като пазарувахме /тримата в комплект/ в нашия супермаркет се натъкнахме на нашето педииии smile3508 засипах я с въпроси "оплаках й се" че не върви добре захранвабето и тя пак същото ми каза-Ами не бързай,изчакай!!! е питам се до кога....кога да започна да го захранвам на 8 месеца ли newsm78Каза,че много добре си наддавал....Емма вразговора намесихме и твоя Сумо Grinning ма то нямаше как с неговите 1400гр за 1 месец Grinning

# 129
  • София
ама каква е причината да търсим безмлечни каши при условие, че в тях се съдържа не истинско, ами адаптирано мляко  newsm78 при условие, че бебчето не е дало до момента алергия от типа на АБКМ... Thinking

А как разбираш, че в млечните каши млякото е адаптирано  newsm78. Аз гледах кашите на Хумана и там си пише само "сухо мляко"...

# 130

А как разбираш, че в млечните каши млякото е адаптирано  newsm78. Аз гледах кашите на Хумана и там си пише само "сухо мляко"...

Ами Коалка, от вещи в занаята мами знам, че когато пише "сухо мляко", се има предвид АМ, поне така са ми обяснявали  Peace

# 131
Ей, казвам ви ще го очеша накрая туй темерутче и окото ми няма да мигне.
Хипер много ме нерви, вечер въобще не иска да спи, постоянно се събужда, ако се поразсъни започва да си играе, да се хили, да бръмчи.....направо ще го хвърля през терасата, ако някой го иска - да идва да го взима, че....не, по-добре аз ще го пратя да е сигурна работата  . Моля ви се, айде да има поне още едно такова дете (казвам го със стиснати зъби, щото мойто не мога да го нарека детете, а дяволско изчадие.....ай да влезе ся някоя незнайна мама и да ми чете морал ).
 Много се извинявам за страхотния пост за начало на деня, ама много съм му насабрала да знаете.
 Честито на вече бившите именници от вчера, на бебчетата, които са били мини рожденни дни и на днешните слънца, които стават на половин годинка- Боряна, Невена и Калоян са по-редовноите, така че получават специални поздрави, да са живи и здрави . А мамите....-ейййй мъже избарахте ей!
 Sisee, ако обсъждате интересни неща с педи-споделяй, че аз не винаги се сещам какво да я питам и ако е казала нящо полезно.......думай тука.

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 09:39 от Анонимен

# 132
  • София
Емма, хич да не закачаш Самуилчо, аз съм му 100%-ва фенка на този сладур, щото е едно към едно с моя. За твое успокоение - все едно една майка ги е раждала - еднакви идиотчета са, включително нощните драми. И ние сме така gydi  И аз съм всеки ден на ръба да го зачеша.

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 09:47 от Буренче

# 133
Добро Утро
 гледам някой пак не е спал,ей Сумо я да се кротнеш малко ,че ше ядеш бой,Емма дишай дълбоко душо.
 Галиво - аз и давам млечна и глутенова,с такава започнах и такава и давам  Peace не мога да ти отговоря на въпросите и педиатърката миказа че няма проблем да я почвам с такава така че това направих.
 Алоказия- ние не се плезим,ама хия,добре че я имам на една снимка изплезена та не се притеснявам,иначе покрай тоя зъб започнахме да си смучем долната устна,и от тия лиги се е опъпчила под устата. Ориз не съм и правила още ,но съм и давала в готово пюре,незнам какъв трябва да се дава,ами ккъвто имаш -такъв.
 ПОследно ИСКАМ СРЕЩА В ПЕТЪК В БОРИСОВАТА ГРАДИНА  В 11 ЧАСА-ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ?
1. Диди
 2...........
 3..........
 ................
 айде чаоооо

# 134
  • Варна
Добро утро! Който спал, спал, нощта свърши  Mr. Green Аз съм от 7 на крак, изпратих първи номер на тренировка, втори - на училище, трети номер спи в леглото, а пък аз си допивам ето това

кафенце: и си хапвам:

А пък ето ви и едно чийзкейкче:
да се почерпете за половин годинката на малката ми Невена.

Честито и на Борянките на arodoet2 и TeliT, Калоян на wesselina, Юлиан на Банджи, Йоана на nino4i, Петър на перла и Симеон на aneli 

Emma, ранобудница такава, благодаря за поздрава!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт