? към младите шофьори(КИ) - 2

• 119 502
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 105
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
и аз не знаех че тази темичка съществува. Шофьорка съм вече от почти 3 месеца. Laughing
dona_korleone престраши се и се качи сама, ще видиш колко по лесно ще ти е. И аз веднага щом си взех книжката помолих мъжа ми да покараме заедно колата. През цялото време ми повтаряше колко съм зле и как ми трябват допълнителни часове, че нямал нерви да се занимава с мен. Cry
Тогава реших че трябва да се кача сама, обещах му че ще му купя нова ако направя нещо (и без това колат е старичка вече) и се престраших. От тогава я карам всеки ден, карам си детето, колежки до работата, но с него още не съм се качвала пак. Притесненията ми са само докато се кача в колата, потегля ли и изчезват. Успех. Wink

# 106
Муци,аз   като почнах сама да карам, няколко дни отказвах да завивам на ляво.Изчакването на насрещно движещите се за мене беше хаос и паника.И май близо седмица леви завои не предприемах. Помня първия си ляв завой на Ломско шосе hahaha,колко горда бях.
Една приятелка така в началото си чертаеше маршрути без леви завои, за да стигне до работата си. Laughing
Това малко офтопик.

Иначе искам да питам, сещам се в предната тема се разискваше този въпрос, но съм забравила какви препоръки имате - къде може да се повърти безпроблемно? Нещо полигони, паркинги? Полигони всъщност май няма вече. Правата пред НИМ е с бабуни, заради рейсърите. А не ми се ще да пришпоря таратайката през квартала, че ще е безотговорно от моя страна.

Иначе аз изкарах курсовете преди 4 години, скъсаха ме на листовки и от тогава се пароноясах и отказвах да ходя на шофьорски изпити. Сега, 4 години по-късно събрах кураж. Минах вътрешните листовки, на първи декември са ми големите листовки, на следващата седмица, живот и здраве, ще е кормуването. Но усещам, че имам непреодолима нужда да се упражнявам някъде.

# 107
На хладилника до пожарната има полигон, на който спокойно може да си взлеш и да покараш.  Даже и пластмасови конуси може да си подредиш - аз се учих да паркирам там.

# 108
Има ли някакви ограничения във времето? В смисъл пазач има ли? До колко часа е, кога отваря? Такива неща... иначе мерси за инфото. Аз сега карах при НИМ.
И още нещо - къде точно се намира тази пожарна?  bouquet

# 109
Иначе искам да питам, сещам се в предната тема се разискваше този въпрос, но съм забравила какви препоръки имате - къде може да се повърти безпроблемно? Нещо полигони, паркинги? Полигони всъщност май няма вече. Правата пред НИМ е с бабуни, заради рейсърите. А не ми се ще да пришпоря таратайката през квартала, че ще е безотговорно от моя страна.

Heltah почти няма къде да шофираш без книжка (питала съм моя инструктур за полигон и ще те разочаровам, но в София свестен, действащ - няма, според него(болшинството са превърнати в паркинги, а останалите не се поддържат). За този на хладилника не знам. Трябва да провериш. Аз докато карах курсовете се изпробвах на едно голо поле и ме хванаха куките - не беше много весело, въпреки че ми се размина. Иначе глобите за водач без книжка са големи (300лв.), а и този дето ти е дал колата го отнася. Ако те хванат и се заядат и книжка скоро няма да видиш - въобще санкциите са строги. Препоръчвам ти да си вземеш първо книжката пък после да се учиш, някъде на по-спокойно място, с по-малък трафик.
dona_korleone престраши се и се качи сама, ще видиш колко по лесно ще ти е. И аз веднага щом си взех книжката помолих мъжа ми да покараме заедно колата. През цялото време ми повтаряше колко съм зле и как ми трябват допълнителни часове, че нямал нерви да се занимава с мен. Cry
Тогава реших че трябва да се кача сама, обещах му че ще му купя нова ако направя нещо (и без това колат е старичка вече) и се престраших. От тогава я карам всеки ден, карам си детето, колежки до работата, но с него още не съм се качвала пак. Притесненията ми са само докато се кача в колата, потегля ли и изчезват. Успех. Wink
Мерси мила за подкрепата - така ще направя. Колицата ми е лачена, но ще гледам да я опазя, що се отнася до притеснението при мен е голямо, но знам, че трябва да го преодолея.

# 110
dona_korleone , бъди смела и не се отказвай. С времето ще се отпуснеш. А мъжът ти - направи му забележка. Аз на моя му казах още в началото да си мълчи - и той мълчи. Няколко пъти баща ми се опитва да ми дава съвети, след като го свалих веднъж повече съвети не е имало. Брат ми пък и той е голямо мрънкало - на едно кръстовище се изнасям, но ще спирам в средата да дам път на тоя от дясно. Лелеее, като се извика в един момент "КАКОООООО" - стреснах се. Предупредих го без такива изпълнения повече, но не стана. И реших да му го върна, няколко пъти когато той кара аз се извиквам при някаква ситуация и така си решихме проблема.
Сега никой не ми дава ценни напътствия и указания. Чуствам се уверена и спокойна. И ставам все по-добра.

# 111
Има ли някакви ограничения във времето? В смисъл пазач има ли? До колко часа е, кога отваря? Такива неща... иначе мерси за инфото. Аз сега карах при НИМ.
И още нещо - къде точно се намира тази пожарна?  bouquet

Мисля че няма ограничения - аз съм ходила събота и неделя.
Ако се кара по Черни Връх от центъра към околовръстното , се подминава кръстовището на Хладилника и после първата наляво.
След това се кара само напред - това се пада от лявата страна, първо са София Газ, после е пожарната и след нея е полигона.
Трябва да се подмине полигона - от тази страна от която ще дойдете е затворено а от другата май не се затваря.

# 112
    Привет на всички шофьори(ки) ! Търся си печен инструктор за опреснителни кормувания. Имам разбира се книжна , но не мога да карам . Преди три години я взех незнам как се справих , сигурна бях , че ще ме скъсат и затова се отпуснах и карах много добре с една грешка на кормуване ( не се престроих навреме просто, защото не се виждат пустите маркировки). Този при когото кормувах се оказа абсолютен дърт мързел #Cussing out, карахме само от младост до студ.град и обратно.
  PraynigМоля ако някой има инструктор свестен под ръка да каже.

# 113
  • sf
пльос и аз,че съм ви изпуснала.
Аз вече карам всеки ден, по няколко пъти минавам маршрута до училище, ясла , до нас и обратно в различен ред.  Joy
карам лекичко и не бързам, много успокояващо ми действа шофирането, което направо не мога да повярвам.
само с паркирането още съм на Ви., Гледам все на широко да спирам или поне на места , дето има място за 2-3 коли.
Мъж ми почти не го возя, защото м илази по нервите. Лошото е,че столчетата за кола са в моята кола и ако ходим някъде семейно трябва да го возя. Но той вече се научи и не говори, само подскача на седалката до мене и натоиска витруалната спирачка   hahaha

# 114
  • София
...само подскача на седалката до мене и натиска витруалната спирачка   hahaha

Печелиш наградата за лаф на седмицата!  bouquet

# 115
...само подскача на седалката до мене и натиска витруалната спирачка   hahaha

Печелиш наградата за лаф на седмицата!  bouquet

И на мен ми стана много смешно, наградата и е сигурна Simple Smile

# 116
  • sf
бре, да се не надявам  Joy  мерси, момичета  Grinning

# 117
Ако е така зимата-кишава и хлъзгава аз не знам как ще се престраша да изляза. Sad Вие как карате в тежки зимни условия?

# 118
  • София
В тежки зимни условия се кара, задължително със зимни гуми (всесезонните не са зимни)! Иначе се спазва по-голяма дистанция, не се натиска рязко спирачката и не се подава рязко газ, кара се на по-ниски обороти от обичайното. При спиране спирачката се натиска на леки пулсации. Ако затънете в някоя преспа, не въртете гуми на място с много газ - това само ви вкопава допълнително. Пробвайте да "разлюлеете" колата с малко газ, на полу-съединител. Ако не става, пробвайте да потеглите направо на втора - вероятността да превъртят гумите е по-малка. Купете си вериги за сняг и се научете как се слагат.

# 119
  • София
Хубаво е зимата да придобиете навик да спирате със скоростите. Това инструкторите не го показват, но е много полезно упражнение, да не се натиска рязко спирачката. При коли с предно предаване, ако тръгне да занася, се дава леко газ, за да те "изтеглят" предните гуми, при тези със задно се отпуска  газта, ама те са си по-трудни за управление при сняг. Иначе се свиква не е трудно, само да не се паникьосате. Peace

Общи условия

Активация на акаунт