? към младите шофьори(КИ) - 2

• 118 932
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Благодаря ви момичета!  bouquet
Днес само го чакам да излезе, мятам децата при баба и дядо - те са през няколко улици, и ще покарам из квартала! Още ме държи беса от вчера!

# 61
Аз съм млада,но стара шофьорка Mr. Green
Обаче искам да благодаря на съпруга ми за търпението,че ме направи добър водач на МПС
Четейки как реагират мъжете на някои от Вас...просто съм му безкрайно благодарна за доверието и търпението с което ме обучаваше!!!
Дано не се откажете заради подобни подмятания от страна на близки,роднини и мъже...
Бъдете,така да кажа,дебили Crazy
Просто докажете,че умеете!Това е!!! Hug

# 62
Моят първи път като шофьор сама беше една сутрин. Мъжът ми ме помоли да идем с двете коли до сервиза на ОПЕЛ на Ботевградско шосе. Аз малко се замислих, ама нямаше начин, защото трябваше да остави неговата и да отиде след това на работа. Тръгнахме в 8 часа сутринта, нали се сещате колко е добър трафика в този момент. На излизане от паркинга забърсах с бронята един голф, но се оказа, че на нито един от двама ни няма нищо. Тръгнахме, вляхме се във всеобщият хаос и аз леко добих кураж. Пътуваме по Яворов посока Подуене. Малко преди ТВ-кулата, му звъня, защото той ми каза да карам плътно зад него и да не допускам коли между нас. Да ама той кара с 80. Лудите по пътя се пристрояват без мигач, а аз все пак съм си новак. Все пак пристигнахме благополучно. Позсле го закарах до работа и също така благополучно се прибрах.  И от тогава карам всеки ден, свикнах с не съобразени маневри, с несъобразителни водачи и всичко останало. Тъй като возя дъщеря си в колата съм с 8 отворени широко очи. Но това също не помага понякога. Миналият ден отиваме до зоологическата градина семейно. Аз карам, мъжът ми до мен, а малката отзад в столчето си. Движа се в най-дясната лента, избягвайки някакви неравности, и до бензиностанцията преди София Ленд, един опел ме засича от ляво, започва да ме притиска и аз нямам друг избор освен да набия спирачки, но не мога да спра веднага. В последният момент колата ми спря, другата кола ме беше изтласкала почти на бордюра. Продължи си пътя без нищо да направи, а дори не даде мигач за това че иска да влезе пред мен. Тръгнах аз с толкова бяс, че нямам думи. До светофара на семинария бях изпреварила онзи опел и спрях на светофара пред и него. Гледам в огледалото - зад мен е 3 коли. Откопчах колана, дръпнах ръчната и слязох. Отивам и гледам една девойка, която не знае къде е седнала, гледа тъпо и мига. Питам я дали е чувала за мигач или за поведение на пътя изобщо. Онази продължава да мига умно. Казвам й , че возя дъщеря си в колата и дали е помислила какво предизвиква с несъобразеното си шофиране. От другата седалка майка започва да ми говори глупости - "краво, я бегай от тука бързо". Малееееее, бесовете яко ме хванаха. Отворих вратата, но те двете я дръпнаха и я затвориха, дори се заключиха. Обидих я няколко пъти и си тръгнах. Ужасно се уплаших за малката, слава Богу, нищо не разбра.
Стана дълго, дано не се случват такива неща!

# 63
Аз все още се притеснявам макар,че няколко пъти си ходих сама до село/около100км / в двете посоки аз си карам бавно,но има много идиоти по пътя.Преди време ходихме извън града и се прибираме по тъмно,мъжа ми караше и един идиот/самоубиец както им казвам аз/в последния момент като се разминаваме даде на дъл #2gunfireги колкото да ни заслепи.На такива да им вземат книжките и да не им ги дават повече.

# 64
...Но има благоразумни шофьори, който пускат за секунда-две аварийните светлини, за да уведомят водачът зад тях, че рязко ще намаляват скоростта. И след това си подават ляв мигач.
...
Само не ми казвай, че, ако се наложи да намалиш рязко, първо ще посегнеш до аварийните!?!
А и за какво служат тогава стоп-светлините? За да виждат отзад, че ще намалиш ПЛАВНО?

На магистрала това с аварийките си е закон за мен. Нищо не ми пречи да натисна спирачката и да си включа аварийните едновременно, а тези отзад са наясно, че има нещо ненаред. На някой автомобили това даже им е вградено - при по-рязко спиране се включват аварийните.
За градските условия вече съм съгласна с теб 

# 65
Луди колкото искате по улиците, аз вече си мисля,че късметът е водещ при повечето.... Confused
В събота съм току-що тръгнала след зелен сигнал на светофар.Усетих удар, с колан бях и пак се праснах във волана.Отбивам, слизам, манго във ситроен след мене, слязъл и си гледа предницата.Аз  питам какво стана, циганката отвътре крещи-"е,кво,кво,щеше да ни удариш,ма". Мангото обаче гузен вика,че нЕмало проблеми.Избеснях. Ясно е, че той не е преценил  намаляването на скоростта си ,виждайки,че вече е зелено,но ние,предните коли, няма как да предположим тоя пред нас кога ще тръгне,за да се изнесем бързо.
Стреснах се много, а беше някакво си  "докосване" до колата ми само.И това беше мощно разлюляване с глава във волана. Представих си какво е по-силен удар, да не се случва на никоя от вас... Confused

# 66
  • София
Не карайте с мъжете си, това е основно неписано правило Simple Smile  Ако не е достатъчно търпелив и толерантен мъж ти, по-добре си карай сама. Никой не се е родил научен.
И все пак намери начин да му го върнеш, не позволявай да се закача с тебе  Twisted Evil Винаги има начини, как да скъсаш нервите на един мъж  Laughing
Вярно е, че и все по-често стават някакви нелепи ситуации на пътя. Никой не гледа къде кара и не се съобразява с нищо. Пълна лудница!

# 67
Цитат
Миналият ден отиваме до зоологическата градина семейно. Аз карам, мъжът ми до мен, а малката отзад в столчето си. Движа се в най-дясната лента, избягвайки някакви неравности, и до бензиностанцията преди София Ленд, един опел ме засича от ляво, започва да ме притиска и аз нямам друг избор освен да набия спирачки, но не мога да спра веднага. В последният момент колата ми спря, другата кола ме беше изтласкала почти на бордюра. Продължи си пътя без нищо да направи, а дори не даде мигач за това че иска да влезе пред мен. Тръгнах аз с толкова бяс, че нямам думи. До светофара на семинария бях изпреварила онзи опел и спрях на светофара пред и него. Гледам в огледалото - зад мен е 3 коли. Откопчах колана, дръпнах ръчната и слязох. Отивам и гледам една девойка, която не знае къде е седнала, гледа тъпо и мига. Питам я дали е чувала за мигач или за поведение на пътя изобщо. Онази продължава да мига умно. Казвам й , че возя дъщеря си в колата и дали е помислила какво предизвиква с несъобразеното си шофиране. От другата седалка майка започва да ми говори глупости - "краво, я бегай от тука бързо". Малееееее, бесовете яко ме хванаха. Отворих вратата, но те двете я дръпнаха и я затвориха, дори се заключиха. Обидих я няколко пъти и си тръгнах. Ужасно се уплаших за малката, слава Богу, нищо не разбра.
Стана дълго, дано не се случват такива неща!

didika  newsm20

# 68
Аз все още се притеснявам макар,че няколко пъти си ходих сама до село/около100км / в двете посоки аз си карам бавно,но има много идиоти по пътя.Преди време ходихме извън града и се прибираме по тъмно,мъжа ми караше и един идиот/самоубиец както им казвам аз/в последния момент като се разминаваме даде на дъл #2gunfireги колкото да ни заслепи.На такива да им вземат книжките и да не им ги дават повече.
Пий един валидол и не се вживявай толкова!!! Joy

# 69
Благодаря Ви момичета!
Ето вече седмица мина, а аз още не съм почнала да събирам документите, необходими за издаване на шофьорската книжка. Имах такова желание да си взема изпитите и да подкарам колицата(която ме чака пред блока вече 2 месеца), обаче в последно време се поохладиха тези ми желания. В събота щяхме да се изтрепем в маршрутката, поради това, че в София е много модно изпреварването от дясно. Сутринта пък един "хубавец" с паркиран Голф 3 се изнесе без мигач, без предимство. Просто от място си тръгна човека с мръсна газ и благодарение на бързите реакции на мъжа ми сме живи и със здрав автомобил. Отгоре на всичко беше и доста възпитан  - изсипа куп цветущи ругатни по наш адрес. Нямаше време да влизаме в подробности, иначе съм сигурна, че щеше да си го получи. Питам се защо за едни важат правилата за движение, а за други са само ненужни подробности, които не си заслужава да се помнят и спазват и с какво спокойствие един начинаещ водач може да шофира по улиците на този град- пълен с безумци.

# 70
Идвам си от изпит-вече мога да се наредя и аз до младите шофьорки...   bowuu

# 71
  • София
Честито! Със здраве да си ползваш новата книжка и най-вече безаварийно!  bouquet

# 72
Идвам си от изпит-вече мога да се наредя и аз до младите шофьорки...   bowuu

Честито  ! Да караш внимателно и да не се нервиш  излишно ти пожелавам   car003

# 73
Луди колкото искате по улиците, аз вече си мисля,че късметът е водещ при повечето.... Confused
В събота съм току-що тръгнала след зелен сигнал на светофар.Усетих удар, с колан бях и пак се праснах във волана.Отбивам, слизам, манго във ситроен след мене, слязъл и си гледа предницата.Аз  питам какво стана, циганката отвътре крещи-"е,кво,кво,щеше да ни удариш,ма". Мангото обаче гузен вика,че нЕмало проблеми.Избеснях. Ясно е, че той не е преценил  намаляването на скоростта си ,виждайки,че вече е зелено,но ние,предните коли, няма как да предположим тоя пред нас кога ще тръгне,за да се изнесем бързо.
Стреснах се много, а беше някакво си  "докосване" до колата ми само.И това беше мощно разлюляване с глава във волана. Представих си какво е по-силен удар, да не се случва на никоя от вас... Confused
Същото беше и при нас само ,че резултата беше потрошена задница на колата ,синини от колана и сега страх да се кача отново да карам.Разбирам те напълно и се радвам ,че ви няма нищо и колата е здрава.
Идвам си от изпит-вече мога да се наредя и аз до младите шофьорки...   bowuu
Честито и безаварийно!
Трябва да си преодолееш страха и да караш.

# 74
  • София
Привет момичета, исках да споделя и с вас радостта си от взимането на шофьорска книжка,тъй като от доста време насам имах огромното желание да се запиша на курсовете,но все отлагах,защото нямаше на кого да оставям малкия.Но съвсем случайно се записах това лято и изкарах изпитите си без проблем.Карах курсовете във Видин и имах страхотен инструктор,много съм му благодарна наистина.За съжаление неможах да карам в София,но както и да е,ще свикна.Все още не съм карала тук,още не съм си взела книжката,пък и колата си я чакам,но обещавам да споделя първите си трепети в карането из София.Много съжалявам,че неможах да пиша в темата по време на курса и да споделям вълненията си със себеподобни,но здраве да е,важното че вече и аз съм шофьорКА.
Пожелавам спокойно и безаварийно каране на "младите" и "старите" шофьорки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт