? към младите шофьори(КИ) - 2

• 119 501
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 90
Малко със закъснение, но ЧЕСТИТО НА КАРЧЕВА!
Аз също не съм карала курсовете в София, но много бързо свикнах. Въпроса е да се кара и да се гледа с 8 очи Shocked
До скоро имах проблем с паркирането назад - успоредно на тротоара м/у 2 коли. Миналият ден си дадох сметка, че вече не се замислям предварително къде ще паркирам. Което за мен е знак, че вече паркирането не ми е проблем каткто преди. И наистина както казва мъжът ми - "Всичко е въпрос на навъртени километри".
Само ми дай дестинация и тръгвам, много ми се кара. Чудя се защо ли толкова години отлагах тази книжка?

# 91
Didika, това е! Щом спреш да  се спичаш при търсене на паркомясто значи можеш на всяко едно потенциално такова да се справиш добре.
А мене корем ме свива  като наближа дневната  точка на пристигане, почвам трескаво обикаляне за търсене на място. Все още ми е проблем успоредното.
Пред 2 седмици близо  съм предположила, че неделно време на "Алабин" ще има местенце и весело  тръгвам с дружка на кафе.Да,ама не.Вал Килмър заел всичко околовръст Joy,заради новия си филм и моя милост се натресе чаа-а-а-к на Женски пазар(не  ми се разказва после как  100 часа излизах на задна  на  фона на нищо неразбиращите  от аварийни сигнали баби.

# 92
Ами на левите завои ако зад мен няма кола, не се притеснявам ThinkingЧакам си и минавам почти на червено. Но когато има колона отзад започва едно свирене... Явно си мислят, че ако има малко разстояние между две преминаващи направо коли, аз мога да мина между тях. Ама като карам бавно не мога и затова изчаквам жълтия светофар, та тогава Embarassed
Явно още много каране ми трябва. Нон стоп си правя планове от къде да мина, че да ми е лесно.. пък после къде ще паркирам.. а как ще изкарам колата след това newsm78 Понякога направо ми идва да тръгна пеш Laughing

# 93
Момичета, трябва да споделя - иначе ще пръсна. Ето вече е почти обяд, а мен още ме държи сутрешното шоу. Ей заклевам се с мъж повече никога няма да карам. Моя хубавец, откакто взех книжка все ме яде - "Хайде няма ли да ме возиш,  всичко ще забравиш. Не се притеснявай аз ще съм спокоен и няма да ти повишавам глас." И това до тръгването. После като се почне - "Дай втора не мъчи автомобила, хайде трета, кво се мотаеш. Сега на трета ли ще караш? - Има и четвърта. Мигача къде ти е?" Леле не се спира, мамка му. Незнам защо, но и аз като седна се сковавам, като чук съм - стискам волана и само напред гледам, сърцето ми спира, пот се стича по гърба ми. Сутринта карам зад един автобус (той движи с 30) - давам ляв мигач тръгвам да изпреварвам, но гледам в отсрешното платно се засилил някакъв и аз тактично изключих мигача и се върнах зад рейса Embarassed Embarassed Embarassed. Леле моя като ревна - "Ти не си добре, досега да беше го изпреварила тоя, ще закъснея за работа". Ейййй полудях още толкова. Хайде десен и на една спирка зад автобуса спрях, пуснах аварийките и слязох без да кажа и дума. Продължих до службата с градския транспорт, но още ме държи нервата. Какво желание имах в началото, и кола моя си закупих, а като  взех книжката каква радост беше, а сега не ми се качва. Толкова ми се уби мерака, че даже се замислям да си продам колицата и да си движа с градския до гроб.  newsm78 newsm78 newsm78

# 94
dona_korleone ужас  Laughing тези  мъже направо искат да ни  откажат от шофирането   #Cussing out  Crossing Arms

много съм щастлива, че приятеля ми не ми говореше така докато се учех да шофирам  Laughing

# 95
Нали знаеш какво значи  мрънкало? Е, караш си сама.   bouquet
Първите пъти го возих и  се самоубеждавах,че съм Мис Смотла на Вселената. Сега не го возя,всеки-с колата си.

# 96
dona_korleone ужас  Laughing тези  мъже направо искат да ни  откажат от шофирането   #Cussing out  Crossing Arms

много съм щастлива, че приятеля ми не ми говореше така докато се учех да шофирам  Laughing
Да щастливка си, като се замисля определено в негово присъствие се притеснявам и подценявам възможностите си. Странното е, че докато карах шофьорските курсове моя инструктор се учудваше колко добре се справям в натоварена и задръстена София. Някак спокойно ми беше и неговите поощрения ме амбицираха непрекъснато. Желанието и удоволствието от шофирането беше налице. Дори и на градското се представих отлично (от раз си взех изпита - с похвала от изпитващия).
Нали знаеш какво значи  мрънкало? Е, караш си сама.   bouquet
Първите пъти го возих и  се самоубеждавах,че съм Мис Смотла на Вселената. Сега не го возя,всеки-с колата си.
Mini mouse, това явно са двете алтернативи пред мен - или продавам колата и забравям, или се пускам сама. Проблем е, че не съм много уверена в себе си (особено в последните дни) и определено се страхувам. Явно трябва да го преодолея. Отчитам и голямата си грешка в случая - трябваше след изпита да си шофирам сама, а не да се подценявам и влияя от чуждо мнение.

# 97
  • София
dona_korleone не се отказвай! Ако се върнеш малко нагоре ще прочетеш и моята подобна драма. Дотолкова се бях вбесила, че не ми се качваше пак в колата. Но след солиден скандал и предупреждение, че а ми каже нещо а го свалих от колата  Wink, като че ли се кротна.
Дори вчера тръгвам да паркирам пред нас, а той само дето не е драснал с тебеширче къде точно трябва да е колата, и ми вика:
-Дай аз да паркирам, че ти не можеш.
А аз се запънах, че аз ще я паркирам и я вкарах точно с две маневри. Като слязох, да не повярваш ми каза че съм се справила перфектно!
Въпреки негативите честно казано доста неща научих от него, пък и е хубаво в началото още 2 очи да гледат!
Успех и не се ядосвай много...всички са един дол дренки! Hug

# 98
Здравейте, момичета!   bouquet
Чак сега видях, че има такава тема   Blush, което много ме радва!
Аз съм шофьор от два месеца.
Всеки ден карам, за сега на брат ми една кола, но живот и здраве до края на месеца и моя. За сега карането ми се свежда до това да заведа малката до градина, после аз до работа.
Все още съм в еуфория, заради възможността да карам, чаках го с нетърпение  Grinning
За моя радост мъжът, с когото съм е много спокоен и има голямо търпение, когато аз шофирам, вдъхва ми кураж  Heart Eyes
За сметка на това брат ми е досущ, като съпруга на Dona_korleone, но след поредното возене и даване на акъл от негова страна, му казах, че повече не го искам в колата, когато аз съм зад волана, ако продължава така Naughty
Сега ще му се наложи да си мълчи, защото само аз не употребявам алкохол и познайте, когато се ходи по заведения вечер  Laughing
Няма отказване     newsm01   car003

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 14:33 от Мама на принцеса

# 99
dona_korleone не се отказвай! Ако се върнеш малко нагоре ще прочетеш и моята подобна драма. Дотолкова се бях вбесила, че не ми се качваше пак в колата. Но след солиден скандал и предупреждение, че а ми каже нещо а го свалих от колата  Wink, като че ли се кротна.
Дори вчера тръгвам да паркирам пред нас, а той само дето не е драснал с тебеширче къде точно трябва да е колата, и ми вика:
-Дай аз да паркирам, че ти не можеш.
А аз се запънах, че аз ще я паркирам и я вкарах точно с две маневри. Като слязох, да не повярваш ми каза че съм се справила перфектно!
Въпреки негативите честно казано доста неща научих от него, пък и е хубаво в началото още 2 очи да гледат!
Успех и не се ядосвай много...всички са един дол дренки! Hug
Аnya, много благодаря за куража, точно от това имах нужда. Незнам какво да мисля вече, но и ние много се караме. Даже една вечер на средата на околовръсното го зарязах след като 30 мин. му обяснявах, че не искам да се обажда. И на другата сутрин пак същото, уговаря ме аз да шофирам с обещания за спокойствие и ненамеса от негова страна - това докато се качим и се започва отново.
Мама на принцеса , лошото е, че няма с кой друг (по-спокоен) да движа, ей така за кураж. Явно ще трябва да се престраша и да си се возя сама.

# 100
Dona_Korleone - много гадно да имаш мрънкало до себе си
единствения начин според мен е да започнеш и ти да му правиш забележки по пътя, за тъпи и незначителни грешки, върни си му всичко дето ти е наговорил и сигурно ще се засрами Wink, че даже после и ще ти се извини, ще видиш  Peace Hug

успех ти пожелавам!

# 101
Dona_korleone аз отначало се чувствах също, като теб! Първият път, когато ми се наложи да шофирам сама, направо ужас  Blush, то не бе планиране от къде да мина, къде да паркирам, ама как..............
Оказа се, че след просто след 2-3 път просто събираш кураж и не се притесняваш от факта, че си сама.
Трябва ни практика  Peace Така, че давай смело и не се отказвай!
  bouquet   bouquet   bouquet

# 102
Аз самичка първите пъти и си говорех дори... Embarassed"Ще се справиш, така-а-а-аа, спокойно сега, ето, надясно,мигач,а така,оглеждам се....Справям се" Laughing

# 103
Аз самичка първите пъти и си говорех дори... Embarassed"Ще се справиш, така-а-а-аа, спокойно сега, ето, надясно,мигач,а така,оглеждам се....Справям се" Laughing
а аз пеех на глас  Rolling Eyes  Laughing

# 104
Благодаря Ви момичета!!!
Голяма упора сте ми. Добре, че го има този форум - човек може да сподели тежките моменти, да получи съвет от вече минали по този път и да вземе решение относно всяка ситуация, като се вгледа в мнението на другите. Решила съм твърдо, в неделя сменям летните със зимни гуми и в понеделник сутрин започвам да пътувам САМА. Ще се пробвам и няма да се отказвам. Ще пиша и споделям впечатления и искрено се надявам да няма произшествия (нито при мен, нито при Вас). Благодаря Ви отново.  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт