Холандска тема - 27

• 21 647
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
мерси много за отговорите на всички   bouquet в понеделник ще се разходя към общината май Simple Smile
Някой ме пита дали уча туризъм - не уча International Communications & Media в Hogeschool Utrecht
Simple Smile

# 196
Купих си креватите, в петък ще ми ги докарат.Много съм доволна.

Калинка,що не каза,щях да ти пратя един неотворен пакет.Кое е вашто манастирче?

Меги-интересувам се,понеже мъжа ми смята,че две деца в една стая щели да си пречат.Аз се опитвам да го убедя,че две деца в една стая могат да имат прекрасни спомени от израстването си заедно и да се научат на много полезни неща.Той е единствено дете и на моменти много му личи.Ако успея лека-полека да го убедя,че не е толкова страшно,отивам да ми махнат спиралата и като имам повод ще се похваля. Blush

# 197
Ей, мерси, мами, как ме изненадахте!
Аз рядко чета, че нямам време, но сега се уцели тъкмо.
Та и не знам какви са новините покрай вас  Embarassed
Беше много хубаво, Дани много се радва, ще пусна снимки скоро!

# 198
Меги-интересувам се,понеже мъжа ми смята,че две деца в една стая щели да си пречат.Аз се опитвам да го убедя,че две деца в една стая могат да имат прекрасни спомени от израстването си заедно и да се научат на много полезни неща.

Да та кажа има си и предимствата.Ас съм израстнала с брат ми в една стая(правехме си големи купони Joy,мноgo ми беше хубаво наистина Laughing),но си има и недостатъците,особено ако едното дете обича да си поспива,а другото е кокорче ooooh!.Ето снощи Елисе пак събуди беба #2gunfire...добре че при нея минава номера с цицата,и после пак си заспива..ама защо пък трябва да се получава така Crossing Arms.Нямам търпение вече да се изместим,само да не се научи и Емма до тогава да будува заради кака си ooooh!Но пък при вас може да не се получи така,може да си спинката и двете дечица спокойно в една стая... Peace
Илче позагуби се наистина Rolling Eyes...ама нормално ако и работиш,незнам как ти стига времето newsm78

# 199
Аз съм израснала в гарсониера-4 човека. Rolling EyesНе,че това ми е критерия за пространство,но липсата на още една стая в момента не е причина да се откажа от идеята за още едно детенце.Къща винаги се намира,не винаги ще мога да имам деца.
А и се надявам,понеже всички у дома обичаме да спим до късно ( когато не се налага да се ходи на работа или на лекар) и следващото ни дете да е като нас.
Майка ми докато беше тук всяка сутрин в 5-6 часа беше станала,облечена,сресана и готова за подвизи.И все се чуди какво да прави и идваше да ме буди.Колко книги и дадох да чете,касети с филми да гледа-не може да стои сама,все някой трябва да има около нея,да му приказва.Аз пък обратно-обожавам да съм сама у дома,да е тихо,никой да не ми мърмори,да си направя нещо за пиене,да си напълня ваната,да си направя маска и да си пусна тихо хубава музика.Мога цял ден да откарам така....ама сега Себастиан иска да влиза с мен във ваната и да се маже с мойте маски,та мноооого по-рядко имам такива дни.
Днес обаче е такъв ден-мъжете са на площадката и аз отивам да се поглезя. bowuu

# 200
  • Там,където се събуждам щастлива.
kartinka,
Ето го нашето манастирче:
http://www.kloosterhemelum.nl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Сайта е малко остарял, но има и по-нови снимки.
Прекрасно място е....

Беше много хубаво вчера. Доволна съм, че отидох.

Аз съм израстнала със сестра ми и майка ми в една стая. Като бях малка беше супер. Проблем стана, когато майка ми започна да чете до нощите, но със сестра ми определено никога не сме имали проблем. ЗА съм за децата да спят в една стая, но да имат и пространство, където да могат да учат на спокойствие.

# 201
но липсата на още една стая в момента не е причина да се откажа от идеята за още едно детенце.Къща винаги се намира,не винаги ще мога да имам деца.

Ооо,абсолютно съм съгласна. PeaceРазбира се ,че това засега не бива да е пречка. NaughtyУспех с бебеправенето Hug.Може понякога да е много трудно ,но няма нищо по хубаво от пълна къща Party.Децата са най голямата радост Heart Eyes....обожавам си двете ангелчета,въпреки че каката много ме ядосва понякога Crazy.Но за нищо на света не бих си заменила живота който имам в момента... Naughty

# 202
Един път да се наканя да пиша, а тя темичката изпаднала съвсем надолу, тъкмо ще я побутна  Wink

Милена, как е малкия юнак? Радвам се, че всичко е минало успешно  Hug

Сара, най-хубави пожелания за рожденика и от нас, макар и с наистина огромно закъснение   bouquet

При нас беше малко "напечено" положението в последните 2 седмици, правиха им ваксини и направо се побъркаха от рев тези деца. Мариза вдигна температура и дори обрив й изби, тъкмо свърши и взе да я мъчи един кътник, целия й венец е подут вече от седмица и явно много я боли, защото само мрънка, милата... Но тази ваксина ми разказа играта, наистина, превърна ми дечицата в две зверчета  Sad Включително и нощем се будеха, което не се случва почти никога.
Та по този повод да си кажа и аз за децата в една стая... При мен едната се буди и при най-малкия шум, а другата спи непробудно. Явно си е до дете. Аз пък цял живот съм си мечтала за моя детска стая и така и никога си нямах... Следващия път ще е  Simple Smile

# 203
Момичета,как се превежда "страхова невроза"

# 204
  • Там,където се събуждам щастлива.
Faalangst (ама тук неврозите са много, така че може да има и друго име).  Wink

# 205
Привет девойки!
Изпратихме си свеки най-накрая. Взе че и хареса и се застоя. Сдобихме се и с подаръци за Синтерклаас  Mr. Green , че може и да не се видим до тогава.
Мегън, angstneurose.  
Софи вчера такава глава заби на мъжа ми, че му разби носа и му тече доста кръв. Уж на майтап. Тя явно нищо не усети, но тя по цял ден забива глави. Яка кратуна има.
За стаите -аз като едно дете винаги съм мечтала да има с кой да си шушукам вечер на тъмно.Ако имам второ, първо ще са в отделни стаи за да могат да се наспиват, след като стане на около една бих ги сложила в обща. Естествено ако до тогава Софи се откаже от спането между нас. Но ако продължава да спи там, изглед за братче или сестриче няма.  Joy  hahaha
Милена, прибрахте ли се вече? Как е Алекс?
В събота гледах орди народ да излиза  с пълни чанти от CA. Да  не са раздавали нешо без пари?  Thinking Нещо го недолюбвам този магазин и не влизам.
Софи се сдоби с нови зимни дънки, обаче забелязах, че цените са двойни в сравнение с бебешките дрешки.  Thinking Да се похваля вече сме в мейшес афделинг. Ех, кога порасна на мамунката.

# 206
Привет, девойки Hug

Ние още в събота се прибрахме. Вчера заведох Алекс на училище и го прибрах веднага Crazy.Каза, че го боли гърло и му дадох парацетамол и се гледкахме. Вечерта му се вдигна Т до 38.5 и го заведохме до Спешното на Амстердам. Бяха ни предупредили след операцията да наблюдаваме Т и ако се качи до 38 да се обадим. Оказа се, че едната сливица е възпалена. Възможно е да е последица от операцията и му изписаха антибиотик в случай, че Т се качи до 39. Върнахме се, един парацетамол и спа като къпан. Днес си е отново в къщи и ако утре нищо му няма ще го заведа отново на училище Crazy Моят курс и без това започва утре Thinking

Фата, да се оправят девойките бързичко Hug И ние имахме такива моменти с ваксините Rolling Eyes

Мопси, как е вашият татко? Опасна мадама е Софи Hug Heart Eyes А на свеки ако и е харесало гостито, може и по- честичко да ви навестява Wink

Меги, Да се изкажа и аз като нереализиран психолог Mr. Green Общото наименование на страховите неврози е angststoornissen, към тях спадат:
    * Acute stress-stoornis - предизвикана от стрес;
    * Agorafobie - страх от пространство най- общо казано;
    * Angststoornis door een somatische aandoening със симптоми страх и панически атаки;
    * Gegeneraliseerde angststoornis- необосновани страхове, трудни за контролиране;
    * Obsessief-compulsieve stoornis/dwangneurose- различни мании;
    * Paniekstoornis (met of zonder agorafobie)- панически страхове и атаки;
    * Posttraumatische stress-stoornis;
    * Specifieke fobie;
    * Sociale fobie;
    * Angststoornis door alcohol of drugs;
    * Angststoornis niet anderszins omschreven (restgroep).
Останалите четири са ясни.

За детската стая- ако имам още едно дете, ще гледам всяко да си има стая. Да им осигуря прайвъси така да се каже Mr. Green А пък те ако искат пак да се тикат в една стая. Но поне ако на някой му се е накривила шапката да има къде да се скатае Wink

Лек ден от мен Hug

# 207
Питам,защото днес говорих с една приятелка,по повод буденето на Елисе,желанието и да не е сама.Та тя ми вика,да не би да има страхова невроза.. newsm78
Миленка,според теб каква невроза трябва да е тази,че ти такъв списък отприщи Joy hahaha
Утре ще идва педагога в къщи,та искам да му подхвърля още нещо за мислене Crazy

# 208
Меги, аз не мисля, че Елисе има каквато и да е страхова невроза Grinning Hug
Списъка, който дадох за формите на неврозите е класификация от психиатърските книги. Така, че става дума за нещо по- сериозно, когато се спомене невроза.
Пак питай при педагога, но не ми се вярва нейното да е някаква форма на невроза, защото и през деня щеше да има някакви отклонения и се е нормално дете. А при нея е само вечер и е свързано със спане Thinking
Успех утре Hug

# 209
Нeeе Joy,имах впредвид,за каква невроза да му намекна на педагога..иначе и аз се съмнявам тя да има нещо такова,ама знам ли вече newsm78.Понякога (както снощи например)като не съм спала ooooh!, почвам да си мисля,че наистина и има нещо много сериозно..

Общи условия

Активация на акаунт