Родители на деца с Редки заболявания

• 215 008
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Стискам палци. PraynigДа попитам-имате ли инфо за ген изсл.FISH.някой правил ли го е и плаща ли се или е от здравната каса

# 121
Момичета  благодаря ви за пожеланията !
Честно казано изпитвам голям страх но силно вярвам че всичко този път ще е нормално !!!!!!!!!!!!!!!!!!
За генетичните изследвания бях говорила с проф.Кременски  и той ми каза че няма проблеми за тях -безплатни са Незнам за кой по-точно пита valito 79   bouquet  bouquet

# 122
  • Варна
evrika123,,за fish питам-поне така ми обясниха.това било цитогенетично изследване но на молекулярно ниво и щяло да е по здравната каса но дали са го приели незнам .та затова търся инфо ...

# 123
evrika123,,за fish питам-поне така ми обясниха.това било цитогенетично изследване но на молекулярно ниво и щяло да е по здравната каса но дали са го приели незнам .та затова търся инфо ...
Я виж тук, дали няма да откриеш нещо... newsm78
http://www.ivf.bg/bg/asistirani-reproduktivni-tehnologii/mikroma … acii.html?start=4

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 19:46 от anettee

# 124
  • гр.Гоце Делчев
Валито на моята Ели и правиха цитогенетично изследване в Пловдив и беше безплатно,понеже тогава лежеше в болницата за изследвания.Мисля,че става и с направление ,що не попиташ личния лекар.Еврика стискам палци да изкараш лека и безпроблемна бременност и накрая да се сдобиеш с едно хубаво и здраво бебче.Стискам палци и на всички останали борбени майчета .

# 125
  • BG
Какво представлява  "ген изсл.FISH"?

# 126
Както знаете, на 28-ми февруари ще отбележим за трети пореден път деня на редките болести. Основни събития тази година ще бъдат прес-конференцията на 25-ти в София и благотворителният концерт на 28-ми в Пловдив. Отделно разчитаме на вас да се организират и по-малки локални мероприятия (например пускане на балони, раздаване на брошури и т.н.). За справка, вижте какво правят в другите страни:
http://www.rarediseaseday.org/country/finder

Мислех си, че всяка от нас може да се включи в това събитие, най-малкото да се даде гласност за заболяването, което ни съпътства. Вярно е ,че има наистина много редки заболявания, но не зависимо от това можете примерно в кратък текст или под формата на брошурка, да опишете какво представлява болестта, от която е болно детето ви. За нашето заболяване имаме брошура ще ви я покажа, може вашата да не е толкова цветна или да изглежда по съвсем друг начин,така,какато вие я виждате. В листовката можете да опишете и как се борите ежедневно или как оцелявате ден след ден въпреки болестта.
Брошурите и балоните миналата година се осигориха от Алианса по редки болести.
Миналата година имаше и плакати, мисля, че ако някой желае да разлепва плакати и да раздава брошури, ще му бъдат изпратени по место-живеене.

# 127

Като на гърба на брошурката има текст за заболяването и наши координати.

# 128
Ани и тази година ще мога да се включа в екипа! Peace

# 129
Ани и тази година ще мога да се включа в екипа! Peace
Мерси Ванче  Hug,  вчера и другите момичета, които бяха миналата година ми казаха,че ще се включат, радостно е, че сами ме потърсиха. Имам останали балони от миналата година, ще ги надуем по-раничко,че миналата година  ги пуснахме без лого, ама пак беше хубаво.

# 130
  • BG
anettee , с какво мога да помогна?

# 131
  • в полите на Балкана
На гърба на брошурата информациа за няколко вида заболяване ли ще има или само за муковисцидозата? И аз мога да се включа ако ми кажете от къде най- близоо мога да се снабдя с материали.

# 132
Идеята ми е да си наптравите нещо за вашето заболяване нещо като информационна брошурка и вие да я раздавате, ако ми я пратите аз ще раздавам ваши и така.

# 133
моята дъщеря е с остеогенезис имперфекта,която сега е на 10 год.Заболяването също така се нарича порцеланови кости,защото лесно се чупят.Сега детето е на лечение с растежен хормон,но докога, като лекарството  не се отпуска от държавата,а трябва да се купува.Без това лекарство да е вече в инвалидна количка.За тази година е осигурено лекарство.Боже тази държава докъде стигна,та да не може да осигурява на нашите деца едно адекватно лечение,а те имат нужда от лечение и специални грижи,като ние родителите сме готови на всичко,за по - доброто бъдеще на нашите слънца.      

# 134
  • Бургас
Какво представлява  "ген изсл.FISH"?
Това означава да се преброят и уточнят гените в конкретна хромозома, казано лаишки.
Например, както моята дъщеря е с хромозомна аберация, с FISH може да се изследва точно кои гени от хромозомата липсват, защото липсващите части не са еднакви при всички.
Аз бих го направила, но незнам дали после някой в Бг може да ми каже какво точно значи липсата на този или онзи ген, при положение, че доц. Георгиева на 14 ет. в Майчин дом, при която ходих на консултация, ми каза , че е виждала само още едно дете с нашето заболяване, и то преди 30 год.

Общи условия

Активация на акаунт