В парка, яслата, градинката, играе си Май-чето с дружинката!

• 10 371
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Момичета, просто споделих и помолих за съвет. Не става въпрос за правилен и неправилен подход. Децата ни са различни не само физически, но и като "емоционална настройка" Това което действа добре при едно дете, изнервя или разстройва друго. Пробвала съм много варианти, със сигурност ще намеря изход и от тази ситуация, споделих просто защото в последно време ми се насъбраха много проблеми на главата и това вече хронично недоспиване си дава отражението, а най-малкото искам да рефлектира върху дъщеря ми. Малко егоистично но ми трябваше одушник, нещо като клапан - да избие парата Whistling
Майче имаш и мойте адмирации за "правата и свободите" които трябва да се давата на малчуганите. С двае ръце съм за Peace
Само да не останете с впечатлени че това е постоянното състояние на Бори. Тези сцени се разиграват обикновенно само вечер и то от скоро Sick Иначе си е едно прекрасно, послушно и лъчезарно дете.
Чак ми стана съвестно че толкова много се оплаках  Sick
За компенсация малко снимки  Laughinghttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=277670&pid=8468084
силве, дано не е много сериозно

# 151
майче,добре ми се вижда след като се наспа,аз май претрьпнах,вече не се шашкам много като се пребие  Wink
и аз не знам как го прави,но е `много добра`в паданията.всеки ден се прибираме с нова травма,това и това е от преди 3 дни,чорапогащите са само за едно обуване,до сега не е имало да сме се прибрали сьс здрав  Mr. Green

ето снимки на кухнята.

за глистите да споделя-дадох й хапчето и от тогава следя акитата,няма нищо...моя позната ми каза,че нарочно давали положителни изследвания,за да се вьрнеш пак,а това за глистите не се поема от касата,аз го платих 8 лв.препорьча ми да пусна ново,но с друго име. Confused

# 152
  • Варна
Ехо, привет и от мен, т.е нас.
Аз нещо се издухвам от време на време с това четене, та влизам с една идейка, за срещичка на Варненските ни малчугани (разбира се ако има желаещи и от други места, не ги пренебрегвам).
Но така се затъжих за всички малчугани, а и не съм ги виждала отдавна, би ми се искало да се посъберем някоя събота или неделя в някое детско заведение да си попалуват. Та вече са готови за игра и ще бъде супер забавно. Хайде казвайте съгласни ли сте, давайте и предположения. Моето е за "Елитис" Hug Hug

# 153
Силви, твоята Семира е от партията на Ники. И тя е все посинена и много пада, но от цели 6 дена нямаме синка. Майка ми чак се базикаше с мен и ме пита: да не биеш детето?

За глезенето- Ники също доста се тръшка. Има 2 варианта- или да я залъжа веднага с нещо или да я оставя да се тръшка 5 мин. Даже бабичките в парка и другите майки ме гледаха много, много лошо като съм я оставяла да се инати и да се въргаля по земята. Просто стоя на 5 метра и чакам да и мине.
А да не ви казвам какво инатене беше в неделя докато се прибирахме към Сф.- 3 часа рева. Беше си решила,че не иска да стои в столчето и ревввввв. Спряхме на бензиностанция- охилена, приказва, яде. Тръгваме и пак ревввввв. То не бяха песни, приказки, няма спиране, еее накрая се измори и заспа. Като се прибрахме не чувах с дясното ухо. Така и не я взех в мен. Не може да шофираме с 130 км/ч и тя да ми се мята из ръцете....

# 154
  • България
Леле Силвия това твоето ДЕВОЙЧЕ си е направо камикадзе.... #Crazy Да ти е жива и здрава и по - бързо да минат синките.
майче - ква е таз меланхолия.... напред и нагоре .... Hug

И ние в отбора на болните - вчера на обяд майка ми се обади, че Коко е с Т - като се прибрах мерих - 38,2, до вечерта едвам я смъкнах и после към 20,00 часа - стана 39 градуса. Ходихме при педи - нямаше я нашата, та на друго педи - констатация - нищо му няма, няма да даваме лекарства, ако искам само температуропонижаващи и тантум верде (установи, че малко гърлото му е червено).
Сутринта пак имаше 37.6, сега като се пирибарх на обяд, пак толкова - продължавам да давам само нурофен и ефералган свещички. Трябвало организма сам да се пребори - ще чакам само още един ден - и отивам на платен прием, щото нали знаете как ми е "спокойно", аз тук, а детето ми с Т - при баба си, ще  #Crazy #Crazy #Crazy

Иначе е веселяк и ината ни не е по - малък, за което много имам да пиша, ама от раб. място не мога много да се отплесвам.

Смайлд - бързо и дружно оздравяване  Hug

# 155
  • Варна
Върнах се да попрочета малко, Здравче, прегръдка от нас и скоро да се оправяте.
Майче, нормално е човек да изпада в такива състояния, и аз често го правя, просто живота е толкова динамичен и понякога зъл, че наистина е нормално, ще се оправиш, ти си силна и го знаеш Hug
По отношение на болните дечица, оправяйте се милички и ние минахме от там. Аз бях доста болна с хрема и възпаление на трахеята, червено гърло и се чувствах супер зле, бях на антибиотици, а Мирелка уж пазих- просто нямаше как с това 24 часово стоене една с друга. Директно мина и тя на антибиотик, за което малко съжалявам,че можеше да мине и без него, но в състояние на уплаха, изпълняваш лекарските съвети.
Bodil,  с твоята малка Мая Laughing Laughing. Мирелка е също 10 килограма от 5 месеца сигурно, така че не сте сами Hug
по повод тръшкането и при нас го има, къде от зодията, къде от характера ,а ако питате мъжът ми "каквото виждала от майка си" Joy Joy
Лично аз в такъв момент я оставям да се натръшка, а ако ме хване в лошо настроение... не е добре, абе наши са както казвате, ще потърпим малко, но стига това да не доведе до лошо възпитание, ще гледам да го избегна. Хайде, че се улях, надали ви се чете толкова. Hug

# 156
забравих да добавя, че очевидни лиготии от сорта 'хайде да размажем супата по дивана' или 'а ако бутна камен по стълбите какво ли ще стане' /за информация - нищо не стана/ и аз не допускам. ако целта е да наврат цялото роло тоалетна хартия в канала и така да го запушат - също няма да разреа. и + това, мога да набия което и да е от децата ми без изобщо да ми мигне окото , ако решат да си добутат столче до парапета на балкона или да отварят камината. но това се числи към безопасността. джули и птица навярно подобни дивотии пресичат в зародиш, което и аз правя  Peace

Разбира се, че това имам предвид.  Grinning  Забранявам баш подобни неща. И бия за такива, дето много застрашават живота им, като катерене по столчета до отворен прозорец, пускане на ръка насред оживен булевард и т.н. Теди беше на около 3 години, пазарувахме във фантастико, имаше ужасно много народ, аз се обърнах да оставя количката, обръщам се обратно и детето го няма. За секунда. Паникьосах се, излязох навън, тя решила да ми покаже, че можела и сама да излезе. Съответно без и дума да кажа я нашамарих по задника и си тръгнахме. Тя, разбира се се дра, после помисли малко и каза, че съжалява и повече няма да се повтори. Тази случка, погледната острани, без човек да знае за какво бия, изглежда садистично и ненормално. За това не бързам да съдя, когато видя дерящо се дете и вряскаща майка.

# 157
рени,виброцил е да отпушва нослето, защото е лошо да се застояват секретите, стодал е хомеопатично за кашлица да ги отхрачва = пийте ги, да не стане по-зле Peace

аз също се чудя за мира дали не избързах с АБ, но 2 седмици се влачи с тези сополчета и 100 вида капки, а тази т 38 се появяваше последните два дни, последния пък и ушето, може би повече от ден можех да пробвам само с хексорала, дето го мажа на гърлото, и капките за уши, ама като видях и новопоявили се жълти гурлички се стреснах да не би да има нещо гнойно в главичката Rolling Eyes

силве, бе ти хем си свикнала, хем се оглеждай за реакции след падането Praynig Hug а, майче, петра бутнала камен по стълбите ли бе Shocked и да вземеш да оправяш настроението, кажи причини има ли или просто така Crazy

# 158
няма да забравя какво впечатление ми направиха хората в амстердам /преди да имам деца/ и мадрид /след като вече имах/ - децата се търкаляха по земята, седяха, играеха си с камъните по улицата, а майките им си говореха нещо кротко и спокойно; в един парк пък имаше импровизирам куклен театър,а дечицата бяха насядали директно по земята. е сетете се в Бг истеричните майки и баби как биха крещяли "ставай, че ще изстинеш/ще си изцапаш дрехите/не си слагай камъни в джоба" и т.н.мисля че още тогава - някъде 5 години назад във времето, реших, че ще разрешавам всичко, за което не виждам причина да бъде забранено.
аз сьщо я оставям семира да се тьркаля и да си рови в пяська...да,ама педи едва ли не ме изкара мен виновна за глистите:`еми така е,като ги оставяте да ровят,кьдето си искат`

джул,преди да имам семира,ми беше много странно като видех майка,която си бие детото и му крещи...сега и аз го правя,когато се налага  Wink отстрани нещата са много различни.

# 159
струва ми се, че кимба днес има РД  Wink
почти в края на деня, но не съвсем на финала - бъди здрава и усмихната колкото се може повече!   bouquet

силвия - да, и аз за това се сещах тия дни. явно всяко нещо крие опасности. или пък по западния крй на европа няма глисти  Mr. Green

# 160
  • България
Да бе - Честит Рожедн ден на Кимба! Много здраве и любов!  bouquet

# 161
Честито на Кимба:)

# 162
  • Sofia
извинявам се за Спама, но имам въпрос и понеже виждам,че някой от вашите деца ходят вече на ясла искам да ви питам.
Ние ставаме на годинка през декември 2008 и искам да я запиша за държавна ясла за догодина,т.е 2009. За какво можем да кандидатстваме сега: ясла с градина (мисля за това се кандидатства само през януари) или само ясла. Въпроса ми е ако може сега да се кандидатства за ясла, в която след това има градина, преминаването в градина как става пак ли се кандидатства или е автоматично преминаването в по горна група.
Какво се случва ако се запишем в ясла в която няма градина? има ли привилегия за тези деца за кандидатстването им в другите градини?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ НА ЛС!

# 163
Честит Празник,Кимба,жива и здрава! Hug  bouquet

От написаното на Майчето,ми напомня,че в повечето страни извън БГ,така се възпитават децата.И аз напълно съм съгласна,щото няма изнервени майки,че имало болести и то не лоши.
Те се лекуват,другото,което ме дразни по улиците,че обществото тук няма как да те разбере.
Ти веднага ставаш автоматично лоша майка.
Истината е една,доволно дете с доволна майка
Това е в знак на съгласие! Hug
Когато се съобразявам с желанията на Йони,получавам разбиране-
Ако почна да раздавам,забрани и морал,има разминаване.
Но контрола е на лице,всичко е ясно и се прави с желание.
Майче,това с гушкането си го мисля често,нищо че Йони е на девет и пак ми липсва.
Вече я виждам в друга светлина,пак се гевезим но тя избягва.
Болните да се оправят бързо! Hug

# 164
  • Варна
Птиче, една голяма прегръдка и от мен  Hug И много уважение за взетото решение! Сигурна съм, че щастието ще те намери, защото си създала предпоставките за това!

За болничките да се оправят бързо си стана стандартно пожелание... все са много миличките Confused Ама, тъй ще е, няма как. 

За възпитанието - и аз съм на принципа на минималната намеса. Баба не е на съвсем същото мнение, трогва се като седне на балкона Габи и рови в пръстта, като танцува на масата или пише с химикал по покривката  Sunglasses (е, и аз отбелязвам с кротко "не е хубаво така", колкото евентуално да се запомни в съзнанието и след 100-кратно повторение) Та - има някакъв баланс .... Но като цяло се води детето, хич не мога да се оплача. Към обувки и дрехи досега не е проявявала предпочитания. Но да е без дрехи определно предпочита и се пляска смешно по шкембето.

Румка, за среща съм "за". Елитис къде е? В неделя мисля, че сме на линия ... Да кажат и другите дали и кога им е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт