Тини, пробвай да слагаш малката половин час по-рано да си ляга. Сега събират толкова много впечатления, толкова е голям този свят, който трябва да открият, че често могат да се превъзбудят и преуморят, а това обикновено им пречи на заспиването. Спи им се но не знаят как и че трябва да го направят!

Мила заспива на гърда, и следобед, и вечер, само ако сме навън може да пропусне и да заспи в количката, но това се случва рядко. Няколко пъти се е случвало следобед да заспива в ръцете на някого, но то е толкава рядко, че не се брои.
Иначе досега не се е случвало да се тръшка, докато сме били навън. Плакала е, особено когато нещо не става на нейното, но като я гушна и разсея се успокоява. Често й пея и танцуваме, отдалечавам я от мястото и правим нещо коренно различно. Вкъщи се е случвало да иска нещо и да се тръшва, но интересното е, че го прави докато е в ръцете ми, тогава я оставям на леглото за малко да си поплаче. Обикновено пак я успокоявам с прегръдки и песни, но не й давам нещата, които преценявам, че не са за нея. За съжаление най-често имаме пререкания с татко й, защото първо й дава нещо,после изведнъж иска да й го вземе, защото е опасно и не е за нея. Е това са най-често ситуациите, в които се тръшка, ма то как да не се тръшнеш. Хем ти го дават, хем не! Как да не се объркаш. Е, вярно е, че си експериментира и докъде може да се разпростира да изследва, но това си е в реда на нещата! Истината е, че доста неща не позволявам, но също така и никога не удрям, това е нещо, което не мога да приема, а и не мисля, че има ефект. Обикновено е точно обратния, децата стават по-агресивни и буйни, и много по-трудно удържими.
Силви, обади ли се поне на доки? Повръщането еднократно ли беше?
Майче, това със скенера може и да е по-опасното, на тази възраст им правят и ЕЕГ-та и скенери под пълна упойка, което в някои случаи може и да е по-опасното решение! Това ми го каза докторка, на която имам доверие, наскоро се бях пищисала, та доста поразпитвах, но не ми се пише и за това.
Извинете за тоз дълъг, дълъг пост!