В парка, яслата, градинката, играе си Май-чето с дружинката!

• 10 363
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден, Кимба! Да си жива и здрава, усмихната и много, много щастлива! И скоро да драснеш някой ред, че отдавна не си се разписвала!    bouquet

Тини, пробвай да слагаш малката половин час по-рано да си ляга. Сега събират толкова много впечатления, толкова е голям този свят, който трябва да открият, че често могат да се превъзбудят и преуморят, а това обикновено им пречи на заспиването. Спи им се но не знаят как и че трябва да го направят!  Heart Eyes Ако я усетиш, че е уморена, можеш да започнеш и по-рано да правиш нещата, които обикновено правите преди сън, така би трябвало да се успокои и ще й помогнеш да заспи. Вярно си е трудоемко да излизате с колата, но пък щом върши работа, що не!  Grinning

Мила заспива на гърда, и следобед, и вечер, само ако сме навън може да пропусне и да заспи в количката, но това се случва рядко. Няколко пъти се е случвало следобед да заспива в ръцете на някого, но то е толкава рядко, че не се брои.
Иначе досега не се е случвало да се тръшка, докато сме били навън. Плакала е, особено когато нещо не става на нейното, но като я гушна и разсея се успокоява. Често й  пея и танцуваме, отдалечавам я от мястото и правим нещо коренно различно. Вкъщи се е случвало да иска нещо и да се тръшва, но интересното е, че го прави докато е в ръцете ми, тогава я оставям на леглото за малко да си поплаче. Обикновено пак я успокоявам с прегръдки и песни, но не й давам нещата, които преценявам, че не са за нея. За съжаление най-често имаме пререкания с татко й, защото първо й дава нещо,после изведнъж иска да й го вземе, защото е опасно и не е за нея. Е това са най-често ситуациите, в които се тръшка, ма то как да не се тръшнеш. Хем ти го дават, хем не! Как да не се объркаш. Е, вярно е, че си експериментира и докъде може да се разпростира да изследва, но това си е в реда на нещата! Истината е, че доста неща не позволявам, но също така и никога не удрям, това е нещо, което не мога да приема, а и не мисля, че има ефект. Обикновено е точно обратния, децата стават по-агресивни и буйни, и много по-трудно удържими.

Силви, обади ли се поне на доки? Повръщането еднократно ли беше?
Майче, това със скенера може и да е по-опасното, на тази възраст им правят и ЕЕГ-та и скенери под пълна упойка, което в някои случаи може и да е по-опасното решение! Това ми го каза докторка, на която имам доверие, наскоро се бях пищисала, та доста поразпитвах, но не ми се пише  и за това.
Извинете за тоз дълъг, дълъг пост!  newsm43

# 166
Възпитанието на дете е сложна материя и пречупена през личното виждане на отделния човек, става почти невъзможно да има еднакви мнения по въпроса. И аз споделям по-либералното отглеждане, но това не значи, че децата ни ще са възпитани еднакво.
Това прозвуча като дървена философия newsm78
Сега да споделя постижението ми с гърнето: от миналата седмица се виждаме често с една позната, току-що родила, показвам на Мила бебето и й казвам, че е вече кака  и трябва да прави това, което правят каките. Сутрин, като се събуди й казвам, че сега каките пикаят в гърнето и тя супер доволна и повтаряйки кака, кака, сяда на гърнето  и свършва понякога и двете работи. Следобед същото се повтаря, а понякога сяда с дрехите на гърнето  и сигурно свършва пак нещо.
Постоянно й говоря и й обяснявам нещата около нея и тя в 90% от случаите ми показва разбиране.

# 167
Силви, обади ли се поне на доки? Повръщането еднократно ли беше?
не!писна й от нас,звьняла сьм и десетки пьти с вьпроса `какво да правя,семира се преби`,и всеки пьт едно и сьщо-следи я за нещо необичайно,ако имаш сьмнение,води я в спешния центьр...а там дано не ни се налага повече да ходим.ведньж я водихме в 3 ч. сутринта,не спираше да поврьща- накарахани се,едва ли не ни изгониха,лекарство нямах никакво вкьщи против поврьщане,а те ми викат след 4 часа ще отворят аптеките,изчакайте  Shocked

# 168
но също така и никога не удрям, това е нещо, което не мога да приема, а и не мисля, че има ефект.

Никога не казвай никога Mr. Green Теда я шамаросах само веднъж истински по муцуната, другото са шляпвания по дупето, тя плаче от обида, не от болка. От години не ми се е случвало да я шляпам. Когато й отвъртях шамар беше малко след като почна да говори свястно, беше научила като й забраня нещо да казва махай се ("макай се" звучеше от нейните устенца). И седим си ние на едно кафе, тя рови в пясъчника и хвърля пясък срещу едно дете. Предупреждавам няколко пъти, на последния тя дойде при мен и ми изврещя в лицето :Макай се!. Е направо побеснях и директно й извъртях един шамар. Прекрасно нещо е либералното възпитание, но аз съм родител и държа децата ми да ме уважават. Виждала съм дете да удря майка си, да я псува и т.н. Такова нещо просто няма да позволя никога.  Naughty

# 169
.а там дано не ни се налага повече да ходим.ведньж я водихме в 3 ч. сутринта,не спираше да поврьща- накарахани се,едва ли не ни изгониха,лекарство нямах никакво вкьщи против поврьщане,а те ми викат след 4 часа ще отворят аптеките,изчакайте  Shocked
Shocked баси и чудовищата!  Rolling Eyes Направо не мога да повярвам, че си позволяват така да постъпват с бебета!!! Дано нищо й няма на сладката Семира! Голяма е красавица, а кухнята й е много яка, дано се заиграва кротичко с нея! Heart Eyes

Джули, имах предвид никога досега! Надявам се да успея да се удържам, когато съм й много ядосана, защото дори и да го направя, не мисля, че ще постигна нещо положително с това! Самата ти го казваш, че плаче от обида, не от болка. Боя си е унизително нещо и мисля, че влачи след себе си само негативи!   Confused Едно време много гледах племенницата ми, мога да кажа, че ми е като дъщеря. Случвало се е да я удрям няколко пъти - ужасно съжалявам за което! Единственото нещо, което можех да направя, е да й се извиня и да й кажа, че не съм била права да я удрям! 

# 170
  • България
джул,преди да имам семира,ми беше много странно като видех майка,която си бие детото и му крещи...сега и аз го правя,когато се налага  Wink отстрани нещата са много различни.
Аз пък точно обратното преди да имам дете ми се струваше нормално родителите да пошляпват децата, дори като съм гледала някое да се търкаля и тръшка по земята съм си мислела, че ако ми падне ще го спукам от бой  Mr. Green А сега просто не мога да си представя , че бих ударила детето си.
Леле , Ася , ако знаеш как ми тежи на съвестта един шамар на племенника ми  Embarassed Но както казах тогава това ми се струваше в реда на нещата  Embarassed

# 171
О и аз някога си мислех, че никога няма да удрям детето си. НО то порасна и и спря да бъде сладко, пухкаво бебе, стана хитро диване Mr. Green Аз рядко, изключително рядко шляпам, и то е наистина в някакви моменти, в които просто реагирам първосигнално. Но пък много крещя Confused Ама Андрей хич не ми се връзва  Confused

# 172
Ми, че за к`во да го прави, той си мисли, че ти така си говориш!  Wink
"Говори си, не ми пречиш!" - ми е любимото!
Джули, това е шега! Не искам да те обидя!  Hug

Рени, ако намериш сгоден случай да му се извиниш, да знаеш, че олеква, макар и малко!  Embarassed

# 173
Хич не ме обиждаш, спокойно:) Ама реакцията е баш такава. Отваря и  затваря записвачката на компютъра и скоро ще я строши. И няма спасение. Просто няма. Крещим с баща му като откачени, а той все едно е глух. А не е глух, 101% съм сигурна. Ръчка си там и даже не ни и поглежда.  Tired

# 174
  • България
Рени, ако намериш сгоден случай да му се извиниш, да знаеш, че олеква, макар и малко!  Embarassed
Миии, ще го направя , макар че той едва ли си спомня   bouquet

# 175
Отваря и  затваря записвачката на компютъра и скоро ще я строши. И няма спасение...
Нашия тати предвидливо е взел заключваща се кутия на РС-то и достъпа до записвачката и други копчета е спрян успешно! Всъщност не знам, каква му е била идеята, като го е избирал, защото още не сме се познавали, но със сигурност не е била да не пипа Мила!  Mr. Green

Рени Hug

Добър ден!
Ей, мами, дайте идеи за манджи, че аз вече много се изчерпах!  newsm78 За днес имам, но утре просто не знам, какво да готвя?!
О, и да се похваля!  bowuu Мила вече хапва и кашкавал и добре го приема, киселото мляко, обаче изобщо не й е по вкуса, като го опита и започва да си бърши езика с ръка!

# 176
Тя такава кутия с панел с ключалки е по-скъпа от записвачката бе  Mr. Green

# 177
Ми тогава остави детето да се развива! Що се абиш да викаш?  Mr. Green

# 178
мира пък хич не обича да викам, ако някой път й кресна, цялата муцунка се стряска и се разплаква секунди след това Cry а пък да се караме с ивайло много й става гадно, направо ме гали и ме целува да спра, ако е в мен  Embarassed Heart Eyes аз гледам да не я вземам де, да не е съвсем във вихъра Embarassed

# 179
  • Варна
И Мирела не обича кисело , прясно мляко или пък сирене, и се взимам в чудо как да и набавя калция като не ги иска тези неща. Остава кашкавала, който не отказва изобщо и задължително закусва филийка с кашкавал. Grinning
Asiasia, какво да готвиш на малката ли, да трудно е и това ме кара да я държа на кухня, въпреки , че яде тамошните гозби когато е на кеф, но поне го има малко по-добро разнообразие Grinning. Днес имат телешка супа, картофи със сирене като яхнийка и бисквитена торта. Ако ти хареса нещо взимай идеи Hug

Общи условия

Активация на акаунт