В парка, яслата, градинката, играе си Май-чето с дружинката!

• 10 355
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Аз вкъщи готвя с по-малко подправки и Мила си хапва с кеф от нашите манджи и то по нейно желание. Днес ще яде кюфтета с бял сос и бисквитена торта- сготвено докато спи. Но тя по принцип си яде всичко- прясно, кисело мляко, сирене, яйца, абе всичко. Най-новия хит е цяла маслинка и след като оглозга костилката я плюе.

# 181
Здравейте
Ние днес на разходката се ударихме много лошо челото бягахме до спешното, казаха че всичко е наред но ще видим как ще мине ноща  Sad

# 182
карчита  Hug

и за Семира  Hug направо тръпки ме побиха като гледах снимките как е с ожулени колена и чело Sad

# 183
малкото теле днес ме пощури. събрали сме се на на едно игрище каките да поиграят (от детската, ама вече са в различни училища респективно голяма радост) в един ъгъл стара чешма пълна с вода. носех куп играчки да забавлявам малкия и познайте? повече от два часа правеше опити да се добере до въпроснанта чешма със всички заобиколки и да пляска с цял ръкав вътре
по повод това за възпитанието. не мислех да пиша ама на предизвикахте ме. не го бия, пробвах да го плясна през ръцете - ефекта беше малко сълзи и после отново закачливо да подбягва към въпросната чешма.  без преувелеичение повече от 2 това съм правила  #Crazy бях без количка за го вържа, лора не искаше да се тръгва (разбираемо) ама голям инта са тез деца
другото е - взема зрънчо от земята да яде. аз понеже изобщо не му давам та за това. направо щях да го напляскам
вечер съм каот изтискан лимон, честно. а днес бяхме само на плуване, утре балет и инаглийски, малкия го мъкна с мен по улиците.
иначе и двамата заспиват сами. малкия знае, слагам го в кошарата, първо пеем, ляшкам, гушкам, цункам и иизлизам  Naughty ни звук ни стон

ЧРД на кимба   bouquet

и силви - много палава твойта девойка  Rolling Eyes аз от младежа се оплаквам...

# 184
Добро утро!
Карчита  Hug
Ох, аз от тези падания направо съм параноясала вече!  Crazy При всяко залитане на Мила, ми се свива всичко и изтръпвам. Горкото ми дете, вчера се усетих, как вече го тормозя. То тръгнало да тича, аз след нея и я питам защо тича!   ooooh! Ми що да не тича, горкото дете!? Говоря само неща от рода "леко", "внимателно".  Но сигурно е нормално и това. След няколко падания ми прави едни номера, дет направо ми взеха акъла и яко се бях пищисала!  Rolling Eyes
Мерси за идеите за манджи. Май ще да е телешко, скоро правих кюфтета бял сос и Мила не благоволи да ги опита!  Confused
А яденето на неща с костилки, го владее до съвършенство още от периода на черешите. Изяла е килограми череши, да й се е случило да глътне една-две костилки. Като цяло много добре умее да се храни самостоятелно и с лъжица, и с ръце, само и да се хранеше като хората...

# 185
Яде самостоятелно с лъжица  Shocked Ох, моето дете не може да бъде връстник на вашите Mr. Green

asiasia, аз съм същата - не тичай, внимавай, вися до детето където и да играе, така съм висяла и до Теди. Хората ми викат паника. Но нашия педиатър му вика на това превантивно мислене. Каза, че е похвално и много нужно за преодоляване на инциденти. Теди никога не е падала на главата си, Андрей само веднъж. Нямат сериозни травми от падания (чукам на дърво, да не вземат да се поплескат някъде сега Laughing). И мисля, че това се дължи именно на панниката ми/превантивното мислене.

# 186
едно моми4е има в подписа си фраза от рода на 'тъкмо се научиш да ходиш и ти казват да стоиш, тъкмо се научиш да говориш и ти казват да мълчиш': не е много относимо към бягането, но ми е направило впечатление и споделям: горчиво, но често е факт Rolling Eyes

# 187
Хм, много добре казано newsm78

# 188
едно моми4е има в подписа си фраза от рода на 'тъкмо се научиш да ходиш и ти казват да стоиш, тъкмо се научиш да говориш и ти казват да мълчиш': не е много относимо към бягането, но ми е направило впечатление и споделям: горчиво, но често е факт Rolling Eyes
И е така, и не е така. Децата на тая възраст хич не могат да се пазят и  да мислят какво правят. Ако го оставя да си тича и да си прави квото знае, първата му работа ще е да се хвърли на улицата под някоя кола.

# 189
  • Перник
Стигнах да пиша най-после  Embarassed
За възпитанието - като ви чета, ние спадаме към либералните родители - позволяваме седене на земята и ровене на сравнително безопасни места (в пясъчника в нашата градинка редовно има счупени бутилки - там не давам да рови), вкъщи почти нищо не е забранено (важните/опасни неща са качени на ок. 2 м. от пода  Mr. Green ). Установих, че пляскането по ръчичките няма ефект - Калоян мисли, че е игра и ми отвръща със смях  Confused От крещене също не виждам ефект за сега. Единствения начин е да му отвлека вниманието от белята, която прави.
Ася, ние заспиваме по абсолютно същия начин - само на гърда. Супер рядко си заспива сам в леглото.
Опитва се да яде сам с лъжица и се сърди като му помагам, но ако го оставя, ще си стои гладен - не му се получава особено добре.
За готвенето - и аз съм тотално изчерпана, само гледам да редувам месо с постно ядене и се усещам, че почти едно и също ядем напоследък.  Confused
Пък вчера бях на една конференция в УНСС и майка ми гледа малкия - разказал и е играта за половин ден  Mr. Green А за пътуването Перник - Студентски град мога доста да напиша, но ще се огранича само с една дума - КОШМАР! 2,5 часа!

# 190
мира яде гъсти каши долу-горе сама, но гледам много да не й давам, щото свиква, и после ми иска да си яде и супата сама Crossing Arms което е меко казано опасно  Mr. Green   Heart Eyes

# 191
аз си вземам рецепте от сайта гответе с мен има рецепти за диабетична кухня който много ми харесват и са лесни за приготвяне  Peace
тук има малко бебешки рецепти http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,263.0.html

# 192
  • Перник
аз си вземам рецепте от сайта гответе с мен има рецепти за диабетична кухня който много ми харесват и са лесни за приготвяне  Peace
тук има малко бебешки рецепти http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,263.0.html

Карчита, този сайт е супер! Благодаря ти, че го сподели!  Heart Eyes

# 193
И супи понякога яде сама (много добре се олива), и добре се научи да си пийва бульон от купичката. Обикновено аз започвам да я храня и по някое време решава, че вече ще се храни сама. Всъщност моето дете много бързо губи интерес към храненето и изяжда доста малки количества.  Rolling Eyes Иначе съм доста облекчена, откакто яде от нашите манджи. Готвя с много малко сол и почти без подправки. А днес от чудене, какво да е, сготвих пълнено пиле с ориз и отстрани картофи. Всъщност още се готви. Мила заспа преди малко супер изнервена и уморена, след като на обяд предрема за 10-15мин и реши, че е време за забавления. Имаме и ние един режим... но пък си направихме добра следобедна разходка.  Grinning

А за пазенето, сигурна съм, че е необходимо, страхувам се да не прекалявам и да не стане така, че да се окаже, че всъщност не пазя, а ограничавам! Виж, ей те тая граница много ме притеснява, че няма да я усетя и може да я премина!  Mr. Green

# 194
Здравейте Майчета!

Отдавна не съм писала, но редовно Ви чета. Много интересни теми обсъждате, който вълнуват и мен. И Митето вече го гледам, че започва да хитрува, да си проявява ината и т.н.
Относно храненето, понякога и Митето проявява интерес да яде сам и успява да си хапне, естествено не дава да му помагам, но аз съм решила този въпрос като взема друга лъжица и докато той се опитва да загребе с неговата, аз давам с другата  Wink
Иначе сме добре, наслаждаваме се на хубавото есенно време.

Общи условия

Активация на акаунт