Дядо Коледа ще дойде с пъстрата шейна, подаръци ще донесе на Юнските деца

• 20 379
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Son4e, и аз получавам колкото теб  Rolling Eyes, в "най-добрия град за живеене" според някаква измислена класация!
Аз се загубих, защото се занимавам с бюрократщина. Пуснах заявление за да се включа в програмата "В Подкрепа на майчинството". С родилни мъки изкопчих информация и след много подвеждащи указания, най-накрая ми дадоха входящ номер и сега чакам да бъда одобрена. Така или иначе свекърва ми си гледа Елена, защо да не взема жената и тя някакви парички към пенсийката. Те и без това тези пари ще отидат за децата...
Днес ходих да си сменям и постоянния адрес, че кметът Кирил Йорданов е разпоредил драконовски мерки за записване в общинските детски градини. За постоянния адрес съм съгласна - иска и двамата родители да имат постоянен адрес в района, където ще се записва детето за детска градина. Но за седалището на фирмата, в която работят и двамата родители, че трябва да е във Варна не мога да го проумея. Повчето по-големи фирми са регистрирани в София. Банките и повечто финансови фирми са също със съдебна регистрация в София. Деца с такива родители като нас двамата с мъжа ми ще имат нещастието да не бъдат приети, тъй като фирмите, в които работим са с регистрация в София. А аз нямам фин възможност за частна детска градина. Тя е повече от заплатата ми. В такъв случай ме принуждавата да си стоя в къщи да си гледам децата.
Хайде стига съм се оплаквала..
Лек ден на всички!  bouquet Hug Аз отивам да си правя снимки за новата лична карта.

# 91
  • Варна
Здравейте!
Това за детските градини и седалището на фирмата действително е някаква недомислица. Какво са винови хората, че работят във фирма сдруго седлище освен Варна?!? Дано променят в крайна сметка наредбата.

Чета, че обсъждате третата сливица. Аз също водих Криско на УНГ, казаха ми, че е втора степен и ми препоръчаха да я махнем на пролет. Хомеопатичката, при която сега ходим обаче ме съветва да не я махаме. Според нея, в сливиците /и в други органи/ се образуват левкоцитите, които играят важна роля за имунната защита в организма. Отстрани ли се оперативно, се отстранява една от преградите за вирусите и/или бактериите от външната среда. А и аз мисля, че за да я е създала природата, третата сливица трябва да си е там. Друг е въпроса ако е много уголемена и създава множество проблеми като хъркане нощем, намаление на слуха... Но и тогава е по-добре да се търсят други начини и средства да се намали възпалението и да се открие първопричината за това. В подфорума за хомеопатия и алтернативна медицина има цяла тема, който се интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274971.0
Голямо философстване направих... Embarassed И от сега да кажа, не искам да влизам в спорове, това си е мое мнение според това какво съм чула и прочела.

Лида, стискам ти палци  fingerscrossed по-скоро да усетиш родилните болки и да си гушнеш най-накрая бебчето. Леко раждане и ще чакаме новини!

Аз бях обещала снимки, но за съжаление време така и не ми остана да кача. До вчера бях много заета с едни отчети, за днес и другата седмица имам да довършвам. Днес след обяд обаче съм си разрешила малко почивка и смятам да си поровя из форума.

П.П. Вили, кафенцето и закуската пак са чудесни, нищо, че отпреди 2 дни  Hug  bouquet

# 92
  • Варна
Чета, че обсъждате третата сливица. Аз също водих Криско на УНГ, казаха ми, че е втора степен и ми препоръчаха да я махнем на пролет. Хомеопатичката, при която сега ходим обаче ме съветва да не я махаме. Според нея, в сливиците /и в други органи/ се образуват левкоцитите, които играят важна роля за имунната защита в организма. Отстрани ли се оперативно, се отстранява една от преградите за вирусите и/или бактериите от външната среда. А и аз мисля, че за да я е създала природата, третата сливица трябва да си е там. Друг е въпроса ако е много уголемена и създава множество проблеми като хъркане нощем, намаление на слуха... Но и тогава е по-добре да се търсят други начини и средства да се намали възпалението и да се открие първопричината за това. В подфорума за хомеопатия и алтернативна медицина има цяла тема, който се интересува http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274971.0
Голямо философстване направих... Embarassed И от сега да кажа, не искам да влизам в спорове, това си е мое мнение според това какво съм чула и прочела.

Всъщност, ако искате може да си заформим една дискусийка по повод сливиците на децата... да живне малко темата  Mr. Green

# 93
Привети от една много болничка Вили .... Hug
Нан пак е болна сутринта я водих на доктор след като цяла безсънна нощ беше с температура и задавяща я кашлица .Вече е на АБ -Клацид .Дишането и е неравномерно и учестено , но още няма хрипове , мисля да я заведа и на УНГ , защото вече ми омръзна и ми е жал за горкото дете .Искам просто да чуя какво ще ми каже .Все си мисля за тази 3- та сливица .Да ви кажа честно на мен са ми ги  махнали на 5 години след непрестанни боледувания ама не съм имала 3-та сливица .( не че е наследствено де ..просто споделям ) Педиатърката ни каза че дори и да има нищо не може да се направи ,но аз предпочитам да чуя мнението на УНГ , това е .
А аз имам такива сополи и такова главоболие , че свят ми се вие ...а как работя не ме питайте .
Мама ми дойде на гости и сега гледа малката.В понеделник и вторник вероятно аз или баща и ще я гледаме , че е трудно у дома с болнични и без пари.
Pineapple  разбирам огорчението ти чудесно . И тук в София е трудно - това е известно на всички де ,но общата тенденция е точно такава работи като луд , може и допълнително , та да вържеш двата края , за да изпратиш детето си на частна ДГ или стой у дома и го гледай - а това социални контакти , професионално и лично развитие не е за теб ....поне до като детето не иде в колеж .
Не виждам вариант мъжа ми да ме издържа в такава ситуация , нито си мисля че е редно .
А от многото работа , за да му осигуриш приличен живот започва да няма време за детето ,което за мен е бая страшно ...
И ето ти въртене в кръг , от който няма излизане . Sad

Сонка
, а дано прогнозата на този доктор че детето ще боледува да не е вярна .
Много гуш от мен !
Ане , чакам снимки слънце !  Grinning
Оставям ви и ако не се включа пак хубава събота и неделя  !
Анелиз сега видях че си писала за третата сливица .Интересна информация , мерси ! Всъщност аз като си нямам никакви при мен преграда няма , всички настинки са директно в дробовете , кашлицата е деряща и болезнена и изобщо доста си е гадно  Sick

# 94
Имам време само да ви пожелая приятен, спокоен, "здрав" уикенд.
Накачулвам снимки, но ще ги изтрия след 3-4 дни, да не товаря сървъра.
Прочетох ви, но нямам време за отговор.
Анит, разбира се че ще се заформи дискусия.
За разлиак от Стефан, Борис се "сдоби" с хрема още на 25 ден,
от тогава мира нямам.
Айде с нови сили в новата седмица ще пишем.

Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 12:11 от Анe

# 95
  • Варна
Вили, това чайче е за теб и Нана, с пожелаие за бързо оздравяване

Ане, многа са ти готини момчетата  Heart Eyes Това момиченце приятелката ли е на Стефи? Какво ти казаха за хремата на Бобо, увеличена трета сливица ли? Толкова мъничък... дано намерите бързо правилното разрешение на проблема.

# 96
Анитке, Борис е добре.
Хремата мина,
гърдите са чисте, те всъщност винаги са били.
Гърлото е добре.
Само някаква остатъчна кашлица третираме с капки.
Досега Борис съм водила на 5 педиатри.
Вчера бях на частен прием,
естествено без направление.
Педиатърката направи преглед на Борис от-до.
Нещо, което нашата педиатърка не прави.
По-добре да си платя и да разбера,
иначе нищо няма да разбера и така.

# 97
Здр!
Ане много сладки дечица!
Анитке благодаря за инфото.Аз всъщност когато четох темата за 3-та сливица се наплаших и заведох на док.Оттогава мира не ми дава мисълта,но щом сега ми казаха за втори път и то двама различни док. че не е за махане /поне засега/ ще я оставим.То нашите боледувания са от тея пусти сополи,нали имаме  в комплекта задна хрема.Вили бързо оздравяване на теб и Нана.Гадно е наистина хем пари няма,хем пък не може да си оставиш детето болно,ужас и при нас е така.
Диди два дена е при баба ми и дядо ми да го гледат,че да не го пускам на яслата.Живот и здраве в понеделник ще е първа писта там.Ама много ми е смешен, сега тъкмо е грабнал на баща си джс и води разговор ту с дядо си в израел,ту с прабаба си,ту с баба си насело или баба си в гърция.Ама ги реди едни бисери  Laughing
Много обича да гледа за Ну заяц пагади,на ден по сто пъти гледал каза мъж ми,нали беше му гледач .
Аз сега ви казвам лека вечер и отивам да си доизпия чашката с вино.

# 98
  • София
Милички момичета, нямам много време за четене, но и вашите дечица ли се будят с рев през нощта, направо не знам къде да я водя Джули, на какъв лекар, с такива писъци се събужда и така няколко минути, докато се ръзсъни, после игри цяла нощ... Confused

# 99
Добро утро на всички от мразовитата и снежна София !

Благодаря на всички за загрижеността ! Сонка , Анелиз  Hug
Ане мерси за поздрава от все сърце! Ех тази Монтана !  Heart Eyes
Буболина , не веднъж и аз съм казвала за проблемите на Нана със съня , но няма решение поне при мен и поне за момента .Ако намеря такова ще споделя .Детски психолог смята че става дума за не преработени емоции и по чувствително дете Нервната система не е достатъчно укрепнала и за това сънят не е спокоен .Някъде след третата година отминава , но е строго индивидуално за всички . На мен лично ми звучи ужасно много , но какво да се прави .... Tired
Можеш да опиташ с хомеопатия , да я заведеш на изследвания ...
Например аз съм със заболяване на щитовидната жлеза , което е свързано с намалено производство на тиреоидни хормони  и тъй като знам че Нана може да го унаследи ( дано не се случи   Praynig) съм споделяла и с ендокринолог за неспокойния и сън.Имам назначена профилактика с витамин Д и калциев глюконат , а изследвания за това заболяване са и правени няколко часа след раждането , заради мен.Има връзка с неспокоен сън за това го споделям .
Бубе , ти обаче не ми спомена какво си направила досега и аз може би се повтарям .. Thinking
И не на последно място искам да честитя именния ден на всички Катерини , който празнуват днес .
Специално искам да поздравя "моето" Wink Кате , макар че знам че напоследък от работа не може да вдигне глава .
Мила приятелко , честит празник ! Усмихвай се и си носи с радост и достойнство името ! Бъди здрава и обичана ! Милион целувки !   
Нана утре е на преглед , но ме тревожи кашлицата и ...ужасна е .И аз доста четох из нета за третата сливица и честно да си кажа за момента ще се въздържам от крайни решения и консултации с УНГ  специалисти ...
И да не забравя - Ане много ти харесвам момчетата .Да ги нацелуваш от мен !
Започвам да работя , че ми е крайно време .
Свежо настроение на всички ви ! 
Лидке , чакам  новини за нова радост !  baby_neutral

# 100
Честит имен ден  на всички,които празнуват днес!

# 101
Здравейте момичета  Hug
Честит имен ден на празнуващите   bouquet
При нас за сега нещата са добре,децата са здрави.Аз обаче ще предам фронта  Rolling Eyes  гони ме хрема,още не ме е пипнала съвсем ...ама почти
Ани също спи неспокойно и бълнува насън.Ако денят е бил по емоционален се буди по често.Изревава и казава нещо като " не пипай,мое,къде ми е мамооооо" е такива неща казва.Обаче не се буди а го казва и заспива.Когато мрънка продължително я питам има ли чиш и я слагам да пикае на гърнето.След това веднага заспива и вече не плаче.Та е възможно буденето на децата да се дължи и на това понякога.
Буболина,когато е много разтроена и не иска да заспи(но това се случва рядко  Praynig) я вземам при нас на спалнята и се гушка и заспива.
Снощи се събуди и чишка и после не искаше да спи и оставих нощната лампа да свети и дадох магнитната дъска да пише.Заспа за няма и 5мин. успокои се че и разреших да не спи  Laughing
Бебето си спи нощес и хич не ме притеснява ,а тя все реве.
Социалните контакти и на мен ли липсват ама ще го преживея ,един ден децата ще пораснат и работа ще почна  Laughing до тогава ще я караме на усмивки и тук таме парички  Laughing
Сега ще приготвям вечерята
лека вечер   bouquet

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 19:13 от Zorri

# 102
 Здравейте!
 И Деница се буди нощем с мрънкане, понякога говори за играчки, да не и ги бутат, че са нейни, и т.н. Повечето пъти обаче иска: "да муцам", "да пия вода", "да акам/пишам"; свършва си работата, мрънка малко и си ляга. Забелязах, че се опитва да се противопоставя на всичко, което кажа в такива моменти, дори да съм съгласна с нея, и да си противоречи сама, пак е контра.
 Лека вечер!

# 103
Честито на именниците!
Таталинка,да си жива издрава,много щастлива,късмет във всяко начинание,любов!
Даааа и Диди е така със събуждането посред нощ.Лях му куршум при една баба и тя каза ,че е уплашен от много хора.Ама бях се побъркала,като писне през нощта и все в сряда с/у четвъртък към 2.3ч,ужас.Няма спиране реве,блъска всичко ама е със затворени очи и без сълзи пищи та се къса.Сега от една седмица не го е правил това,мисля даже и това че му викам много му се карам сигурно има отражение.Ние нощем слагаме пампа за всеки случай, ни пишка ама знам ли.
Честит ви сняг!Лека нощ ще ви кажа,че много трудно ставаме сутрин!

# 104
При нас пак е напечено.
Този път Стефан е с разстройство, подозирах
яслата, но там били децата ок.
Текнаха сополите при него и кашлица...
Лабиринта май започна.
Радвам се че поне нощите му са спокойни.

И тук Кате да ти пожелая,
да ти е честито и славно хубавото име!
  Hug    bouquet

Вили, благодаря за ароматното кафе  Hug

Лидуха
, (както инаричам близка, моя, украинска приятелска) стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт