Отговори
# 75
Еее  smile3501, Бубе, все такива хубави новини да ни носиш  Hug

# 76
Здравейте мамита!
Аз както обикновено, ви чета, но не пиша, явно съм се втемерутила тази бременност /отдавам го на нея/, защото по принцип съм контактен човек.
Честито на всички обебели се мами! Бързо възстановяване на мамите, здраве и късмет на бебоците и скорошно прибиране в къщи при таткомците.
Страхотна срещичка сте си спретнали и със сигурност сте събрали погледите на останалите клиенти.
Ние с беба сме добре според лекарката, но и аз така си се чувствам. Гледам, че не е останало много  време за срещата с "малката принцеса", както я нарича тати и утре отиваме да изкупим магазините, ако сте оставили и за нас- почти всички сте се подготвили и за болницата и за бебоците-страхотни покупки и аз искам, и нямам търпение да дойде утре.
Времето е прекрасно, желая приятен ден на всички. Дано и ноември е такъв с много, много слънчеви дни, бебета, мами и татковци.

# 77
  • София
Бубе,, само такива хубави новини да носиш!!!

Темичка, другия път да не хапваш пица самичка,  Sunglasses

Тонеска, много се радвам че си вървите в норма.  newsm10

На всички, които отиват на консултации само хубави новини да носите!

# 78
Бубе ама ти си ни като една фея вестителка  Hug(на добри новинки) само така   Peace

Сега и аз да се пооплача малко  Mr. Green Малката калпазанка явно се подготвя за як тормоз на мама . Кратуната и е горе в дясно ,а дупето долу в ляво -демек напречно нямало шанс да се търкулне наобратно  ooooh! Ще играе ножа на 100% ,а аз хич не съм се интересувала за секциото  Tired...И сега какво трябва ли да си избера лекари или не е нужно  newsm78 Абе направо съм в шах  #Crazy

# 79
Момичета, аз отдавна си имам една тревога и все си търся идеи, но сега гледам, че и октомврийките са се произнесли по въпроса.
Какво да измисля за акушерката-тя само ме преглежда, но е много отзивчива? Мислех да и подаря това, което аз обичам-Бейлиз и някакви по-изискани бонбони, но октомврийките пишат, че на акушерките им било писнало от бонбони и уиски. Аз питах какво пие и докторката каза-всичко. Обичам и червено вино със сиренца и плодове...ама вече не знам. Цветята са ясни.
На докторката, тя си има всичко и може да си позволи каквото си иска, реших просто за спомен да и подарим две много изящни чаши за кафе (тя пие доста), каничка за сметана и захарница. Звучи простовато, но тук има едни магазини с много ефирни и красиви нещица и не са евтини. Вино и цветя съм и подарявала не веднъж, че поводи сме имали доста. Тя не е по яденето, парфюм не може, злато има много и не го носи, Сваровски вече също има...Пари в брой не искам да давам, защото и без това операцията ще ми излезе около 1000лв. Няма много хора, дето да мога да попитам за мнение.

Мими, много зависи къде ще раждаш, имаш ли вече уговорка с лекар за раждането или само на акушерка разчиташ. Дали ще избираш екип или ще разчиташ на дежурния екип. Имай предвид, че изборът на екип и парите не винаги гарантират добро качество и отношение. Но пък иначе повече на късмет ще разчиташ. Поне говори с някой определен лекар за секциото, за да няма изненади. Виж тук за идеи по организацията, цените, отзиви: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27607.0

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 15:47 от Бубе

# 80
Ехо, здравейте Simple Smile

Първо ще пиша, после ще гледам снимки Grinning

Нелчо, добре завърнала се, дано нямаш повече проблеми докрая Simple Smile

Иринка, спокойствие и само спокойствие, ние сме с теб Hug

Темичка, на мен пък ту ми се гади, ту съм гладна като вълк, вече не знам какво да правя, да ям ли, да не ям ли Laughing

Вчера си взех последните резултати - всичко е наред, хемоглобин нисък, дъвча Малтофер, микробиологията показа "нормална микрофлора" Grinning Изобщо, остава ми само да седя и да чакам.  Laughing

За кърменето  стига сте се притеснявали! Naughty
Количеството кърма няма никаква връзка с големината на бюста, коластрата по време на бременност и други подобни дивотии. Не слушайте такива глупости, само ще се стресирате.
Според проучвания и лекари липса на кърма има само при 2-3% от майките, като това е резултат от сериозни проблеми с нивата на пролактин и изобщо с хормони и т.н.  
Те гърдите не са резервоари, та да трябва да са големи Wink , вие ще видите, че първоначално гърдите ви ще са напрегнати и ще имате усещането, че са пълни. После като кърмата се нормализира, гърдите са спокойни и отпуснати, сякаш са празни, което съвсем не им пречи да дават достатъчно кърма. Просто тя в голямата си част се произвежда в момента на сученето, а не предварително и да се складира Simple Smile.
Изобщо, най-важното за успешното кърмене е да сте уверени, че няма начин да няма кърма Wink Heart Eyes

# 81
Здравейте,колежки-/засега/ ноемврийки!  Hug
Честито на поредната порция октомврийки-Пепена и Ели!  newsm51 newsm51 Много радости за вас и сладките бебки   ylinfant
За гърдите, бях на мамолог миналата седмица.Аз също съм с чашка Б, но лекарката отсече, че съм родена за кърмачка  Shocked -имала съм развити жлези,хубави каналчета..... Това,че нямам коластра,не било повод за притеснение-не ми трябвала сега.Коластрата се появявала при по-високи нива на пролактина през бременността.Така че,не се притеснявайте!!!
Сега аз да питам;днес си взех кръвните резултати,СУЕ/скорост на утаяване на еритроцитите/ ми е 80  doh Четох,че при бременни и болни е повишена,  но това си е 3-4 пъти над нормата/до 25/!Вярно,че освен бременна,тия дни бях и малко понастинала,може и това да се е отразило  newsm78.При вас как е?имали ли сте такъв резултат?

# 82
Те гърдите не са резервоари, та да трябва да са големи Wink ,

Joy Joy Joy Това ми хареса. Един път да помислим като за потенциални 'резервоари', а не за сексуални обекти Mr. Green

Яна
, спокойно, нищо ти няма. И моето беше 80 и се паникьосах, но наистина може от настинката да ти се е отразило. Има бременни и с по-високи стойности без да е индикация за някакъв проблем.

# 83
Да наистина и аз така съм чела, че "размера няма значение"   Mr. Green (за бюста и кърмата де  Mr. Green) и за това не съм обезверена, а твърдо решена да кърмя. newsm03. Но за всеки сл. попитах и Вас и Ви благодаря за отговорите  Hug
Fairy  spoko скоро ще се оправим  Mr. Green

# 84
Eй тия мойте изследвания много ме изнервиха, днес звъних на доктора и той ми каза, че за токсоплазмоза още не е излезнал резултата, а сме ги пуснали още в понеделник. При вас това изследване за колко дни го правят? Днес съм направо панирана и без всякакво настроение, напрежението ми идва в повече Cry.

Иринка, не се притеснявай и на мен при запис  тоновете на бебка бяха под 130, но сестрата малко ми разтърка корема и се повищиха, тя обясни че бебето сигурно спи и затова са ниски и затова го събудихме.

# 85
Eй тия мойте изследвания много ме изнервиха, днес звъних на доктора и той ми каза, че за токсоплазмоза още не е излезнал резултата, а сме ги пуснали още в понеделник. При вас това изследване за колко дни го правят? Днес съм направо панирана и без всякакво настроение, напрежението ми идва в повече Cry.

Иринка, не се притеснявай и на мен при запис  тоновете на бебка бяха под 130, но сестрата малко ми разтърка корема и се повищиха, тя обясни че бебето сигурно спи и затова са ниски и затова го събудихме.
Вита, не се притеснявай така.На мен ми излезнаха за около седмица или десет дни.Защо пак ви правят изследване за токсоплазмоза?Аз знам, че само в началото на бремеността се прави.А по повод големината на гърдите, вчера влизам при едно бабе и питам за сутиен за кърмачк и тя казва, че има.Вади един и аз се ококорих, казах че е много голям, щяли да ми пораснат още повече като се напълнят с мляко.Гледам размера и що да видя -чашка С, тя направо ме хвърли в А група без топка.Поисках по-малкия, но и той беше голям.Хубавото е, че струваха по 3лв, ако щете вярвайте.Памучни, мекички.Е, китайски май бяха, ама какво толкова, какво им плащаш-Смее се и вика баба ти после ще се радва като й дадеш да ги носи Grinning Grinning Grinning Паднах от смях с нея.Та ще ида тези дни да си купя едничък да видим как ще е.Аз се стягам за курса за бременни.ПОсле ще ви разказвам какво сме правили.Но ще ме карат и вземат с колата, че пеша не смея.

# 86
В началото на бременноста правят изследвания за имунитет за токсоплазмоза , тези които са я изкарали имат имунитет и не ги изследват повече, а тези които не са я изкарали им правят изследвания на всяко тримесечие, за да проверят да не са се разболяли, в повечето случаи болестта преминава безсимптомно. Затова съм толкова напрегната за тези резултати всеки път.

# 87
бубе и на мен това сега ми е болната тема,какво да купувам за доктора и акушерката newsm78

# 88
  • На топло...
Вита, и моите излизат за 10-на дни. Лекарката освен това трябваше да я подканя да ми ги пусне пак. Мисля обаче, че вероятността точно през бременността да се разболееш не е толкова голяма... Освен ако не тръгнеш да ядеш сурово месо като прищявка на хормоните!  Wink
Не се притеснявай, всичко ще е наред!

# 89
  • София
Бубе, ще ти дам моето мнение по въпроса с "благодарностите" към лекарския екип, като ще се опра на това, което аз смятам да направя, живот и здраве, когато му дойде времето.
Т.к ще съм с избор на екип, т.е ще си платя и док ще вземе по-голямата част от парите чрез болницата (те им ги превеждали по някаква си тяхна система), съм решила при изписването да й подарим хубав букет цветя. А след някой друг ден, когато пак ще се видим, живот и здраве- ще помоля милото или свеки да купят някаква хубава икона и да я осветят и ще й я подаря с благодарствена картичка или снимка с бебка. Ще добавя и някакво уиски и хубави бонбони. Смятам, че това е хубав и стойностен подарък, който ще остави спомен. За парите казах вече- тя ще си ги получи по служебен път.
Акушерка няма да ползвам, защото тя си има екип, но се разбрахме да почерпим анестезиолога, така процедирали. Та сигурно и за него ще има уиски и бонбони или ще измислим някаква кошница с хубави сирена и бутилка добро вино. А за екипа от обсл. персонал и педиатрите- мисля си за една голяма торта и сокове.
Поне за момента така ми се въртят нещата из главата, може по-нататък и други идеи да ми дойдат наум newsm78

Шопи-Мими, щом и при теб ще играе ножа, мой личен съвет е да си избереш лекар или поне да се уговориш с някого, на когото да можеш да разчиташ, било чрез избор на лекар или с уговорка само между вас си. Поне съдя по себе си. Аз лично се чувствам по-спокойна, когато знам, че мога да разчитам на някого, когато се касае за лекари и здраве, по-спокойно ми е някак си. Защото като гледам и твоята бамбина как се е позиционирала, явно ще е планово секцио. Другият вариант е да изчакаш да получиш контракции и да отидеш в болница, където като видят как е застанала бебона- ще е секцио по спешност и така няма да плащаш за избор. Както ти си решиш. Но за всеки случай- консултирай се с лекар как да постъпиш, за да си по-спокойна. Ти си преценяваш, има още време, но дните летят като часове, хубаво е да сме подготвени от по-ранко....Ако искаш- мога да ти дам координати на моето док, много е свястна жената Peace

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 18:48 от Мишле_

Общи условия

Активация на акаунт