Рени, да ви е жив и здрав юнака и да слуша много кака! (Април 2006)

• 10 888
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Joy

Защо аз, да помагам!?

Joy

Правилно е "юнакът", но няма да се връзва с "кака".
Супер е така - много хубаво си го измислила! Peace

защото те имам за пример за правилно писане  Blush
и моите разсъждения бяха такива, ама заради римата го оставих  Flutter

# 136
  • София
За ДЯ обличам тънък анцуг, потник и гащи, макар че при тях още няма парно и е доста усойно, слънчице на прониква никога, заради едни огромни дървета, но пък помещенията са малки, а децата са доста и сигурно става много задушно.
Шапка слагам вечер, ако се застоим повече навън. В нашия квартал излиза силен вятър след 6-6.30.
Вальо ревеше първите 1-2 седмици в яслата, сега вече ходи с удоволствие.
Памперса и аз мислех, че няма да го преборим до пубертета, но през лятото той почна да си казва. Не съм го натискала. не съм се карала, той сам си реши и много бързо стана.
Имунитета ми е рухнал тотално - от пролетта насам съм все болна. Хващам всяка гадост, която домъкнат Пепи и Валката, но те ги карат по 2-3 дена, а аз със седмици.

и моите разсъждения бяха такива, ама заради римата го оставих
Сладурани!  Wink

# 137
  • софия
Добро утро и от мен Hug

днес оставих моята щерка на ясла за първи ден Laughing мина гладко, без плач, но ще видим...още час и половина и отивам да си я взема

# 138
  • София
Здравейте момичета!

Смини, много си е добре заглавието - в името на благозвучността и римата си заслужава жертвата на пълния член Wink
Да си кажа, че и аз не съм от зиморничавите майки и щом на мен не ми е студено и детето ми не е навлечено с дрехи. На ДЯ ходи с панталон/дънки, потник и тънка блузка. Якето му е тънко, но си има качулка. Ако се налага могат да му я сложат. Не знам каква е температурата в помещенията, че таткото ни го води взема от ДЯ. Със сигурност в 10:30 ги извеждат навън, за да проветрят помещението и да го подготвят за следобедния сън, след това ги отвеждат направо в трапезарията. След като станат от сън и хапнат пак ги извеждат навън. А навън си е студено. Яслата е в подножието на Витоша и е усойно, колкото и да е слънчев дворът.
Относно имунитета, Енви, забелязах как се е сринал страшно. Изкараните няколко грипа и какви ли не други болести не ми направиха впечатление, но преди месец се наложи да си правя снимка на зъбите и се ужасих от няколкото гранулома. Според зъбарите имунитета ми никакъв го няма. Заплашиха, че при следваща болка започват направо да вадят зъбите ми Cry
Сега пия имуностимулатори и се опитвам да избягам от бъдещите зъболекарски интервенции ( Praynigпоне да ги забавя). Направо не мога да се позная. Допреди 6-7 години съм се къпала целогодишно в морето и не знаех какво са сополи, кашлица или втрисане. Но тогава бях активен състезател и килограмите ми бяха наполовина  Embarassed Както казваха познатите ми - бях здрава като кон.
Жени, зора ти ще започне от утре като осъзнае къде отива. Кураж, миличка и дано на Раичка да и хареса в градината.

# 139
Добро утро  Sunglasses

Бърz от4ет преди да ходим до муzикалното. Ходихме на zъболекар, в 4акалнята имаШе кът zа деца с книжки и др. и Милена 4етеШе една книга, когато ни викаха. Не искаШе да дойде, каzа "след малко"  ooooh! ...искаШе първо да 4ете книгата. Та тва бе първият ни малък конфликт  Wink Вляzохме и тя веднага пусна програмата "срамувам се". Седна в мен на стола, имаШе екран с аквариум, сигурно zа тежки слу4аи пускат и филм4ета  Thinking Сестрата и лекарката се държаха много мило и я питаха има ли zъби, Ще ги покаже ли, но Милена само се скри в мен  ooooh! А вкъЩи бяхме тренирали покаzването на zъби  Whistling Тогава й каzаха, 4е ако йм покаже zъбите си, Ще може след това да си иzбира една иzненада. Поzнайте колко бърzо си отвори Широко устата  Laughing Лекарката ги опипа  newsm78 на бърzо, вси4ко е 6, просто последните кътници zакъсняват доста но не било притеснително. Ще ходим пак след 2 седмици, тогава Ще я у4ат как се мият zъбите. Искат децата да свикнат с ходенето там и да го свърzват с приятно  Peace Преди тръгване пак имаШе сцена, искаШе да доиz4ете книгата  ooooh! но когато бяхме на паркинга, ми каzа "Ах 4е беШе хубаво"  Crazy

Енви, и аz съм така, особено откакто отбих  Thinking Сега не минава месец, беz да боледувам  Cry Не zнам и аz дали не е от ЕГНто (май сме набори с теб  Wink ) но фиzиотерапевта ми каzа, 4е едно раждане е масивно преживяване zа тялото и може да има раzмествания и те да довеждат до блокади, които при4иняват неудобства. При мен е то4но синуzита съЩо  Sad Надявам се до няколко месеца да са ме оправили лекарите дотолкова, 4е да съм по добре  Thinking

Браво на Кака Рая  Hug

Аги, какво не можеШ да раzбереШ?  newsm78 Нали в4ера ти писах  newsm78

Бърzо оzдравяване на болни4ките  Hug

# 140
Успех на кака Рая в яслата!

Браво на Миленката!

Ето френски снимки. Малко са, на тъмно са и размазани. Имам малко и площадки За деската правени в обедната почивка между болковете до офиса.
http://www.yanakr.snimka.bg/album.php?album_id=299896&pid=8480590

# 141
  • 2 етажа над тавана
Добро утро и от мен. Hug

Бързам да се разпиша преди да са се присетили колко много неща има за вършене Whistling

На малки и големи болни - бързо оздравяване. Praynig Hug

Смин, екстра заглавие!!!

Енви, при мен след раждането имунната система не е дала кой знае какъв дефект, но то пък мен винаги първо ме удря в бъбреците, така че хем така, хем така Tired С 2 думи - настинките и гриповете ги изкарвам с бъбречна криза, така че другите симптоми не ми правят впечатление. За сметка на това обаче първите 2 дни от МЦ са малък ад Twisted Evil

Скарлет, спокойно, ще дойде момент, когато сам ще почне да го дърпа и да не го иска. Изобщо не се притеснявай.

При нас рев в яслата още няма, надявам се и занапред да е така Praynig Вчера даже чао не ми каза, изхвърча навътре с бясна скорост, днес я викнах да я цункам за довиждане, тя тръгва към мен и аха да я цункам - даде ми една въздушна целувка на сантиметри от мен и се фръцна бързо-бързо пак навътре. Като я питам дали си играят с лелките тя вика"Не, те лелките работят", "Какво работят"-питам аз, "Мият чинии" е отговорът.  Laughing От другата седмица ще остава и да спи в яслата, да видим тогава как ще са нещата Whistling Да питам - другите ясленчета дали ги извеждат преди обяд, че май групата на Маги не излизат навън Thinking

Аги, дано нещата са ок и няма нищо притеснително, бягай все пак на преглед Rolling Eyes

Шапка не слагам, не съм виждала други деца да има с шапки. Само ако духа се е случвало да и метна качулката на главата Grinning

Обличам Маги за яслата с дънки или анцунг, потник, тениска и отгоре или горнището на анцунга или друго подобно, но не много дебело. А и съм предупредила, че вътре може да стои по къс ръкам, понеже и в нашата градина е доста топличко. Пък и аз по лелките съдя - те по къс ръкав, та детето няма да стои с яке, я, при положение, че дивее като тайфун Mr. Green Якето с което я водя до градината, там стои в шкафчето.

Татянка, макар и с леки проблеми, важното е, че в крайна сметка Миленка е останала доволна от зъболекарския преглед Mr. Green

Данчето много се загуби, а и Мисчето липсва, и още някой всъщност, но сега ми излезе от акъла кой точно newsm78 ooooh!

Жени, дано и занапред с желание ходи Рая  и да й харесва в градината Hug

Аз за поръчката се надявам да кажа какво искам утре, че днес мисля да отпразнуваме 3 години семеен живот. Затова, мили мои приятелки, почерпете се за наше здраве Hug

Питиетата - по късно Mr. Green

Желая на всички слънчев и ведър ден Hug

# 142
  • Варна
Енви, аз се сринах тотално това лято чак. Просто лудвам, сега пак съм доста зле.
Смин, ходи с бейзболна шапка, ама той лятото все ходеше с нея. На ДЯ ходи по тънък панталон, потник и къс ръкав блуза. Той бяга нон-стоп и все е потен.
Ники спи с памперс, но е все сух. Ако го махна се напикава.

# 143
Ян4е, страхотно палто имаШ  Flutter Но ти вярно си се стопила  Sad ...гледай да релаксираШ пове4ко, и да се храниШ добре, раzбира се  Hug

Ели, желая ви оЩе дълги години семейно Щастие  Hug

Децата по4наха ли да ви иzлагат? Скоро бяхме в едно кафене, мина една жена и Милена иzвика "Жената има косми на коленете" (при все, 4е беШе с дълъг панталон)  ooooh!  Колко ли срам Ще берем оЩе?  Whistling

# 144
  • Варна
Моят пък като отиде в майка ми и все повтаря, че е мръсно  Joy

# 145

Joy  нау4и го да го каже като отиде при другата баба и цена няма да има  Joy

# 146
  • нейде там, където ....
Стига толкова болести, оздравявайте!  Hug
За шапка - не, още не слагам, не мисля, че има нужда.
Облеклото в ДЯ - по-дебело, от колкото у дома: полар и дебела вата, най-вече. Нямат парно и не пускат печки. Като пуснат топлото, ще е с по-тънки дрешки.
Рев в ДЯ - понякога свикват бързо и по-късно се усещат какво става, съответно - почват на плачат. При нас повече от година след всяко спиране поне два-три дена влизаше, меко казано, с нежелание. Спря да реве, като го пуснах без памперс. Каква е връзката - не знам.
За имунитета и раждането - може и да има връзка, но при мен е положителна. През двете бременности, а и докато кърмех, пиех добавки, витамини, имуностимуланти. После също от време на време си вземам по нещо. Проблемите ми са най-вече заради остатъчните килограми, дето не искат да се махат и водя сериозна борба с тях.
Енви, за ученика, какво да ти кажа ... добре е, в общи линии. Дисциплината куца, работим по темата, но не знам кога ще влезе в ритъм. Струва ми се, че му е скучно все още. Вечер обича да играе с Митко, много е грижовен. Само да ревне малчо, батко му вече е сложил ръце на кръста и ни гледа страшно.
А аз имам доста работа и не знам дали обръщам достатъчно внимание и на двамата. Мисля да си взема отпуска другата седмица да понаваксаме.
А, и за статистиката - при мен и двата календара са на 50%.
Успешен ден!

# 147
  • софия
ето ни и нас пак...прибрахме се от яслата..
кака ви Рая се е държала точно като кака Laughing
раздавала и прибирала играчките..помагала на госпожата..аз я заварих как тъпче бибата в устата на едно от бебетата...е, малко ги е побийвала ама..
единствената забележка е, че казвала на госпожата `бабо` Joy

# 148
Бабълче, честит празник   bouquet Още сто пъти да празнувате този прекрасен ден, да се обичате и уважавате като в деня на вашата сватба  Heart Eyes Скоро и едно прекрасно братче на Маги  Grinning

Аз ще се присъединя към празнуващите три години от сватбата, но това беше вчера и не успях да влезна да ви почерпя  ooooh!
Затова сега почерпете се и за наше здраве.

# 149
  • Варна

Joy  нау4и го да го каже като отиде при другата баба и цена няма да има  Joy
Там наистина е адски мръсно, не се вижда с просто око но чорапите стават черни  #Crazy Свеки хич не чисти "милата".

Общи условия

Активация на акаунт