Рени, да ви е жив и здрав юнака и да слуша много кака! (Април 2006)

• 10 883
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честито на младите влюбени - Ели и Надето!

Янче, и аз първо забелязах палтото - много е хубаво и стилно!

Новите ясленчета, дано все така да продължават с усмивка да ходят!

Ели, Тони ги извеждат само едната смяна, по работната, другата не, така че навсякъде е различно, най-добре питай самите лели.

# 151
Наде, и на вас оЩе много години гореЩа любов   bouquet

Милена влеzе във фаzата "ЗаЩо?"  ooooh! ЗаЩо било късно, zаЩо колата се движела, zаЩото има колелета, zаЩо има колелета, zаЩото е кола, zаЩо е кола? и т.н.  ooooh!

# 152
Милена влеzе във фаzата "ЗаЩо?"  ooooh! ЗаЩо било късно, zаЩо колата се движела, zаЩото има колелета, zаЩо има колелета, zаЩото е кола, zаЩо е кола? и т.н.  ooooh!
Ами хайде честито Mr. Green И Кало от 2-3 седмици е на тази вълна Simple Smile и хем ми е забавно, хем понякога незнам какво да отговоря Embarassed Ама мисля да наблегна на описания в картинки, ще си хващаме по някоя тема и ще си гледаме картинки и ще си обясняваме Wink
Вчера го взимам от яслата и му показвам едно красиво есенно дърво, на което листата още не са паднали и той гледа, гледа и казва "Мамо тези листа още не са узрели, затова са на дървото" (това като аналог на кестените, на които е фен, за които няколко дни си обяснявахме кога и защо падат от дървото)
Казвам му, ами не листата падат от дървото, когато изсъхнат и той "Аааа тези листа са още мокри" и аз се почудих как да обясня, че не са мокри Crazy

# 153
... и все по-сложни ще стават въпросите. Rolling Eyes
Снощи по ТВ-то дават новият дом за децата от Могилино, Пепи гледа, мисли и после пита - Ама, след като оздравеят, децата нали ще се приберат в къщи? ... А защо е трудно, да оздравеят?... А защо някои си нямат мама и тати - къде са?...

Днес съм миньорна и изчезвам, но преди това:

Честити празници на Ели   bouquet и на Наде   bouquet - здрави, щастливи и влюбени!

Янче, много романтични снимки!
Heart Eyes

# 154
  • Boston, MA
Добре дошъл на малкия Влади от нас с Дани! Да расте добричък, здрав и весел!

Честито на дълга патерица на всички с поводи през последните седмици!

Ние, както сте разбрали, вече сме обратно в Бостън, и не можем да си седнем на дупетата от работа и занимавки. Пак пропаднаха срещите горещи - в Пловдив никой не дойде (а й майка ми непрекъснато изключваше телефона, Дани докато спи, та може и да сме пропуснали обаждания). В София пристигнахме два дни преди да заминем и Дани се разповръща и раздриска, аз се шашнах, че ще пътуваме така, но за щастие се оправи бързо, при това без лекарства. Беше само на диета на хляб и вода, милия, но после сам се захрани с мляко и пътувахме ок.

По вечната тема за настинките - да не прозвуча, все едно се заяждам, но наистина не разбирам защо за всеки сопол в България се предписва и се дава нещо. Тези капки и сиропи не лекуват, само помагат да се олекотят симптомите. Дани в момента е с кашлица от две седмици, слагам му малко Хустагил в млякото, но това е. Нали трябва организмът сам да се пребори.

В тази връзка съм съгласна с Иленка и Енви, че първата година на детско заведение (независимо дали е ясла, градина, или училище) е нормално да се ловят най-много вируси. Така се гради имунитет. Тежко е за околните, ето сега брат ми изкарва всеки вирус, който Дани влачи, както ние бяхме миналата година.

Дори съм чела изследване, че педиатрите на първата година от практиката си с деца изкарвали период на много вирусни инфекции, но после нещата се нормализират. Като инкубатори са тези малки сладури...

Хайде, до следващия път!

# 155
  • София
Момичета, направо ме разплакахте с това заглавие на темата...
Благодаря на всички за страхотните пожелания.
Виждам, че сте научили новината, но не от СМС към Вени.  Mr. Green.

Нас днес ни изписаха. малкия е много ящен и засука на първото слагане на гърда. Общо взето само яде и аз съм потресена, защото Соня е ужасно злояда.
А тя днес следобеда ни съсипа - не може да ми се нарадва и не се отделя от мен. Съответно се ппревъзбуди от изписването и не заспа и сега за всяко нещо, което не й угодим се разревава. Усеща как вниманието е към бебето, а ние пък от нея нямаме време да го преобуем и да му сменим памперса. дано нещата се подобрят, щото към 4 часа ревяхме едновременно тя, бебето и аз.  Rolling EyesЛудница голяма.
Целувам ви всичките и извинявайте, че не съм никак по темите.

# 156
Рени  Hug  Hug  Hug добре си се zавърнала  Hug  Нормално е да е лудница първите дни, но Ще свикнете  Hug Целуни децата и като ти остане време, пусни някоя снимки да се радваме на бебето  Heart Eyes

Бубка, добре си се zавърнала  Hug Как иzкарахте?

# 157
Добре дошъл на бял сват на бебчо Влади Hug Heart EyesДа расте здрав, спокоен и безгрижен за радост на мама, тати и кака.
Мила Рени, честита ти втора рожба  bouquetБързо възстановяване и много подкрепа от таткото ти желая.Ще свикнете и влезете бързичко в релси, сигурна съм Peace
И аз се нареждам на опашката за снимки и ако може и разказче за раждането Embarassed.
Иначе аз не се вкюлчам често, защото съм още бездетна и вече от 4 месеца направо не се чувствам адекватна по обсъжданите теми.Толкова много изтърваме с тази голяма раздяла с Юли :Толкова се е променил милия, пораснал а ние пропускаме тези важни моменти.Но да не ви оттегчавам с тъгата си....
Пожелавам на всички болнички бързичко да оздравяват, да ходят с желание по ясли и градини и да радват мама и тати Hug

# 158
  • Boston, MA
А, Рени, добре си се обадила, пусни наистина някоя снимка, да оплакнем око с малко бебче!

Браво на Рая, като голяма кака...

В България беше добре (в Пловдив по-добре от София, точно се затопли времето, а и пеш навсякъде си ходим, София ми се ужасна с този трафик и прах).

Нещо много бързо застудя и тук, вече гледам къде може да идем да стоплим кокал през студените месеци.

# 159
И тук така, днес 7°  Sad  ...смятам да я zаведа на куклен театър скоро, дано й харесва  Thinking

# 160
  • Boston, MA
Да, и тук е между 4 и 10 градуса цяла седмица.

Аз имах предвид не в сграда да се топлим, а в топла страна на море.  Mr. Green

# 161
Аз имах предвид не в сграда да се топлим, а в топла страна на море.  Mr. Green

ooooh!  Laughing
Отпускари такива  Crossing Arms

# 162
  • София
Здравейте!
Рени, изложих се, ама нали тоя телефон малко го ползвам и не съм видяла SMS-а. Браво на Влади за апетита - дано те компенсира за Соня, както мен Матей за Лора!

Днес Мати не ходи на ясла, защото вчера ми за предадоха с думите, че много кашлял следобяд и немогъл да спи. Наистина кашля като легне и заспи - тая нощ кашля от 11 да 12 и от 4 до 5 часа. Така че го спрях, но през деня почти не кашля. Следобяд, обаче, като легна пак започна и го водихме на лекар, пуснахме кръв и пак нищо му няма, ама кашля. Изписали са ми разни неща, но нещо се въздържам. Кажете, ако имате наблюдения върху сироп Синекод, и противоалергично Hyzal или поне така го разчитам!

Бубка, наистина не се организирахме за среща! Sad

В градината ходим с ватирана блуза, защото още не се отоплява. Като пуснат парното ще ходи по памучна блуза неватирана, тънка и потник само.

Памперса го преборихме бързо, но откакто ходи на градина, се напишква упорито след следобедния сън!

На куклен театър и аз съм се настроила да ходим - ако някой иска може и заедно. Сега ще проверя какво ще дават!

Любопитното слонче в събота от 16.30:

В далечните минали свършени времена всички слонове имали малки нослета, но ... това завинаги било променено от малкото любопитно слонче: "Защо това е така, бате? Защо онова е така, мамо?...Защо-о-о?..."- попитало слончето Крокодила и от тогава слоновете имат дълги носове - хоботи.

Това от сайта на Кукления театър.

# 163
Рени, добре завърнала се Hug Браво на Влади за апетита Hug
Вени, аз и преди бях писала за Синекода - това е сироп за подтискане на кашлицата, а нали кашлицата е реакция на организма да изхвърля секретите, за да не се натрупват в белия дроб ... Нашата педиатърка ни го изписа веднъж и предупреди да го давам само при нужда и то еднократно само. Прочети си листовката, прецени си сама и каквото ти е казал(а) педиатърът ...

# 164
  • София
Hug    Hug    Hug    Hug    Hug    Hug    Hug
Добро утро в последния работен ден за седмицата!
Слагам силно, калорично кафенце, за да избутаме и този ден и довечера да се почерпим с нещо по така!

Общи условия

Активация на акаунт