Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 638
  • 945
  •   1
Отговори
# 915
Благодаря ти nana77, дано да имам късмет, наистина много се навих за ОБ

# 916
Здравейте с инфо!
Днес говорихме с другата докторка с Жекова и тя каза, че ремонтът няма да почне преди средата на октомври. Даже казва 20-ти...
Аз значи съм спокойна, до 20-ти октомври все ще родя!!!  Tired  Tired  Tired

# 917
  • София
abazaba дано, макар че ако закъснее старта с 20 дена и крайният срок ще се измести - но дано не съм права..

Петя, честита дъщеря! Да ти е жива и здрава!   bouquet

# 918
Привет!
Чакам трето детенце. Досега съм раждала в Тина Киркова. В момента живея много близо до Окръжна и я мисля като вариант.
Имам следното питане. Някой има ли предства как гледат там на естественото активно раждане? Можете ли да ми препоръчате лекар, който го подкрепя?
Б;агодаря предварително!

# 919
Привет!
Чакам трето детенце. Досега съм раждала в Тина Киркова. В момента живея много близо до Окръжна и я мисля като вариант.
Имам следното питане. Някой има ли предства как гледат там на естественото активно раждане? Можете ли да ми препоръчате лекар, който го подкрепя?
Б;агодаря предварително!

В окръжна са ЗА ест.раждане Grinning
Мога да ти препоръчам моята акушерка Grinning,която до последно държеше да си родя нормално,аз пък толкова исках секциооо,от страх от нормалното,но тя не та не Whistling.......нормално.
Е,родих нормално и не съжалявам Party

Петя,честито бебче  bouquet,много здраве на мама и бебо Hug

# 920
Здравейте с инфо!
Днес говорихме с другата докторка с Жекова и тя каза, че ремонтът няма да почне преди средата на октомври. Даже казва 20-ти...
Аз значи съм спокойна, до 20-ти октомври все ще родя!!!  Tired  Tired  Tired

Дано до началото на януари да приключи  Praynig  уфффф Sad ама и аз съм с един късмет

Хайде да вземат да го отложат за началото на март... какво а това да се прави ремонт Зимата!!
Тъкмо мамите, които искат да родят в Окръжна ще го направят /и аз включително/ Wink

# 921
здравейте и от мен,аз родих там дащеря ми при др Жекова и съм много доволна,сега бях решила пак там да си раждам ама с този ремонт незнам дали ще се класирам Sad,но много се надявям да успея да си родя при нея,иначе ме насочиха към Тина Киркова

# 922
Рени, би ли споделила, коя е акушерката. Условията да избереш акушерка същите ли са като за избор на екип?

# 923
  • София
Рени, би ли споделила, коя е акушерката. Условията да избереш акушерка същите ли са като за избор на екип?

В Окръжна няма официална опция избор на акушерка. Ако има някакви договорки, то вероятно са евентуално раждане в смяната на акушерката.

# 924
И аз да се запиша за мойто раждане в Окръжна болница!Аз съм очарована от цялото отделение - в смисъл ред, хигиена, отношение.Бях без избор на екип - отидох когато ми изтекоха водите - беше в смяната на д-р Манев. Родих за около 4 часа, той може би да беше малко груб на моменти, караше ми се,че не напъвам както трябва, но според мен на всички се карат, всичко мина много добре и той според мен е много добър специалист. Заши ме д-р Дачева - от нея съм също с много добри впечатления. 2 седмици след раждането ходих на контролен преглед - оказа се,че имам проблем със свиването на матката - пак ходих при дежурните лекари - всички ми обръщаха нужното внимание. На няколко пъти се случих при д-р Братоева, която беше много мила, дори ми даде телефона си,ако има нещо да и се обаждам. Не съм платила нито стотинка на никой и съм страшно доволна от всички. Според мен всички изброени лекари са много добри специалисти и си разбират от работата. До сега не съм лежала в друга болница (да чукна на дърво да не се налага), и представата ми за българска болница много се различава от това,което видят там - орканизацията в отделението е на супер ниво. както са писали и другите  - не е лукс,но е чисто. а сега след ремонта ще стане супер. Препоръчвам на всички горещо Окръжна болница!

# 925
Симона, поздравления, хубаво е да се чуват такива разкази! Simple Smile
Само това за грубото отношение, не го приемам за нормално, Crazy но си права, че това си е практика навсякъде!

# 926
  • София
Родих за около 4 часа, той може би да беше малко груб на моменти, караше ми се,че не напъвам както трябва, но според мен на всички се карат, всичко мина много добре и той според мен е много добър специалист.

Миличка, работата на лекаря е да изроди бебето ти живо и здраво. Като не напъваш както трябва е напълно нормално да ти се кара, защото може да задушиш бебето. В процеса на едно раждане е много по-важно лекарят да го води адекватно, а понякога родилката не чува - поради болката и т.н - и се налага по-крути мерки  Wink

# 927
Рени80 , благодаря!
Но вагинално раждане все още не означава активно раждане. Има голяма разлика. Ще трябва да проуча на място.

nana77 , не искам никой да ми се кара, нито да ме бие, нито други крути мерки да прилага. Искам да се държат към мен с уважение като към достойна личност. И не искам да ми "водят" раждането, само да ме окуражават. Останалото и сама го мога.
Колкото до болката - втория път родих почти безболезнено. Нямаше болки, истерии и т.н. Приложих си сама алтернативно обезболяване.

# 928
  • София
nana77 , не искам никой да ми се кара, нито да ме бие, нито други крути мерки да прилага. Искам да се държат към мен с уважение като към достойна личност. И не искам да ми "водят" раждането, само да ме окуражават. Останалото и сама го мога.
Колкото до болката - втория път родих почти безболезнено. Нямаше болки, истерии и т.н. Приложих си сама алтернативно обезболяване.

Кукла, аз лично съм била свидетел на родилка, която се държа меко казано неадекватно. Пищеше, че не искала да ражда, че си тръгвала и риташе като магаре, включително изрита израждащата я лекарка в гърдите, докато екипът се опитваше да извади полузадушилото се бебе от нея. Е, в такава ситуация ти как мислиш? Може би трябва да я погалят и да я похвалят за поведението?

# 929
Нана аз съм за мерките стига да не са прекалени... Преди време с втората ми дъщеря пък едвам не ме изпуснаха моите, защото  аз съм прекалено тиха...Доктора, които ми водеше раждането ми казваше да викам ако трябва, уплашиха се че ми посинели ноктите и устните,  беше чисто сухо раждане... Бебка нямаше много вода около нея и си беше чисто и просто кошмар... с кака и толкова не се мъчих колкото с нея...
Всяко раждане е индивидуално за всяка една родилка ... болките са едни и сащо , но зависи на всеки до къде му се простира прага на поносимост!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт