Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 520
  • 945
  •   1
Отговори
# 450
Сега се връщам след тридневен престой в ОБ. Бях там заради болки в бъбреците и контракции.
За пореден път останах очарована и приятно учудена от отношението на персонала и професионализма.
За съжаление обаче едва ли ще мога да родя там, заради ремонтът, който престой. Явно ще затворят родилното по-рано от предвиденото, още в началото на юни. За сега и самите лекари нямат яснота кога точно ще започне ремонта.
Дано скоро се разбере, за да може да се ориентираме какво да правим и къде да раждаме.

# 451
Момичета да се похваля и аз  bowuu
На 23.04 родих момче - Борис, 3250кг, 48см.
Бях с избор на екип. Всички са много внимателни и отзивчиви. При мен се получи малко раждане и по двата начина - нормално и секцио накрая, но..............важното е, че сме живи и здрави и двамата.
Като цяло съм много доволна от условията, но пак казвам бях във ВИП стая, а не в общата.Там имаше само ?!?!?!ромки, така се случи.
Преди това обаче бях във интензивното и мога да кажа, че повечето акушерки са много грижовни докато си на легло, а и пуснаха мъжа ми и в деня на раждането и на следващия ден за да ме раздвижва.
С две думи съм доволна и благодарна на всички  bouquet
И специално на nana77 от която научих всичко за отделението Heart Eyes  bouquet

Франческа с теб трябва да сме се засекли там Mr. Green Аз съм тази дето ходеше като патка и се клатушкаше по коридорите Joy

# 452
idar , разбира се, че се засякохме! Laughing
Да ти е жив и здрав Борис.
Аз се мотаех с един черен анцуг за ужас на д-р Жекова. Laughing

# 453
Аууу това с ремонта го изпуснах... кога ще е? След толкова хубави неща дето чух и за Жекова и за самата ОБ ще ме е много яд да не мога да родя там заради ремонта  Confused

# 454
  • София
Франи що не поостана още малко та да се видим  hahaha

За ремонта - за момента нищо не съм разбрала от Жекова, така че споко.  Wink  Няма кой да прави ремонт лятно време. Но така или иначе на 2 май съм в отделението ще питам пак и ще пиша.
Франи, а на теб кой ти каза за ремонта? Жекова ли? newsm78

idar да ти е жив и здрав Борис! Много да те радва!  Hug

# 455
Нана, и Жекова и Дачева и целият персонал на родилно с в шах кога ще започне ремонта.
Вече този в гинекологията е приключил и акушерките и санитарките се качваха да чистят и да оправят.
Нищо че било лято пак щели да ремонтират, за да не се точат нещата във времето.
По принцип има логика в това, но е хубаво да се знае откога ще се затвори отделението.
Имаше дори предположение, че ще започне на 19-ни май.

# 456
  • София
Нана, и Жекова и Дачева и целият персонал на родилно с в шах кога ще започне ремонта.
Вече този в гинекологията е приключил и акушерките и санитарките се качваха да чистят и да оправят.
Нищо че било лято пак щели да ремонтират, за да не се точат нещата във времето.
По принцип има логика в това, но е хубаво да се знае откога ще се затвори отделението.
Имаше дори предположение, че ще започне на 19-ни май.

Ок, сега като отида в отделението ще видя каква е последната информация и ще пиша. Но, това, което принципно знам е, че процедурата не е толкова лесна - избор на фирма, конкурс и т.н отнема време. Дано успеете да изпреварите ремонта  Hug

# 457
Малее дано ремонта не почне преди да съм родила щото не искам да ходя другаде  newsm45

nana77  моля те дай повече инфо  Hug

# 458
  • София
Малее дано ремонта не почне преди да съм родила щото не искам да ходя другаде  newsm45

nana77  моля те дай повече инфо  Hug

Ще дам на 2 май, като отида да се видя с Краси Жекова.  Simple Smile

# 459
Нана, мога ли да отида в Окръжна тия дни или след празниците и да си платя за ехограф? Мисля там да раждам, но без избор на екип. Предполагах, че ще отида чак като почне раждането, но докторът по ЗК е направо..., нямам думи. Не ми е правил ехограф от началото на март. Ходих два пъти в един медицински център. Бебо върви доста едричък и се притеснявам колко още ще порасте. Питах лекаря по ЗК като ме приемат за раждане дали ще ме погледнат на УЗ, но той каза, че категорично не. И като питах откъде ще знаят колко е голямо бебето и как е разположено ми каза, че и по друго се познавало, не само с ехограф  newsm78
Иска ми се и там някой да си каже мнението, защото първото ми раждане беше много тежко и сега се притеснявам.

# 460
lianka УЗ в приемната е допотопен. С него лекарката прецени един месец преди термин, че бебето е много голямо и ще се роди по-рано. Не стига, че преносих, но и сладунката ми се роди 3 кг. Но явно  комбинация със скапана апаратура и веща преценка всичко е възможно..... ooooh! За съпоставка друг доктор, при когото следях бременността 10тина дни преди термин много точно позна теглото на бебето ми.

Когато отидох да раждам не са ме гледали на УЗ, но се надявам отделението да има и друг по-модерен апарат. Успех!

# 461
  • София
lianka УЗ в приемната е допотопен. С него лекарката прецени един месец преди термин, че бебето е много голямо и ще се роди по-рано. Не стига, че преносих, но и сладунката ми се роди 3 кг. Но явно  комбинация със скапана апаратура и веща преценка всичко е възможно..... ooooh! За съпоставка друг доктор, при когото следях бременността 10тина дни преди термин много точно позна теглото на бебето ми.

Когато отидох да раждам не са ме гледали на УЗ, но се надявам отделението да има и друг по-модерен апарат. Успех!

Сасано, и на най-модерния ехограф никой лекар не може да ти каже с точно колко е тежко бебето ти, защото той преценява теглото хипотетично според костите, а меките тъкани не ги "вижда".
На този тъй допотопен ехограф Жекова ме е гледала през цялата бременност. Не е важен апаратът толкова, колкото този, който седи пред него!

Лианка, има и друг ехограф, по-модерен. Можеш да отидеш в Окръжна утре или на 4 май. Тогава е дежурна Жекова и е по цял ден в отделението. Ще те прегледа на ехограф без никакъв проблем.

# 462
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Лично аз, изключително много се радвам,че ремонта,ще започне по-рано!  smile3508

# 463
  • София
Разгеле са ремонтирали АГ-отделението, че аз лежах там през януари и си беше жива мизерийка. Хич не съм от претенциозните, ама с какви одеяла  ни завиваха...мани. За тоалетната (1 бр. на 10-тина стаи) да не споменавам. Разправях на мъжа ми, че щом си купим олекотени завивки, ще даря на ОБ всичките си одеяла, наследени от двете ми баби. В моята стая нямаше столове, а акушерките се караха, ако посетителите сядат по леглата. Но пък за газовата криза чухме само по новините - парното беше на 6 през цялото време. Вярно че не ми взеха и стотинка, но по-добре да взимат по нещо и да дават по-свестна и калорична храна.

# 464
  • София
Такааааааа сега да информирам, че:

Ремонтът няма да започне на 19 май, даже няма изобщо да е през май. Жекова каза август  Wink Ясно на всички е, че тя като завеждащ родилно отделение е човекът, който прави и пуска поръчките за всичко, свързано с ремонта. За момента никой не й е казвал нищо по отношение на стартиране на ремонтни дейности- Така че момичета дерзайте  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт