Раждане в Окръжна болница 2008 г.

• 67 614
  • 945
  •   1
Отговори
# 585
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Стига бре хора!Нали всичко е наред..майната му на 10-те лева!
Никаква инфекция няма в ОБ!Секциото ми е отлично...даже перфектно!Почти не си личи след 5 месеца!

# 586
  • София
Стига бре хора!Нали всичко е наред..майната му на 10-те лева!
Никаква инфекция няма в ОБ!Секциото ми е отлично...даже перфектно!Почти не си личи след 5 месеца!

Ей сега ще те обвинят в реклама  Mr. Green

# 587
О.К. момичета,благодаря ви за отговорите, но поради шев и кройка и двата пъти съм имала контакт със съпруга ми след около 3 мес. след раждането а междувременно след приключване на кървенето(30 дни) си оставаше това течение.Преди и двете раждания съм имала изследване на влагалищен секрет и е бил чист.Половите контакти със съпруга ми си спирахме към 4-5 мес. защото имах контракции.Личната ми хигиена винаги е била много добра и не съм иа променяла.За мен си остава загадка защо след ражданията ми се получи така. newsm78

# 588
  • София
О.К. момичета,благодаря ви за отговорите, но поради шев и кройка и двата пъти съм имала контакт със съпруга ми след около 3 мес. след раждането а междувременно след приключване на кървенето(30 дни) си оставаше това течение.Преди и двете раждания съм имала изследване на влагалищен секрет и е бил чист.Половите контакти със съпруга ми си спирахме към 4-5 мес. защото имах контракции.Личната ми хигиена винаги е била много добра и не съм иа променяла.За мен си остава загадка защо след ражданията ми се получи така. newsm78

А ходила ли си на лекар? И трихомоните и стрептококите сами не изчезват. Какво казаха лекарите?

# 589
Да, при др.Иванова от 17 пол., нали Др.Жекова ни изпраща там за следене на бременността по здравна каса.Та каза, че е възможно да е от общите бани и тоалетни.Първия път бях в 6та ст., на сега беше заета и  с  др. майка, пак с избор на екип бяхме в 8ма ст.Попита ме дали някога съм ги имала, а аз и казах,че единствено съм имала гъбички и то от постоянните ми диети и нисък имунитет.Съпругът ми е първият ми и единствен партньор в живота, и му вярвам безусловно.

# 590
сега имам само трихомони,стрептококите бяха след първото раждане,тогава ме лекува Жекова

# 591
  • София
сега имам само трихомони,стрептококите бяха след първото раждане,тогава ме лекува Жекова

Не знам какво да кажа, аз не съм лекар. Само лекар може да ти каже дали трихомоните се предават по друг начин, освен по полов път, както аз прочетох в нета.

# 592
Все пак благодаря за отговорите!Преди да приключа с темата искам само да споделя,че родих в 7 и 10 сутринта,преместиха ме в стая чак след 12ч. , защото изписваха и чакаха да се освободи легло.Докато чаках на съседното магаре прегледаха 3 жени ,които щяха да раждат може би до края на деня.Нито след една от тях не почистиха кожата на магарето.Все пак се радвам, че съм единствена с подобни грижи и неприятни чувства.Не ме разбирайте погрешно,въпреки това, ако някога реша да имам 3то дете пак ще избера др.Жекова и Окръжна болница.

# 593
djump , първият педиатър на голямата ми дъщеря твърди, че в ОБ има вътреболнична инфекция- стафилококи, както в Шейново.

Още преди пет години лежах в 37 г.с. в ОБ и ми правиха два прегледа за разкритие, след това получих доста обилно течение, а само два дни преди постъпването влагалищният ми секрет беше абсолютно о.к. Оказа се гъбична инфекция.

# 594
Съжалявам, че и ти си препратила.За съжаление хигиената в БГ болниците е на много ниско ниво.Това го установих и когато синът ми го оперирахме от ингвинална херния в Пирогов преди 2год.Две седмици след това направи много тежка инф. на пикочните пътища.Заведох го при доц.Томова за да види дали са засегнати и бъбреците и тя в прав текст, без да я питам ми каза че при поставянето на катетъра за го заразили в Пирогов.Аз се досещах но не очаквах лекар да признае за  грешки в съсловието си.

# 595
  • София
Съжалявам, че и ти си препратила.За съжаление хигиената в БГ болниците е на много ниско ниво.Това го установих и когато синът ми го оперирахме от ингвинална херния в Пирогов преди 2год.Две седмици след това направи много тежка инф. на пикочните пътища.Заведох го при доц.Томова за да види дали са засегнати и бъбреците и тя в прав текст, без да я питам ми каза че при поставянето на катетъра за го заразили в Пирогов.Аз се досещах но не очаквах лекар да признае за  грешки в съсловието си.

За съжаление причината е ясна на всички - за 180-200 лева заплата, колкото получават санитарките рядко има жена, която да отиде да иска да работи тази работа.
Есетствено не е оправдание за мърлите, но изобщо пък без санитарки не може.

# 596
Да,права си,не е оправдано според мен да смятат,че избора на екип струва 550лв.за няколко часа, а мръсната работа на санитарката за цял месец е оценена за 200лв.Има разлика в квалифициран или не труд,но все пак е унизително.

# 597
  • София
Да,права си,не е оправдано според мен да смятат,че избора на екип струва 550лв.за няколко часа, а мръсната работа на санитарката за цял месец е оценена за 200лв.Има разлика в квалифициран или не труд,но все пак е унизително.

А ти кой мислиш, че взима тези пари? Разпределят се между целия екип, включително санитарката, която е в родилна зала.
Ако започнем да разсъждаваме далеч ще стигнем. Но това няма да оправи нещата, защото нищо не зависи от нас.

# 598

А ти кой мислиш, че взима тези пари? Разпределят се между целия екип, включително санитарката, която е в родилна зала.
Ако започнем да разсъждаваме далеч ще стигнем. Но това няма да оправи нещата, защото нищо не зависи от нас.

Санитарката, доколкото си спомням, не получава нищо, има един формуляр пред приемно и там е описано. Разпределя се между акушер-гинеколога-250 лв., анестезиолог- мисля, че 100, 50 лв за акушерката в родилна зала, 50 за неонатолога, 10 лв за старшата акушерка на родилно, 15 за акушерките в неонатология, 20 или 25 за акушерките в родилно отделение.
А колкото до това, че не се почиства след всеки пациент, ниската заплата не е оправдание. След като си се цанил да работиш тази работа, или го прави както трябва или отиди да метеш улиците. Но си има хора, на които работата им е да контролират, старшата акушерка е за това, да следи персонала дали си изпълнява съвестно задължениеята. Началника на отделението също.

# 599
  • София

Санитарката, доколкото си спомням, не получава нищо, има един формуляр пред приемно и там е описано. Разпределя се между акушер-гинеколога-250 лв., анестезиолог- мисля, че 100, 50 лв за акушерката в родилна зала, 50 за неонатолога, 10 лв за старшата акушерка на родилно, 15 за акушерките в неонатология, 20 или 25 за акушерките в родилно отделение.
А колкото до това, че не се почиства след всеки пациент, ниската заплата не е оправдание. След като си се цанил да работиш тази работа, или го прави както трябва или отиди да метеш улиците. Но си има хора, на които работата им е да контролират, старшата акушерка е за това, да следи персонала дали си изпълнява съвестно задължениеята. Началника на отделението също.

Абсолютно съм съгласна. Естествено същото важи и за началника на неонатологията, който също трябва да следи дали сестрата, която преобува новороденото не му удря главата в стената с оправданието "Ма нищо му няма, те са им меки".

Като търсиш под вола теле, винаги ще го намериш. Съветвам те да отидеш и да се цаниш за санитарка. Да видим ще работиш ли с желание за тези пари.
Това едно.
Второ - напълно съм съгласна, че има тотални мърли сред това съсловие в отделението, но пак повтарям - кандидати има само за слава. За работа за такива пари - не. Увеличението на заплатите им е от компетенцията на директора на болницата. Ама както знаем - криза е.

Общи условия

Активация на акаунт