Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

• 19 044
  • 306
  •   1
Отговори
# 255
Ето я злополучната торта, не прилича на Сахер, ама какво да се прави.Сега се чуда за цвета на 2рия етаж, защото имам фигурки в син и бял цвят.Хич няма да се вьржат с кафявото, ама ги направих преди да обмисля цветовата композиция....
А за снимането сега се уча и там има кусири.. Embarassed

# 256
Момичета мерси за отговорите Hug.Пратих мъжа ми за нова сметана.Старата като я опитах хруска захарта ужас - не може на хората да им хруска и да се излагам.
Бърках я първо на бавни обороти, добавях по малко захар.Преди това добре я охладих.Всичко уж както трябва но.... newsm78.
Сметаната Хопла беше.
Аз си го обяснавам с това че съм прекалила със захарта.Сега ще сложа на 1 малка кутийка не повече от 2 с.л захар на кристали.Пък да видим.

# 257
Бъниииииииииии...... дано да се включвам навреме. Не КРИСТАЛНА ЗАХАР ДУШКО - ПУДРА СЕ СЛАГАААААААААААААААААААААААААА. И ако е подсладена, не слагай изобщо захар. Ако е готварска - тогава си я подслади. На опаковка от 400 мл - 2/3 кафена чашка ПУДРА!!!!
Не успях днес с обещания клип. Sad По принцип, трябваше да съм на работа, и цял ден напред-назад...... Да не обещавам категорично утре..... но ще се опитам. Peace

# 258
  • София
аз пък съм слагала само кристална, а Албена беше казвала точно подсладена да се доподслади, за да се шприцова по-добре. Може да ти е заминала самата сметана.

# 259
Спешно питане - торта "Трюфел" трябва ли да отлежи от единия за другия ден? Т.е. мога ли да я сглобя утре сутринта и да я консумираме на обед да кажем, или следобед? Или да я довършвам тази вечер, та за утре да е престояла?
Предварително благодаря на включилите се.  Simple Smile

# 260
thedragonbg според мен всяка торта престояла поне 1 ден е по-вкусна. Поема си от крема , "отлежава" така да се каже. Аз винаги съм си го сглобявала Трюфел "предната" вечер
Ванче и аз слагам захар на кристали в сметаната

# 261
Драконче,сглоби я сега.Хубаво е да престои поне една нощ преди да се консумира.

Някой питаше за височината на "Трюфела".По принцип повечето рецептите на Мишел са за торти с диаметър 18-20см.Аз не ги пека във форма,а в тавата на фурната,която покривам с хартия и си чертая окръжности.Запълвам ги с 3-4 с.л. от сместа и ги заравнявам. Не ми се разтичат и не си губят формата.Пека по 2 блата на един път.Стават 6 или 7 броя.

Бъни,аз също слагам кристална захар на сметаната,но още в началото,преди да почна да разбивам.Така,захарта има възможност да се разтвори по време на разбиването.

Ето една тортичка и от мен по случай РД на съпружеското тяло   Flutter .

# 262
Бъни, не зная дали навреме се включвам,но все пак да ти кажа ,че в случай че се втечни сметаната няма оправяне.Може би е с изтекъл срок на годност или пък е била на топло.Като разбивам сметаната,която е престояла поне 3 ч. в хладилника на 200 мл. слагам 3 с. л. захар кристал още преди разбиването това е.На мене ми се е случвало да ми се втечни през лятото,но няма оправяне,ако е пребита и е станала много твърда сипвам малко вода и разбърквам на ръка с лопатка, не с миксер.

# 263
Момиченца кокиченца Hugблагодаря ви за отговорите.С пудра с кристална тортата вече е готова.Хич ама хич не съм доволна Embarassed обаче съм обещала и ще я нося за подарък.Няма как Embarassed
Отвратителните снимки с GSM още повече ми развалят настроението.

- така изглежда отстрани.
И да дам разяснения понеже доста се чудих как да я правя.Вътре е Трюфел - двойна доза Mr. Green.Излезнаха ми 8 тънки блата.Кремовете са два - оригиналния и Сух Баварски разбит с Крем Оле на доктора.По мнение на любимия - втория крем е убиец.Що така каза сега този човек  Sick newsm78 - аз на оригиналния крем залагах.
Ако утре детето си познае колата тогава ще ми олекне  Rolling Eyes.
С шрица не се справям.Моя е един пластмасов купен от Кауфланд - уж на Зенкер.Явно не струва newsm78.Ама по скоро проблема е в мен.
Да не разтягам повече - отново се получи торта като от Кръжока млад Сладкар  hahaha
Dobbito 2 - твоята торта е чудесна.Да ти е живо и здраво момченцето Hug
Виолетче - комплекси ме тресат като гледам какво правиш с шприца.Не знам защо си мислех ,че е по лесно от моделирането на захарни фигури.Ама се оказа,че хич не е така.
By - поздравления за Трюфела.Наистина е като на първа страница от рецептата Peace
Alex og 97 - на мен ми харесват розите ти.Страхотни са Peace.И цвета . много наситен.
Пепи - за тебе думи нямам.Признавам те отвсякъде   bouquet Peace
2в1 - ти как се казваш в Гответе с мен newsm78 - искам да видя тортата ама.....Да ти е жив и здрав мъжа ти и много да се слушате взаимно Heart Eyes

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 22:51 от Бъни

# 264
Бъни - тортата ти е супер,
Аз слагам пудра захар в сметаната. А и не съм купувала сметана, на която в упътването да пише да се ползва кристална, навсяка една марка пише пудра захар.

Ванче, аз мога да чакам за клипа, ако ще и след месец да го направиш, не бързай.

Алекс - с шоколада се справям мноооогггооо по-добре, отколкото различните му там марципан Варна, мастики...всеки си намира кое му е по-лесно да работи. Харесвам също и бонбоните Маршмо.../пак не мога да им запомня името/ и те лесно се обработват.

и аз за утре съм планирала една калорийна бомба в семейството ми - да направя Трюфел  Grinning

# 265
2в1 - ти как се казваш в Гответе с мен newsm78 - искам да видя тортата ама.....Да ти е жив и здрав мъжа ти и много да се слушате взаимно Heart Eyes
Бъни,благодаря ти за пожеланията   bouquet  (то след 20 год. семеен живот,вече сме се научили да се слушаме взаимно.Друг е въпроса дали се чуваме Joy ).Тортичката ти е станала добре ,макар че не е точно както си си я представяла.Важното е да е вкусна,в което не се съмнявам  Peace .А в "Гответе с мен" съм Tara^.Линка е точно към тортата.

# 266
За сметаната и аз да се включа, разбивам сметана и с пудра и с кристал, кога как дойде, винаги става.Друг е въпросът когато сметаната не е с добро качество.Случвало ми се е да си купя сметана с дълъг срок на годност-прясна, и като я отворя просто качеството не става.Случва се и на най-добрите марки.
Албенчето е казала, ама аз ще я повторя-пребита сметана не се оправя.По добре си я запазете и сгответе нещо с нея, тук във Форума има доста рецепти...

Бъни, че кво и е на тортичката, нали вътре е Трюфел?!?Пък и колата си личи, че е кола, абе не се притеснявай, ще си я хареса дечко, пък и родителети му ще останат доволни, в предвид какво е вътре.

Оранжево небето, много добре е станала тортичката.Отгоре не си загладила добре, може би шоколада вече е бил стегнат и за това така се е получило, но иначе изглежда апетитно.Измислила си нов вариант на Сахер-а

# 267
Бъни,аз неразбирам много от коли,но познах,че е кола,значи и детенцето ще я познае!!! Peace На мен много ми харесва!!!  bouquet
2в1много оригинална торта!!  bouquet
Оранжево небето,многоооо вкусно изглежда!!!! Grinning
Пепи, тортите са прекрасни!!!
dobbito,By,violetblue,Alex og 97,Албена,поздравления за всички!!!! smile3501

Ето и две торти от мен.Трябваше да е една,но стана много висока(поне 25 см).И понеже вече я бях сглобила,половината я загребах направо с лъжицата и в кексовата форма.Добре,че в крема имаше повечко желатин,та се стегна хубаво

И двете са за вкъщи,едни близки ни помагаха за една работа и това беше десертът

# 268
  • София
Рая, не знам за тези желатинови теста, но определено си имат характер, аз правя този класически фондан по една рецепта от baking911, но като сравнявах един ден с рецептата на
Аталанта, те същите, та аз не слагам цялото количество глюкоза, не знам каква е разликата от корн сиропа при вас и нашата глюкоза, но може и от това да е, става ми почти неспасяемо лепкаво ако сложа 1/2 чаша глюкоза, един път нещо бях запомнила рецептата грешно и сложих 1/4 - стана добре, е, да - пое по-малко пудра. Руската мастика на мен не ми се е получавала съвсем тричава, но фини детайли с нея не мога да докарам, а грешката би трябвало да е в моя майсторлък, защото хората какви фини неща правят с нея...Класическият фондан прави конденз, но не лъщи, просто става малко лепкав, може и тук-там някое мехурче да направи, но ако прибереш обратно в хладилника, се стяга пак...
........................
Това съм си мислила, че съм публикувала вчера вечерта, но уви, седяло си е така до тази вечер...Съжалявам Рая Sad

# 269
Пепи, тортичката-ферма е страхотна-за фигурките, ти си знаеш-перфектни, мен ме интересува къщичката, как я направи, от цял блат или сглобява.Аз до сега съм правила къщички, но от квадратни блатове и си изрязвам само покрива!

Оранжево небето, сега прочетох подрбно си описала как си правила тортичката.Значи, на глазурата от шоколад не се слага захар.И аз не знам защо е така, но по принцип глазурата се прави по следният начин-стопява се шоколада, след това се отстранява от банята, добавя се маслото и се бърка докато се усвой добре от шоколада, след това се добавя сметаната на тънка струйка и се бърка до усвояване и веднага се залива тортата.

Поздравления и за всички, които са правили тортички през последните дни.   bouquet

Нат, специални поздрави за библиотеката!   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт