Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 54

• 19 044
  • 306
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, върнах се назад много набързо -
Алекс, браво че спаси тестото - безценен опит за всички ни:))

Бъни, тортата е добра, колата си е хубава и детето ще я познае, може би шприцованите неща можеше да са по-дребни:))

Пепи, пак инженерна точност...ама и с душа тортичка:))

Иринка, как ми се хапва твоя торта:)

Сега, по старо време е вече Димитровден и искам да почерпя, но разбираемо без парче:))

# 271
Дими, Честит имен ден!Да ти е живо и здраво името!Много похвали да отнасяш от близки и познати и не толкова познати!

Честит имен ден на всички останали именници!!!   bouquet

# 272
Димитрина, честит празник!Нека името ти да е споменавано винаги с добро, особено като става дума за торти  chef.Сладьк празник!Тортата е много стилна, цветовата композиция ми допада особено много.Доволни ли останахте от посещението на цирка?
silral, много рецепти намерих и тази описана от мен глазура видях в повечето и ми се стори по редичка, заради водата(а захарта я сгьсти) и реших,е ще се нанесе и разлее по добре на повьрхността...
irinka28, голям изобретател си.А тортите са страшни  bouquet.Какьв вкус имат?
Бьни, все пак стана нещо, различно от провал и тортата има вид, а сьм сигурна,е и на детенцето ще хареса.Както Ванчето беше писала 1 пьт, повечето хора, дето получават тортички са далече от правенето им и всяка екстра( а ти имаш такава, виж каква хубава картинка е) ги впечатлява повече от нас, тези които правят тортите.
2в1, коя е твоята торта, отваря ми се сайта на гответесмен, но там са няколко тортите на страницата...

# 273
Дими, честит имен ден!!! Много щастие и радост ти желая, но преди всичко здраве и късмет    bouquet  bouquet  bouquet Тортата ти е великолепна Силно се заинтригувах от цветята... Ако имаш снимков материал за направата им, ще се радвам да го видя ... или поне подробно описание  Mr. Green

Пепи   bouquet  за фермата. И аз на опашката за къщата  Wink
Иринка цели две торти, браво   bouquet  И ти си играеш със шприца  Wink
Бъни, всичко й разбрах аз на тази торта... А така описана, звучи адски апетитно и вкусно ...  bouquet  А за шприца, трябват тренировки, само с гледане съм 100% сигурна, че никой няма да се научи  Mr. Green примера е, че повече от 20 години гледам баба ми как точи кори за баница през които можеш да четеш вестник и пак да не са накъсани, а всичките ми опити да се доближа поне мъничко до нейното точене завършват с пълен провал...
Dobbito2, Ву, 2в1 много хубави торти момичета   bouquet
Алекс като за първи рози си се справила много добре   bouquet  Трябваше да видиш моите първи на какво приличат ... Sick  пълна отврат, дори не ги снимах, толкова ужасни бяха. Още ги имам в една кутия тука, за да ме стимулират да се усъвършенствам ....

Ако пропускам някой, моля да не ми се сърди, всичко съм видяла и разгледала, но вече остарявам ...  hahaha

И все пак, нека всички, които имат празник днес, макар и скрити зад никове, да се чувстват поздравени   bouquet

# 274
  • София
Dimitrina 73, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, с най-прекрасни пожелания за много вдъхновение!!!
Тортата е чудесна, стилна и със собствен подчерк! Браво![/color]
Станаха ми интересни бордовете, може ли да разкажеш подробности и по-близка снимка, моля!

ЧЕСТИТО! на всички празнуващи! Момичета, чакам още прекрасни торти!

violetblue,    bouquet за уроците с шприца!!! Много полезно!
А тук: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8514921 само с четка за рисуване ли се постига ефекта?

И един страничен въпрос от мен - обещах на приятели торта по случай старта на тяхната еко-кампания. Те обаче трябва да отчитат всяка стотинка, та за продуктите искат фактура - знаете ли дали в големите вериги издават и има ли значение на каква стойност са покупките? Малко в неудобна ситуация съм, защото част от продуктите нямах намерение да купувам, понеже ги имам - мааалко шоколадов кувертюр например  Wink - ама как да им анамеря фактура  newsm78

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 03:53 от Rumya

# 275
  • Vaudreuil Canada
Дими Честит Имен Ден! Да ти е живо и здраво името и да ни радваш с много и красиви торти.

Rumya калкулирай колко ще ти излезе тортата и купи с фактура неща които на теб ще ти свършат работа - никой не знае какво точно си сложила в тортата така че гледай фактурата да е на стойността която ти трябва и да са продукти които се слагат в торти - дали са 5 или 10 яйца никой няма да разбере - та вместо малко кувертюр купи яйца и т.н.

# 276
Дими Честит имен ден!!! Желая ти много здраве, любов и разбирателство с любимите хора и остани все така заразително оптимистична. Да имаш време и вдъхновение да ни радваш с нови творения   bouquet

Последните дни се занимавах с нещо малко странно. Получих първата си поръчка за торта, но за съжаление чак от друг щат и трябваше да откажа частта с тортата  Sad , тъй като нямаше как да се транспортира и да си запази вида. Съгласих се обаче да направя декорацията  Laughing покрай което ми се отвори двойно повече работа, отколкото ако трябваше да правя цялата торта, защото нещата много се усложниха  ooooh! . Поръчката беше за торта- тенис на корт-червено игрище. Мъжът на колене, ядосан от загубата, жената с ръце на кръста гледа доволно. Резултатът 3:0 сета в полза на жената. Мрежата я искаха да е тънка и да може да се закрепи изправена  #Crazy и всичко това да стигне живо и здраво по пощата на 3500 км  Laughing . Да ви кажа видях се в приключение, но натрупах много ценен опит.
Не виждах как мога да направя игрището и то да оцелее на такъв път, освен да го разточа на картон...но беше страшно глупаво защото трябваше да сложат картона върху тортата...освен това закрепянето на права фигурка и мрежа върху картон с разточено покритие отгоре беше "мисията невъзможна"  Laughing Затова разточих и изрязах игрището и го пренесох върху картон облепен с прозрачно фолио, направих очертанията от роял айсинг, като изсъхнаха покрих и отгоре с фолио. По този начин се надявам да се запази меко разточеното игрище и да могат да си го пренесат върху тортата ( след около 30 часа престой увито беше все още меко тъй че мисля че ще стане  Peace), ето го тук http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4433.jpg
Мрежата беше най- трудното- първоначално я направих от роял айсинг, но не издържа ( ето я http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4434.jpg), затова използвах картон като подложка и рисувах с айсинга отгоре http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4442.jpg . Ракетите, таблото и топките не бяха никакъв проблем...на снимката таблото не е довършено, но имах неща за доуточняване по второто име, както и други детайли  Peace.
Ето ги и тенесистите: http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4412.jpg
http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4422.jpg
http://i257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Torti/DSCF4427.jpg
Кофти са ми малко снимките, но всичките са такива ( на живо са по-хубави  Flutter)
Извинявам се за дългия постинг, но рядко пиша напоследък и исках да споделя преживяното  Laughing Hug

# 277
  • Пловдив
Добро утрооооооо,

Честит Имен ден на всички именници и най-вече на Димитрина. Носи си името с много здраве и късмет.

Момичета, много добри попадения видях на последните страници. Сори, че нямам време да зредя всички ви, но имам да правя пита а ми се спииииииии.
Сега за къщичката - отдолу си е тортичка. Направена изцяло от остатъци, но на хората едва ли им пука, защото и без тоеа цялата торта е по-голяма от това което исках като брой парчета. Самата къща е 3 еднакви правоъгълни парчета и оттам нататък нагоре мисля още 3, но като всяко следващо е по-твсно от другите. Обещавам скоро и снимки на конструкцията  Wink

# 278
  • София
Clairette, страхотно си се справила, дано оцелее всичко по пътя!!!
Само май трябваше да размениш израженията на хората - загубилият изглежда много доволен  Wink

# 279
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН ДИМИ В ТОЗИ ТОЛОВА СПЕЦИАЛЕН ДЕН, ТИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ОГРОМНО ТОРТЕНО ВДЪХНОВЕНИЕ  love001

# 280
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН,ДИМИТРИНА!БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА И ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА ПРАЗНУВАШ НА ТОЗИ ДЕН!  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ,НОСЕЩИ ТОВА ИМЕ!  bouquet

# 281
Честит имен ден Димитрина! Честито и на всички останали именници! Бъдете живи и здрави!
 newsm67

# 282
Честит Имен Ден на Димитрина! Бъди много, много здрава, весела, усмихната и безкрайно щастлива!!!!! smile3525 smile3525 smile3525 Тортата ти е невероятна. Димитровчетата са като истински. Естествено, веднага питам от какво са.... поздравления за изпънатата торта......
Честито и на тези които също празнуват днес. Сигурно има и дечица именяци. Да са ви живи и здрави!!!

Иринче, само така!!!! Импровизация му е майката. Супер изпълнение с шприца. Браво!!!!
Clairette - супер е станало. А тия дето ще сглобяват игрището, наясно ли са как да го направят? Че сложничко изглежда..... Екстра са спортистите, ама наистина мъжът изглежда весел. Може пък умишлено да е загубил, да изчетка жена си....  Joy
Чакам пресаташето ми да се събуди и почвам тесто и клипче.....

# 283
Хаха, вие ме убихте  Mr. Green
Ама той си държи главата от яд, не е вдигнал ръце за победа...дори не се усмихва, ама карай. Не може да се схване много сюжета без да е наредена тортата и аз много не мога да си го представя  Laughing

Ванче, уж са наясно, дала съм инструктаж, дано да стане  Rolling Eyes

# 284
Clairette уникални фигурки, а също така и опит си натрупала. Жалко само, че не си успяла цялата торта да направиш...
Руми по инструкциите пише, че само с четка се прави този ефект, с по-твърдичък косъм.

Общи условия

Активация на акаунт