СОФИЯ-Бул.Ал.Стамболииски ,Эона Б5 и района-4

• 18 500
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък никога не бих си помислила, че някой с име Константин е кръстен на пвеца Rolling Eyes Мая, това по-скоро говори за общата култура на хората, които те питат Laughing (без да искам да обидя никой).

# 76
Еееее не ще ме уморите от смях Joy.Как пък точно на певеца newsm08...да бе.Иначе на кратко  на мен ми харесва Кико,Коко. Turn-l

# 77
Ели, радвам се, че всичко е наред и че Яна е щастлива кака  Grinning Сигурно е много хубаво, като ги гледаш двамата  Heart Eyes
Имам познат, който се казва Константин, на кратко му казваме Косьо, но според мен Яна му е измислила хубаво име Wink

Днес ми се обадиха от яслата да питат дали имаме бележка и каква е диагнозата. Досега се сещаха да питат и детето как е, ама днес нещо не ги интересуваше. Мислех другата седмица да подам молба да отсъства по домашни причини, но трябвало да ходи поне 2 седмици, за да има право на такава. Директно ми казаха, като се притеснявам да я пусна, да измисля някоя бележка. А тя от 2-3 дни пак кашля повечко, особено като спи. Вчера лекарката каза да спирам сиропа (то повече от месец все сиропи пие) и да пие само антиалергичното. Хич не ми харесва, че и лекарите не могат да кажат какво точно й е. Упорит вирус - това е заключението на нашата...

..................
На нашия Константин му казваме основно "малчо"  hahaha Другите са Коко, Косе, Косенце, Тити, Титко - отвратитко  Heart Eyes
..................

Много се смях на последното  Laughing

# 78
Таничка на мен хич не ми е смешно когато стигнем до него  Joy
Като ти чета постовете вече се радвам, че не успях да уредя ясла за малчо. Бях се засилила да го пращам, за да може да си играе с дечица ама по-добре, че така се получи.
gertrudka аз се притеснявам, че изглеждам като фенка на въпросния певец  hahaha /без никой да ми се обижда/

# 79
М@я, хич не ми се иска да са ми такива постовете,но за съжаление лошата страна се оказа доста лоша и с трайни последствия за здравето й  Sad И то заради малоумието на някои родители да си пускат болни децата. И като тръгнат да ми се оправдат, че работели и и дрън-дрън. Ами и аз работя, но намирам варианти и то без помощ от страна на бабите и дядовците. Писна ми вече!

А сега да се похваля, че си поръчах една много хубава книга и седя по нощите да чета. Казва се "Какво те чака през втората и третата година на детето". Има и първа част за първата година. Мъжо ме бъзикна, че малко късничко съм си я поръчала, ама нищо. Пак е полезна. И много добре написана.
Лека нощ  Hug Отивам да чета  Wink

# 80
Tani4ka_04  ще споделиш ли коя е тази книга и от кой автор е? Аз си купих няколко книги за възпитанието на детето, но понякога не съм сигурна дали подхода ми е правилен и се колебая как да постъпвам.

# 81
Здравейте мацки Hug. Кари се оказа,че е с мононоклеоза и нещата се развиват бавно но към оздравяване. Снощи бях нощна и сутринта казах на колегите ,че ще изляза болничен или отпуск още малко за да я гледам и си и давам лекарствата,защото просто няма кой и...познайте...Започнаха да се мусят и да ме карат да се чуствам виновна за това,че искам да си гледам детето.Направо не мога да повярвам. ooooh!
М@я-знам,че най добрият вариянт си е гледането в къщи,но аз лично нямам избор.Детегледачка не мога да си позволя и така...А пък в яслата и харесва страшно много и всеки ден ми показва какво е научила там.
Ето ви едноклипче,което мен лично мн. ме очуди,освен ако не го тренират за акробатче от малко Mr. Green.

# 82
Ей, Мелодия, много тъжно ми стана, че е трябвало да минете през всичко това. Дано детето вече да е добре и всичко да остане в миналото...  Praynig А за "великите" интериорните решения на майсторите мога само да ти съчувствам, знам какво е да се разправяш с майстори и куп идиоти. Верно е, че се свиква с повечето неща, но все пак си е неприятно, когато си имал съвсем други идеи и си си представяла нещото по определен начин. Дано скоро всичко си дойде по местата скоро  Peace

До сега не ми беше хрумвало, че някой може да свърже името с въпросния певец  Crazy То както и да го кръстим, все ще има хора, които ще правят асоциации с този или онзи, така че важното е да не ни пука... Ама все пак би било тъпо някой да с иго помисли, де  Rolling Eyes И аз за сега му казвам "мъниче" и се въздържам на този етап от други обръщения, но сигурно ще се спрем на някои от тези варианти - Тино, Тити, Нино, Коко, Кико...  Wink

Таня, тази книга я имам още по време на първата ми бременност, но на английски. Сестра ми я беше пратила от Щатите, тя е много популярна там. Всъщност те са няколко книги от тази поредица - едната е "What to expect when expecting", другата "What to expect the first year" и тази, за която споменаваш. Мисля, че ги има и трите преведени на български и са изключително полезни и ценни.

Еее, Тони, нали уж всичко беше наред и нямаше мононоклеоза?!  Shocked Ох, направо като ви чета и ми настръхват косите от тези болести... Дано вече всичко да е към края си и да няма повече болести.

# 83
Тони и на мен всички ми казват, че е най-добре да си го гледам аз. На мен обаче ми се струва, че няма достатъчно контакт с деца и това ме притеснява малко. Исках да тръгне на ясла, за да може да се социализира /татко му е един силно антисоциален тип  Confused/ За детегледачка - лично на мен не ми се струва добър вариант. Ако ще е по цял ден с лелка по-добре да е с мен. Пък и по градинките съм виждала какви ли не детегледачки... Май каквото и да избера ще се чудя "А нямаше ли да е по-добре ако..."  Rolling Eyes
Таничка и на мен ми стана интересно за тази книга. Малчо почва да се налага на моменти и се чудя как да реагирам. Избива ме на смях, но гледам да се въздържам..
Belisima покрай твоето мъниче се замислих как наричам малкия и се усетих, че като му се карам нещо е КонстантиНЕ  hahaha Основно НЕ се чува от името  Mr. Green

# 84
Ехе, каква активност  Grinning

Книгата е с няколко автора - Арлийн Айзенберг, Хайди Мъркоф и Санди Хатауей. Попаднах на една тема за книга за възпитанието и реших да си я поръчам:
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=14400
Струва ми се много полезна - не е някаква панацея, те и самите автори го казват, но съдържа обяснения и съвети за конкретни ситуации.

Тони, четох за това заболяване, дано се оправи Кари колкото може по-бързо  Praynig А за колегите ти, думи нямам. Не им обръщай внимание.
Гледах и клипчето, направо очаквах накрая да почне да събаря стените с главата на бебето....

М@я и на мен ми се иска да ходи на ясла по ред причини - да си играе с другите деца, да не ми се налага всеки ден да готвя по няколко неща, да ни излиза най-евтино (3 идвания на детегледачката и то само до обяд, са повече от месечната такса) и т.н. Не се притеснявай, че ще има проблеми със социализацията. И аз си мислех, че няма да може да общува с другите деца, защото все у дома е гледана, но много бързо се научи. А и не е задължително да прилича на таткото - Ива е красива като баща си, но е умна и бъбрива като майка си  Mr. Green Според мен е по-добре да се прескочи яслата и направо в детска градина. Но ще видим. Ще я пускам за няколко дни, повечето време ще е у дома, докато мине зимата и така. Не мога да си позволя да изпусна мястото, че с новите регламенти, дето ги гласят, няма да се класира отново.

Сега съм в чуденка - да пътуваме ли утре да видим баба или да си седим на дупетата тук. Че ще сме само двете и не знам премерен ли е риска...

# 85
Привет. Ние сме по добре и вече подивява в нас. Реве си за градината. Момичета я дайте идея за подарък на сестрите и лелките в яслата. Ще ми се да им подаря нещо за Коледата,защото до сега не съм се отчитала освен с бонбони за р. и ден но не се сещам какво. Дайте идеи.

# 86
Аз пък изобщо не съм замисляла да подарявам нещо. То може би и защото почти не ходи... Иначе да се избере подарък за някой, когото много малко познаваш (поне при нас е така) ми се струва доста трудна задача. В момента не се сещам за нищо друго, освен за някакъв консуматорски - от сорта на малка кошница, украсена коледно и съдържаща примерно кутия бонбони, пакет кафе, вино или ликьор и т.н. Сега като каза, може и аз да подаря нещо такова, стига да ходи поне 1/3 от месеца. Каква съм оптимистка само  Grinning
Мисля вторник пак да опитаме да ходи. И да е само до обяд. Може пък като не спи там, да не се разболее пак. Те ги завиват с някакви одеала - идея си нямам какви, Ива ми казва, че е с одеало, може пък да се отвива и така да настива. Знам ли.... Хващам се за всяка сламка.

# 87
Тони, радвам се, че Кари е вече по-добре. Относно подаръка - предложението на Таня ми се струва съвсем разумно,трябва да е нещо, което може да се ползва от всички и да е практично. Така и така е по случай Коледа, най-добре да е някаква коледна украса или нещо от сорта и като добавиш и бонбони или някоя и друга бутилка това си е предостатъчно Peace
Ние сме добре, гледаме си се тримата вкъщи. Мъникът спи почти през цялото време, а Яна все си намира с какво да си се занимава, така че и за мен остава време да си се ровя из интернет или да си се занимавам с нещо. Единствено ми тежи това, че не мога да мръдна от вкъщи, но пък от друга страна в това време не ми се и излиза особено. Вчера ми се наложи да ходя да свърша нещо и майка ми стоя при бебока, а Яна беше при баба си и дядо си, така че успях малко да се разсея и да си покарам колата /което страшно ми липсва напоследък/  Mr. Green

# 88
Ооооо Ели и аз тр. да съм шофиор от тази семица,но...все се ослушвам. Но тия дни ще се взема в ръце.
За подаръка-нещо такова ще е. Ще им взема бонбони и шампанско с няква коледна украса.

# 89
Тони, какви са тия ослушвания, знаеш ли какъв кеф е да шофираш в Сф  Mr. Green
Сега се радвам, че дестинацията ми е яслата и обратно и не включва задръствания Wink

От днес Ива пак е на ясла. Да видим до кога. Тази седмица ще я пускам само до обяд, макар всички да ми казват, че е все тая и че риска си е пак същият. Ако може да ходи 2 седмици примерно, без да се раболее, ще съм много щастлива. После ще викна детегледачката и така ще изкараме декември. Поне това съм планувала, да видим каква ще е реалността.

Общи условия

Активация на акаунт